X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia co do szczepien to ja swoja szczepilam zwyklymi szczepionkami bez zadnych pnemokokow,monokokow I rotawirusa I jak dotad odpukac zdrowo sie rozwija I jest radosnym energicznym dzieckiem i często podziwiam ja za ta energie:).Ogolnie jakos nie miałam zaufania do tych 3rodzajow szczepionek.
    Moja w ogóle Malo chorowala i z takich dla mnie dziwnych chorób miała ciemieniuche ok 2-3mies ropne jak pamiętam strupki na glowie i brwiach ale wystarczyla maść i przeszlo:).
    Moja przyjaciółka teraz z kolei ma wcześniaki ale tez nie będzie szczepic na rota bo u jej siostry corka byla szczepiona i właśnie bardzo szybko zachorowała.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co karmienia to tez miałam problem na poczatku ale pani polozna pokazala mi jak przystawiać dziecko.u Ciebie tez może byc np ze brodawke masz za duza albo Synek przyzwyczaił sie do butli a tu czasami potrzebna pomoc np u specjalisty od laktacji albo położnej.
    Ja swoja jak miała 5 mies zaczelam podkarniac butla bo musiałam wrócić do pracy no i potem karmilam ja do 11 mies i sama odstawilam bo zaczela mnie mocno grysc i bardziej sie bawila cycem niż jadla:)

Co do zasinienia to może i faktycznie cos z krążeniem.Zerknij czy jak się pojawia to czy nóżki są cieple czy zimne bo może to tez kwestia ze z zimna..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Misia co do szczepien to ja swoja szczepilam zwyklymi szczepionkami bez zadnych pnemokokow,monokokow I rotawirusa I jak dotad odpukac zdrowo sie rozwija I jest radosnym energicznym dzieckiem i często podziwiam ja za ta energie:).Ogolnie jakos nie miałam zaufania do tych 3rodzajow szczepionek.
    Moja w ogóle Malo chorowala i z takich dla mnie dziwnych chorób miała ciemieniuche ok 2-3mies ropne jak pamiętam strupki na glowie i brwiach ale wystarczyla maść i przeszlo:).
    Moja przyjaciółka teraz z kolei ma wcześniaki ale tez nie będzie szczepic na rota bo u jej siostry corka byla szczepiona i właśnie bardzo szybko zachorowała.
    Ja na rota teznie szczepilam. Tylko szczepienia nfz plus pneumokoki.
    Rota szybko sie mutuja, wiec nie ma sensu.
    My tez mielismy ciemieniuche...straszne to bylo;p
    Kurcze nie wiem czy on przypadkiem tez na buraki nie jest uczulony. Chyba, ze to zmiany jeszcze po jaglance ;/

• jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha - bij zabij ale zgubiłam gdzieś namiary na tą lekarkę :-( jedynie na kardiologa dziecięcego mam (zajmuje się już maluszkami na etapie ciąży)

• Agsha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agsha - bij zabij ale zgubiłam gdzieś namiary na tą lekarkę :-( jedynie na kardiologa dziecięcego mam (zajmuje się już maluszkami na etapie ciąży)

Jasne. Bywa :) dziekuje za checi.
    Ja dzis o 15 i o 17.40 mam dwie wizyty profesorskie....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Jejku ale przybyło nowych mamusiek! Trzymam kciuki za wszystkie czekające na wyniki i gratuluje tym z dobrymi wynikami! Dla mnie to jest niesamowite że teraz tyle sie wyszukuje tym kobietom problemów, stresuje się nas a tak na prawdę wszystko jest w porządku....
    Mysss - co do szczepień, my zaszczepiliśmy 6w1 + pneumo bo lekarka nam mówiła że o ile rota to właśnie często się mutują, a przedewszystkim nie są śmiertelne o tyle powikłania po pneumokokach są bardzo niebezpieczne. A co do karmienia kup sobie taką książke Karmienie piersią i co dalej - super jest napisana jak właśnie wznowić laktacje itd.
    A u nas super,mała codziennie zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami,czas mi strasznie szybko leci, jesteśmy po kontroli usg głowy i jest wszystko w najlepszym porządku:D
    Pozdrawiamy serdecznie!!

jusella, Pati78, Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:54

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze cialo w ciazy taki szok przezywa, ze to nie zawsze musi byc cholestaza. Mozesz tez kupic sobie jakis balsam specjalistyczny, mi lekarka polecala Balneum, ale nie zdazylam wyprobowac, bo byly swieta, a potem urodzilam.
    Wczesniej leczyli mnie ginekolodzy, teraz chodze do internisty I on nie mowi o cholestazie teraz. Ale nie wie, co mi jest, bo usg brzucha dobre, watroba nie jest powiekszona, nie swedzi, a wyniki syfne. Niedlugo chce je powtorzyc, moze u.mnie po prostu wiecej czasu trzeba na unormowanie.

Mysss, animka, fajnie, ze sie odezwalyscie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:35

dqprj44jo5rhodwq.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness daj znać czy masz już wyniki bo nie wiem czy kciuki mogę już puścić.

Agsha jescze raz przepraszam i powodzenia na konsultacjach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:55

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem.moje wyniki wogole nie przyszly a wyniki były tydzień temu i tak poczta tu ale szybko.
    Ale przy mnie dzwonila doktor ze PRAWIDLOWY KARIOTYP MESKI:)))
    Ale niestety usg wykazuje ze cos poważnego dzieje sie z serduszkiem i musze sie umówić ze specjalista w gdańsku .
    Ale cieszę sie bo przeplywy serduszka sie poprawił i opuchniecia z karku i za karkiem znikly no i z kością nosowa sie wyjasnilo ze jest ale bardzo mala-taka uroda dodala:)
    Wiec wyniki jedne super ale znowu cos nie tak.
    Najważniejsze ze nie ma wad genetycznych:)))
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie jesteście Kochane:))

Pati78, Szotka, izulala, Madziuuuula, baassiia, mmalibu, Malwinaa, Misi@, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness jak mawia mój Pierworodny - jak nie urok to sraczka...
    Gratuluję Kariotypu Męskiego Prawidłowego (ja do mojego Maluszka czasami tak mówię :-) )

Mam nadzieję, że z serduszkiem sprawa sie wyjasni i wszystko dobrze się skończy!

Agness27, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:55

Agness27 lubi tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness jak super!!! Czekałam na tą wiadomość! Serduszko tez da radę, a jak nie to mu się pomoże:) Najwazniejsze,że nie ma wad genetycznych. Może u mojego też obrzęk sie wchłonie...

Agness27 lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis miałam usg i badala dziecko bardzo dokladnie i opuchniecie zniklo,kość nosowsma mala 3,5mm .prawa komora mniejsza i podejrzenie niedomykalnosci zastawki.waga 260 gram.
    I DV to chyba przeplywy poprawily sie i są w normie a byly wczesniej bardzo zawyżone .Pani dr wspomniała ze dziecko jest Male i wszystko może się zmienić.jezeli cos wyjdzie to byc może będzie robiona operacja w brzuchu lub zaraz po urodzeniu malucha.
    Zapisalam sie na prywatna wizytę do ivicty w gdańsku bo tam jest nowo otworzony specjalistyczny oddział kardiochirurgi leczenia wad wrodzonych serca na 17 marca.
    Bardzo się cieszymy ze nie ma wad genetycznych.:))
    Bez Was Dziewczyny nie wiem jakbym to przetrwala..
    Wierze ze maluch przetrwa to wszystko.
    Ważne jest ze występuje poprawa z wizyty na wizytę:)

jusella, Szotka, Misi@, IviQ, hopee lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmaliblu u synka byl duży obrzęk na karku i za karkiem i wystarczyło troche czasu i wszystko zniklo wiec u Ciebie tez zniknie:)
    Jak po amnio sie czujesz?

IviQ lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tc pojawił się obrzęk i kiedy zniknął? Ja mam amnio 2 marca, bo do tego czasu czekamy czy obrzek się nie wchłonie... Dlatego potem koniecznie FISH.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!
    Musze Was ponownie poprosic o rade. Po tym jak ocenilyscie moje wyniki na bardzo dobre, wlasnie dzis przypomialo mi sie, ze nie wpomnialam lekarzowi ze nadal zarzywam Progestan dopochwowo, czy to mogloby wplynac na tak dobre wyniki?
    Jutro bede dzwonic od rana do kliniki,ale moze juz ktos moglby mi tu cos powiedziec, zebym mogla spac!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny pomocy!
    Musze Was ponownie poprosic o rade. Po tym jak ocenilyscie moje wyniki na bardzo dobre, wlasnie dzis przypomialo mi sie, ze nie wpomnialam lekarzowi ze nadal zarzywam Progestan dopochwowo, czy to mogloby wplynac na tak dobre wyniki?
    Jutro bede dzwonic od rana do kliniki,ale moze juz ktos moglby mi tu cos powiedziec, zebym mogla spac!

Z tego co wczesniej czytałam to z reguły leki np luteina czy inne właśnie pogarszaly wyniki..

Asiasia lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    A w którym tc pojawił się obrzęk i kiedy zniknął? Ja mam amnio 2 marca, bo do tego czasu czekamy czy obrzek się nie wchłonie... Dlatego potem koniecznie FISH.
    a to dzis nie miałaś mieć amnio?
    U mnie zostal wykryty obrzęk w 13 i 3 dni na usg dodatkowo maluch byl okrecony pepiwina no i obrzęk byl spory.dzis po 4tyg znikl i nie ma:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ