X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ super zdjęcia :-D
    A w ogóle co u Ciebie? Jak samopoczucie? Jak plany na jutro coś się zmieniło czy masz się stawić w szpitalu?

Michcia trzymaj się dzielnie!! Jesteś niesamowita wiesz :-) Na pewno dasz radę ale pamiętaj że spać trzeba :-P

Misi@ co u siostry? I pisz jak tam Antoni :-) Za każdym razem jak widzę Twój suwaczek to się uśmiecham :-)

Annak zazdroszczę i urlopu i Toskanii :-)
    Choć ja ostatnio marzę o spędzeniu kilku dni w PL. Tak żebym miała czas spotkać się ze znajomymi, odwiedzić ulubione miejsca i w ogóle. Ale o Toskanii też marzę :-)

Fistaszek a Ciebie trzymają jeszcze w szpitalu czy wypuścili do domku? Jak szew, z szyjką ok?

Reszta dziewczyn co u was? Alicja, Zai, Pati, Animka, aaa09, Adelka ...? Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i tym bardziej proszę o raporcik :-)

aaaa09, IviQ, Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaśku:)

no ja własnie piję kawke jeszcze sprawdzam pocztę i potem szpital... ale nawet sie juz ciesze. Bo sama zaczeam się denerwować a tak będę pod kontrolą. Liczę tylko że nie będę musiała laezec miesiąc a zdecydują cos w ciągu 2 tyg. Zobaczymy

no toskanii anaak to ja mega zazdroszcze.....

no wlasnie jakas cisza tu zapadła prawda Kasku? Michcia i Misai sa wytlumaczone a reszta co sie dzieje????

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc dziewczyny. Mnie wczoraj wypuscili ze szpitala. Lekarz mowil, ze szyjka wyglada dobrze.Ale bede lezec do konca ciazy ze spacerami po domu. Ma nadzieje, ze ze szwem wszystko bedzie ok. Boje sie bardzo, jak kazda z nas w takich sytuacjach.Napatrzylam sie w szpitalu i jakos mi zle z tym wszytskim. Mam nadzieje, ze stres troche mi minie

IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek no nie będzie łatwo, bo będzie narastała frustracja,ale dasz radę!!! Dziewczny dały to i Ty dasz!!! Naucz się tylko leżeć i pachnieć:D

a ja cóż nie zatrzymali mnie a dlaczego?? lekarka była dziwna:/ od wejścia miala minę jakby pracowała za karę. Jak zobaczyłam jak wklepuje dane do komputera to juz jej chciałam okulary pożyczyć by nie przykleiła nosa do monitora. a jak tylko zaczęła badanie to puściła tekst : ja Pani nie znam nie będę się wgłębiać w problem. Not o jej mówię ze dzidzia za mało rośnie( ma to kurna na wypisie ze szpitala napisane przecież, a nawet nie otworzyła..) pomierzyła i mówi że młody wazy 2550 no to ja mówie czy to mozliwe żeby 0,5 kg przybrał w tydzień przy hipotrofii??? a ona że dzieci rosna swoim temem, ale jak patrzyłam jak robi pomiary........ to strach pomyslec ile wazy naprawde. jak mierzyla kosc udowa to ewidentnie wyjechala poza kosc wiec te 2450 sa przekłamne. No ale przepływy wyszły ok węc się nie zesteresowałam i jutro mam wizyte w przychodni to zobaczymy bo kurcze jakoś zaufania do tej nie mam. Jeszcze mi marudzi ze nie wie czy moze cokolwiek wypisywac i podpisywac bo ona nie jest tu zatrudniona itd otd.(a co to mnie obchodzi?????? przychodze do szpitala to malo mnie interesuje kto jak tam pracuje ale skoro mnie bada to chyba ktos jej kazał i się zgodziła prawda?) Jednym słowem masakra, a badania nie uznaję za prawidłowe i zobacze jutro w przychodni. Jak jutro wyjdzie ok to super a jak nie to wracam do szpitala i prosze o innego lekarza

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Ja tylko na chwilke. Zdaje raport ;)
    U mnie byla dzis wizyta poloznej ;) maly przybral 200 gr przez tydzien. A zastanawialam sie czy nie mam za malo pokarmu bo w nocy budzi sie co 1,5 godziny na jedzenie, a po 10 minutach juz nie chce :)
    Juz mialam dzis kupic sobie cos na laktacje, ale skoro maly przybiera to jest dobrze :)
    Jestem lekko przeziebiona, ale pewnie ze zmeczenia....kocham to zmeczenie i mojego bzyczka :)
    Rana nadal sie nie zrasta mam brac jakies czopki i masc. Podobno zszyja mi to po nastepnym porodzie :p tylko my chyba nie planujemy kolejnego....
    Milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 13:38

IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe a mówiłaś że nie planujecie następnego porodu????

Super że Antoś przybiera na wadze:))) i życzę zdrówka Misia!!!

Misi@ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że nasze forumowe maluszki rosną :)
    No Iviq powiem Ci ze też bym się sfrustrowała- matko co za babsko. Po gówno tam wogóle siedzi skoro jej nie odpowiada.
    Fistaszek to dbaj tam o siebie i żadnego śmigania.
    Kaśku no to dawaj do nas :) Zaczyna się złota, polska jesień :)

My byliśmy wczoraj na wizycie. No i tak w 28 tygodniu Antoś waży 930g a Franio 970g. Ich waga jest prawidłowa zarwno w stosunku do wieku ciąży jak i w stosunku jeden do drugiego. Szyjka długa , prawie 4 cm, ale zapobiegawczo aby ją trochę odciążyć dostałam Duphaston i magnez. Ogólnie jest OK. Maluchy mają jeszcze trochę miejsca bo tak śmigają że szok, zwłaszcza Franio, który od początku wybrał sobie dogodniejszą dla siebie pozycję i daje nieźle. Natomiast Antoś w zasadzie pozostaje bez zmian.

Pozdrawiam Wam wszystkie serdecznie :)

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedziec, co u Was,Kasku-dobra robota, rozkrecilas towarzystwo! :-)

Ivi, taka lekarke to nic tylko gdzies obsmarowac! Mam nadziwje, ze badanie w przychodni przeprowadzi ktos kompetentny.

Fistaszku, seriale polecam na czas lezenia. Po amniopunkcji obejrzalam dwa sezony "Przyjaciol" i przynajmniej mnie nie nosilo tak.

Zai, fajne te Twoje chlopaki :-)

Misi@, glasnij synka od ciotki forumowej!

U mnie bez zmian, staram sie pogodzic z siedzeniem w domu i roznie mi to wychodzi. Dzis bylam na spacerze dwugodzinnym i chyba troche przegielam, bo plecy i nogi dostaly w kosc. Odbylam tez rozmowe z szefowa, ze juz nie wracam przed porodem i nawet spoko to przyjela.

PS. Nienawidze luteiny :-P

Misi@, zai2014 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Zai ciekawe czy będziesz je rozrózniać po urodzeniu hehhe. Muszę mamę zapytać jak sobie z tym radziła w końcu tez mam braci bliźniaków:D
    Cieszę się że wszystko super z nimi i rozsną jak trzeba:))))) same dobre wieści to lubię:))

Pati dasz radę!! czas tak szybko leci że ani sie nie obejżysz i będizesz na wylocie jak ja:D nawet nie wiem kiedy to się stało. dopiero co 2 kreski widziałam.....

no szczerze to ta lekarka w przychodni nie jest kompetentna za specjalnie dlatego tez chodze prywatnie, ale jej pomiary przynajmniej zgadzały się ze szpitalnymi i tymi od prywaciarza wiec po tym co dziś widziałam w szpitalu bardziej jej zaufam niż tej dzisiejszej. Ale za tydziń nie omieszkam się zapytac czy PAni obrażona na cały świat jeszce tam przyjmuje. Planuję tez jutro po badaniach zadzownic do prywatnej gin i powiem jak tam pomiary i co ona na to bo jak powie ze nie jest dobrze to pojadę do szpitala jescze raz i poproszę o innego lekarza

zai2014 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ty tam uważaj- bez nadwyrężania się proszę :)
    Iviq gdybyś wróciła do szpitala to powiedz że żądasz innego lekarza- powiedz że boisz się że się zarazisz od Pani obrażonej :D
    A co do chłopaków to moja ciąża jest dwuowodniowa, dwukosmówkowa, tak po naszemu to znaczy że są to bliźniaki dwujajowe. Każdy ma dwój domek, swoje łożysko, swoją pępowinę, itd- wszystko mają oddzielne. Teoretycznie powinni być do siebie podobni ale na zasadzie podobieństwa rodzeństwa a nie na zasadzie podobieństwa bliźniaków jednojajowych, czyli takich których ciężko odróżnić- a jak będzie to zobaczymy już całkiem niedługo. Bo cholera ten czas tak zapieprza że masakra.

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!;)
    Ja ostatnio mało się odzywam, bo jakiegoś doła mam - zupełnie bez przyczyny.
    Wkurza mnie to, bo rano budzę w tragicznym humorze, a kompletnie nie mam do tego podstaw.

Dziś miałam wizytę i Sarka prawie fiknęła główką w dół. Mówie 'prawie', bo jest głowka do dołu, ale jeszcze trochę skośnie :) Ma około 1355gram.

Lekarz też zobaczył jak się mają moje nerki po tym zapaleniu nerek i niestety nie jest z nimi dobrze bo w prawej i lewej jest zastój :( Mam dużo pić i brać żurawinę, ale ja to robię od kilku tygodni, więc nie wiem czy będzie tego jakikolwiek skutek..

zai2014 - cieszę się, że na Twojej wizycie wszystko ok. Szyja 4cm to rewelacja - można gratulować :D
    Fistaszek - tak jak mówi iviQ - teraz musisz leżeć i pachnieć i będzie dobrze! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 - Ty uważaj lepiej z takimi spacerami!:) Bez wariactwa! :)
    IviQ - nienawidzę takich ludzi jak ta Twoja lekarka! Jak jej się nie chce pracować to niech nie pracuje, a nie robi takie rzeczy...
    Obsmaruj ją pożądnie w internecie, niech inne kobiety się wystrzegają!

• IviQ Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zai to mnie zaskoczyłaś.Jestes pierwsza osobą która ma bliźniaki dwujajowe z mojego otoczenia. Ale czad. A wiesz że myslalam ze dwujaowe powstały z dwóch jaj ale że mają jedno łożysko itd. pAtrz człowiek się całe życie uczy..

alicjo powiem Ci ze pamietam jak ja mialam doła bez powodu przez jakis czas, plakałam do poduszki bez powodu i wszystko widziałam w czarnych barwach. Nie martw sie to przejdzie:) JAk zawsze:)))

moj mnie dzis na dokladke wkurzyl bo cos stało sie z lampa w kuchni i nie swiecila, a ze mielismy od miesiaca nowa i nie bylo komu zawiesic to w koncu sie za to wziął po czym po podlaczeniu zaczal wyzywac ze kabel za dlugi ze trzeba to bylo skrocic na poczatku a nie teraz i zostawil lampe wiszacca do polowy sciany. Wkurzylam sie wdrapałam na szafke skreciłam kabel i zawiesiłam przy suficie. MAsakra. Faceci pierwszy problem i rezygnacja. A sila walki????? jakis dziwny czasem ten moj facet. Dla mnie problem= znalezc rozwiazanie a nie zostawic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 08:52

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi, szalona kobieto!!!! :-)

Alicjo, te doly to ja tez mam. Jak znajde na nie sposob, to dam znac!

alicja_, IviQ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ - śliczne te zdjęcia brzuszka :) !
    Pati78 - w takim razie czekam na ten sposób!
    Mam nadzieje, że mój mąż do tego czasu się nie wykończy.. :(

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - strasznie zazdroszczę ToskaniI!
    i dziękuję za kciuki! :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to aj na tego doła tez czekam na sposób:D ale mysle ze jak nam sie dzieciaczki urodzą to sposób się sam znajdzie. wystarczy że sie do nas uśmiechna:D

alicja_ lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja, chyba wszytskie raz na jakis czas mamy takie doly. To hormony podejrzewam, trzymaj sie tam cieplo :-)
    Moje chlopaki, tak, jak zai sa dwukosmowkowe, dwuowodniowe, co jest najbezpieczniejsze dla blizniat, bo sobie po ludzku "nie podjadaja" nawzajem jedzonka. Byli ulozeni ostatnio glowkami w dol, ale z tego co teraz czuje to ja bym stawiala, sie sie przetransprotowali jeden wzdluz, drugi wpoprzek. Tak fajnie juz wierzgaja :-)
    Postawialam sobie za cel skromne 30 tc, pozniej bede stawiac dalsze cele :-)

IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek to musi być wspaniałe uczucie jak aż dwie osoby wierzgają Ci w brzuchu :D Jedna to jeszcze ok, ale dwie to musi być niezle tornado :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia - jak tam? Jak wczorajsza wizyta kontrolna w szpitalu? Mam nadzieje, że wszystko u Was ok.

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ