Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
mmalibu ja duphaston brałam od 7tc 2x1tab ze względu na torbiel. Na kolejnej wizycie jak torbiel miała tendencje spadkowe kazał mi zażyć opakowanie do końca i wyszło wtedy dokładnie 20dni. I tez nie miałam powiedziane nic o zmniejszaniu stopniowo dawki.ja za harmony płaciłam 2500zl i wczoraj minął tydzień, na wyniki czekam, z reszta tak jak Malwina i Bobitta. Musimy być silne laski! Ja tam na przekór wszystkim i wszystkiemu oglądam wózki
Malwinaa lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
co do duphastonu nie pomogęb bo nie brałam nigdy
myssss WOW woelkie gratulacje!!!! Lody idą w ruch. Tak się cieszę)) Duzo zdrówka dla Kubisia(chyba dobrze zapamietałam mam nadzieje....)
Michcia kurcze Ty to masz pecha... ja dopiero przy roraixie widze jakies zmiany poszczepienne a to i tak pikus, lekka gorączka którą od razu opanowaliśmy i częstsze budzenie w nocy bo co 2h a tak mały uśmiechnięty i gada.
Pociesze pozostałe dziewczyny zarówno pneumokoki jak i 5w1 totalnioe bezobjaowo poza płaczem przy ukłuciu i lekką jakby obrazą majestatu ale szybko minęło. Czeka mnie jeszcze jedna dawka 5 w 1 nieszczęsnie w imieniny Kornela(ale mu prezent niechcący zaserwuję(( no kolejna dawka pneumokoków i za 2 miesiące druga rotarixu(żałuje troszkę ze kupilam bo cholernie drogo nie sądzilam ze az tyle a do tego mały na nią reaguje ale jak juz poszła pierwsza to musi iść druga dawka bo to bez sensu)[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
mmalibu wrote:A mogę dziewczyny spytać czemu zdecydowałyście się akurat na harmony? Z tego co czytam z nifty wyniki są szybciej. Chyba, że harmony przeważa z jakichś innych powodów? Bo będę miała ten dylemat pewnie jutro po badaniach...
I właśnie mogę Wam powiedzieć, że mój luby pojechał właśnie po wyniki bo dzwonili z laboratorium. 3 majcie kciuki. Dam znać.
Aha i pobierali mikrew w tamten wtorek, a dziś są już wyniki. -
Właśnie dostałam wyniki - mały jest zdrowy (bo będzie chłopak Ryzyko w każdej trisomii wyszło poniżej 10 000 (czyli wg tego testu najmniejsze jakie pokazują - mniej niż 0,01 % ) Jestem przeogromniaście szczęśliwa i cieszę się, że znalazłam to forum. Jak czekałam na wynik to też sobie go czytałam od początku i jakoś pozytywnie mnie to nastrajało
Dunda, mmalibu, Pati78, Joana33, Szotka, izulala, alicja_, Kaśku, Mysia 15, IviQ, Est lubią tę wiadomość
-
Malwina zazdrość, że już wiesz. Może w takim razie ja jutro coś będę wiedzieć... Ciesze się razem z Tobą i liczę, że podzielę Twój los!
Mi Harmony zaproponował lekarz. Nie miałam czasu i sil za długo analizować wiec poszłam i zrobiłam od razu jak wyszłam z gabinetu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:37
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
nick nieaktualnyMalwinaa wrote:Właśnie dostałam wyniki - mały jest zdrowy (bo będzie chłopak Ryzyko w każdej trisomii wyszło poniżej 10 000 (czyli wg tego testu najmniejsze jakie pokazują - mniej niż 0,01 % ) Jestem przeogromniaście szczęśliwa i cieszę się, że znalazłam to forum. Jak czekałam na wynik to też sobie go czytałam od początku i jakoś pozytywnie mnie to nastrajało
To udcze to kanapka z pasty z avocado...nowy produkt dziś i uszy mi się trzesa jak ją jem
Ja szczepie na NFZ i też nic nie było...we wtorek 3 szczepienie.
Ja zawsze przed pójściem do przychodni szykuje roztwór z sody i wody i po powrocie Tobie mu opatrunki w miejscu wklocia. Podobno to łagodzi, ale ile w tym prawdy nie wiem. Najważniejsze, że małemu nic nie Dolega
Była u mnie moja siostra i mówiła, że wraca z wizyty u 6 miesięcznej dziewczynki, i mój mały to by ją zagadal...fajnie się rozwija
Tylko wspomniała też ( o czym wcześniej mi nie mówiła) że mały ma tylno zgięcie żuchwy czy coś w tym stylu, ale powinien sam sobie to zniwelować poprzez ssanie... Matko znów mam powód do zmartwień.
No i poprosiła ją by umówiła mnie do fizjoterapeuty bo znówmi kktoś powiedział, że mały przechyla głowę i czy z nim wszystko w porządku... Kurcze ją już nic nie wiem ;/
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Jeju, znowu wypadłam z tematu i nawet nie udało mi się jeszcze nadrobić.
W piątek miałyśmy drugie szczepienie i to co dzieje się od tego czasu jest... No trudne. Już prawie tydzień wielu godzin płaczu, marudzenia, problemów z jedzeniem - to chyba najgorsze. Znowu nie wiem, jak się nazywam
Ale wrócę. Zawsze wracam.
-
Malwinaa wrote:Właśnie dostałam wyniki - mały jest zdrowy (bo będzie chłopak Ryzyko w każdej trisomii wyszło poniżej 10 000 (czyli wg tego testu najmniejsze jakie pokazują - mniej niż 0,01 % ) Jestem przeogromniaście szczęśliwa i cieszę się, że znalazłam to forum. Jak czekałam na wynik to też sobie go czytałam od początku i jakoś pozytywnie mnie to nastrajało
-
Malwinaa wrote:Właśnie dostałam wyniki - mały jest zdrowy (bo będzie chłopak Ryzyko w każdej trisomii wyszło poniżej 10 000 (czyli wg tego testu najmniejsze jakie pokazują - mniej niż 0,01 % ) Jestem przeogromniaście szczęśliwa i cieszę się, że znalazłam to forum. Jak czekałam na wynik to też sobie go czytałam od początku i jakoś pozytywnie mnie to nastrajało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:31
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Misi@ wrote:Gratuluje
To udcze to kanapka z pasty z avocado...nowy produkt dziś i uszy mi się trzesa jak ją jem
Ja szczepie na NFZ i też nic nie było...we wtorek 3 szczepienie.
Ja zawsze przed pójściem do przychodni szykuje roztwór z sody i wody i po powrocie Tobie mu opatrunki w miejscu wklocia. Podobno to łagodzi, ale ile w tym prawdy nie wiem. Najważniejsze, że małemu nic nie Dolega
Była u mnie moja siostra i mówiła, że wraca z wizyty u 6 miesięcznej dziewczynki, i mój mały to by ją zagadal...fajnie się rozwija
Tylko wspomniała też ( o czym wcześniej mi nie mówiła) że mały ma tylno zgięcie żuchwy czy coś w tym stylu, ale powinien sam sobie to zniwelować poprzez ssanie... Matko znów mam powód do zmartwień.
No i poprosiła ją by umówiła mnie do fizjoterapeuty bo znówmi kktoś powiedział, że mały przechyla głowę i czy z nim wszystko w porządku... Kurcze ją już nic nie wiem ;/
[/link]
nick nieaktualny
-
Malwinaa to super, cieszę się, że wszystko ok!
Ja przyznam się, że mimo tego, że dwa tyg temu otrzymałam dobry wynik testu Nifty to dalej czytam różne fora tego rodzaju ... WIem, że tak nie powinnam, ale nawet się zastanawiam czy ten NIfty to nie aby gorszy od Harmony.
Oj, zaraz mnie skarcicie pewnie. No po prostu takie myśli mi przychodzą do głowy. Za dużo analizuję, myślę, czytam...
Prawdopodobieństwo u mnie trisomii 21 po NIfty wyszło 1/6 000 000. I ja znów sobie myślę, że większości osób jak czytałam to wyszło w tysiącach albo 1 do miliona a mnie az tak szesc milionów. Oj, ja to jestem wariatka
No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jutro mam wreszcie wizytę, po miesiącu ponad, więc zobaczymy co u małego słychać.Malwinaa lubi tę wiadomość
-
Nie stresujsię Joana33. Na pewno NIFTY jest tak samo wiarygodne. U mnie w Harmony żałuję że nie podali takiej statystyki jak u Ciebie (kobiecie nie dogodzisz W Harmony ryzyko wyszło mi mniej niż 10 000 (a to na tej skali niby najlepszy wynik). Także jestem szczęśliwa i Ty też możesz być bo masz piękny wynik:) Już tutaj dziewczyny pisały wcześniej, że wierzymy w wyniki nifty i harmony, także ja odpędzam czarne myśli i zaczynam cieszyć się ciążą
Joana33, izulala lubią tę wiadomość
-
Cudownie sie czyta kolejne wspaniałe opowieści cieszę się że przynosicie same dobre wyniki
Joana33 jakbym stała obok Ciebie to bym Cie trzepla masz zdrowe maleństwo w brzuszku i przestań szukać dziury w całym bo ja znajdziesz
Wiem że czasem trudno uwierzyć w szczęście ale go doświadczaszMalwinaa, izulala, Joana33, Kaśku, IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Jest gorzej niż myslalam. NT zmalała do 2mm, ale jest obrzęk. Podejrzenie zespolu Noonana. doktor hab. nigdy nie widzial, zeby byl obrzek bez poszerzenia przezierności. Nie wie co to jest. Jestem załamana. Nie dostałam skierowania na amnio bo doktor nie wie jak się bada wadę która podejrzewa. Jest wiele etapów.