Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFistaszku, Iviq kciuki zaciśnięte.
Alicjo ale Sarka ma piękny domek
Michcia fajny pomysł z tymi pojemnika i
Fistaszku może dlatego zakładają szew, że jesteś w ciąży bliźniaczej. Lekarze wie co robić.
Pati nie umiem wstawiać zdjęcia, żeby się pokazało bezpośrednio. Może mnie ktoś poinstruje to wystawie
Zai dziękuje. To moja kochana żabką
Miłego dnia!alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misia, wchodzisz tu: http://naforum.zapodaj.net
Wybierasz zdjęcie z dysku przez "wybierz plik".
Zaznaczasz "rozmiar miniaturki 500x500".
Kopiujesz nam na forum ostatni link "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę):"
Zasypujesz nas zdjęciami Antosia
Wsio!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 09:35
Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Melduje. Nie jest dobrze. Kornelek urósł tylko 100 czyli połowę tego co w zeszłym tyg. Gwarantuje że gdyby mi robili usg w szpitalu to już bym leżała. Ale moja gin mówi ze mam dziś tylko na ktg jechac(właśnie siedzę w poczekalni) potem czw lub pt drugi raz a do szpitala zgłosić się w pn. A ja jestem załamana i nie wiem czy spokojnie do pn wysiedze i chyba co dzień będę na to ktg biegać jeśli nie chce się położyć
Dziękuję za wsparcie dziewczyny[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
IviQ wrote:Melduje. Nie jest dobrze. Kornelek urósł tylko 100g czyli połowę tego co w zeszłym tyg. Gwarantuje że gdyby mi robili usg w szpitalu to już bym leżała. Ale moja gin mówi ze mam dziś tylko na ktg jechac(właśnie siedzę w poczekalni) potem czw lub pt drugi raz a do szpitala zgłosić się w pn. A ja jestem załamana i nie wiem czy spokojnie do pn wysiedze i chyba co dzień będę na to ktg biegać jeśli nie chce się położyć
Dziękuję za wsparcie dziewczyny[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
A wiec tak. Tutaj zakladaja szwy. Z tego co wiem to sie sprawdza. Szyjka nadal 3,6 ale miekka. Wiec staram sie to traktowac tak, ze chca aby bylo dobrze. Docent powiedzial, ze chodzi o to,zebym mogla w miare normalnie funkcjonowac.
Wiem,ze to znieczulenie ogolne, wlasnie tego sie boje -
Kurczę, Iviq, ale te 100 gramów to od kiedy? W ciągu tygodnia? No i mierzone na innym aparacie, prawda? Więc to też do końca miarodajne nie jest tak do końca.
Nie wolisz jednak się położyć do szpitala, żeby Cię mieli na oku?
Fistaszek, będzie dobrze, trzymam kciuki. Szew utrzyma szyjkę, będziesz spokojniejsza.
Wy też trzymajcie kciuki.
Nie dociera to domnie, ale JUTRO RODZĘ. Tzn. nastąpi wydobycie
alicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Michcia to przez tydzień. Tak an innnym aparacie. Byłam dziś w szpitalu i rozmawiałam z lekarzem ale powiedział ze moge przyjsc za tydzien bo jednak 100g to nadal przyrost wiec nie jest źle tylko jeszcze czw/pt ktg i we wt już spakowana. Powiem Ci że zaczynam myślec, że jednak lepiej w szpitalu.... ale uspokoiłam się ze lekarz ze szpitala ten sam co mnie badał ostatnio się nie przestarszył i nie kazał od razu zostać. Moja lekarka mi powiedziała ze przepływy sa ok, łozysko zwapnień nie ma więc generalnie nie ma tragedii. Ale ja się wystraszyłam ta wagą. Ale skoro oboje nie widza powodu do natychmiastwej hospitalizacji to chyba nie jest źle. Uspokoiłam się
Fistaszek boisz się znieczulenia? ojj będzie dobrze chwila strachu i po krzyku. Zobaczysz:))
Michcia czekaj czekaj Jaki poród jutro? skąd wiesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:22
[/link]
Fistaszku, chyba gdzieś przeoczyłam, napisz w jakim szpitalu leżysz? Nie martw się będzie dobrze- znieczulenie nie jest taki straszne, zaśniesz i po chwili będzie po wszystkim.
No Iviq ten Twój maluch to jakiś niejadek od urodzenia ale skoro lekarze Cię uspokajają to nie jest tak źle.
Rany boskie, Michcia to już ???????????? Super, kolejny dzidziuś z nami. Trzymamy kciuki aby wszystko poszło jak trzebaBliźniaki są z nami :* -
Zai no tadek niejadek. Ja tyję normalnie a on nic a nic:/ no ale jestem dobrej mysli:)) jest już 9 miesiąc więc za 1,5 tyg będe miała ciążę donoszoną i będę już w szpitalu pod stałą opieką. Musi być dobrze:))[/link]
IviQ, no to jak lekarz ze szpitala powiedział, że jest ok, to faktycznie czas się uspokoić rzeczywiście 100 gramów w tydzień to nie tak źle, zwłaszcza, że trzeba mieć na uwadze błąd pomiaru, to jest czysto orientacyjne przecież. Zwłaszcza, że na innym sprzęcie.
Alicja, mam się zgłosić rano, ok. 7mej. Ale już od mojej lekarki wiem, że oprócz mnie jest jeszcze jedna pani do planowanej cesarki, a ponieważ ona ma cukrzycę ciążową, a mnie na ten moment nic nie dolega, to ona raczej będzie pierwsza. A może się zdarzyć i tak, że jeszcze jakieś inne zabiegi im wyskoczą i tak naprawdę mogę być cięta i po południu... Także się na żadną godzinę nie nastawiam. Najwcześniej o 9, bo wtedy ruszają z operacjami. A najpóźniej to nie wiadomo kiedy Wolałabym oczywiście od razu o 9, bo będę się przecież denerwować, ale jakoś przeżyję. ChybaIviQ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
IviQ, jak wychodziłam ze szpitala w zeszły poniedziałek, to pisałam, że w środę (16.09) mam się stawić na CC
Jutro jest pierwszy dzień 38 tygodnia - ciąża donoszona.
A że młoda jest w położeniu miednicowym, to umówili mi cesarskie cięcie właśnie na jutro.
Także od jutra będę mamą. PodobnoNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
o ja sklerotyczka jestem no już na maksa mam ten mózg wypłukany heheheh
No trochę Ci zazdroszcze:)))
Mój się odwrócił głowkowo spowrotem ale mi lekarka powiedziała że może być cesarka zalezy co i jak tylko kiedy nikt nie wie:/
Zaczyna do mnie docierać że to już tuż tuż... i ..się BOJĘ. MAtko boska najbardziej się boję tych pierwszych dni właściwie miesiąca.[/link]
Haha, serio? Ja sobie siedzę, jeszcze zamawiam krzesła do nowego domu, paznokcie piłuję, a co kilkanaście minut dociera do mnie świadomość, że jutro o tej porze ja już będę leżeć jak kłoda, a młoda będzie na zewnątrz
Najbardziej mnie przeraża karmienie. Jakoś w ogóle sobie nie wyobrażam karmienia piersią, tym bardziej, że po CC laktacja nie przyjdzie od razu. Niektórym dziewczynom już po 20 tygodniu siara leci, a u mnie koniec 37 i sucho. Jeszcze wczoraj te swoje sutki oglądałam i pytam męża "no serio, skąd to niby ma lecieć?!"NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
ha, Michcia jak ja Cię rozumiem też zamawiam różne pierdoły do nowego mieszkania i myślę o tym karmieniu. Ze to dla mnie najbardziej stresujące ze wszystkiego. I też mnie czeka CC. No i najbardziej mądrą rzecz, jaką wymyśliłam, to to, że chyba trzeba pójść na żywioł i nie myśleć za dużo. Coś tam pokażą w szpitalu, no i może to karmienie się jakoś rozkręci, choć do tej pory ani kropelki. Tak, że wiem tylko tyle, że przynajmniej będę próbować. A jak nie wyjdzie, to łba sobie nie ukręcę :b
-
hehe Michcia ja kombinuje by fryzjera zaliczyć no ale nie mam kiedy:/
Karmienie mnie tez przeraża zwłązszca że ja przez ok 3 miesiące miałam na sutkach plamkę żółtą siary jakby ale od miesiaca nie ma i nawet jak próbuje naciskać to sucho. Zaczynam się martwić że mleko sobihttps://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,118.html#e poszło:/ chyba ze to normalne......
Z dobrych wieści dostałam kolejną paczkę od brata ii jest do komletu baldachim ale czad. Tylko mocowania nie ma:/ ale to juz problem mojego.
Byliśmy dzis w urzędzie załatwić sprawę uznania ojcostwa(bo nie jesteśmy małżeństwem) więc oficjalnie mój synek będzie się nazywał Kornel Kolański:D[/link]
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca750af5f304.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f541d78c873a.jpg
spróbuje wkleić zdjęcia
Była położna..mały przybrał waży 3300 \ ma jeszcze zżółkniętą skóre, ale wystawiamy na słonku to może niedługo zejdzie
szwy mi się rozeszły i niestety musi się to wszystko samo zagoić więc potrwa to jakiś czas.najbardziej bolało zdjęcie szwów z cewki, ale dałam radę położna powiedziała, że jestem dzielna, ale pewnie mówi to kazdej;p
codziennie mamy odwiedziny, więc nie mam czasu. Mały fajnie się karmi i nie mam narazie problemów.
Iviq widzę, że już wybraliście imię gratuluje...no to czekamy na kolejne dzieciaczki
Michcia mnie też nic nie ciekło, a teraz jak karmie z jednej piersi to z drugiej kapie Trzymam kciuki za jutrzejszy wielki dzień
Iviq mój też tak przybierał pod koniec...a widzisz urodził się większy niż przypuszczaliWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:45
IviQ, alicja_, Pati78 lubią tę wiadomość