WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w swoje urodziny 25 poroniłam, więc mi niedługo do 26-
    kochana nadal uważam, że jesteśmy piękne i młode :) hihi

laila_25 wrote:
    blizej mi do 27 niz 25 :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Laila na cóż to za maciczka w twoim awatar ;)?
    placzaca :( zmienie jak sie uda :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja w swoje urodziny 25 poroniłam, więc mi niedługo do 26-
    kochana nadal uważam, że jesteśmy piękne i młode :) hihi
    ja zabieg na urodziny praktycznie ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

to tak jak ja, 15.06 wizyta, 16.06 szpital, ale wierze, że Bóg ma w tym jakś cel, przez to jesteśmy silniejsze.
    Jeszcze szczęście się do Nas uśmiechnie :*
    laila_25 wrote:
    ja zabieg na urodziny praktycznie ;/

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze niech sie juz namysli szybciej usmiechac... np jutro :]

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamamara ja brałam vitaminer prenatalne i nadal biorę ma fajny skład i niska cenę i jest tam już kwas foliowy dodatkowo lokalami od jakiegoś czasu kwasy omega 3-6-9 i magnez i tyle nadal to łykam :)
    A co do szyjki to ja nie zauważyłam różnicy była nisko dość twarda i zamknięta później juz ta nie mieszalam :) ale dzień przed pozytywnym.testem po seksiku mój mąż stwierdził że ciasno było ;) wiec może męża popytaj co czuje ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    o no właśnie też semilaca sobie zamówiłam:) i jak, zadowolona jesteś? trudne są początku czy od razu ładnie Ci wychodziły pazurki? :)
    jestem naprawde zadowolona:) za drugim razem juz mi wyszly ladne paznokcie. Troche sie nameczylam zanim opanowalam technike pozbywania sie tego lakieru, ale jest to wspaniale takim malym kosztem zrobic sobie hybrydowy manikiur. Chociaz ostatnio nie mialam na nic sily i chwilowo to zainestowalam w sol do kapieli stop i taki mini basenik do kapieli stop. Ale sily wracaja to i semilac pojdzie w ruch. Uwielbiam odcien ciemnej zieleni i ciemnego granatu.

skrzat1988 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde brzuch mnie pobolewa okresowo. ;( może wcale nie doczekam tej bety... Bu... A jak doczekam to macie przekichane bo będę bombardowac forum obawami.

A co do piersi.. Jeszcze w weekend tak bolaly i były gorące że myślałam że umrę.. Teraz trochę mniej.. Ale ciągle.. No i ciagne sprawdzam czy bolą.. Chociaż poprzednio tak szybko poronilam że nie zdążyły przestać boleć

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za hybrydy i akryl place 35 zł.. ;D więc nie jest źle

Biochemiczna (09.2016)
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzis prawy jajnik tak ciaga i kluje..;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Kurde brzuch mnie pobolewa okresowo. ;( może wcale nie doczekam tej bety... Bu... A jak doczekam to macie przekichane bo będę bombardowac forum obawami.

A co do piersi.. Jeszcze w weekend tak bolaly i były gorące że myślałam że umrę.. Teraz trochę mniej.. Ale ciągle.. No i ciagne sprawdzam czy bolą.. Chociaż poprzednio tak szybko poronilam że nie zdążyły przestać boleć
    trzymam kciuki! dawaj znac jak tylko sie dowiesz

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    vertigo właśnie wyłowiłam Twój post:) dziękuję, że pytasz o mój humor:) dzięki zakupom dziś mam trochę lepszy:P prawdziwa ze mnie kobieta;) choć generalnie tkwię cały czas w tej samej sytuacji - bezrobotna i bezdzietna;) Trochę tak jeszcze wytrzymam, ale jak za rok będę w takim samym położeniu to depresja murowana.
    A Ciebie kobieto to ja podziwiam, 90 pacjentów dziennie, ja po 30tu to już bym miała ochotę zacząć do nich strzelać;) I na pewno połowa z nich to ciężkie przypadki charakterowe, jak siedzę z takim starymi babciami pyskatymi w poczekalni to aż mi się czasem flaki ze złości skręcają, a Ty musisz jeszcze z nimi grzecznie rozmawiać. Masakra;)

To pięknie, nie ma nic lepszego na zrypany humor niż nowa sukienka :) Niech to będzie pierwszy krok do lepszej przyszłości - podobno zawsze wszystko kończy się dobrze, więc widać to jeszcze nie jest koniec u Ciebie. Myślę o Tobie ciepło.

Dziękuję bardzo za ojojanie mojej sytuacji zawodowej - babcie do mnie nie chodzą, bo jestem bezczelna i nie pozwalam im marudzić, bo nie mam czasu ich słuchać. Jak za bardzo uciekają się do historii średniowiecza, to biorę je pod pachę i wystawiam za drzwi, mówiąc, że barok, romantyzm i inne epoki jej życia omówimy na kolejnych wizytach. Z tego powodu jestem tą niemiłą panią doktor i chodzą do tej miłej co ich słucha i ma potem po 2 godziny poślizgów ;) a do mnie chodzą chorzy ;)

DLACZEGO PRAWIE NIKT NIE OJOJAŁ MOICH WSZÓW? wszystko mam upieprzone w tym płynie....

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

DLACZEGO PRAWIE NIKT NIE OJOJAŁ MOICH WSZÓW? wszystko mam upieprzone w tym płynie....
    jak można ojojać takie piękne zwierzątka?! hahahaha

M@linka lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra - muszę Ci to napisać - marudzisz ;) weź męża do wyrka, zamiast się tu zastanawiać kiedy będziesz miała owulację ;) od naszego myślenia w ciąże nie zajdziesz. Jeśli masz nieregularne cykle to nic nie zaplanujesz. Na szczęście zachodzenie w ciążę nie wymaga szczególnego planowania.

Jak męża masz w delegacjach to wykorzystuj czas kiedy jest - albo trafisz albo nie, przecież nie powiesz swojej owulacji że ma się przesunąć w lewo czy w prawo, bo raczej Cię nie posłucha.

Jak masz wątpliwości, to zrób jutro betę, a potem za tydzień. Przecież to nic nie zmieni.

Zaszłaś w ciążę raz, to zajdziesz i drugi. Jak widzisz, po poronieniach dziewczyny w ciążę zachodzą wielokrotnie, właściwie nieznana jest mi sytuacja, w której kobieta zachodzi w ciążę raz, roni, a potem już nie zachodzi do końca życia. Nie znam takich kobiet. Tak więc nie jest to częsty przypadek. CIERPLIWOSCI życę :) przydaje się w macierzyństwie, warto poćwiczyć :)

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    To pięknie, nie ma nic lepszego na zrypany humor niż nowa sukienka :) Niech to będzie pierwszy krok do lepszej przyszłości - podobno zawsze wszystko kończy się dobrze, więc widać to jeszcze nie jest koniec u Ciebie. Myślę o Tobie ciepło.

Dziękuję bardzo za ojojanie mojej sytuacji zawodowej - babcie do mnie nie chodzą, bo jestem bezczelna i nie pozwalam im marudzić, bo nie mam czasu ich słuchać. Jak za bardzo uciekają się do historii średniowiecza, to biorę je pod pachę i wystawiam za drzwi, mówiąc, że barok, romantyzm i inne epoki jej życia omówimy na kolejnych wizytach. Z tego powodu jestem tą niemiłą panią doktor i chodzą do tej miłej co ich słucha i ma potem po 2 godziny poślizgów ;) a do mnie chodzą chorzy ;)

Ojojajm weszki. Przez Nas nauczycieli nazywani 'gośćmi' znam ten ból.. W szkole i przedszkolach powszechny problem ;f

Biochemiczna (09.2016)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Ojojajm weszki. Przez Nas nauczycieli nazywani 'gośćmi' znam ten ból.. W szkole i przedszkolach powszechny problem ;f

dziękuję, dziękuję, dziękuję :) już mi lepiej :)

dzwoń do labu, na pewno już jest Twoja beta :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    to moze niech sie juz namysli szybciej usmiechac... np jutro :]
    Jestem za

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    KammaMarra - muszę Ci to napisać - marudzisz ;) weź męża do wyrka, zamiast się tu zastanawiać kiedy będziesz miała owulację ;) od naszego myślenia w ciąże nie zajdziesz. Jeśli masz nieregularne cykle to nic nie zaplanujesz. Na szczęście zachodzenie w ciążę nie wymaga szczególnego planowania.

Jak męża masz w delegacjach to wykorzystuj czas kiedy jest - albo trafisz albo nie, przecież nie powiesz swojej owulacji że ma się przesunąć w lewo czy w prawo, bo raczej Cię nie posłucha.

Jak masz wątpliwości, to zrób jutro betę, a potem za tydzień. Przecież to nic nie zmieni.

Zaszłaś w ciążę raz, to zajdziesz i drugi. Jak widzisz, po poronieniach dziewczyny w ciążę zachodzą wielokrotnie, właściwie nieznana jest mi sytuacja, w której kobieta zachodzi w ciążę raz, roni, a potem już nie zachodzi do końca życia. Nie znam takich kobiet. Tak więc nie jest to częsty przypadek. CIERPLIWOSCI życę :) przydaje się w macierzyństwie, warto poćwiczyć :)
    Hehe dokładnie. Właśnie dzwoniłam do męża z pytaniem o której będzie. Pewnie już zaciera ręce Hehe

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    trzymam kciuki! dawaj znac jak tylko sie dowiesz

Ja również trzymam, uda się na pewno

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak się dodaje zdjęcie na forum ???

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ