WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f38f1601444.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e108d87d1b5d.jpg

Hej Kobietki ;) pozdrawiam z urlopu. Nadrobie Was po niedzieli. I podpinam się pod prośbę Skrzata z podawaniem przykładów mam Aś. Też tego mi trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 18:42

Gaduaaa, promyczek 39, M@linka, Niebieskaa, skrzat1988, Elmo13, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, jeszcze dzisiejszego dnia nie nadrobiłam i nie wiem,że byłam wywoływana do tablicy :) Dzięki Annak za zainteresowanie - generalnie profesor powiedział, że jestem skomplikowanym przypadkiem bo odrzuciłam już ciąże od 2 partnerów i mlr nie chce rosnąć ale kazał się nie martwić (jak to zrobić) bo leczenie na pewno zadziała. Trzeba tylko czasu (nie mam), cierpliwości (nie mam)bo to praca na żywym organizmie i różne są reakcje. Dostałam jakiś lek który ma wspomagać szczepionki.

Maliny wiara w swoje leczenie i pewność siebie poprawiły mi humor na kilka godzin a od dziś znów oficjalnie mam deprechę. Jakoś mnie strasznie zniechęciło że muszę znów się szczepić, czekać na cud i stresować się kolejne 2 miesiące czekając na wyniki jak na wyrok. Jestem rozżalona, wściekła, zazdrosna, smutna, bezsilna, bez poczucia kontroli, struta gniewem. Czuję się źle :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm no dylemat jest...
    bo na"oko" wie że to grzybiczne?
    może najpierw czymś bez recepty delikatniejszym spróbować co? jakiś gine intima? iliadan? vagical? i jak nie pomoże to dopiero wtedy ten Pimafucin

No widzisz tez tak sie zastanawialam....cholera zawsze cos...juz wykupilam..tanie nie byly...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca a gdziez to ten Twoj urlop taki boski:)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    No widzisz tez tak sie zastanawialam....cholera zawsze cos...juz wykupilam..tanie nie byly...
    wierzę... zrobisz jak uważasz.. ale ja bym najpierw coś bez recepty wzięła ...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę Asię, która ma już 1,5 rocznego synka ;)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia :( zgadzam się z dziewczynami, powtórz tą betę raz jeszcze za 48h. Może rzeczywiście jeszcze poszybuje w górę ;) trzymam kciuki <3

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Evita Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:

Hej Kobietki ;) pozdrawiam z urlopu. Nadrobie Was po niedzieli. I podpinam się pod prośbę Skrzata z podawaniem przykładów mam Aś. Też tego mi trzeba :)

To jeszcze mi się przypomniała koleżanka Asia - też ekspresowo zaszła, ma córkę Zuzę :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Dlaczego nie chcesz wyleczyc grzybicy we wczesnym etapie choroby? Pozniej tylko sie rozwinie bardziej zaawnasowana, przeciez kazda z was pewnie wie o tym, że ciaza sprzyja zakazeniom grzybiczym pochwy.

Grzybice pochwy ginekolog poznaje na tzw "oko" bo ją zazwyczaj widac.

Jak sie przeleczysz to wtedy dobrze brac sobie jakas florke pochwowa, koniecznie plyn do hig. intymnej z kwasem mlekowym, zeby nie podmywac sie mydlem czy zelem pod prysznic itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:21

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Laila25 wysłałam Ci zaporszenie na priv.. chciałam Ci wiadomość napisać :) przyjmiesz? ^_^ fajny nowy avatarek ;)
    Nie mam zaproszenia wiesz..nie wyswietlilo sie.. zaprosze ja ciebie zobacz czy dojdzie

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Nie mam zaproszenia wiesz..nie wyswietlilo sie.. zaprosze ja ciebie zobacz czy dojdzie
    ale jaja :) a drugi raz zaprosić Cię nie moge.. dziwne..

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale jaja :) a drugi raz zaprosić Cię nie moge.. dziwne..
    hahaha bo ja juz ciebie mam w przyjaciolkach :P
    napisalam pw jakbys ty nie mogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:25

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f38f1601444.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e108d87d1b5d.jpg

Ostatnio bardzo czesto uzywam slowa "zazdroszcze"
    Tak wiec...zazdroszcze :P milego urlopu :)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila chce oczywiscie ze chce...ale gadua zdziwila sie ze stwierdzil mi to na oko .. Ze to np grzybek...i czy ten lek co mi dal nie bedzie za mocny bo na recepte... I tak zaczelam rozkminiac i sie zastanawiac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:29

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Laila chce oczywiscie ze chce...ale gadua zdziwila sie ze stwierdzil mi to na oko .. Ze to np grzybek...i czy ten lek co mi dal nie bedzie za mocny bo na recepte... I tak zaczelam rozkminiac i sie zastanawiac ;)
    ja generalnie to jestem anty lek.... jakikolwiek...
    biorę jak już na prawdę muszę.. a tak to staram sie ratować najpierw ziółkami i bardziej naturalnymi sposobami :) więc na mnie miej poprawkę hehehe

Magdzia88 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ale wiesz tez sie zastanawialam jak napisalas...bo wiem ze lekarze biora np wymaz czy cos...i w labo.sprawdzaja.. Ja to wezme bo syfu sie nabawie a czytalam ze w ciazy bezpieczny lek

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Hehehe ale wiesz tez sie zastanawialam jak napisalas...bo wiem ze lekarze biora np wymaz czy cos...i w labo.sprawdzaja.. Ja to wezme bo syfu sie nabawie a czytalam ze w ciazy bezpieczny lek

W ciazy kazdy lek jest obarczony jakims ryzykiem nawet Duphaston, który tyle dziewczyn przyjmuje.
    Ale pomyslcie na logike czemu tak jest: zadna firma nie robi badan lekow na kobietach w ciazy bo to nieetyczne. Takie dane zbiera sie tylko retrospektywnie z danych o kobietach, któe przyjmowaly ten lek w ciazy z jakiegos powodu.

Grzybice pochwy po prostu widac, nie musial pobierac specjalnie wymazu jesli na oko wygladalo na typowa grzybice. Lek, który ci przepisal mozna przyjmowac w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:43

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wow 13 tydzień!!!!!!!!

Magdzia88 lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Magdzia wow 13 tydzień!!!!!!!!

I u Ciebie kochana ...jak z koksem ;)
    Sciskam i sle caluski? Jak ta twoja bakteryyyjaaa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 20:16

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Evita,
    Jesteś!
    Jak po wizycie?!
    Już tu dziś wywoływałam Ciebie i Arletę. Napisz coś więcej.

jestem jestem,wczoraj po tej samotnej jezdzie do Łodzi miałam taką migrenę że głową nie mogłam ruszyć
    ale oczywiscie jak u mnie zawsze jest czyli pechowo,nic nie załatwiłam z tymi cukrami bo Malina przyjmował od 16 a ja o 14 bylam juz po szczepionkach czyli dupa
    nawet poszłam dziś do rodzinnego z tym ale tak jak się spodziewałam OLEW..powiedział żeby cukrów i maki nie jeść..masakra a jak zaczełam o tym wskazniku Homa,to miałam wrażenie że nie wie o czym mówię..a na końcu dodał że jak chce sie doktoryzować to..

gdzie ja mam iść????
    muszę być pewna że jak pojdę prywatnie to żeby przepisali mi ta metfomnię a nie,zapłace i wrócę z kwitkiem...
    wyniki napewno są niezadobre bo porównywałam nawet z Evitką i jeszcze z jedną koleżanką..

M@linka a Tobie recepty wypisuje ten endo z neta?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ