X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złoty/srebrny różaniec - pamiątka na całe życie i dla wierzącego praktykującego przydatna

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    nie kupuj wózka, kup chustę ;)

ja mam wózek w piwnicy, jakiś stary bolder, ale nigdy go nie użyłam ;) łóżeczka szczęśliwie nie zdążyłam kupić, bo też by stało niepotrzebnie :) z perspektywy czasu myślę, że to późne kupowanie wyprawki, już po narodzinach mojej córeczki, spowodowało mnóstwo oszczędności
    Chuste tez :) ale czasem i wózek się przydaje. Ja wychodzę z założenia że nie mam 20 lat i kręgosłupa na loterii nie wygrałam ;) i zawsze w koszyku wozkowym miałam chustę albo tule :) ale raczej korzystałam z nich awaryjnie. Najczęściej chyba przy chorobach i wozkowych buntach :)
    Kocham i wózki i chusty i tulcie miłością absolutną :)
    Musisz się zastanowić na czym Ci zależy najbardziej. Na wadze? Na wielkości? Na jakim terenie jeździsz itd.
    a łóżeczko szczerze mówiąc mam najtańsze z allegro z materacem pianka gryka kokos i wszystko jest git :) poza tym ze dziec jest wyjątkowo opony na spanie i śpi ze mną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Dziewczyny macie jakis pomysl na prezent z okazji chrztu dla dzieciaczka?
    Bon na sesje zdjęciowa np na roczek :)

Elaria lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a chłopiec czy dziewczynka?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Jestem padnięta, niby nie długa droga, bo godzinę jechać, ale kierowałam w obydwie strony, a jak wracaliśmy to głowa mnie zaczęła boleć. Wypiłam w domu kawkę i przeszło trochę ;) Byliśmy tam prawie cały dzień, wróciliśmy przed 18-tą ;)

inessko - Gabryś jest przepiękny :) Jaki już duży chłopak :)

Promyczku - krechy jak się patrzy :D I będę dreptać w oczekiwaniu na wynik bety :)

Laila - ja nie miałabym żadnej pamiątki z chrztu, ale dziadek (umarł niedługo po chrzcie) dał pieniądze i kazał kupić złoty łańcuszek, więc mam śliczny złoty łańcuszek, z Matką Boską. Myślę, że to dobry pomysł, taki łańcuszek lub różaniec jak M@linka pisze, ale jak wiadomo to kwestia indywidualna ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a chłopiec czy dziewczynka?
    chlopiec

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dostała złoty łańcuszek z medalikiem. Założy go dopiero na I komunię.

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiękuje za gratulacje i wszystkie dobre mysli,przydadza mi sie bardzo bo drzę o tę ciąze,nawet o jej taki wczesny początek,o becie napisze dopiero jutro wieczorem bo ide do pracy niestety fizycznej.i bete bede robic po pracy.Ale mam tez ogromna nadzieje i to jest najwazniejsze :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Mysmy kupili biblie dla dzieci i aniolka pozlacanego w ramce którego wiesza sie na scianie lub stawia na komodzie

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mysmy kupili biblie dla dzieci i aniolka pozlacanego w ramce którego wiesza sie na scianie lub stawia na komodzie
    Ja wlasnie o tym samym myslalam szczerze mowiac :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku gratuluję :)

Co do.prezentu to z chłopcem.jest trudniej dla dziewczynki np.zlote kolczyki a ja mam chłopców i szczerze mówiąc to dostaliśmy w większości kasę i za to.potem kupiliśmy coś dzieciom np meble do pokoiku..

Co do wózków to.ja je uwielbiam :) często sobie oglądam wózki i wybieram jaki bym chciała jeszcze mieć nawet w ciąży nie będąc takie moje hobby :) mam dzieciaczki i mogę polecić co mi się sprawdziło nie konkretny model bo to się zmienia ale na co zwrócić uwagę przede wszystkim na gondola aby była dość długa bo dziecko troszkę w nie pojeździć szczególnie jak urodzi się na wiosnę to.zima raczej od razu do spacerówki się nie przesiaduje wiec lepiej w gondola wozić i aby miała oparcie regulowane fajne jest jak jest taki pokrętło pod spodem ze powoli się podnosi w zależności jak chcemy ją takie miałam e chicco trio. Pozytym koła zależy od podłoża gdzie się głównie jeździ ale wygodniejsze są pompowane rama lekka bo jednak często trzeba coś podnieść dźwigać a tu jeszcze dziecko w środku wiec ważne aby dość lekki był. Wygodny i duży kosz na zakupy bo to zawsze się przyda. Spacerówki różnie jedni.lubi te z 3 w 1 ale taka indywidualna tez jest ok ale nie typu parasolka na dłuższą metę się gorzej sprawuje przerobilam i taka i taka i takie moje zdanie ważne aby była dość obszerna dla dziecka jak siedzi i zwrotna bo tym się dość długo jeździ. Tyle w kwestii porad mam nadzieje ze się przydadzą :) ach i fotelik fajnie jak jest w zestawie montowany na stelaż super sprawa na zakupach raz dwa i juz nie trzeba dźwigać brzmiąca tylko się wiezie. :)

A co do szczepień to powiem ze ja również uważam ze jednak lepiej jest szczepić może nie na wszystko ale na to obowiązkowe tak. Ja Szczepilam moich chłopców tymi skojarzonymi i nie było raczej złych reakcji może trochę bardziej młody był płaczący przez 1-2 dni poza ty ok a ospę ten starszy przeszedł tez nie bardzo mocno chociaż nie był szczepiony ale myślę że to od dziecka zależy a różyczke ja jako dziecko miałam 2 razy co też się raczej nie zdarza:) i żyje i bez komplikacji :)
    Ale każdy robi jak uważa w tej kwestii.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    taki tam film o szczepieniach jakby ktoś chciał obejrzeć:
    http://www.sosrodzice.pl/wyszczepieni-tuszowania-faktow-katastrofy-wazny-film/

M@linka obejrzałam, warty obejrzenia film, poza tym to tylko jeden z wielu filmów dokumentalnych, w którym naukowcy, lekarze odważyli się mówić o takich sprawach i drążą temat. Nie chciałam tu wrzucać żadnych tego typu filmów, bo każdy kto jest tym tematem bardziej zainteresowany jest w stanie sobie te informacje poszukać w internecie. Z pewnością kilka osób tutaj powie, że to wszystko co mówią to nieprawda, wymyślili i co w ogóle oni wygadują, przecież szczepionki skojarzone są świetne, bo tylko jedno ukłucie a tyle chorób załatwione....ahhh... szkoda więcej słów i nerwów na ten temat.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:

złoty krzyżyk - my kupiliśmy jak mąż był chrzestnym.

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    chlopiec
    To może srebrna grawerowana łyżeczka?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do szczepień to ja różyczki nie miałam nigdy... A ospe dostałam w 12 tyg pierwszej ciąży... Był strach o dziecko.. Ogromny.. Lekarz mówił że gdybym ta ospe dostała przed 12 tyg to bym poronila ale się udało.. Młody całkiem zdrów oprócz alergii dość głupiej

• sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia jutro obydwie mamy wizyty i usg ;) trzymam za Ciebie kciuki mocno!! <3 Daj znać co i jak po wizycie. Nie mogę się doczekać na spotkanie z Maluszkiem ;) <3

Elmo13, Niebieskaa, Magdzia88 lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Wracając do szczepień to ja różyczki nie miałam nigdy... A ospe dostałam w 12 tyg pierwszej ciąży... Był strach o dziecko.. Ogromny.. Lekarz mówił że gdybym ta ospe dostała przed 12 tyg to bym poronila ale się udało.. Młody całkiem zdrów oprócz alergii dość głupiej

a ja nie miałam świnki ;) moi obydwaj bracia za młodu zachorowali (w jednym pokoju mieszkali, ja miałam swój :-D). Pamiętam jak mama im kapustę przykładała na szyję i zawijała szalikiem... bawiłam się z nimi, graliśmy razem w komputer a się nie zaraziłam ;) wiem, że im później tym gorzej, ale może już nie zachoruje. Pamiętam taki kolega brata dostał świnkę jak miał jakieś 16 lat i dostał zapalenie opon mózgowych :-/

Aniołek 7t5d [*]
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    a ja nie miałam świnki ;) moi obydwaj bracia za młodu zachorowali (w jednym pokoju mieszkali, ja miałam swój :-D). Pamiętam jak mama im kapustę przykładała na szyję i zawijała szalikiem... bawiłam się z nimi, graliśmy razem w komputer a się nie zaraziłam ;) wiem, że im później tym gorzej, ale może już nie zachoruje. Pamiętam taki kolega brata dostał świnkę jak miał jakieś 16 lat i dostał zapalenie opon mózgowych :-/
    O matko.. Ja czasami też myślę o tej rozyczke żeby kurde nie dostać bo podejrzewam że może być ciężko ale szczepiona na nią byłam

• M@linka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, Magdzia i promyczek - kciukasy za dobre wieści jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:50

promyczek 39, Magdzia88, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    O matko.. Ja czasami też myślę o tej rozyczke żeby kurde nie dostać bo podejrzewam że może być ciężko ale szczepiona na nią byłam

Moja mama bedac w ciazy zgodzila sie zaopiekowac na 3h dzieckiem kolezanki... na drugi dzien dziecko bylo zsypane wykwitami - rozpoznanie różyczka. Stracila jedno z blizniat. Drugie - miala propozycje usuniecia ze wzgledu na wysokie ryzyko wielowadzia.
    Nie zgodzila sie na usuniecie ciazy ale bardzo to przezywala, dzieki Bogu jakos sie udalo i urodzila zdrowe dziecko..ale juz tylko jedno.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ