Zasniad groniasty
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak zaglądam tutaj po paru latach bo pamiętam jak byłam w takiej sytuacji i bardzo to przezywalam i 2 razy mnie to spotkało to już straciłam siły ale w końcu sie udało ale ciężko było.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
Już minęło 10 lat od drugiego zasniadu ale pamiętam to jak by to było wczoraj niestety. Ale trzeba wierzyć.!!!witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
Nulla wrote:W połowie stycznia, dokładnie 14
Chciałabym już mieć taki niski wynik . Czy lekarz skierował Cię na RTG klatki piersiowej? Robił USG po zabiegu? Czy mówił za ile możesz starać się ponownie ? -
pacia8989 wrote:Tak zaglądam tutaj po paru latach bo pamiętam jak byłam w takiej sytuacji i bardzo to przezywalam i 2 razy mnie to spotkało to już straciłam siły ale w końcu sie udało ale ciężko było.
-
Marmolada90 wrote:Minęlo dopiero lekko ponad 3 tygodnie, a Ty już masz wynik 100.. wydaje mi się że ładnie spada. Podobno początkowo spada bardzo szybko, a później coraz wolniej. Moja lelarka mówiła, że poziom 0 osiąga się w ciągu 3, miesięcy . Ale skoro Ty masz 100, to może uda się już w tym miesiącu.
Chciałabym już mieć taki niski wynik . Czy lekarz skierował Cię na RTG klatki piersiowej? Robił USG po zabiegu? Czy mówił za ile możesz starać się ponownie ?
Nie kierował na rtg. We wtorek miałam robione usg i na jajniku lekarz dopatrzył się cysty ok 3 cm. Pewnie z tego dziadostwa się zrobiła. Powiedział że trzeba obserwować i badać betę. Czy któraś z Was też miała jakąś cystę w tych okolicznościach? -
Tak mój macius😊ma 5 latek mam jedno dziecko więcej nie starałam się bo sie boję nie chce ryzykować już. A dlatego że jak byłam w ciąży to byłam na lekach od początku heparyna zastrzyki acard dufaston encorton pół tabletki eutyrox tylko jak moja pani doktor wiedziała że jestem w ciąży to odrazu wszystkie leki wlaczylysmy a i tak w 4 miesiącu szpital i musieli mi szew założyć bo szyjka mi sie otwierał krótka była w 36 tygodniu urodziłam przez cc. Wszystkie badania mieliśmy z mężem i nic nie wiadomo do tej pory czemu zasniad się pojawił a że 2 razy to już dopiero to był szok bo żaden mój lekarz nie miał powtórnego.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
pacia8989 wrote:Tak mój macius😊ma 5 latek mam jedno dziecko więcej nie starałam się bo sie boję nie chce ryzykować już. A dlatego że jak byłam w ciąży to byłam na lekach od początku heparyna zastrzyki acard dufaston encorton pół tabletki eutyrox tylko jak moja pani doktor wiedziała że jestem w ciąży to odrazu wszystkie leki wlaczylysmy a i tak w 4 miesiącu szpital i musieli mi szew założyć bo szyjka mi sie otwierał krótka była w 36 tygodniu urodziłam przez cc. Wszystkie badania mieliśmy z mężem i nic nie wiadomo do tej pory czemu zasniad się pojawił a że 2 razy to już dopiero to był szok bo żaden mój lekarz nie miał powtórnego.
-
A naprawdę robiłam co mogłam bo chciałam wiedzieć dlaczego mnie to spotkało a już przed miesiączka 3 dni wiedziałam że jestem w ciąży po badaniu bhcg i odrazu do lekarza i pozostało leki i czekanie czy wszystko będzie dobrze.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
Nulla wrote:Nie kierował na rtg. We wtorek miałam robione usg i na jajniku lekarz dopatrzył się cysty ok 3 cm. Pewnie z tego dziadostwa się zrobiła. Powiedział że trzeba obserwować i badać betę. Czy któraś z Was też miała jakąś cystę w tych okolicznościach?
-
pacia8989 wrote:A naprawdę robiłam co mogłam bo chciałam wiedzieć dlaczego mnie to spotkało a już przed miesiączka 3 dni wiedziałam że jestem w ciąży po badaniu bhcg i odrazu do lekarza i pozostało leki i czekanie czy wszystko będzie dobrze.
-
Ja miałam rtg i kontrole bhcg ale u mnie ładnie spadalo i po roku mogłam zacząć starania.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
Ja miałam po dwa razy RTG klatki piersiowej i USG jamy brzusznej, sprawdzali czy nie ma przerzutów. Podobno to standard przy zasniadach. W dodatku powinno się robić takie badania raz w roku przez ileś tam lat 🤔
Jestem równo 4msc po pierwszym zabiegu (wcześniej coś mi się na mózg rzuciło i źle policzyłam 😂), dzisiaj wreszcie beta spadła do 9. Muszę ponownie zbadać za 2 tygodnie, a jak dojdzie do zera to jeszcze dwa razy potwierdzićhttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
Ja nie miałam siły po pół roku psychicznie nie byłam gotowa a tak pozatym też było mi wygodnie bez dzieci mieliśmy plany i podróże a później chciałam dziecko a tu takie niespodzianki mnie spotkały później już całkiem odpuściłam po2 razach nie myślałam bo się pogodzilam że będę bez dziecka a tu niespodzianka moja.witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.
-
asia-bez wrote:Ja miałam po dwa razy RTG klatki piersiowej i USG jamy brzusznej, sprawdzali czy nie ma przerzutów. Podobno to standard przy zasniadach. W dodatku powinno się robić takie badania raz w roku przez ileś tam lat 🤔
Jestem równo 4msc po pierwszym zabiegu (wcześniej coś mi się na mózg rzuciło i źle policzyłam 😂), dzisiaj wreszcie beta spadła do 9. Muszę ponownie zbadać za 2 tygodnie, a jak dojdzie do zera to jeszcze dwa razy potwierdzić -
A skąd jesteście dziewczyny jakie województwo?witam jestem nowa na forum 4 lata temu poronienie zaśniad groniasty 2 lata po poronieniu to samo zaśniad groniasty badania wszystkie dobre moje i meza tez lekarze nie wiedza o co chodzi a ja już się poddalam trzymam kciuki żeby starającym się udało.