X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosc tego leniuchowania w ogrodzie choc zal mi ze musze isc do garów,pogoda taka super a straszą od jutra chlodem brrrr.Cóz,obiad trzebs zrobic a potem do pracy.Milego dnia kochane

KammaMarra lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Mój też tak mówi, ja już przestałam nawet z tym walczyć. Myślę, że Twój nie jest wyjątkiem, pewnie chcą nas w ten sposób chronić przed bólem, umniejszając wagę straty. Zresztą umówmy się - oni nie tracą tych dzieci. Nie doświadczają tego tak jak my - pisałam Wam już kiedyś, że według moich obserwacji, matka po stracie ciąży jest w żałobie TOTALNIE sama. TOTALNIE. Gdyby stało się cokolwiek naszym żyjącym dzieciom, mój mąż umarłby z rozpaczy. Jestem pewna, że przeżyłby to chyba bardziej ode mnie (bo ja już utraciłam dziecko, ja już wiem co to jest ból po stracie dziecka, marzenia, miłości; nie jest to ten sam kaliber, ale te uczucia nie są mi obce). Jestem nawet pewna, że by tego nie przeżył :(

Myślę, że musimy zmienić oczekiwania. Oni podchodzą do tego bardziej zadaniowo i dajmy im może na to szansę, a swoje smuteczki wypłakuj tam gdzie będą zrozumiane. Inaczej tylko pozwolisz się ranić.

Vertigo, dokładnie tak jest jak piszesz. Oni są jakby poza tym najgorszym, dowiadują się,że strata i tyle. A my albo lądujemy w szpitalu, albo musimy patrzeć jak ucieka z nas życie. Właśnie teraz tak jest, choć to było meega wcześnie i sama staram sobie powtarzać,że to nie było jeszcze życie(żeby było mi łatwiej)to czuje,że ucieka ze mnie życie, moje szczęście i marzenie a w raz z nią moja radość, chęć życia. A on nawet nie zapyta jak ja się czuje, czy mnie coś nie boli, czy może mi jakoś pomóc. jakby nic się nie stało, ot po prostu mam @. Przykre to.
    Łeb mi dziś pęka.

Kammarra kciuki za wizytę, coś czuje,że może być niespodzianka :) życzę Ci tego bardzo.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziękuje Malinko :)
    jak się czujesz? już prawie na półmetku jesteś?:)
    Buziaka w brzuchol przesylam dla maluszka :)

Powiem Ci, że teraz czuję się fantastycznie. Dolegliwości pierwszo trymestrowe odpłynęły w dal. Ciąża na tym etapie tfu, tfu bezproblemowo...oby tak dalej - mogłabym być w takiej ciąży cały czas. W ogóle fantastycznie jest być w ciąży i oczekwiać maleństwa. Jak sobie patrze na swój suwaczek to troche mi żal ze tak szybko ten stan przemija ale też z niecieprliwością czekamy na synka.

KammaMarra, Coconue, Magdzia88 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuje kochana,
    chociaż dzisiaj złapałam mega doła...
    myślę, że mimo wszystko a raczej nastawiam się na przesunięcie cyklu.
    te 16-stki mnie prześladują...
    Asia87 wrote:
    Vertigo, dokładnie tak jest jak piszesz. Oni są jakby poza tym najgorszym, dowiadują się,że strata i tyle. A my albo lądujemy w szpitalu, albo musimy patrzeć jak ucieka z nas życie. Właśnie teraz tak jest, choć to było meega wcześnie i sama staram sobie powtarzać,że to nie było jeszcze życie(żeby było mi łatwiej)to czuje,że ucieka ze mnie życie, moje szczęście i marzenie a w raz z nią moja radość, chęć życia. A on nawet nie zapyta jak ja się czuje, czy mnie coś nie boli, czy może mi jakoś pomóc. jakby nic się nie stało, ot po prostu mam @. Przykre to.
    Łeb mi dziś pęka.

Kammarra kciuki za wizytę, coś czuje,że może być niespodzianka :) życzę Ci tego bardzo.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Łeb mi dziś pęka.

Mocno Cię Asiu tule <3

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinko bardzo się ciesze,że w końcu z Twoich postów bije pozytywna energia i optymizm i wierzysz w tego Małego szkraba w środku, to takie piękne być w ciąży, korzystaj z tego stanu z optymizmem :) Ściskam

M@linka, KammaMarra lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• M@linka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammmamara - tulę mocno <3

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja dzisiaj odpalam termomix i jadę z przetworami na zimę,
    jak któraś da mi adres to wyślę naturalny antybiotyk, który robię :)
    I od 5 lat nie choruje:)
    nazywa się antygrypina :
    2 grejfruty,
    2 czubate łyzki miodu,
    1 cytryna
    1 ząbek czosnku
    800g wody

jest rewelacyjny !!
    Jagna 75 wrote:
    Dosc tego leniuchowania w ogrodzie choc zal mi ze musze isc do garów,pogoda taka super a straszą od jutra chlodem brrrr.Cóz,obiad trzebs zrobic a potem do pracy.Milego dnia kochane

M@linka lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czyta się takie wiadomości :)
    I ta euforia radości !!! :)))
    zyczę Ci milion endorfin - produkuj je na każdym kroku, śmiej się dużo !! :)
    M@linka wrote:
    Powiem Ci, że teraz czuję się fantastycznie. Dolegliwości pierwszo trymestrowe odpłynęły w dal. Ciąża na tym etapie tfu, tfu bezproblemowo...oby tak dalej - mogłabym być w takiej ciąży cały czas. W ogóle fantastycznie jest być w ciąży i oczekwiać maleństwa. Jak sobie patrze na swój suwaczek to troche mi żal ze tak szybko ten stan przemija ale też z niecieprliwością czekamy na synka.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Malinko :)

jutro o 12.30 mam wizytę dam znać co i jak

już mnie głowa boli od tego myślenia... eh

M@linka wrote:
    Kammmamara - tulę mocno <3

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja dzisiaj odpalam termomix i jadę z przetworami na zimę,
    jak któraś da mi adres to wyślę naturalny antybiotyk, który robię :)
    I od 5 lat nie choruje:)
    nazywa się antygrypina :
    2 grejfruty,
    2 czubate łyzki miodu,
    1 cytryna
    1 ząbek czosnku
    800g wody

jest rewelacyjny !!

A jak to sie przechowuje i dawkuje?

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to przepis z termomixa , ja przechowuje w słoiczku
    na ciepło podawany jest najlepszy jak mnie rozkłada aplkuje 3 łyzki i przechodzi, na zimno też można podawać :)

edit; ja daję dwa grejfurty ;)
    M@linka wrote:
    A jak to sie przechowuje i dawkuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 12:35

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisownia.pl/przepisy/antygrypina-sok-z-grejfruta-jak-antybiotyk/340770

wklejam :)

ja z mężem staram się łyżkę dziennie walnąć:)
    więc robię na bięząco - z tego przepisu wychodzi dość dużo :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ciekawego przeczytałam w ulotce od antyków? Że nie powinno się spożywać soku grejpfrutowego, bo może osłabiać działanie tabletek :P

Rzadko obżeram się grejpfrutami, ale generalnie lubię je i zjadam jak już są na stole czy w kuchni :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja, nie wiedziałam :)
    jedz jedz :P
    Jacqueline wrote:
    Wiecie co ciekawego przeczytałam w ulotce od antyków? Że nie powinno się spożywać soku grejpfrutowego, bo może osłabiać działanie tabletek :P

Rzadko obżeram się grejpfrutami, ale generalnie lubię je i zjadam jak już są na stole czy w kuchni :D

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ma dobry humor i przestała schizować :) to się nie dzieje, świat stanął na głowie ;)

laila żyjesz?

Dzisiaj mi solidarniej ze Skrzatem, Kammą i Asią, dzisiaj jest po prostu chu...wy dzień. Nie wiem jak mam się zabrać za to życie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:47

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    M@linka ma dobry humor i przestała schizować :) to się nie dzieje, świat stanął na głowie ;)

laila żyjesz?

Dzisiaj mi solidarniej ze Skrzatem, Kammą i Asią, dzisiaj jest po prostu chu...wy dzień. Nie wiem jak mam się zabrać za to życie...

Ja w ogole mam dzisiaj moja mala rocznice a raczej 3 miesiecznice . ciezko na serduchu. Do tego cos mnie rozklada... Ale jutro sie wreszcir wyjaśni.
    Ja juz po pracy zaraz zabieram sie za mus jablkowy do sloiczkow i keczup
    U mnie domowa fabryka same zdrowe rzecxy jak ktoras chcr cos to pisac ❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

laila żyjesz?

Dosc narzekania bo nasz organizm to wylapuje kochana ja teraz jak wraclaam z pracy to lapalam ostatnie podrygi slonca od jutra deszcz wtedy to mnie deprecha dopiero dopadnie

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - nie wywołuj wilka z lasu, jeszcze nam tu zacznie marudzić zaraz :P

Ja dziś czuję się do puuuuupki, energii zero, potwornie mi się ziewa obecnie, chyba kawusie musze wypić :)

Myśląc o ewentualnych przyszłych staraniach idę za ciosem i wywęszyłam od koleżanki z forum Clexane 0,4 ze zniżką 3 opakowania, miejmy nadzieję, że uda się dobić targu, będzie jak znalazł kiedy zobaczę II zanim dostanę się do lekarza. No chyba, że wyniki z poradni będą ujowe, czyt. kariotypy do kitu, to wtedy odstąpię tu komuś ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba ogólna nie moc. Od 12 do 15 spałam. Szybka sałatka i znowu w spanie. Malz mnie smsem obudził żeby zjechać do miasta po filce pod kanapę. Zrobiłam to. Z wielkim trudem ale pojechalam i kupiłam. Czuję się jak bohater. Teraz znowu leżę pod kocem. No nie wiem co się dzieje. Czy to możliwe że to wina fasoli?

Mieszkanie czeka na sprzątanie a stara kanapa na odkurzacz bo teściowa ja bierze. A gdzie tu zrobić obiad.. A kupiłam pierś i pieczarki

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ