Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś pierwszy raz od kilku m-cy wizyta w rossmanie i większe zakupy urodowe dla siebie. Ale mi tego brakowało Dzięki rejestracji w programie rossnę załapałam się nawet na upominek dla ciężarnych.
Dziewczyny chodzę już 2 tyg z bólem gardła i katarem, raz lepiej jest, raz gorzej, gorączki nie mam. ALe zastanawiam się czy to nie zaszkodzi dziecku? Mam specyfiki z serii Prenalen, płuczę gardło szałwią, ale niezbyt pomaga. Od teraz będę leżeć w łózku choćby do końca tygodnia.
Nie wiem czy iśc do lekarza, ale ten pewnie da mi końskie dawki leków i tak to się skończy.
Czy uważacie ze w ciąży od razu należy biec do rodzinnego, czy samemu polezec, poleczyć się samemu? nie wiem co robic.izulala, Szotka lubią tę wiadomość
-
Pati78 wrote:Karny kut... dla izulali. Widzialam, ze drazysz temat skracajacych szyjek na innym watku. Nu nu nu
Pati78, IviQ, Szotka, alicja_ lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Ja to juz kupilam skarpetki z napisem i love my dady i mam zamiar dac mężoju w marcu na urodziny;) sa cudne.....
IviQ, Szotka, alicja_ lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Joana, kup sobie Tantum Verde, spokojnie mozesz stosowac, a dla gardla ulga. Do nosa woda morska w sprayu. Prenalen mi nie pomagal niestety, choc niektorzy chwala. Lekarza sie nie boj, nie da nic mocnego, jak powiesz, ze w ciazy jestes. Po tygodniu wlasciwie powinno sie polepszac, wiwc moze warto dac sie zbadac. Pogoda nie sprzyja niestety
Izulala, polecam sie na przyszlosc :->
Szotka, dasz rade z krzywa cukrowa!
Co do zdjec na forum, to sa strony internetowe, gdzie wrzuca siw zdjecie, a tu wstawia sie link. Wklejam link do watku o tym, mam nadzieje, ze nie ucielam
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/dodawanie-zdjec,2059,1.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:41
Joana33, Agness27, Szotka lubią tę wiadomość
-
Agness27 my wszytskie czekałyśmy albo na nifty czy harmony albo na amnio.
Trzymamy kciuki
ja dzis pracowac probuje ale z synkiem to problem
Moja mama od razu po tescie pappa powiedziala ze to tylko niepotrzebny stres. Za jej czasow tego nie bylo i się cieszyły wszystki ciążą
mmalibu cieszę sie ze przepływy sa dobre to jest super wiadomość!!! nie martw się na zapas. A co Ci lekarz wogole powiedzial
izulala tez przez to przechodzilam, snilo mi sie po nocach.....raz lepiej raz gorzej. to normalne ze masz hustawki nasrtojow. ale po burzy zawsze przychodzi słońce i nie czytaj takich reportazy ani nie ogladaj bo osobiscie Ci napkopie tylek
izulala, Agness27, Szotka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Iviq. Wiem ze przechodzilyscie bo czytałam wcześniejsze posty.Straszne to czekanie ale jak nie ma wyjscia to trzeba.
No i pappe zalecila pani gin id badan prenatalnych bo nie za dobrze wyszlo usg ale jestem dobrej myśli i jeszcze 3 tyg musze wytrzymać.po 2 tyg zacznę dzwonić może juz będą zawsze te pare dni mniej stresu:)
-
Agnesss masz kochana córeczkę ;)czekamy razem z Tobą na wyniki
Misia a gdzie przepis na paste z avokado???
Szotka jak ja nie lubilam tej krzywej. Trzymam kciuki
Zdjęcia ja osobiście wstawiam stąd http://naforum.zapodaj.net/index.html i potem wybieram do skopiowania ostatni link z urlAgness27, Szotka lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Dziewczyny od wczoraj normalnie padam ;/ Przez jakieś ostatnie 2 tygodnie raz na jakiś czas (głównie po nocy miałam zapchany nos). Ale nie tak przeziębieniowo, wyczytałam że w ciąży rozszerzają się naczynia krwionośne w nosie i to może powodować obrzęki, zapchany nos. Ale od wczoraj jest jakaś masakra. Zapchany nos, że tylko przez buzię oddychać i za bardzo nic nie pomaga. Używam wody morskiej - mam taką marimer baby hipertoniczny - i oprócz wody morskiej są w niej jony miedzi i magnezu - od 6 miesiąca można stosować dla dzieci. Mąż mi kupił bo tylko to w aptece mieli, ale się zastanawiam czy te jony nie wpływają źle na płód. W nocy wieszałam sobie koło łóżka mokry ręcznik, wietrze pokój kilka razy dziennie i tak nos zapchany. Doczytałam że to dotyka co 4 kobietę w ciąży, choć u Was dziewczyny nie pamiętam żebyście się na takie coś skarżyły. Niestety doczytałam że to może trwać do końca ciąży i się może nasilać. Na razie mam 1 dziurkę zapchaną i obrzęk nosa. Jestem załamana, bo ani odpocząć, ani się wyspać nie można. I mam wrażenie że dziecko przez to może mieć za mało tlenu (choć wiem że to raczej głupie, ale tak mi sie wbiło w głowę
-
Malwina wydaje mi się ze to poprostu chwilowe u Ciebie:)
Ja tez teraz kicham po kilka razy dziennie bo taka tez brzydka pogoda...
W pierwszej ciąży tylko raz mocno się zaziebilsm i na kaszel pomógł mi tylko syrop z cebuli.niezbyt przyjemny ale za to skuteczny:)
-
nick nieaktualny
-
Ja wyczytałam, że taki nieżyt nosa jak u mnie to na tle hormonów - buzują i takie niespodzianki robią ;/ Ale nie wiem jak z tym walczyć.
A u Ciebie Szotka od kiedy to męczy?
Znalazłam w internecie jeszcze coś takiego - Physiomer sprey dla kobiet w ciąży i karmiących ale skład chyba taki jak w wodzie morskiej. Napisane jest że: Hipertoniczny roztwór wody morskiej zawierający 2,2 g/l soli mineralnych
Udrażnia zatkany nos i ułatwia jego oczyszczenie
Nie wysusza śluzówki nosa
Zmniejsza obrzęk w nosie
Łagodzi objawy przekrwienia w przypadku kataru, zapalenia zatok i alergii
Bez konserwantów, bez gazu nośnego.
Jeszcze jest jakiś Penalen Katar.
Już sama nie wiem czy to nie bedzie to samo co woda morska -
nick nieaktualny