X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness musisz się uzbroić w cierpliwość i czekać, zajmując myśli czymś innym.
    To czekanie jest najgorsze. Ale będę trzymała mocno kciuki, by było dobrze.

A tak właśnie na temat, to jakby nie to forum, przeczytanie tych wszystkich stron, to nie miałabym pojęcia ile kobiet w ciąży ma problemy. Tylko jak tak sobie myślę, w moim otoczeniu, wśród koleżanek - a każda niemal z nich ma minimum jedno, dwoje dzieci - żadna nie miała takich problemów. Dużo zawsze rozmawiałam o ciążach dalszych i bliższych znajomych i powiem Wam, że zawsze wszystkie miały z górki, problemów w ciąży większych nie było (mam na myśli choćby problemy i smutki tego rodzaju, które opisujemy w tym wątku).
    I wtedy myśli przychodzą taki: czemu akurat ja mam takie problemy i stresy? Czemu wszyscy dokoła rodzą a ja boję się o zdrowie dziecka?
    Miałyście takie myśli? Pewnie tak...
    Aj kochane, myślę sobie teraz, że może było stresu sporo a za to teraz już będzie dobrze i z górki :-)

Ale mnie wzięło na wieczorne/nocne przemyślenia :-)

Dobrej nocy :-)

Szotka lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 ja tez o tym myslalam... ze ja mam same stesy a koleżanki bez problemow...ale cos wam powiem. Zadna z nich nie miala testu pappa . Nawet nie wiedzialy o czym ja mowie.... sluchaly sie lekarza prowadzącego i nie mialy stresu z powodu zlych wyników papp i potem kolejbych amniopunkcji harmony nifty.... nie musiały przez to przechodzic...

Joana33 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Izulala, mnie strasznie zdziwilo jak poszlam na Harmony i mloda dziewczyna (nie pobierala krwi,ale siedziala przed komputerem w sali pobran-pracowala tam ale nie wiem czym sie zajmowala). Zagadala ze tez rodzila w lipcu i spytala czemu sie na Harmony zdecydowalam,wiec powiedzialam ze test Pappa,ze zwiekszone ryzyko a ona wielkie oczy i ze nie slyszala o takim tescie. Takze ja stresy tez ominely :)

Joana33, izulala lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu – Ja zdecydowałam się na Nifty, a nie na harmony ponieważ wyszukując różnic między nimi natknęłam się na to, że Nifty jest ubezpieczone. Stwierdziłam, że skoro suma do zapłacenia za test taka sama to wybiorę ten test który ma dodatkowo to ubezpieczenie.

Malwinaa – Przeogromne gratulacje! Bardzo się cieszę! Teraz możesz zacząć w końcu cieszyć się ciążą! :) Równocześnie mam nadzieje, że zostaniesz z nami :)

Joana33 – Nie martw się. U mnie również ryzyko przy Nifty nie wyszło w milionach, tylko w tysiącach. Patrzyłam wtedy na suwaczek np. IviQ która miała 1:238000000 i miałam myślówę taką jak Ty.
    Teraz wiem, że to było niepotrzebne, bo leży właśnie obok mnie uśmiechnięta, zdrowa córeczka.

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu – Kurcze, pierwszy raz słyszę o takim zespole, ale wielokrotnie słyszałam, że czasem zdarza się tak, że taki ogólny obrzęk występuje przy infekcji matki. Zresztą Szotka też o tym wspominała.
    Koniecznie spóbuj się skonsultować jeszcze u innego lekarza.
    A jak wygląda u Ciebie spektrum przepływu w ductus venosus?

Agness27 – Prawie każda z nas tutaj wie co to oznacza oczekiwać na wyniki. Wykupiłaś sobie może test FISH przy amniopunkcji?
    Trzymam kciuki za pozytywne informacje!

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Joana33 ja tez o tym myslalam... ze ja mam same stesy a koleżanki bez problemow...ale cos wam powiem. Zadna z nich nie miala testu pappa . Nawet nie wiedzialy o czym ja mowie.... sluchaly sie lekarza prowadzącego i nie mialy stresu z powodu zlych wyników papp i potem kolejbych amniopunkcji harmony nifty.... nie musiały przez to przechodzic...

Dokładnie, u mnie też bliskie i dalsze znajome nie wiedziały co to test podwójny, Pappa.... Już nie mówiąc o nazwach badań NIfty/Harmony.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Malwinaa – Przeogromne gratulacje! Bardzo się cieszę! Teraz możesz zacząć w końcu cieszyć się ciążą! :) Równocześnie mam nadzieje, że zostaniesz z nami :)

Dziękuję :) I nigdzie się nie wybieram :)

Agness27, alicja_ lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja .nic nie wykupywalam opcji fish bo nawet nie bylo takiej możliwości.
    Mnie na prenatalne usg skierował lekarz prowadzadxacy a potem na kolejnym usg robili mi test podwójny pappa.

Kiedys ktos by mnie zapytal co to jest to bym zrobiła wielkie oczy bo nigdy o tym nie słyszałam.
    A amniopunkcja kojarzyla mi się z testem na ojcostwo...

Jak mi robili amniopunkcje to jak zobaczyłam ile par czeka na korytarzu i to kobiety w różnym wieku a niektóre w moim albo i mlodszym.
    A u genetyka uslyszelidmy ze dzis same skomplikowane przypadki ma.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyłączyli mnie do programu juz nie pamiętam jak się nazywa ze względu na duże ryzyko wady i wszystkie badania i usg w ramach funduszu.bo niestety za badania sobie liczą a test nifti kosztuje 2,5 tys złotych bardzo duza suma:(
    Fajnie ze udalo mi się znalezc Was bo dlugo szukalam aktywnego forum ale niestety nikt nie chcial pisac bo fora juz byly kilkuletnie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina i ja również dolaczam się do gratulacji z całego serca

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, teraz czekamy na dobre wiadomości z Twoich testów Agness27 :) Wiele z Nas miało wysokie ryzyko wad, a później okazywało się, że wszystko jest w porządku :) Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było tak samo :)

zi13skjob7hi4oms.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    No i przyłączyli mnie do programu juz nie pamiętam jak się nazywa ze względu na duże ryzyko wady i wszystkie badania i usg w ramach funduszu.bo niestety za badania sobie liczą a test nifti kosztuje 2,5 tys złotych bardzo duza suma:(
    Fajnie ze udalo mi się znalezc Was bo dlugo szukalam aktywnego forum ale niestety nikt nie chcial pisac bo fora juz byly kilkuletnie..

Agness ja dzięki temu forum przetrwałam trudne dni w trakcie podejmowania decyzji jakie badanie zrobić i gdy czekałam już na wyniki NIfty. I chciałabym tu zaglądać nie tylko teraz, ale mam zamiar jak już nas synuś będzie na świecie również się tu udzielać. :-)

Szotka, alicja_, Malwinaa lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepływy w sercu w normie. Obrzęk jest na tyle mały że NT nie jest poszerzone (1,6-2,0mm). Nie znana jest przyczyna obrzęku i w tym problem. Żadnej infekcji nie miałam. Spytajcie proszę Waszych lekarzy, może oni mieli taki przypadek...

relg6iyem5hi69f7.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu, jak masz czas, to przeczytaj ten watek. Cos mi swita, ze ktoras z dziewczyn miala cos z obrzekiem u dziecka i on ustapil. Pewnosci nie mam, jesli juz, to info byloby po lipcu i nie pozniej niz pazdziernik.

Szotka lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny alez mam dzisiaj jakiegoś dola... chyba hormony buzują.... maz mnie opieprza ze jestem nienormalna.... siedze i mysle a co będzie jak urodzę synka a będzie jskis chory... jakieś mam chore jazdy same negatywy.......!!!!!i nie moge sobie poradzić... ponuro za oknem jakas zamulona jestem i takie przemyślenia........ :(:(:(:(:(

Czy tylko ja mam taki zryty łeb? :((((

f2w3rjjgetjavtgc.png
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:48

izulala lubi tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam tu codziennie i cieszę się razem z wami, że kolejne dziewczyny otrzymują dobre wiadomości. Ten wątek jest inny niż wszystkie. Gdy się tu raz zawita, zostaje się na dłużej choćby po to by poczytać że kolejne historie kończą się pozytywnie.

alicja_, Pati78, IviQ lubią tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Postawiłam sie do pionu... troche przeszlo....;)będzie ok.lekarz potwierdził niecraz wiec tak będzie bo czemu mialoby byc inaczej.... wczoraj wieczorem naogladalam sie reportaży o chorych dzieciach i stad te jazdy!!!biorę książkę i nie myślę;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulala, Joanna gratuluję dobrych wiadomosci i trzymam kciuki za spokojny przebieg ciąży.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Dziewczyny alez mam dzisiaj jakiegoś dola... chyba hormony buzują.... maz mnie opieprza ze jestem nienormalna.... siedze i mysle a co będzie jak urodzę synka a będzie jskis chory... jakieś mam chore jazdy same negatywy.......!!!!!i nie moge sobie poradzić... ponuro za oknem jakas zamulona jestem i takie przemyślenia........ :(:(:(:(:(

Czy tylko ja mam taki zryty łeb? :((((
    Dziewczyno ty zbieraj póki możesz siły na kolejne miesiące ciąży. Teraz ciesz się i korzystaj ile mozesz kino, kawiarnia,spacery.

izulala lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ