Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Joana33 wrote:Malwinaa to super, cieszę się, że wszystko ok!
Ja przyznam się, że mimo tego, że dwa tyg temu otrzymałam dobry wynik testu Nifty to dalej czytam różne fora tego rodzaju ... WIem, że tak nie powinnam, ale nawet się zastanawiam czy ten NIfty to nie aby gorszy od Harmony.
Oj, zaraz mnie skarcicie pewnie. No po prostu takie myśli mi przychodzą do głowy. Za dużo analizuję, myślę, czytam...
Prawdopodobieństwo u mnie trisomii 21 po NIfty wyszło 1/6 000 000. I ja znów sobie myślę, że większości osób jak czytałam to wyszło w tysiącach albo 1 do miliona a mnie az tak szesc milionów. Oj, ja to jestem wariatka
No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jutro mam wreszcie wizytę, po miesiącu ponad, więc zobaczymy co u małego słychać.Joana33 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
mmalibu wrote:Jest gorzej niż myslalam. NT zmalała do 2mm, ale jest obrzęk. Podejrzenie zespolu Noonana. doktor hab. nigdy nie widzial, zeby byl obrzek bez poszerzenia przezierności. Nie wie co to jest. Jestem załamana. Nie dostałam skierowania na amnio bo doktor nie wie jak się bada wadę która podejrzewa. Jest wiele etapów.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
IviQ wrote:ja miałam 1 : ponad 2 mln. Nifty jest wiarygodny ale fakt ja tez czytalam potem i do konca sie zastanawialam czy to byla dobra decyzja. dzis wiem ze tak i historia jaka opisala tu ( kurde nie pamietam nicku) o straconej ciazy przez amnio mi potwierdzila ze to byla super decyzja
Mmalibu trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skończyło, ze to pomyłka. Tak jak dziewczyny pisza skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
Mmalibu, migusiem do innego lekarza. Moj synek mial miec zespol Downa, wade serca, poszerzone komory czaszkowe (czesto zwiazane z wodoglowiem) i figa, zdrowiutki jest! Zawsze sobie tlumacze, ze tak jak u mnie na studiach byli lepsi i gorsi, tak i jest z lekarzami, a zawod wykonuja i pierwsi, i drudzy. Co za palant z tego doktora, wrrrr.
Szotka, Joana33, IviQ, alicja_, hopee lubią tę wiadomość
-
Szotka, co do tego co napisałaś o naszym negatywnym myśleniu, masz w 1000% rację. ALe czasem takie myśli przychodzą, raz na parę dni, choć się przed nimi bronię. Ale skończyłam już czytac fora, itp., bo jestem spokojna i wolę oglądać ubranka i wózki w internecie niż sobie coś wkręcać.
Mmalibu, daj znać koniecznie czy byłaś u innego lekarza. Wierzę w to, że wszystko jest dobrze i to pomyłka lekarza. -
nick nieaktualny
-
izulala wrote:Dziewczyny to jak wy piszecie o nifty i waszych wynikach 1:kilka milionów to moj jest zwyczajnie zly bo wyszedl 1:170tys tylko........ i znow mam stres i paranoję.....
Mmalibu trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skończyło, ze to pomyłka. Tak jak dziewczyny pisza skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem.[/link]
USG wykazalo przeziernosc 4nt,kość hypoplastyczna i niska akcja plodu.
USG wykazalo tez obrzęk i pepowina wokół karku plodu..
CRL 73,0 mm
Wolne B hcg 49,9IU/I odpowiada 1,884MoM
Pappa 5,320 IU/I odpowiada 1,287 MoM
Trisomia 21 1:26
Trisomia 18 1:376
Jestem teraz kilka dni po amniopunkcji i 3 tyg do 4 tyg (
-
Agness27 po to tu jesteśmy żeby się wspierać w tych ciężkich momentach. Ja niby tylko jeden marker miałam nieprawidłowy a i tak mam straszliwy stres ale staram się myśleć pozytywnie bo ciągle sobie powtarzam, że dzidzia wszystko czuje.
Z tego co się orientuje to historie podobne do Twojej kończyły się happy endem. Musisz być silna. Do bani tylko to, że na te wyniki trzeba tyle czekać...Szotka lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualny