X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha jak u Ciebie po konsultacji??
    Pytalam sie dzis czy amnio wykryje problem z nerkami ale niestety nie i tylko usg na bardzo dobrym sprzecie określi co się dzieje.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... dr Cnota powiedział, żeby dać małemu 3 tygodnie na wchłonięcie obrzęku... Nie chcę się kłócić z autorytetem. Może faktycznie u mnie też się wchłonie,ehhh. Boję się, że okaże się ciężko chory i czeka mnie poród o wiele za szybko :(

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:55

Asiasia, Agness27, jusella lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Nie... dr Cnota powiedział, żeby dać małemu 3 tygodnie na wchłonięcie obrzęku... Nie chcę się kłócić z autorytetem. Może faktycznie u mnie też się wchłonie,ehhh. Boję się, że okaże się ciężko chory i czeka mnie poród o wiele za szybko :(

No u mnie i obrzęk byl i przeziernosc 4 nt i kość hypoplastyczna nosowa a do tego przepływ sporo ponad normę a amnio zrobili mi i tak no i na rowno zalapalam sie ze byl 15 tydzień bo ponizej jest większe ryzyko poronienia ..
    A u Ciebie duży obrzęk?
    Mi praktycznie nie dawali szans na zdrowe dziecko i wszyscy mówili ze wszystko świadczy o ZD a jednak nie mieli racji:)

mmalibu lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę u swojego gin a 10 marca usg IItrymestru i zobaczymy jak parametry małego:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie NT w normie 2mm, ale od 11tc jest obrzęk plecków, głowy i karku...

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    U mnie NT w normie 2mm, ale od 11tc jest obrzęk plecków, głowy i karku...
    Na pewno zniknie obrzęk.Twój maluszek jeszcze jest mslutki i wszystko przed nim:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jest tak sobie...bardziej źle niż dobrze.
    Są w sumie 2 opcje:

1) operacja koło 30tc
    2) dziecko nie doczeka 30tc i operacji bo po prostu nerki wysiądą....

To wodonercze i powiększone miedniczki nerkowe. O rokowaniach ciężko mówić - dziecko za małe i na tym etapie nieznana jest przyczyna tych problemów....

Dziwne tylko jest NT....

w czwartek na badaniu 1,5mm
    w poniedziałek na badaniu 1,9mm
    dzisiaj o 15 2,1
    dzisiaj o 18 2,7....

To możliwe?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha u mnie co do nt to 7stycznia bylo 2,4 a 11 stycznia juz 4nt tylko gin miała bardzo dobry sprzęt i wszystko dokladnie mierzyla.

Może to wina sprzętu ze tak wynik skacze..
    A to pewne ze dzidziuś twój ma wodonercze ?
    Na pewno jak dzidziuś troszkę podrośnie to się poprawia parametry,będziemy trzymać kciuki za poprawę!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:54

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz u Ciebie roznica dni a u mnie godzin... Dziwne.
    Do tego to prawda ze nifty moze byc zaburzone przez luteine??? Nikt mnie nie pytal czy biore a wodonercze jest objawem zd...

Wariuje

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha zd to by Ci wyszlo w wynikach nifty ale tak się nie stało wiec jest bardzo dobrze pod tym względem.watpie by luteina zafalszowala wynik no i jedynie ginekolog może cos powiedzieć na ten temat lub inna dziewczyna z grupy ktora brala luteine przy robieniu nifty

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:55

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin id prenatalnych mowila bo się pytalam ze tylko lekarz z certyfikatem zdola określić co się z tymi nerkami dzieje.
    No mi wczoraj 40 min robił usg i po kilka razy patrzyla narzadady i serduszko malucha.
    To przykre ze takie maluszki i czepiają sie ich takie brzydkie choróbska:((

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha- co do różnicy w pomiarach NT - to kwestia różnych aparatów,sprawności lekarza itp. Ja takie różnice przeszłam z wagą małej na końcu ciąży - na dwóch aparatach była ogromna różnica i mi lekarka kazała się nie martwić, bo mówiła że to właśnie kwestia różnych aparatów i sposobu zmierzenia poszczególnych parametrów. A co do nereczek to choć ciężko to nie panikuj kochana! Moja dzidzia miała od 13 tc poszerzoną komorę mózgu a po porodzie na usg okazało się że wszystko jest dobrze, więc trzeba czekać i wierzyć że wszystko się wyrówna, a nawet jeżeli nie do końca to ja sobie powtarzałam żeby było tak, że spokojnie dzidzi będzie się dało pomóc. Pamiętaj że dzidziuś czuje wszystkie Twoje emocje więc stres mu nie służy. Trzymaj się dzielnie!

201512131765.png

201909081765.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha mojej znajomej mówili że synek ma 7x większe nerki niż powinien i że możliwości są takie jak u Ciebie. Na wizycie za 3 tygodnie okazało się, że jest wszystko w normie... Badał dobry lekarz. Dziś chłopak jest silny i zdrowy a nerki pracują bez zarzutu :)

Agness27, jusella lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Agsha mojej znajomej mówili że synek ma 7x większe nerki niż powinien i że możliwości są takie jak u Ciebie. Na wizycie za 3 tygodnie okazało się, że jest wszystko w normie... Badał dobry lekarz. Dziś chłopak jest silny i zdrowy a nerki pracują bez zarzutu :)

Chyba bym umarła ze szczęścia...przysięgam. A wiesz w którym TC była taka diagnoza? I wiadomo czemu były większe? Czy miał powiększone też miedniczki nerkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:01

f2wll6d8iksjyby0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety szczegółów nie znam... Trzymam kciuki za Was,z tego co czytałam to jest dużo historii nerkowych które kończyły się dobrze
    Nie znam się, ale wydaje mi się że nie Twoja dzidzia nie ma bardzo złych tych wyników...

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Niestety szczegółów nie znam... Trzymam kciuki za Was,z tego co czytałam to jest dużo historii nerkowych które kończyły się dobrze
    Nie znam się, ale wydaje mi się że nie Twoja dzidzia nie ma bardzo złych tych wyników...

No własnie lekarze zachwyceni nimi nie są :( nie ma złych jak na 20-24 tydzień kiedy zwykle sie to diagnozuje. A nie na 12...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha - wszystko dobrze się skończy - musi!
    Wszystkie tu za Ciebie i Maleństwo trzymamy kciuki

Agness27, Asiasia lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Ja liczę sie z tym ze tak moze byc ale zycia z dzieckiem z ZD nie wyobrażam sobie szczególnie jak widzę jak spileczenstwo takie dziecko traktuje to jest bardzo przykre :(
    Wiadomo ciężko podjąć decyzje o terninacji ale gorsze jest jak patrzy sie na chore dziecko które cierpi i nie mozna mu pomoc.
    Ale niektórzy nie rozumieją takich decyzji i potępiają do momentu aż sami sie w niej nie znajda...
    Spoleczenstwo robi sie coraz gorsze:(
    no ja tez sobie nie wyobrazam, zwlaszcza ze moge go przezyc i kto sie wtedy nim zajmie jak nie ma rodzienstwa itd???? zdane na los. nie bylo opcji....choc kiesys myslalam ze nigdy o tym nawet nie pomysle ale wszystko sie zmienia w zaleznosci od sytuacji i nauczylam sie nikogo nie oceniac i nie potepiac

jusella lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ