X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Miałam robione w 11tc0d. Mam powtórkę w 11tc5d... dłużej bym nie wytrzymała. Myślę ze 2,4 przy crl 72,2 brzmi optymistyczniej.

relg6iyem5hi69f7.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam nieco Wasz wątek i mam pytanie. Biorę duphaston 12 dni bo miałam plamienie z nadzerki (ektopii doczesnowej) więc był on zapobiegawczo. W piątek idę na powtórkę prenetalnych i będę też miała badanie pappa i hcg. Czy jak bym od dzis nie brała duphastonu to wyniki powinny być nieoszukane? Moja ginekolog jest na urlopie za granicą i nie mam możliwości konsultacji.

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Misia no juz chyba nie powinno być mysle nic mu. A kiedy planujesz mu diete rozszerzac. Sa tak sprzeczne informacje jedni mowia ze jak piersia too pow 6 mca inni ze od 4. Lekarka mi mowila ze po skonczonym 4 a tez karmie piersia ale chyba poczekam dluzej. Tak mi jakos dobrze na tym cycu
    Po 6 miesiącu..a chce zastosować metodę blw.myślę, żebbędzie to fajna zabawa;)
    Choć dziś dostała paczkę z hippa i chyba zaczynam się łamać. Mały uwielbia patrzeć jak jemy i widać, żetteż by chciał. Ale muszę przez KP sprawdzić co go ewent. Uczyła by mu nie podawać
    Kalafior pprzeszedł gładko przez jelita więc dziś był znowu na obiad ;). W sobotę wprowadza buraka i tydzień przerwy bo mały będzie mieć szczepienia we wtorek.
    Iviq no z tymi szczepionka i to jakieś cyrki. My na rota nie szczeliny ale na pneumokoki i później na ospę.

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:47

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial ze nie moge Duphastonu sama odstawic (i to podkreslil), bralam go bardzo dlugo (skonczylam 3 dni temu).I jak bralam po 2 dziennie to potem schodzilam powoli ( 2 dni - rano po 1 a wieczorem po 0,5, 2 dni rano i wieczorem po 0,5 a potem 2 dni tylko po 0,5).Jak wiesz to hormony i nie mozna samemu decydowac o odstawieniu :)

Szotka lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to dziwnie, bo mam drugie opakowanie i potem już kolejnego nie... A do kolejnej wizyty mi nie wystarczy... Ale dziękuję za rady. bo tak to bym po prostu przestała brać.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przy crl 67,5 bylo NT 2,3 , czekam jeszcze na wyniki Harmony.Straaaasznie mi sie dluzy ,ale mam nadzieje ze przed weekendem beda pozytywne wyniki :)

Dunda lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinaa a ile Cię kosztował test? Robilas pappe i hcg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:22

relg6iyem5hi69f7.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie konczyl raz i poszlam z tego powodu do lekarza szybciej i dobrze zrobilam,mialam jeszcze kilka wlasnie tabletek w opakowaniu a on mi z nich juz zmniejszyl dawki i stwierdzil ze juz koniec.Moze zadzwon/napisz sms-a do lekarza albo zapisz sie wczesniej na wizyte :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam - pappa wyszła mi 0,665 MoM
    a bhcg 2,745 Mom czyli podwyższone bhcg.
    Badanie Pappa + usg prenatalne kosztowało mnie 300 zł.
    Ryzyko trisomii 21 wyszło mi podstawowe 1:724 a skorygowane 1:174 czyli niestety podwyższone. Zdecydowałam się na test Harmony który jest niestety bardzo drogi - u mnie kosztował 2600, ale wiem że niektóre dziewczyny miały za 2200 (ale chyba innym mieście).

zi13skjob7hi4oms.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Możesz pójść do lekarza rodzinnego. Ja tak raz musiałam zrobić jak posiałam receptę. A długa będzie przerwa od skończenia opakowania do wizyty?
    6 dni

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malwinaa lubi tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Waszą odpowiedź i dziękuję :) Już się nastawiam, że hcg może być wyższe. Jak wyjdzie usg nie tak to wtedy zrobię Harmony i nie będę patrzyła na statystyki bo to bezsensu. Pociesza mnie to, że mam 24 lata i widać u malucha kość nosową. Choć wiem, że to żadne pocieszenie patrząc na to ile chorych dzieci rodzą zdrowe matki.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu, a kto Ci to NT mierzyl, bo w podpisie masz info, ze prenatalne dopiero przed Toba?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz, który ma uprawnienia do prenatalnych, ale zmierzył mi NT w ramach zwykłej wizyty (poszłam na dodatkowe usg, żeby się uspokoić, że z dzidzią wszystko dobrze).On mi dał skierowanie do kliniki, żebym miala na NFZ prenatalne. Z tym, że maluszek miał wówczas 4,3cm i NT 2,5mm więc tłumaczę sobie, że było za małe jeszcze, albo coś z pomiarem nie tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:24

relg6iyem5hi69f7.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    diewczyny apropos luteiny w grudniu mialam wiytę i przed tą wizytą brałam luteinę dopochwowo 2x50mg 2 razy dziennie ze względu na krwiaka. na wizycie powiedział, że mam juz nie brać luteiny i nic nie mowil, że mam jakoś schodzić z tych dawek no i po prostu przestałam brać i właśnie to było 1 dzień przed cholernym pappa co wyszła beta 3,1.

dziewczyny jaki ja wczoraj miałam ból brzucha i nie wiem jakby cały lewy bok.... lezalam praktycznie caly dzien... modlilam sie zeby po nocy przeszło bo jak nie bede dzwonic do gin, ale na szczescie dzisiaj ok. ale dziwny ból.... ten bok to moze dlatego ze spie tylko na lewym boku (3/4 nocy) a pozostała czesc nocy na plecach:) moze mialam odlezyny, ale tez caly brzuch na dole ... nie wiem... minelo na szczescie ;)

pozdrowionka dla wszytskich dziewuch!!! będzie dobrze i trzymajmy sie tego :)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Bobitta mam pytanie(nie wiem jak się wysyła prywatną wiadomość, a nie przejrzę całej Waszej konwersacji) :) Czytalam, że Twoja dzidzia miała przy CRL 36,8mm NT wynosiło 2,6mm - jak to się zakończyło? Chyba, że pozostałe dziewczyny wiedzą :)) Pytam bo moje maleństwo miało przy crl 4,27 NT 2,5mm.

Hej. U mnie w 10 tygodniu NT 2,6mm przy CRL 36,8mm/ 1:1250
    w 12 tygodniu NT 3mm przy CRL 55,9/ 1:417
    w 13 tygodniu NT 3mm, kość nosowa trudna do oceny, reszta w porządku, skierowanie na amniopkcje, z testów z krwii: wiek ciąży: 12+4, akcja serca 160ud/min, CRL 61,3mm, NT 3,6mm, łożysko: tylna ściana wysoko, płyn owodniowy: w normie, pępowina: 3 naczynia, markery: kość nosowa: brak/hypoplastyczna, niedomykalnosć zastawki, trójdzielnej: prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym: w normie, wady płodu:brak, parametry biochemiczne surowicy matki: wolna B-hcg: 52,7IU/I odpowiada 1,252MoM; PAPP-A: 4,560IUI/I odpowiada 1,168/ ryzyko 1:12

czekam na wyniki. dłuży mi sie strasznie, z panicznego strachu i załamania mam jakieś chwilowe objawienia optymizmu. Ostatni tydzień mam też problem z pracą więc wczoraj już ogólnie stwierdziłam, że po prostu to ja jestem do dupy i to przeze mnie to wszystko. Do wyników 12 dni.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście musi Ci się dłużyć czas. Mi się dłuży kilka dni, a co dopiero tyle. Ale dasz radę i będzie dobrze! Ja ze względu na czas zdecyduję się na harmony bądź nifty-jeszcze muszę się dowiedzieć o jednym i drugim, który lepszy. Dużo pieniążków, ale mam dziś urodziny więc co się uzbiera to pójdzie na badania,ehh. Jutro mąż ma urodziny-mam nadzieję, że wieści, które mu jutro przekażę po dokładnych prenatalnych nie będą takie złe...

relg6iyem5hi69f7.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, znowu wypadłam z tematu i nawet nie udało mi się jeszcze nadrobić.

W piątek miałyśmy drugie szczepienie i to co dzieje się od tego czasu jest... No trudne. Już prawie tydzień wielu godzin płaczu, marudzenia, problemów z jedzeniem - to chyba najgorsze. Znowu nie wiem, jak się nazywam :-(

Ale wrócę. Zawsze wracam.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ