X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złoty/srebrny różaniec - pamiątka na całe życie i dla wierzącego praktykującego przydatna

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    nie kupuj wózka, kup chustę ;)

ja mam wózek w piwnicy, jakiś stary bolder, ale nigdy go nie użyłam ;) łóżeczka szczęśliwie nie zdążyłam kupić, bo też by stało niepotrzebnie :) z perspektywy czasu myślę, że to późne kupowanie wyprawki, już po narodzinach mojej córeczki, spowodowało mnóstwo oszczędności
    Chuste tez :) ale czasem i wózek się przydaje. Ja wychodzę z założenia że nie mam 20 lat i kręgosłupa na loterii nie wygrałam ;) i zawsze w koszyku wozkowym miałam chustę albo tule :) ale raczej korzystałam z nich awaryjnie. Najczęściej chyba przy chorobach i wozkowych buntach :)
    Kocham i wózki i chusty i tulcie miłością absolutną :)
    Musisz się zastanowić na czym Ci zależy najbardziej. Na wadze? Na wielkości? Na jakim terenie jeździsz itd.
    a łóżeczko szczerze mówiąc mam najtańsze z allegro z materacem pianka gryka kokos i wszystko jest git :) poza tym ze dziec jest wyjątkowo opony na spanie i śpi ze mną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Dziewczyny macie jakis pomysl na prezent z okazji chrztu dla dzieciaczka?
    Bon na sesje zdjęciowa np na roczek :)

Elaria lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a chłopiec czy dziewczynka?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Jestem padnięta, niby nie długa droga, bo godzinę jechać, ale kierowałam w obydwie strony, a jak wracaliśmy to głowa mnie zaczęła boleć. Wypiłam w domu kawkę i przeszło trochę ;) Byliśmy tam prawie cały dzień, wróciliśmy przed 18-tą ;)

inessko - Gabryś jest przepiękny :) Jaki już duży chłopak :)

Promyczku - krechy jak się patrzy :D I będę dreptać w oczekiwaniu na wynik bety :)

Laila - ja nie miałabym żadnej pamiątki z chrztu, ale dziadek (umarł niedługo po chrzcie) dał pieniądze i kazał kupić złoty łańcuszek, więc mam śliczny złoty łańcuszek, z Matką Boską. Myślę, że to dobry pomysł, taki łańcuszek lub różaniec jak M@linka pisze, ale jak wiadomo to kwestia indywidualna ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a chłopiec czy dziewczynka?
    chlopiec

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dostała złoty łańcuszek z medalikiem. Założy go dopiero na I komunię.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiękuje za gratulacje i wszystkie dobre mysli,przydadza mi sie bardzo bo drzę o tę ciąze,nawet o jej taki wczesny początek,o becie napisze dopiero jutro wieczorem bo ide do pracy niestety fizycznej.i bete bede robic po pracy.Ale mam tez ogromna nadzieje i to jest najwazniejsze :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Mysmy kupili biblie dla dzieci i aniolka pozlacanego w ramce którego wiesza sie na scianie lub stawia na komodzie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mysmy kupili biblie dla dzieci i aniolka pozlacanego w ramce którego wiesza sie na scianie lub stawia na komodzie
    Ja wlasnie o tym samym myslalam szczerze mowiac :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku gratuluję :)

Co do.prezentu to z chłopcem.jest trudniej dla dziewczynki np.zlote kolczyki a ja mam chłopców i szczerze mówiąc to dostaliśmy w większości kasę i za to.potem kupiliśmy coś dzieciom np meble do pokoiku..

Co do wózków to.ja je uwielbiam :) często sobie oglądam wózki i wybieram jaki bym chciała jeszcze mieć nawet w ciąży nie będąc takie moje hobby :) mam dzieciaczki i mogę polecić co mi się sprawdziło nie konkretny model bo to się zmienia ale na co zwrócić uwagę przede wszystkim na gondola aby była dość długa bo dziecko troszkę w nie pojeździć szczególnie jak urodzi się na wiosnę to.zima raczej od razu do spacerówki się nie przesiaduje wiec lepiej w gondola wozić i aby miała oparcie regulowane fajne jest jak jest taki pokrętło pod spodem ze powoli się podnosi w zależności jak chcemy ją takie miałam e chicco trio. Pozytym koła zależy od podłoża gdzie się głównie jeździ ale wygodniejsze są pompowane rama lekka bo jednak często trzeba coś podnieść dźwigać a tu jeszcze dziecko w środku wiec ważne aby dość lekki był. Wygodny i duży kosz na zakupy bo to zawsze się przyda. Spacerówki różnie jedni.lubi te z 3 w 1 ale taka indywidualna tez jest ok ale nie typu parasolka na dłuższą metę się gorzej sprawuje przerobilam i taka i taka i takie moje zdanie ważne aby była dość obszerna dla dziecka jak siedzi i zwrotna bo tym się dość długo jeździ. Tyle w kwestii porad mam nadzieje ze się przydadzą :) ach i fotelik fajnie jak jest w zestawie montowany na stelaż super sprawa na zakupach raz dwa i juz nie trzeba dźwigać brzmiąca tylko się wiezie. :)

A co do szczepień to powiem ze ja również uważam ze jednak lepiej jest szczepić może nie na wszystko ale na to obowiązkowe tak. Ja Szczepilam moich chłopców tymi skojarzonymi i nie było raczej złych reakcji może trochę bardziej młody był płaczący przez 1-2 dni poza ty ok a ospę ten starszy przeszedł tez nie bardzo mocno chociaż nie był szczepiony ale myślę że to od dziecka zależy a różyczke ja jako dziecko miałam 2 razy co też się raczej nie zdarza:) i żyje i bez komplikacji :)
    Ale każdy robi jak uważa w tej kwestii.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    taki tam film o szczepieniach jakby ktoś chciał obejrzeć:
    http://www.sosrodzice.pl/wyszczepieni-tuszowania-faktow-katastrofy-wazny-film/

M@linka obejrzałam, warty obejrzenia film, poza tym to tylko jeden z wielu filmów dokumentalnych, w którym naukowcy, lekarze odważyli się mówić o takich sprawach i drążą temat. Nie chciałam tu wrzucać żadnych tego typu filmów, bo każdy kto jest tym tematem bardziej zainteresowany jest w stanie sobie te informacje poszukać w internecie. Z pewnością kilka osób tutaj powie, że to wszystko co mówią to nieprawda, wymyślili i co w ogóle oni wygadują, przecież szczepionki skojarzone są świetne, bo tylko jedno ukłucie a tyle chorób załatwione....ahhh... szkoda więcej słów i nerwów na ten temat.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

złoty krzyżyk - my kupiliśmy jak mąż był chrzestnym.

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    chlopiec
    To może srebrna grawerowana łyżeczka?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do szczepień to ja różyczki nie miałam nigdy... A ospe dostałam w 12 tyg pierwszej ciąży... Był strach o dziecko.. Ogromny.. Lekarz mówił że gdybym ta ospe dostała przed 12 tyg to bym poronila ale się udało.. Młody całkiem zdrów oprócz alergii dość głupiej

• sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jutro obydwie mamy wizyty i usg ;) trzymam za Ciebie kciuki mocno!! <3 Daj znać co i jak po wizycie. Nie mogę się doczekać na spotkanie z Maluszkiem ;) <3

Elmo13, Niebieskaa, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Wracając do szczepień to ja różyczki nie miałam nigdy... A ospe dostałam w 12 tyg pierwszej ciąży... Był strach o dziecko.. Ogromny.. Lekarz mówił że gdybym ta ospe dostała przed 12 tyg to bym poronila ale się udało.. Młody całkiem zdrów oprócz alergii dość głupiej

a ja nie miałam świnki ;) moi obydwaj bracia za młodu zachorowali (w jednym pokoju mieszkali, ja miałam swój :-D). Pamiętam jak mama im kapustę przykładała na szyję i zawijała szalikiem... bawiłam się z nimi, graliśmy razem w komputer a się nie zaraziłam ;) wiem, że im później tym gorzej, ale może już nie zachoruje. Pamiętam taki kolega brata dostał świnkę jak miał jakieś 16 lat i dostał zapalenie opon mózgowych :-/

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    a ja nie miałam świnki ;) moi obydwaj bracia za młodu zachorowali (w jednym pokoju mieszkali, ja miałam swój :-D). Pamiętam jak mama im kapustę przykładała na szyję i zawijała szalikiem... bawiłam się z nimi, graliśmy razem w komputer a się nie zaraziłam ;) wiem, że im później tym gorzej, ale może już nie zachoruje. Pamiętam taki kolega brata dostał świnkę jak miał jakieś 16 lat i dostał zapalenie opon mózgowych :-/
    O matko.. Ja czasami też myślę o tej rozyczke żeby kurde nie dostać bo podejrzewam że może być ciężko ale szczepiona na nią byłam

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, Magdzia i promyczek - kciukasy za dobre wieści jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:50

promyczek 39, Magdzia88, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    O matko.. Ja czasami też myślę o tej rozyczke żeby kurde nie dostać bo podejrzewam że może być ciężko ale szczepiona na nią byłam

Moja mama bedac w ciazy zgodzila sie zaopiekowac na 3h dzieckiem kolezanki... na drugi dzien dziecko bylo zsypane wykwitami - rozpoznanie różyczka. Stracila jedno z blizniat. Drugie - miala propozycje usuniecia ze wzgledu na wysokie ryzyko wielowadzia.
    Nie zgodzila sie na usuniecie ciazy ale bardzo to przezywala, dzieki Bogu jakos sie udalo i urodzila zdrowe dziecko..ale juz tylko jedno.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ