X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja
Odpowiedz

Amniopunkcja

Oceń ten wątek:
  • Angelina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek skonsultuję wyniki z moim ginekologiem zobaczymy, co powie.Dzięki dziewczyny.

km5s8u69q08sfsa9.png
    zem38iik979vtlfe.png
    UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
    n59yi09kveaj4gx0.png
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justineska wrote:
    No i jestem znowu , byłam na kontroli dziś po amino i moja lekarka powiedziała ze jest mniej wód płodowych i mam przyjść w piątek to zobaczymy i jak będzie słabo znowu to na oddział do szpitala mnie bierze ;(((
    Nie miałam plamien czy coś , trochę upławy ale bez szału .

Strasznie sie znowu boje , ciagle coś i kolejny stressss

Cześć ciężarówki ;) wczoraj wróciłam ze po tygodniu z szpitala po obserwacji , wody doszły do normy , jeśli nie ma sączenia to polecam ok 4 litry wody ,płynów i leżenie na lewym boku żeby lepiej ukrwawic łożysko i. Wszystko już jest dobrze :)

Właśnie Dzwonili z Genomu ......
    KARiOTYP PRAWIDŁOWY MĘSKI ;)

Idziemy odebrać wyniki. , resztę napisze potem jak ochłonę ;)
    Huuuuuuraaaaaaaaaa!!!!!!!

Martynika, szpilka, Paula44, nadulek, Krysti lubią tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justineska - trzymam kciuki żeby już teraz wszystko było dobrze. Odpoczywaj Kochana! Powodzenia.

kkisia lubi tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justineska wrote:
    Cześć ciężarówki ;) wczoraj wróciłam ze po tygodniu z szpitala po obserwacji , wody doszły do normy , jeśli nie ma sączenia to polecam ok 4 litry wody ,płynów i leżenie na lewym boku żeby lepiej ukrwawic łożysko i. Wszystko już jest dobrze :)

Właśnie Dzwonili z Genomu ......
    KARiOTYP PRAWIDŁOWY MĘSKI ;)

Idziemy odebrać wyniki. , resztę napisze potem jak ochłonę ;)
    Huuuuuuraaaaaaaaaa!!!!!!!

Super wiadomości gratuluje!
    Ja amnio mam dopiero we wtorek 25 listopada a wyniki 10 dni później

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Super wiadomości gratuluje!
    Ja amnio mam dopiero we wtorek 25 listopada a wyniki 10 dni później

Nadulek i jak tam amnio, masz wyniki?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jutro o 10 rano bo musieli robić kariotyp

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Wynik jutro o 10 rano bo musieli robić kariotyp

i jak Kochana??

w5wqjw4znkysowwr.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kariotyp żeński nieprawidłowy - córka ma tą samą translokacje co ja. Doktorek kazał się nie przejmować bo jest to translokacja zrównoważona.

Sista lubi tę wiadomość

Nieprawidłowy kariotyp
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh no to całe szczęście :) Ściskamy!!!

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Kariotyp żeński nieprawidłowy - córka ma tą samą translokacje co ja. Doktorek kazał się nie przejmować bo jest to translokacja zrównoważona.
    Super

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Madzia80 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia

• Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby było tylko Dobrze!!!
    Pozdrawiam

3jgxk0s36qip8cls.png
  • Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia80 wrote:
    Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia
    Oj będzie dobrze!!! 3mamy kciuki! a jaki statystyczny wyniki Pappy?

w5wqjw4znkysowwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Jestem dość mocno przerażona stanem swojego dziecka, o którym mówią lekarze.
    W środę mam amniopunkcję w Genomie w Rudzie Śląskiej.
    U dziecka stwierdzono brak widocznej kości nosowej, przezierność na poziomie 3,7mm -14 tydzień ciąży.
    Prawdopodobieństwo trisomii: 1:6, 1:10,1:15.
    Ponadto dzidzia ma torbiel na cewce, która stanowi 1/3 długości płodu.
    Mam 29 lat i jeden jajnik bo drugi straciłam na rzecz torbieli w wieku 25 lat(!).
    Trudno mi uwierzyć by mogło być dobrze choć modlę się.

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2403 wrote:
    Witam!
    Jestem dość mocno przerażona stanem swojego dziecka, o którym mówią lekarze.
    W środę mam amniopunkcję w Genomie w Rudzie Śląskiej.
    U dziecka stwierdzono brak widocznej kości nosowej, przezierność na poziomie 3,7mm -14 tydzień ciąży.
    Prawdopodobieństwo trisomii: 1:6, 1:10,1:15.
    Ponadto dzidzia ma torbiel na cewce, która stanowi 1/3 długości płodu.
    Mam 29 lat i jeden jajnik bo drugi straciłam na rzecz torbieli w wieku 25 lat(!).
    Trudno mi uwierzyć by mogło być dobrze choć modlę się.
    3maj się Kochana, a co mówią lekarze? Wchłania się takie coś?

w5wqjw4znkysowwr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wchłania:( tylko operacja wewnatrzmaciczna o ile się nie potwierdzą choroby genetyczne.
    Problem jest taki, że czas gra na niekorzyść bo nawet jeśli nie stwierdzą chorób to w oczekiwaniu na wyniki tych badań i operację dzidziuś się nie rozwija bo cysta mu to uniemożliwia:(

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej...kurka współczuję :( ale przecież taka amnio to można zrobić z dnia na dzień i szybki test fluorescencyjny zaneguje obecność podstawowych chorób. U mnie wyniki normalnej hodowlanej były po tygodniu, a tydzień to nie tragedia przecież.

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Lunia Nowa

Wysłany: 22 marca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, piszę,bo może się komuś przyda pocieszenie i otucha :-)

Zrobiłam amnio, ponieważ po badaniach krwi (papp'a i beta hcg) - ryzyko ZD skoczyło z 1:1500 do 1:48 (USG było jak najbardziej OK) - uczucie okropne, dwa tygodnie nerwów, na szczęście wszystko jest dobrze, kariotyp prawidłowy

ale dowiedziałam się, że za wysoki poziom B hcg (pappa było w miarę w normie, USG jak pisałam ok, tylko ta beta taka strasznie duża) - że za taki wysoki poziom B hcg mogą odpowiadać hormony przyjmowane na podtrzymanie ciąży - ja od początku prawie biorę luteinę, i w ogóle hormony przyjmowane w ciąży, nawet te na tarczycę

więc jeśli ktoraś z mam jest w podobnej sytuacji, to może chociaż trochę mniej się będzie denerwować czekając na wyniki

Pozdrawiam

• Prymaza Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunia wrote:
    Kochane, piszę,bo może się komuś przyda pocieszenie i otucha :-)

Zrobiłam amnio, ponieważ po badaniach krwi (papp'a i beta hcg) - ryzyko ZD skoczyło z 1:1500 do 1:48 (USG było jak najbardziej OK) - uczucie okropne, dwa tygodnie nerwów, na szczęście wszystko jest dobrze, kariotyp prawidłowy

ale dowiedziałam się, że za wysoki poziom B hcg (pappa było w miarę w normie, USG jak pisałam ok, tylko ta beta taka strasznie duża) - że za taki wysoki poziom B hcg mogą odpowiadać hormony przyjmowane na podtrzymanie ciąży - ja od początku prawie biorę luteinę, i w ogóle hormony przyjmowane w ciąży, nawet te na tarczycę

więc jeśli ktoraś z mam jest w podobnej sytuacji, to może chociaż trochę mniej się będzie denerwować czekając na wyniki

Pozdrawiam
    Zgadzam się, ja też brałam progesteron w formie Duphastonu, co podniosło ryzyko i tylko się niepotrzebnie nadenerwowałam....szkoda gadać...

w5wqjw4znkysowwr.png
  • Kaha87 Nowa

Wysłany: 27 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem w 14 tygodniu ciaży, przezierność karku NT - 3,6 mm, kości nosowej brak i hipoplastyczna. Beta -hCG 2,560 MoM PAPP-A 0,560 MoM
    trisomia 21 ryzyko skorygowane >1:4
    Jestem umówiona na amnio.
    Nie mam złudzeń i jestem przygotowana na najgorsze.
    Miała któraś z was podobne wyniki ?

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ