Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A teraz cos na poprawe humoru
- halo, Jola? Moge sie u ciebie przespac? Zgubilem klucze od mieszkania.
- ok, tylko ja akurat mam okres.
- o! juz znalazlem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:12
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Adora, mój nie ma lekarz nie ma tytułów profesora, ale to dobry lekarz, on jako jedyny zajął się mną po 2 poronieniu... wcześniej tą 2 ciążę prowadziłam w klinice Bocian... niby tacy specjaliści a tak naprawdę dla nich najlepsza ciąża była by fizjologiczna... a jak mnie zostawili samej sobie po poronieniu, nawet mieli problem z daniem mi zwolnienia lekarskiego ( no wie pani, teraz już w ciąży pani nie jest i nie mam za bardzo na jakiej podstawie wystawić pani- wypiszę tabletki na wywołanie poronienia w domu, tak, żeby uniknęła pani szpitala). Postawili mi diagnozę puste jajo płodowe, gdzie 3 tyg wcześniej byłam i biło serduszko... pokazuje jemu usg, i mówie jak puste, to on na to, że nie ma ostatniego usg w ich systemie, ale mu mówię, że było... a on przykro mi.
Zmieniłam lekarza( z polecenia koleżanki-prowadził jej 2 ciążę, leczył ją) wcześniej jeździła do bociana na invitro nie udało się, on jej pomógł zajść w ciążę za pomocą invitro, potem zaszła naturalnie.
Jak pojechałam do niego, powiedziałam mu o tym, pokazałam usg... powiedział mi tylko, że nie chce on go oceniać, ale takie coś nie powinno było mieć miejsca, zwłaszcza jak było i biło serduszko... nazwał to błędem lekarskim...eh nie chcę już do tego wracać...
W klinice mi powiedzieli, po co pani badania, my wypisujemy po 3 poronieniu... zresztą jak ciąża ma się utrzymać to utrzyma...
U mojego tego nie ma, mam jakiś problem to mnie wysłucha! Skierował na mnóstwo badań i szuka rozwiązania... teraz mówi, że też ma dziewczynę po 3 poronieniu, prowadzi jej ciążę i narazie jest dobrze, że jest w 12tc ( teraz pewnie z 20tc) mówi, że ma nadzieję, że nam też się uda...adora lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Adora
To ja z innej beczki
Przychodzi kobieta z kotem do księdza i mówi:
- Czy mógłby pan ochrzcić mojego kota?
- Wie pani tak nie wolno
- Ale ja dam panu za to 1000 zł
Ksiądz oszołomiony mówi:
- Dobrze
Ksiądz ochrzcił kota, ale go trochę sumienie gryzło i postanowił się wyspowiadać u biskupa.
- Proszę biskupa ja ochrzciłem kota.
- Coś ty zrobił przecież tak nie wolno, a opłaciło ci się ?
Ksiądz szybko opowiada:
- Och tak, dostałem 1000 zł
- Ty to szykuj tego kota na bierzmowanie.adora lubi tę wiadomość
Adora ja mam zwykły 15mg kwas foliowy od genetyka, ale biorę także femibion tam jest metylowany kwas foliowy... gin mi polecił.
Brałam też wcześniej Actifolin 2mg, teraz dokupię jeszcze inofolic kiedyś pomógł mi zajść w ciążę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:32
Adora ja nie miałam wcześniej problemów z jajnikami, jak zaczeliśmy starania to już w 2 cyklu byłam w ciąży, tak było za każdym razem... tylko teraz coś się popieprzyło miałam problem z donoszeniem ciąży, wczesna ciąża i potem już było po... tylko w 2 ciąży było serduszko... zrobiliśmy mnóstwo badań specjalistycznych, hormonalnych, wymazy, nawet kariotypy to było wszystko dobrze... i w lipcu trafiłam do genetyka i tam po badaniach mi wyszła tam mutacja... i jedynie to... czasami gin mówi, że mogło to być przyczyną straty aczkowiek niekoniecznieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Oj Madziu przykro mi zobaczysz następnym razem się uda
Teraz taka pogoda, że jakieś paskudztwa w powietrzu latają ale mam nadzieję, że szybko córci przejdzie... zdrowia dla niejmaggda lubi tę wiadomość
Maggda wiadomo trochę szkoda, ale na pewno się uda next time
A ja odstawiłam dzisiaj synka do szkoły i "po drodze" zupełnie przez przypadek weszłam do rossmana i kupiłam test Są dwie grube moooocne krechy (testowa chyba mocniejsza od kontrolnej) i z tej okazji zrobiłam sobie suwaczekinessa, malika89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
annak - może i masz rację, jak zobaczę dwie kreski to będzie lepiej Jak tam rozmowa ?
benitka, Martynka - to za miesiąc może nas obydwie zaskoczycie ? I przejdziecie na "fioletową stronę mocy" ?
blondyna - mocno trzymam kciuki żeby te zwariowane tempki zakończyły się piękną zieloną kropką
Maggi - no już mi dziś trochę lepiej 3 raz z rzędu żeby udało się w 1cs - ciężko mi w to uwierzyć, ale byłabym wniebowzięta gdyby tak się okazało I proszę więcej nie sikać na testy Bo jeszcze 3 kreski wysikasz zamiast dwóch
adora - mocno trzymam kciuki
maggda - szkoda Cóż, miejmy nadzieję, że następny raz już wszystko pójdzie po Twojej myśli
A więc, byłam sobie dziś w laboratorium, upuścili mi trochę krwi w celach badawczych Jedna probówka pięknie naleciała, a do drugiej ni kropla nie spadła, pielęgniarka stwierdziła, że starczy i więcej mnie kłuć nie będzie W sumie to za 1 razem się wkłuła I mówiła, że część będzie na pewno dziś wyników a może i wszystkie wieczorem, a najpóźniej jutro Boje się, że coś źle wyjdzie
Martynka30, benitka, adora, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
O właśnie zajrzałam i są wyniki tarczycy,
Wolna trijodotyronina (FT3) 3,73 pg/ml 2,30 — 4,20
Wolna tyroksyna (FT4) 1,35 ng/dl 0,89 — 1,76
Tyreotropina (TSH) 2,164 µIU/ml 0,35 — 5,50
trzeciej generacji
Czy to są dobre wyniki ? No niby mieści się w normie wszystko, ale czytałam gdzieś coś o zależnościach między poziomem ft3 i ft4, a coś nie mogę znaleźć teraz W ciąży z córką miałam robione TSH tylko, było to w 12 tygodniu i wynosiło 0,9.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 13:54
-
nick nieaktualnyHejka
u nas cudna pogoda a wiec duzo na swiezym powietrzu no i załatwiam rózne sprawy zwłaszcza te posiewy masakrycznie drogie to jest no ale cóz mam tylko nadzieje,ze beda dobre bo inaczej bedzie zle za tydzien w poniedziałek bede miec robione te posiewy!
Dziewczyny które zaczynaja nowy cykl musi sie Wam udac w tym nowym bo Nowy to Nadzieja
w koncu zaczeła sie dobra passa ciazowa
Martynko Castagnus zaczyna sie zawsze w pierwszym dniu cyklu i powinno sie go brac 3 miesiace potem miesiac przerwy!
PO drugie jak bedziesz miec stymulacje radze jednak go odstawic aby sobie nie namieszac.
Czy Ty robiłas w 2-3 dc lh i fsh? ja bym poleciła CI je zrobic pokaza CI ocene jajeczek w Twoim organizmie tak mniej wiecej chociaz!
Jacqueline TSH mimo,ze miescie sie w normie na czas staran powinien byc ponizej 2 tak endokrynolodzy i ginekolodzy zwykle polecaja no i WHO !!! ale nie wszyscy o tym mówia pacjentkom.
Maggda wspołczuje ale musi sie udac w koncu!!!!!!
ANnak owocnych rozmów
Jak którac pominełam przepraszam ale pamietam i czytałam wpisy ale moja skleroza jakos tak yyy ... -
nick nieaktualnyTo chyba ja jestem najstarsza tutaj mam 40 lat i 6 poronien ( jedna ciaza blizniacza i kilka biochemicznych ciaz
dlatego warto robic badania zwłaszcza hormonalne w pierwszych dniach cyklu one duzo wskaza a druga faza cyklu pokaze czy mamy niedomoge lutealna czy nie a to jest wazne aby utrzymac ciaze juz nie mówie o innych badaniach zreszta same wiecie bo pełno ich robicie!
Mój ginekolog obecny powiedział,ze czasami jest jakis mały problem który mozna podleczyc i ciaza sie utrzyma tylko lekarze powinni zalecac badania i leczyc je!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:14
-
inessa - no właśnie słyszałam o tym TSH, że dla staraczki max taki absolutny to 2,5 a najlepiej jak jest poniżej 2. Tu jest niewiele przekroczone. Czytałam też, że TSH może się wahać w dość krótkim czasie, ehhh...
Więc czy mój wynik jest aż tak zły ? Ehh i ciekawe co powie lekarz. Pewnie, że nie ma problemu...
Cóż, ciekawe jeszcze jak wyjdzie estradiol i progesteron
inessa - moja teściowa urodziła trzecie dziecko w wieku 43 lat Dziewczyna ma teraz 13, jest wzorową uczennicąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 14:25
-
nick nieaktualnyJacqueline wynik nie jest bardzo zły ale warto pomyslec o obnizeniu go i dlaczego tak skoczył? Moze za jakies 2 tygodnie warto by go powtórzyc???
a kiedy reszta badan?
A co do rodzenia no tak ale rodzic w wieku powyzej 40 lat kolejne dziecko niestety jest inaczej niz pierwsze no ale zawalczyc jeszcze chcemy