Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Agness musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać, zajmując myśli czymś innym.
To czekanie jest najgorsze. Ale będę trzymała mocno kciuki, by było dobrze.
A tak właśnie na temat, to jakby nie to forum, przeczytanie tych wszystkich stron, to nie miałabym pojęcia ile kobiet w ciąży ma problemy. Tylko jak tak sobie myślę, w moim otoczeniu, wśród koleżanek - a każda niemal z nich ma minimum jedno, dwoje dzieci - żadna nie miała takich problemów. Dużo zawsze rozmawiałam o ciążach dalszych i bliższych znajomych i powiem Wam, że zawsze wszystkie miały z górki, problemów w ciąży większych nie było (mam na myśli choćby problemy i smutki tego rodzaju, które opisujemy w tym wątku).
I wtedy myśli przychodzą taki: czemu akurat ja mam takie problemy i stresy? Czemu wszyscy dokoła rodzą a ja boję się o zdrowie dziecka?
Miałyście takie myśli? Pewnie tak...
Aj kochane, myślę sobie teraz, że może było stresu sporo a za to teraz już będzie dobrze i z górki
Ale mnie wzięło na wieczorne/nocne przemyślenia
Dobrej nocySzotka lubi tę wiadomość
-
Joana33 ja tez o tym myslalam... ze ja mam same stesy a koleżanki bez problemow...ale cos wam powiem. Zadna z nich nie miala testu pappa . Nawet nie wiedzialy o czym ja mowie.... sluchaly sie lekarza prowadzącego i nie mialy stresu z powodu zlych wyników papp i potem kolejbych amniopunkcji harmony nifty.... nie musiały przez to przechodzic...
Joana33 lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Dokladnie Izulala, mnie strasznie zdziwilo jak poszlam na Harmony i mloda dziewczyna (nie pobierala krwi,ale siedziala przed komputerem w sali pobran-pracowala tam ale nie wiem czym sie zajmowala). Zagadala ze tez rodzila w lipcu i spytala czemu sie na Harmony zdecydowalam,wiec powiedzialam ze test Pappa,ze zwiekszone ryzyko a ona wielkie oczy i ze nie slyszala o takim tescie. Takze ja stresy tez ominely
Joana33, izulala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmalibu – Ja zdecydowałam się na Nifty, a nie na harmony ponieważ wyszukując różnic między nimi natknęłam się na to, że Nifty jest ubezpieczone. Stwierdziłam, że skoro suma do zapłacenia za test taka sama to wybiorę ten test który ma dodatkowo to ubezpieczenie.
Malwinaa – Przeogromne gratulacje! Bardzo się cieszę! Teraz możesz zacząć w końcu cieszyć się ciążą! Równocześnie mam nadzieje, że zostaniesz z nami
Joana33 – Nie martw się. U mnie również ryzyko przy Nifty nie wyszło w milionach, tylko w tysiącach. Patrzyłam wtedy na suwaczek np. IviQ która miała 1:238000000 i miałam myślówę taką jak Ty.
Teraz wiem, że to było niepotrzebne, bo leży właśnie obok mnie uśmiechnięta, zdrowa córeczka.IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmalibu – Kurcze, pierwszy raz słyszę o takim zespole, ale wielokrotnie słyszałam, że czasem zdarza się tak, że taki ogólny obrzęk występuje przy infekcji matki. Zresztą Szotka też o tym wspominała.
Koniecznie spóbuj się skonsultować jeszcze u innego lekarza.
A jak wygląda u Ciebie spektrum przepływu w ductus venosus?
Agness27 – Prawie każda z nas tutaj wie co to oznacza oczekiwać na wyniki. Wykupiłaś sobie może test FISH przy amniopunkcji?
Trzymam kciuki za pozytywne informacje! -
izulala wrote:Joana33 ja tez o tym myslalam... ze ja mam same stesy a koleżanki bez problemow...ale cos wam powiem. Zadna z nich nie miala testu pappa . Nawet nie wiedzialy o czym ja mowie.... sluchaly sie lekarza prowadzącego i nie mialy stresu z powodu zlych wyników papp i potem kolejbych amniopunkcji harmony nifty.... nie musiały przez to przechodzic...
Dokładnie, u mnie też bliskie i dalsze znajome nie wiedziały co to test podwójny, Pappa.... Już nie mówiąc o nazwach badań NIfty/Harmony.
-
Alicja .nic nie wykupywalam opcji fish bo nawet nie bylo takiej możliwości.
Mnie na prenatalne usg skierował lekarz prowadzadxacy a potem na kolejnym usg robili mi test podwójny pappa.
Kiedys ktos by mnie zapytal co to jest to bym zrobiła wielkie oczy bo nigdy o tym nie słyszałam.
A amniopunkcja kojarzyla mi się z testem na ojcostwo...
Jak mi robili amniopunkcje to jak zobaczyłam ile par czeka na korytarzu i to kobiety w różnym wieku a niektóre w moim albo i mlodszym.
A u genetyka uslyszelidmy ze dzis same skomplikowane przypadki ma.
-
No i przyłączyli mnie do programu juz nie pamiętam jak się nazywa ze względu na duże ryzyko wady i wszystkie badania i usg w ramach funduszu.bo niestety za badania sobie liczą a test nifti kosztuje 2,5 tys złotych bardzo duza suma:(
Fajnie ze udalo mi się znalezc Was bo dlugo szukalam aktywnego forum ale niestety nikt nie chcial pisac bo fora juz byly kilkuletnie..
-
Agness27 wrote:No i przyłączyli mnie do programu juz nie pamiętam jak się nazywa ze względu na duże ryzyko wady i wszystkie badania i usg w ramach funduszu.bo niestety za badania sobie liczą a test nifti kosztuje 2,5 tys złotych bardzo duza suma:(
Fajnie ze udalo mi się znalezc Was bo dlugo szukalam aktywnego forum ale niestety nikt nie chcial pisac bo fora juz byly kilkuletnie..
Agness ja dzięki temu forum przetrwałam trudne dni w trakcie podejmowania decyzji jakie badanie zrobić i gdy czekałam już na wyniki NIfty. I chciałabym tu zaglądać nie tylko teraz, ale mam zamiar jak już nas synuś będzie na świecie również się tu udzielać.Szotka, alicja_, Malwinaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny alez mam dzisiaj jakiegoś dola... chyba hormony buzują.... maz mnie opieprza ze jestem nienormalna.... siedze i mysle a co będzie jak urodzę synka a będzie jskis chory... jakieś mam chore jazdy same negatywy.......!!!!!i nie moge sobie poradzić... ponuro za oknem jakas zamulona jestem i takie przemyślenia........
Czy tylko ja mam taki zryty łeb? (((
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
Zagladam tu codziennie i cieszę się razem z wami, że kolejne dziewczyny otrzymują dobre wiadomości. Ten wątek jest inny niż wszystkie. Gdy się tu raz zawita, zostaje się na dłużej choćby po to by poczytać że kolejne historie kończą się pozytywnie.
alicja_, Pati78, IviQ lubią tę wiadomość
-
Dobra. Postawiłam sie do pionu... troche przeszlo....;)będzie ok.lekarz potwierdził niecraz wiec tak będzie bo czemu mialoby byc inaczej.... wczoraj wieczorem naogladalam sie reportaży o chorych dzieciach i stad te jazdy!!!biorę książkę i nie myślę
izulala wrote:Dziewczyny alez mam dzisiaj jakiegoś dola... chyba hormony buzują.... maz mnie opieprza ze jestem nienormalna.... siedze i mysle a co będzie jak urodzę synka a będzie jskis chory... jakieś mam chore jazdy same negatywy.......!!!!!i nie moge sobie poradzić... ponuro za oknem jakas zamulona jestem i takie przemyślenia........
Czy tylko ja mam taki zryty łeb? (((
izulala lubi tę wiadomość