X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku, dzieki, ze sie odezwalas. Oby bylo coraz lepiej, pionizacja to duzy krok naprzod. I chlopaki gora :-D

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze ale nam się chłopaki posypały. dobrze dobrze. Bo jest ich mniej na świecie:)

dobrze ze sie fistaszku odezwalas bo sie martwilam/ obys wyszla do pn:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przedewszystkim gratulacje dla naszych mam juz tulacych swoje małżeństwa!:):)
    Ja mam od dzisiaj założony krążek,bo lekarka mówiła ze lepiej żeby się rozwarcie nie zrobiło i jeszcze mam leżeć plackiem 2tygodnie a potem jak będzie wszystko dobrze tobede mogła trochę wstawać:) mała rośnie pięknie ina poczatku 28tygodnia ma 1100 g:)
    Fistaszku-dobrze ze jakoś przezylas to znieczulenie,mnie to zakładanie tego krążka koszmarnie bolalo:/ ale super ze będzie dwóch urwisów,jedno jest pewno na nudę nie będziesz narzekać:) hihi
    Pozdrawiam wszystkie gorąco!:)

201512131765.png

201909081765.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Animka:) no z krążkiem zawsze bezpieczniej. Leż i odpoczywaj:)))
    No spory maluszek już :))) super że wszytsko ok:) oby tak dalej:D

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny;-) Dzisiaj jest juz w miare, czego sie nie robi dla dzieciakow, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie oi z ta moja szyjka

Kaśku, Misi@ lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdym dniem będzie coraz lepiej Fistaszek:) a potem nawet zapomnisz. NAjważniejsze że maluszki na miejscu:)))

Kaśku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wczoraj i dziś zero gości :)
    Tesciowa wydzwania i chce przyjść w przyszłym tyg. już zaczyna coś manipulowac moim mężem, ale on się nie daje ;p
    Dziś zadzwoniła, że nudzi się w domu i może do pracy by poszła...np. zajmowac się dziecmi...hehe już ja wiem co chciała przez to uzyskać...ale to mój synek ;D
    kurcze codzinnie mam się uczyć i jakoś nie mam kiedy. tego się obawiałam ;/
    Fistaszku gratuluje synów...na pewno będa fajnymi chłopakami :)
    Ja też po znieczuleniu wymiotuje i mam straszny ból głowy.
    IviQ przypomni mu, bo bedziesz się gryźć.
    Ja bym powiedziała, choć wiem co czujesz...to jest strasznie trudne. Może obróć to w żart?
    Chciałabym 10.10.2015 ale nie wiem czy chrzestni wyrobią się z zaświadczeniami.
    Michcia jak się dziś czujesz?
    Animinka trzymam kciuki by wszystko było dobrze!
    Ech a moja siostra dziś chyba poroniła ;/ Mam nadzieję, że jej sie w końcu uda.
    buziaki kochane i dobrej nocy.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Misi@!

A ja juz na ciaglym L4, szyjka oscyluje wokol 3 i lepiej dmuchac na zimne wg lekarki. Luteina i magnez obowiazkowo, doraznie nospa. Do tego Urosept, bo marne wyniki badania moczu. A balam sie, ze anemie mam, bo schudlam kilogram. I nie mam anemii!a nie jem miesa od przedszkola, do tego nie moge powiedziec, zebym to jakos zastepowala,niezle, co? Glukoza tez ok, ufff, bo nie znioslabym powtorki.

Lekarka mowila mi tez, ze byc moze bede musiala miec podany srodek na rozwoj pluc, ale to sie okaze na kolejnej wizycie. Wtedy czeka mnie szpital ponad 50km od domu, nie chcialabym!

Misi@ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia zmieniłas Avtar:) ale kurcze nie mogę przeczytać co tam jest napisane:/

NO przypomniałam mojemu i gdzieś mnie dziś porywa do tego namowiłam go by mi choć 3 zdjęcia brzuszkowo sesyjne strzelił :) Tak szybko chcesz chrzcić? Ale oby się Ci udało z dokumentacją itd
    Dobrze że masz Twardego męża. Kobitki często narzekają na teściowe że im się zwalają na glowę a mężowie nie widzą problemu....

Pati super że glukoza w porządku, jeden duży problem z głowy. A to że nie masz anemii to gratuluje znaczy że umiesz zastępować nieświadomie, jednym słowem masz zbilansowaną dietę nie skupiasz się na jednej potrawie:P bardzo sie interesuję zdrową żywnością wiec gratuluję!!!!! sama nie zrezygnuję z mies, za bardzo je lubię:/ ale jem go tylko an obiad, żadne kanapki z kiełbasą nie wchodzą w grę. No i mam nadzieję że nie będziesz leżała w sziitalu, ale duuuuużo leż. Szyjka sie wydłuży, żadnego sprzątania!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:20

Misi@ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa Misia przykro mi z powodu siostry. Musi byc jej ciężko. Mam nadzieję że się ułoży. Pamiętam jak moją bratową na sale wieli bo poroniła i chcieli wyczyścic a tu niespodzianka, mimo dużej ilości krwi Amelka trzymala się mamusi i dziś jest prześliczną i mądrą 7 latką :D. Mam nadzieję że u Twoje siostry też się uda!!!

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow, IviQ, to niesamowite co napisalas o malej Amelce!

IviQ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to było niesamowite :) wszyscy już płakaliśmy i wmaiwaliśmy sobie żebyć może były wady genetyczne i natura sama zadecydowała, a tu taka pozytywna niespodzianka. Podobno ledwo ledwo się trzymała ale się trzymała. A Amelia jest naprawdę cudownym dzieckiem:))))

alicja_ lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ,

No to udanego MELANŻU dzisiaj ;-)
    [jestem właśnie na wakacjach z moim mężem i jego trójką dzieci (lat 19, 22, 29) i uczę się młodzieżowego języka ;-)]

* * *

Misi@,

Mam nadzieję, że u Twojej siostry zdarzy się taki cud, o jakim pisała IviQ. Zaklinam co mogę i proszę, proszę, proszę (!) wszystkie możliwe instancje, które można sobie wyobrazić, żeby tak było. Już za dużo strat na tym świecie...

Trzymam kciuki za Was wszystkie, bądźcie dzielne, dziewczyny!
    I pozdrawiam z cudownej Toskanii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:26

Misi@, alicja_, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak wow jesteś w Toskanii? ;) no to Zazdroszcze i Mam nadzieję, że odpoczniesz i poznasz nowe zwyczaje młodzieży ;p i nam coś zdradzisz ;)
    Iviq rozmawiałas z mężem ?
    Michcia jak corenka ?
    Pati super, że wyniki są dobre ;)
    A wiecie, że mój synus ma stopki za mną ;) tzn drugi maluszek ma dłuższy od pierwszego najwiekszego ;) mój synus ;) reszta po tacie ;) a wszyscy wiedzą, że stopki są najważniejsze:D

Kaśku lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałm mu sms to kiedy mnie porywasz? i porwał. Bylismy nad jeziorem na spacerze, na obiedzie i gofrach:)

stupki jak ja kocham dzieciece stupki:D Ciekawe czy ja poznam co Kornelek bedzie miał po mnie hehe

Anaak dziekuje:) ogladalismy Smerfy i wcin amy mrożone truskawki z bitą śmieraną:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 22:11

Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ super ;)
    A ją ogladam chce się żyć i płacze...co chwilę ide do pokoju sprawdzać co u małego bo już 2 h śpi. Dziś mi się zakrztusil a byłam sama a najgorsze, że chwilę potym usnał no i panika. Byłam sama w domu...dobrze, że go obrocilam na boczek. Mleko wypłynęło.ide się położyć by mieć go na oku.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 22:17

• IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo tez sie boje takich sytuacji:/ ale licze ze bedzie ich jak najmniej i poradze sobie jak Ty:)))))

• Michcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, raportuję tylko, że żyjemy i mamy się dobrze.

Po dużych stresach wyszłyśmy wczoraj ze szpitala i staramy się jakoś ogarnąć, stąd moje milczenie, które na pewno jeszcze jakiś czas potrwa.

Musimy teraz pozałatwiać wszelkie formalności okołourodzeniowe, dodatkowo jesteśmy w trakcie sprzedaży mieszkania, a już w przyszłą sobotę ostatecznie się przeprowadzamy do nowego miejsca, także czeka nas podróż 400 km i musimy wszystko do tego czasu pochwytać. A na miejscu też trzeba się ogarnąć, bo na razie cały nasz dobytek stoi tam w kartonach, jakieś ostatnie prace remontowe się toczą i generalnie nie wiem, jak to wszystko będzie wyglądać.

No, a karmię małą na żądanie. A żądać to ona potrafi. Chociaż to wszystko też jest jeszcze stresujące, bo czasem działa jak pompa ssąca co dwie godziny albo częściej, a czasem ma dłuższe przerwy i wtedy stres, bo są szkoły które mówią, że jak 3 h nie chce jeść to siłą budzić (tylko u nas wtedy nawet to nie działa - nie chce i nie je), a są takie, które mówią, że przerwy mogą mieć czasem nawet i 6 h i żeby nie panikować.

We wtorek mamy jeszcze wizytę kontrolną w szpitalu. Wyjście z domu to będzie niezłe wyzwanie, żeby młoda była akurat nakarmiona. I żebym ja miała się w co ubrać :-| z tym też dramat, bo garderobę mam w ogóle nieprzystosowaną. Tzn. spokojnie zmieszczę się we wszystkie przedciążowe rzeczy, bo już w dzień po operacji nie miałam brzucha w ogóle (poniżej pępka jest trochę bardziej wypukły - macica się obkurcza, no i jak zjem to wiadomo - jelita "wypychają", ale jest taki trochę galaretkowaty), ale z uwagi na ranę po cc nie nałożę ciasnych jeansów biodrówek :-/ grrrr. Na shopping raczej nie pójdę :-D

I przepraszam, pierwszy raz nie przeczytałam nowych postów, bo po prostu nie wyrabiam, od dnia przed operacją sypiam o 3-4 h na dobę i wiem, że powinnam nadrabiać sen jak młoda zaśnie choć na chwilę i pewnie w normalnych warunkach już by tak było, ale te wszystkie rzeczy, które musimy w ciągu jednego tygodnia ogarnąć sprawiają, że niestety jestem jak zombie.

Miejcie mnie z tyłu głowy, ja o Was naprawdę myślę i na pewno wrócę wszystko nadrobić.

A mała, którą najczęściej nazywamy "prześliczną nimfą" jest absolutnie cudowna. Chyba Misia o tym pisała - na razie mam tak, że często zamiast spać po prostu na nią patrzę i mówię jej jak bardzo jest ważna i jak dzielnie znosi trudy życia po "tej stronie" :-)

Trzymajcie się ciepło, ja trzymam kciuki.

Misi@, Pati78, IviQ, Kaśku, alicja_ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia przed Tobą nie lada wyzwanie. Podziwiam JA bym chyba przez miesiąc bała się ruszyć gdizekolwiek a 400 km i to nie przejażdzki na wakacje tylko przeprowadzki itd. Szacunek......
    Oczywiscie rozumeimy Twoje obecne zaangazowanie w zupełnie co innego. NIe masz za co przepraszać. Czekamy tu na Ciebie spokojnie. Trzymamy kciuki by wszytsko posżło gładko. Buziak

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 fotki z wczoraj http://naforum.zapodaj.net/thumbs/370e5d6b48a7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d82d13cf9aa.jpg

Kaśku, alicja_, Misi@, zai2014 lubią tę wiadomość

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ