Amniopunkcja
-
WIADOMOŚĆ
-
Justineska wrote:No i jestem znowu , byłam na kontroli dziś po amino i moja lekarka powiedziała ze jest mniej wód płodowych i mam przyjść w piątek to zobaczymy i jak będzie słabo znowu to na oddział do szpitala mnie bierze ;(((
Nie miałam plamien czy coś , trochę upławy ale bez szału .
Strasznie sie znowu boje , ciagle coś i kolejny stressss
Cześć ciężarówki wczoraj wróciłam ze po tygodniu z szpitala po obserwacji , wody doszły do normy , jeśli nie ma sączenia to polecam ok 4 litry wody ,płynów i leżenie na lewym boku żeby lepiej ukrwawic łożysko i. Wszystko już jest dobrze
Właśnie Dzwonili z Genomu ......
KARiOTYP PRAWIDŁOWY MĘSKI
Idziemy odebrać wyniki. , resztę napisze potem jak ochłonę
Huuuuuuraaaaaaaaaa!!!!!!!
Martynika, szpilka, Paula44, nadulek, Krysti lubią tę wiadomość
-
Justineska wrote:Cześć ciężarówki wczoraj wróciłam ze po tygodniu z szpitala po obserwacji , wody doszły do normy , jeśli nie ma sączenia to polecam ok 4 litry wody ,płynów i leżenie na lewym boku żeby lepiej ukrwawic łożysko i. Wszystko już jest dobrze
Właśnie Dzwonili z Genomu ......
KARiOTYP PRAWIDŁOWY MĘSKI
Idziemy odebrać wyniki. , resztę napisze potem jak ochłonę
Huuuuuuraaaaaaaaaa!!!!!!!
Super wiadomości gratuluje!
Ja amnio mam dopiero we wtorek 25 listopada a wyniki 10 dni później -
Kariotyp żeński nieprawidłowy - córka ma tą samą translokacje co ja. Doktorek kazał się nie przejmować bo jest to translokacja zrównoważona.
Sista lubi tę wiadomość
-
Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia
-
Madzia80 wrote:Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia
-
nick nieaktualnyWitam!
Jestem dość mocno przerażona stanem swojego dziecka, o którym mówią lekarze.
W środę mam amniopunkcję w Genomie w Rudzie Śląskiej.
U dziecka stwierdzono brak widocznej kości nosowej, przezierność na poziomie 3,7mm -14 tydzień ciąży.
Prawdopodobieństwo trisomii: 1:6, 1:10,1:15.
Ponadto dzidzia ma torbiel na cewce, która stanowi 1/3 długości płodu.
Mam 29 lat i jeden jajnik bo drugi straciłam na rzecz torbieli w wieku 25 lat(!).
Trudno mi uwierzyć by mogło być dobrze choć modlę się. -
Pati2403 wrote:Witam!
Jestem dość mocno przerażona stanem swojego dziecka, o którym mówią lekarze.
W środę mam amniopunkcję w Genomie w Rudzie Śląskiej.
U dziecka stwierdzono brak widocznej kości nosowej, przezierność na poziomie 3,7mm -14 tydzień ciąży.
Prawdopodobieństwo trisomii: 1:6, 1:10,1:15.
Ponadto dzidzia ma torbiel na cewce, która stanowi 1/3 długości płodu.
Mam 29 lat i jeden jajnik bo drugi straciłam na rzecz torbieli w wieku 25 lat(!).
Trudno mi uwierzyć by mogło być dobrze choć modlę się. -
nick nieaktualnyNie wchłania:( tylko operacja wewnatrzmaciczna o ile się nie potwierdzą choroby genetyczne.
Problem jest taki, że czas gra na niekorzyść bo nawet jeśli nie stwierdzą chorób to w oczekiwaniu na wyniki tych badań i operację dzidziuś się nie rozwija bo cysta mu to uniemożliwia:( -
Kochane, piszę,bo może się komuś przyda pocieszenie i otucha
Zrobiłam amnio, ponieważ po badaniach krwi (papp'a i beta hcg) - ryzyko ZD skoczyło z 1:1500 do 1:48 (USG było jak najbardziej OK) - uczucie okropne, dwa tygodnie nerwów, na szczęście wszystko jest dobrze, kariotyp prawidłowy
ale dowiedziałam się, że za wysoki poziom B hcg (pappa było w miarę w normie, USG jak pisałam ok, tylko ta beta taka strasznie duża) - że za taki wysoki poziom B hcg mogą odpowiadać hormony przyjmowane na podtrzymanie ciąży - ja od początku prawie biorę luteinę, i w ogóle hormony przyjmowane w ciąży, nawet te na tarczycę
więc jeśli ktoraś z mam jest w podobnej sytuacji, to może chociaż trochę mniej się będzie denerwować czekając na wyniki
Pozdrawiam -
Lunia wrote:Kochane, piszę,bo może się komuś przyda pocieszenie i otucha
Zrobiłam amnio, ponieważ po badaniach krwi (papp'a i beta hcg) - ryzyko ZD skoczyło z 1:1500 do 1:48 (USG było jak najbardziej OK) - uczucie okropne, dwa tygodnie nerwów, na szczęście wszystko jest dobrze, kariotyp prawidłowy
ale dowiedziałam się, że za wysoki poziom B hcg (pappa było w miarę w normie, USG jak pisałam ok, tylko ta beta taka strasznie duża) - że za taki wysoki poziom B hcg mogą odpowiadać hormony przyjmowane na podtrzymanie ciąży - ja od początku prawie biorę luteinę, i w ogóle hormony przyjmowane w ciąży, nawet te na tarczycę
więc jeśli ktoraś z mam jest w podobnej sytuacji, to może chociaż trochę mniej się będzie denerwować czekając na wyniki
Pozdrawiam -
Witam
Jestem w 14 tygodniu ciaży, przezierność karku NT - 3,6 mm, kości nosowej brak i hipoplastyczna. Beta -hCG 2,560 MoM PAPP-A 0,560 MoM
trisomia 21 ryzyko skorygowane >1:4
Jestem umówiona na amnio.
Nie mam złudzeń i jestem przygotowana na najgorsze.
Miała któraś z was podobne wyniki ?