X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko - w przypadku też mało wierzę, gdybym uważała to za przypadek nie myślałabym o badaniach. Przyczyna jakaś zawsze jest jak to mój rodzinny mówił, tylko nie ma czasu możliwości aby to zdiagnozować, że to czy tamto na pewno zawiniło. Może u mnie to jest immunologia, ale w żadne szczepienia nie będę się na pewno pakować.

Nawet jeśli nic nie wyjdzie w badaniach, to nie wyjdę z gabinetu od lekarza bez recepty na Clexane i Encorton (za radą pani genetyk :P

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:

Nawet jeśli nic nie wyjdzie w badaniach, to nie wyjdę z gabinetu od lekarza bez recepty na Clexane i Encorton (za radą pani genetyk :P

Tak trzymaj! ;)

Jacqueline lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Vertigo - dla mnie nasz system to jest porażka, 90 pacjentów - ja umieram po 5h słuchając pacjentów, a 90 to jest horror.

A wiesz czemu ludzie uwazają lekarzy POZ za idiotów to ja znowu na przykładzie swoim i swoich rodziców.
    Lekarka nie potrafiła zdiagnozować róży mojemu tacie - dobrze, że moja babcia miała różę - więc lekarce tata potrafił podpowiedzieł - bo ta głośno zaczela zadawac pytanie "co to moze byc? co to moze byc?"
    Ja mam zawsze problem z receptą na clexane - zawsze lekarka czegos nie napisze na recepcie - i teraz wyobraz sobie sytuacje ze siedze na przeciwko niej i widze ze znowu zapomniala wypisac dawkę 1x1 (standard) i co mam jej zwracac uwage? czy udawac glupka, isc do apteki zostac odeslana do poradni z powrotem i prosic zeby dopisala - lub sama dopisac 1x1?
    A jeden lekarz w mojej poradni POZ nie przyjmuje w ogole ciezarnych - jak masz grype i do niego trafisz, to on Cie wysle do ginekologa, bo uwaza ze on jako internista ciezarnych nie leczy
    ale grypa, przeziebienie i z tym mam isc do ginekologa, gdzie czekasz na wizyte co najmniej kilka dni.

System jest nie wydolny.
    A tak w ogole to słyszałas o 24 wrzesnia i o strajku wszystkich zawodów medycznych w Warszawie?

Ja bym się nie obraziła, jakbyś mi powiedziała, że czegoś nie dopisałam - jak pacjent dostaje ode mnie recepty to proszę żeby sprawdził, czy się wszystko zgadza, głównie refundacja.

A medycyna rodzinna taka jest - trzeba się znać na wszystkim, nie mam problemów z rozpoznaniem róży jakby co ;)

wiem o strajku - u nas to dotyczy głównie rezydentów, ja nie jestem rezydentem. Gdybym miała pracować za 13zł/godzinę, wyjechałabym z Polski. 13zł za godzinę przy 6 pacjentach w tym czasie przyjętych to 2zł za poradę. Na tyle nasz kraj i rządzący wyceniają Wasze zdrowie. Nikomu się nie chce pracować w takich warunkach, a mody lekarz, pełen zapału, szybko traci chęć udzielania pomocy, bo żeby zarobić na rodzinę, siedzi w pracy praktycznie bez przerwy. To jest ogromne ryzyko dla niego, a jeszcze większe dla pacjenta.

Elmo - nie sprzeczamy się ;) tylko dyskutujemy :) uważam, że takie dyskusje są potrzebne między ludźmi

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat byłby zbyt nudny gdyby wszyscy sie ze sobą zgadzali we wszystkim :P

We wtorek chyba sobie strzele to białko c i s, przed wizytą u chirurga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 10:02

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę pisać z telefonu, wkurza mnie autokorekta, grrrr....

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Ja bym się nie obraziła, jakbyś mi powiedziała, że czegoś nie dopisałam - jak pacjent dostaje ode mnie recepty to proszę żeby sprawdził, czy się wszystko zgadza, głównie refundacja.

A medycyna rodzinna taka jest - trzeba się znać na wszystkim, nie mam problemów z rozpoznaniem róży jakby co ;)

wiem o strajku - u nas to dotyczy głównie rezydentów, ja nie jestem rezydentem. Gdybym miała pracować za 13zł/godzinę, wyjechałabym z Polski. 13zł za godzinę przy 6 pacjentach w tym czasie przyjętych to 2zł za poradę. Na tyle nasz kraj i rządzący wyceniają Wasze zdrowie. Nikomu się nie chce pracować w takich warunkach, a mody lekarz, pełen zapału, szybko traci chęć udzielania pomocy, bo żeby zarobić na rodzinę, siedzi w pracy praktycznie bez przerwy. To jest ogromne ryzyko dla niego, a jeszcze większe dla pacjenta.

Elmo - nie sprzeczamy się ;) tylko dyskutujemy :) uważam, że takie dyskusje są potrzebne między ludźmi

Vertigo zgadzam się, że to przykre, żeby za taką kasę. Przecież studia medyczne, to taka wielka kobyła, tyle wyrzeczeń, że masakra i ciągła nauka...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

mam to samo , u mnie w kompie zapisuje się historia na sluzbowym, więc wiedzą pewnie co i jak, ale i tak do grudnia... :):p
    Jacqueline wrote:
    Nienawidzę pisać z telefonu, wkurza mnie autokorekta, grrrr....

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh siedze i czytam, i raz trudno mi uwierzyć w to co piszecie innym razem zgadzam się z wami w 100%.
    Tak sobie myśle,czy ciąże biochemiczną potraktować jako poronienie i już naprawde na własną rękę zacząć szukać przyczyn i robić te wszystkie badania o których wspominacie. Tak bardzo się boje i nie wiem co robić. Dlaczego musimy stawać przed takimi wyborami, czemu musimy się tym martwić i same wiedzieć co robić, chciałabym,żeby ktoś zrobił to za mnie, właśnie powiedział mi dokładnie co robić i jak działać, ale nikt nie zna przyszłości :/

I tak się zastanawiam czy może mój organizm odrzuca dziewczynki? Czy da sie to jakoś zbadać? Czy ma się jakiś konflikt czy coś?
    Ja już wariuje chyba.

a z tel też nie lubie pisać :p dlatego raczej odpisuje z pracy :p

Annak jak Ci się Trójmiasto podoba?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy jakiej becie jest ciąża biochemiczna? orientujesz się może? :)

Asia87 wrote:
    Eh siedze i czytam, i raz trudno mi uwierzyć w to co piszecie innym razem zgadzam się z wami w 100%.
    Tak sobie myśle,czy ciąże biochemiczną potraktować jako poronienie i już naprawde na własną rękę zacząć szukać przyczyn i robić te wszystkie badania o których wspominacie. Tak bardzo się boje i nie wiem co robić. Dlaczego musimy stawać przed takimi wyborami, czemu musimy się tym martwić i same wiedzieć co robić, chciałabym,żeby ktoś zrobił to za mnie, właśnie powiedział mi dokładnie co robić i jak działać, ale nikt nie zna przyszłości :/

I tak się zastanawiam czy może mój organizm odrzuca dziewczynki? Czy da sie to jakoś zbadać? Czy ma się jakiś konflikt czy coś?
    Ja już wariuje chyba.

a z tel też nie lubie pisać :p dlatego raczej odpisuje z pracy :p

Annak jak Ci się Trójmiasto podoba?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

Strajk generalnie nie dotyczy tylko rezydenrow ale wszystkich przedstawicieli ochrony zdrowia. My jako dietetycy m.in. walczymy o ustawe o naszym zawodzie, nie wiem o co dokladnie walcza lekarze... ale wazne aby jaknajwiecej osob dowiedzialo sie o tym dlaczego strajkujemu i protestujemy. W mediach pewnie znowu beda mowic ze za malo zarabiamy itp... a to nie o to chodzi... 90 pacjentow na dzien to jest problem, zbyt mala liczna personelu, zbyt male naklady finansowe na och.zdr.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    przy jakiej becie jest ciąża biochemiczna? orientujesz się może? :)

Przy każdej dodatniej o ile podwyższenie bety nie wynika z innych chorób, gdzie ta beta też się może wydzielić - nowotwory zarodkowe na przykład.
    Ale wówczas jest zwykle trochę inny wywiad jednak.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, rozumiem :)

Ja się zastanawiam, czy iść na bętę czy nie, moja mama panikuje, że w sobotę pojadę do gin, to będzie mi grzebać i nie daj boze, ale mówię jej , że to ,że nie mam okresu i nie czuje isę jak na okres to nie świadczy o ciąży, możlwie , że przez to, że myślę o tym to dlatego tak to wpływa na mój organizm. Mam nadzieje, że mi pomogą i ustalą te cykle, bo rozjazd mam niezły...

EDIT : Vertigo, dziękuje za pomoc - naprawdę Twoja wiedza jest wielka ! chciałabym chociaż trochę wiedzieć tego co ty...
    vertigo wrote:
    Przy każdej dodatniej o ile podwyższenie bety nie wynika z innych chorób, gdzie ta beta też się może wydzielić - nowotwory zarodkowe na przykład.
    Ale wówczas jest zwykle trochę inny wywiad jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 10:28

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Strajk generalnie nie dotyczy tylko rezydenrow ale wszystkich przedstawicieli ochrony zdrowia. My jako dietetycy m.in. walczymy o ustawe o naszym zawodzie, nie wiem o co dokladnie walcza lekarze... ale wazne aby jaknajwiecej osob dowiedzialo sie o tym dlaczego strajkujemu i protestujemy. W mediach pewnie znowu beda mowic ze za malo zarabiamy itp... a to nie o to chodzi... 90 pacjentow na dzien to jest problem, zbyt mala liczna personelu, zbyt male naklady finansowe na och.zdr.

tak, tak - wiem, że wszystkie zawody będą, mówię tylko, że wśród lekarzy to będą głownie rezydenci, bo to z porozumienia rezydentów wyszedł pomysł tego strajku - jest to fajne, że zawody medyczne zaczynają się solidaryzować, że młodzi lekarze solidaryzowali się z pielęgniarkami, ponieważ dotąd na tych szczeblach współpracy też stale były zgrzyty. To jest bardzo potrzebne. Nie chodzi nawet już o te pieniądze, chociaż to nie jest nieistotny czynnik (ja nigdy nie pracowałam za takie pieniądze, po prostu nie umiem się tak ku...wić), ale o cały rozjechany w drzazgi system ochrony zdrowia, który nie chroni zdrowia, o to że my się żremy między sobą - lekarze z lekarzami, pielęgniarki z lekarzami, pogotowiarze ze wszystkimi.... bez sensu to. Gdyby była jedność środowiska, byłoby doskonale, wszystko moglibyśmy wywalczyć dla pacjentów i dla siebie. To jest tak jak u nas z robieniem specki z wolontariatu - jakbyśmy wszyscy się postawili, że nie pracujemy za darmo, to uczciwie dostałabym się na specjalizację, którą chciałam robić. Ale nie mogę się dostać uczciwie, bo zawsze wiadomo, że wejdzie tam ktoś kto ma dzianych starych i tyle kasy, że może za darmo pracować - po co zatrudnić pracownika za pieniądze, jak można idiotę za darmo?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Acha, rozumiem :)

EDIT : Vertigo, dziękuje za pomoc - naprawdę Twoja wiedza jest wielka ! chciałabym chociaż trochę wiedzieć tego co ty...

spoko, nie ma sprawy ;) zawsze możesz skończyć te studia, nie są aż tak trudne, żeby się na starcie zrażać :) zapraszam :)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    dziewczyny, a ja z racji mojego dalszego braku okresu ( już mnie to bawi- przez łzy), umówiłam się na sobotę do innego ginekologa ( mój ma terminy dopiero pod koniec przyszłego nie wciśnie mnie wrr...),
    mam pytanie - czy ewentualnie gdyby jakimś cudem ( w cuda nie wierzę) okazało się, że jednak jestem w ciąży to on zauważy po szyjce i nie będzie mi od razu tam gmerał?
    jadę żeby ustalił i zobaczył, czemu te cykle takie nieregularne, niech mi zrobi monitoring cyklu i do działania :)
    dzisiaj mam 30dc a okresu ani widu ani słychu - kobiecy organizm to jedna wielka niewiadoma :/

Jakbyś była w ciąży to po badaniu palpacyjnym ginekolog jest w stanie wyczuć rozpulchnienie, powiększenie macicy. Ja byłam w 27 dc u ginka mojego i jak mnie zbadał powiedział, że wszystko w środku wygląda inaczej niż zwykle, że rozpulchnienie itd. i że zobaczymy co z tego będzie ;) no a kilka dni później test wskazał II kreski.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe
    po dwóch kierunkach rownolegle i nigdy więcej hehe;)

jak nie są trudne? matko... są okropne, poza tym nie wytrzymałabym jakbym miała przy zwłokach coś gmerać, czy patrzeć, a chyba takie praktyki też są nie? :)
    vertigo wrote:
    spoko, nie ma sprawy ;) zawsze możesz skończyć te studia, nie są aż tak trudne, żeby się na starcie zrażać :) zapraszam :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 30dc ale wczoraj test pokazał jedną dwie kreski , druga blada, którą dostrzegłam dzisiaj ( nie mam jak z pracy dodać zdjęcia - zaraz wychwycą a po co mają się stresować ha ha) a dzisiaj robiłam quicka i nic..
    a szyjki nie do końca umiem badać i nie wiem jaka powinna być na początku ciąży, tak wiem wstyd..
    może coś podpowiesz? :)

sy__la wrote:
    Jakbyś była w ciąży to po badaniu palpacyjnym ginekolog jest w stanie wyczuć rozpulchnienie, powiększenie macicy. Ja byłam w 27 dc u ginka mojego i jak mnie zbadał powiedział, że wszystko w środku wygląda inaczej niż zwykle, że rozpulchnienie itd. i że zobaczymy co z tego będzie ;) no a kilka dni później test wskazał II kreski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 10:41

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie każda pozytywna, u mnie było to 12,7 i nie przyrastała prawidłowo, a tydz później przyszła już @. Wiem,że jak przyrasta więcej ale też nie prawidowo to może to być ciąża pozamaciczna.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziękuje za informację i przepraszam za moją ciekawość
    Asia87 wrote:
    no dokładnie każda pozytywna, u mnie było to 12,7 i nie przyrastała prawidłowo, a tydz później przyszła już @. Wiem,że jak przyrasta więcej ale też nie prawidowo to może to być ciąża pozamaciczna.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ