X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak tam ne zasnęłaś????? jak wynik?

PS ja odebrałam GBS i niestety mam:/

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • annak Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, 2850 gramów, 53 cm, 10 pkt :-) wydaje się fajna :-)

Gratulacje!! :-)
    Szczęśliwego macierzyństwa dla Ciebie i wspaniałego życia dla córy!

Należy się tytuł "wpis roku" za "wydaje się fajna" ;-)

IviQ, Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, 2850 gramów, 53 cm, 10 pkt :-) wydaje się fajna :-)
    Wow!! Gratulacje!! <3
    Z radości chyba obalę cały kefir!!! A to nie lada wyczyn vbo tutaj sprzedają tylko litrowe :-P

I zgadzam się z dziewczynami!!! "wydaje się fajna" należy uznać za wpis roku!!! :-D

alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    PS ja odebrałam GBS i niestety mam:/

IviQ przykro mi bo to pwenie dodatkowy stres dla Cibie ale nie martw się proszę na zapas. Lekarze na pewno sobie z tym poradzą :-P

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Michcia to prawda mnie też rozbawił ten wpis "wydaje się fajna" ale tak jak Ty Twoja córa jest nietuzinkowa :D

Kaśku na razie się nie stresuje bo być może bedize cesarka a jak nie to antybiotyk podobno dostanę. W końcu będę w szpitalu jak zacznie się cokolwiek dziać. No chyba że zacznie do wt :p ale masz rację to seria"znowu coś..."

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, jak ja wciaz malo wiem. GBS musialam sobie wygooglac. IviQ, lekarze na pewno beda wiedziec, jak podzialac, zeby bylo dobrze.
    Udalo mi sie dotrwac do konca badania, za to po 6h zaczelo mnie brac na wymioty. Pierwsze slysze o tak poznej reakcji, ale moze lepiej, ze po takim czasie niz od razu.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, wynik jutro do odbioru. Ciekawostka, znajoma mi pisala,ze w Niemczech nie lubia tej formy badania, bo twierdza, ze taka bomba glukozowa nie jest przyjemna dla dziecka. Jedna UE, a inne teorie!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Rany, jak ja wciaz malo wiem. GBS musialam sobie wygooglac. IviQ, lekarze na pewno beda wiedziec, jak podzialac, zeby bylo dobrze.
    Udalo mi sie dotrwac do konca badania, za to po 6h zaczelo mnie brac na wymioty. Pierwsze slysze o tak poznej reakcji, ale moze lepiej, ze po takim czasie niz od razu.
    na tym etapie co Ty tez nie miałam pojęcia co to GBS :D
    No popatrz a ja glukozę miałam od razu po 30 min
    Też uważamm że taka bomba kaloryczna czystego cukru porstego nie jest dobra ani dla dziecka ani dla matki no ale co zrobić... na szczescie mamy to za soba;)))

• Michcia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musicie mi wybaczyć, że zdjęć nie będzie, ale jakoś mam wewnętrzny problem z upublicznianiem wizerunku młodej, przynajmniej na razie :-)

Ale możecie mi wierzyć, że jest ślicznym bąblem ;-) serio, pomijając fakt, że własne dziecko jest najpiękniejsze, bla bla bla, to naprawdę zaskakująco dobrze wygląda, jak na kogoś, kto kilka godzin wcześniej wyszedł z ośmiomiesięcznej kąpieli :-)

Niestety nie miałam okazji jej wczoraj dotknąć, bo musiałam leżeć plackiem, ale na sali operacyjnej mi ją na chwilę położyli na klatkę, taką fioletową, bardzo ciepłą i dziwnie pachnącą :-) i nawet ba chwilę się wtedy uspokoiła, kiedy się przyssała buziorem do mojego policzka :-)

Jak będziecie zainteresowane, to przy okazji opiszę Wam jak wyglądała operacja no i czas po niej.

A Wy nadal trzymajcie kciuki, bo jutro dwa bardzo trudne zadania przede mną. Po pierwsze rano pionizacja, czyli wstawanie po prostu, a po drugie zapewne pierwsze próby przystawiania małej, czego się boję najbardziej.

No. I wygląda na to, że jestem mamą. Ale numer :-)

IviQ, Pati78, Kaśku, alicja_, annak lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia rozumiem. Ją już też więcej zdjęć nie upubliczniam nawet na FB nie umieściłm.
    Ja też patrzę na mój skarb i nie mogę uwierzyc, że jestem mama...cudownie mieć takie maleństwo ;)
    Ja dziś go zmotalam i był zachwycony. Tak mi się wydaje bo w sekundę zasnal ;p
    Coraz więcej potrzebuje bliskości więc super, że mi się udało go zawiązać;)
    My po karmieniu. Muszę się położyć, ale coś czuje, że znów mam problemy żołądkiem :/
    I jak tu żyć? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:10

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia rozumiem. Chociaż chętnie zobaczyłabym Twoją śliczna córkę to jak najbardziej rozumiem Twoją decyzję. No szkoda. Bedziesz musiała nam opisywać wszystko:p
    CO do operacji to je chętnie posłucham bo mam spore szanse że mnie to spotka. Powodzenia z pionizacją i karmieniem( chyba też najbardziej się go boję).
    Trzymam kciuki by wszysko poszło gładko

Misia hehehhe ani się nie obejżysz a nie bedziesz wiedziała jak to jest nie być mama:P

A ja mam doła bo mój mi oboecał że jak wyjdę ze szpitala to uczcimy rocznicę i nic. Juz az mu przypomniałam, a teraz od wtorku do szpitala znów idę a tu się nic nie kroi:/ nie chce tego mu podarować bo to dal mnie ważne ale nie chcę by znów było to moją inicjatywą i nie wiem co mam mu powiedizeć żebym ja się czuła ze mu nie przypominam a i on nie czuł nacisku... bo ja wiem ze on chce tylko po prostu zapomniał.....

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia,bez stresu, ja nawet na wlasnym fb za duzo zdjec nie mam, takze dbanie o prywatnosc rozumiem. Tez chetnie poczytam jak bylo, lubie wiedziec, nawet jesli nie musi to mnie dotyczyc.
    Misi@, gosci pogonilas, czy mamy pomoc? :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia rozumiem Twoją decyzję.
    Z wielką chęcią posłuchałabym jak wygląda CC i czas po niej, bo tak na prawde jeżeli dzidziek się nie obróci to nie wiem czy nie będzie mnie to czekać.

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia co do zdjęć jak najbardziej rozumiem.
    A opis też poproszę, wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć :-). W końcu kto wie co mnie w życiu spotka.

Ubawiło mnie Twoje zdziwienie z faktu bycia mamą :-D
    To jak się czujesz jako mama? :-)

8R8Zp1.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Fistaszek? Przeoczyłam coś??

Fistaszek żyjesz? jak samopoczucie? założyli ten szef?

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie Fistaszek jak tam?? po strachu?? odezwij się

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy czas na L4 ciazowym skraca pozniejszy urlop po urodzeniu dziecka?
    Aktualnie dojrzewam do tego, zeby nie wracac juz do pracy, ale boje sie o potem. Dzis dostaje juz drugie info o pomieszaniu w papierach pewnych spraw,ktore robilam za kolezanke i troche sie wkurzylam. Bo wyreczalam ja z dobroci serca, wiec mogla sprawdzic efekty. No a z drugiej strony zlosc na siebie, ze tak prosta rzecz zamieszalam. Do niczego juz sie nie nadaje :-[

Fistaszku, daj znac jak sie masz!!!!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli mówisz o urlopie macierzyńśkim to nie chorobowe nie skraca urlopu macierzyńskiego

Pati78 lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny. Wczoraj zalozyi szew. I tak jak zwykle bardzo zle znosze znieczulenie, dlatego tak sie go boje. Wymioty i cewnikowanie. Ale dzisiaj juz na wlasnych nogach do wc, takze jest lepiej. Chcialalbym zeby wypuscili mnie w poniedzialek, bardzo bym chciala. Chłopaki ruszaja sie niesamowicie...ahaaaaa bede miala dwoch synow!

IviQ, Kaśku, alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Fistaszku że juz lepiej. Ja również należę do grona osób źle znoszących znieczulenie- oj tego co przeszłam po laparoskopii nie zapomnę do końca życia.
    No i widzę że tak jak ja będziesz mamą dwóch urwisów :) Masz szczęście że wcześniej udała się Wam córeczka :)

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ