Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulala jakbym swoją teściowa widziała i słyszała. Kobieta jest z epoki kamienia lupanego i ma nieraz takie wstrzaly, że ho ho! Mój M tez juz kazał mi przestać odbierać od niej telefony. Najgorsze, że czeka nas wizyta u nich po dłuższej nieobecności i naszych perypetiach wiec juz się nastawiam
Candless znajdź lekarza z certyfikatem FMF jest specjalna strona i poczytaj o nim też opinie. Oni wg mnie mają najlepsza wiedzę w zakresie czytania usg. Skąd jesteś, może ktoś tu coś podpowie. Z tego co się orientuje to jak jesteś już w 27tc to chyba tylko Harmony Ci zostało w razie wu. Chyba, że się mylę. Ale mi to badanie wyszło źle, a amnio dobrze, to tak na marginesie. A jeszcze jedno przepływy miałaś badane?
Paolaa wiem co czujesz i dokladnie jeżeli masz fundusze to ja bym robila nifty lub harmony a potem w razie wu amnio.
Będzie dobrze, trzymam za Was kciuki!
jusella, Asiasia lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Dunda wrote:Izulala jakbym swoją teściowa widziała i słyszała. Kobieta jest z epoki kamienia lupanego i ma nieraz takie wstrzaly, że ho ho! Mój M tez juz kazał mi przestać odbierać od niej telefony. Najgorsze, że czeka nas wizyta u nich po dłuższej nieobecności i naszych perypetiach wiec juz się nastawiam
Candless znajdź lekarza z certyfikatem FMF jest specjalna strona i poczytaj o nim też opinie. Oni wg mnie mają najlepsza wiedzę w zakresie czytania usg. Skąd jesteś, może ktoś tu coś podpowie. Z tego co się orientuje to jak jesteś już w 27tc to chyba tylko Harmony Ci zostało w razie wu. Chyba, że się mylę. Ale mi to badanie wyszło źle, a amnio dobrze, to tak na marginesie. A jeszcze jedno przepływy miałaś badane?
Paolaa wiem co czujesz i dokladnie jeżeli masz fundusze to ja bym robila nifty lub harmony a potem w razie wu amnio.
Będzie dobrze, trzymam za Was kciuki!
ale to wpasnie lekarza z certyfikatami fmf popelnili bląd,a z koleji inna pani doktor nieco starsza,z wiekszym doswiadczeniem i z certyfikatem fmf i jeszcze z kilkoma innymi z dzieciny odczytywania usg płodów dokonala dobrego odczytu
wiec niestety,ale ona sama powiedziala,ze w dzisiejszych czasach certyfikaty mozna sobie kupic i nie miec kompletnie pojecia o tym,co sie robi
Powtarzam jeszcze raz,moj syn jest zdrowy i żadnych testow robic nie bede poniewaz nie ma takiej potrzeby. zostało to potwierdzone przez 3 onnych lekarzy,że syn jest zdrowyjusella, IviQ lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki przepraszam ze zadam takie pytanie, ale wiem ze mozna pytac was o wszystko;)
Dziewczyny które brały/ biorą luteine dopochwowo. Czy tez macie tak ze ta wyplywajaca tabletka śmierdzi....??? Ja mam wrażenie ze non stop mi śmierdzi z krocza... a sie myje;) zeby nie było.... :)tez prawie za każdym razem dodatkowo jak sikam to oprócz papieru toaletowego wycieram sue mokrymi chusteczkami bo czuje niemily "smród"..... nic mnue nie swędzi itp. Ph pochwy zawsze ok 4,0.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 19:40
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
candles88 wrote:ja biore dopochwowo od 6tc po dzis dzien i niestety jest swąd niezbyt ładny
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moze juz we wtorek. Czy stres? Jestem wewnetrznie spokojna bo niemal jestem pewna ze dziecko jest zdrowe. Innej opcji nie widzę wiec się nie wkręcam, nie denerwuje i nie stresuje. Chce to mieć za sobą
-
Dzięki dziewczyny.
Amnio potwierdzona na wtorek tylko boję się czy uda mi się załatwić do tego czasu wizytę w poradni genetycznej Będę ich tam molestować na całego!
Czy Wy też do amnio musiałyście mieć taką wizytę?
Na wstępny wynik będę czekać 3 dni, na całościowy opis 3 tygodnie więc nie jest źle.
Po amnio będę na pewno leżeć. Niby lekarka powiedziała, że wystarczy prowadzić "szczędny tryb życia", ale wolę leżeć ze 2-3 dni ...
-
Paolaaa wrote:Dzięki dziewczyny.
Amnio potwierdzona na wtorek tylko boję się czy uda mi się załatwić do tego czasu wizytę w poradni genetycznej Będę ich tam molestować na całego!
Czy Wy też do amnio musiałyście mieć taką wizytę?
Na wstępny wynik będę czekać 3 dni, na całościowy opis 3 tygodnie więc nie jest źle.
Po amnio będę na pewno leżeć. Niby lekarka powiedziała, że wystarczy prowadzić "szczędny tryb życia", ale wolę leżeć ze 2-3 dni ...
Dziewczyny wspominaly ze byly zalecenia pic dużo wody po amnio.
Ja np przed amnio musiałam mieć wizytę u psychologa oraz w dniu amnio wizyta u genetyka no i znowu wizyta u psychologa-nie wiem po co bo ja nie odczuwałam potrzeby ale musiałam iść.
No u czekałam 4 tyg..
-
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Ja za oplata prawie 700 zl bede miec ten wynik przyspieszony. Od dzis musze brac 3x1 nospe i magnez. A wody pije codziennie min 1,5 l. Muszę więcej?
Paolaaa bardzo dobrze, ze robisz amnio! Ja bylam tak przerazona, ciagle jestem zreszta, ze wybralam harmony. Pobrali mi krew 23/02, wynik bedzie kolo 8/03 , a ja nawet jak bedzie dobry to i tak sie nie uspokoje bo ani Nifty ani Harmony nie wykrywa mozaikowych translokacji
Niezaleznie od tego jaki bedzie wynik to i tak robie od razu biopsje kosmowki. Musze wiedziec.
U mnie wyszlo zle NT na usg, w 11 t 4 d wyszlo 2.4mm, reszta parametrow jest ok...Ale po przeczytaniu prawie wsz publikacji naukowych jakie udalo mi sie znalezc w necie nie robie sobie wiekszej nadziei na to, ze bedzie dobrze.
Powodzenia z amnio! Gdzie robisz? -
malgorzalka wrote:Paolaaa bardzo dobrze, ze robisz amnio! Ja bylam tak przerazona, ciagle jestem zreszta, ze wybralam harmony. Pobrali mi krew 23/02, wynik bedzie kolo 8/03 , a ja nawet jak bedzie dobry to i tak sie nie uspokoje bo ani Nifty ani Harmony nie wykrywa mozaikowych translokacji
Niezaleznie od tego jaki bedzie wynik to i tak robie od razu biopsje kosmowki. Musze wiedziec.
U mnie wyszlo zle NT na usg, w 11 t 4 d wyszlo 2.4mm, reszta parametrow jest ok...Ale po przeczytaniu prawie wsz publikacji naukowych jakie udalo mi sie znalezc w necie nie robie sobie wiekszej nadziei na to, ze bedzie dobrze.
Powodzenia z amnio! Gdzie robisz?
malgorzalka wrote:Paolaaa bardzo dobrze, ze robisz amnio! Ja bylam tak przerazona, ciagle jestem zreszta, ze wybralam harmony. Pobrali mi krew 23/02, wynik bedzie kolo 8/03 , a ja nawet jak bedzie dobry to i tak sie nie uspokoje bo ani Nifty ani Harmony nie wykrywa mozaikowych translokacji
Powodzenia z amnio! Gdzie robisz?
No ja miałam 4 nt i okazalo się po amnio ze nie ma wad genetycznych
Ale wiadomo strach został zasiany..
A ta biopsja jest bezpieczniejsza od amnio?
-
nick nieaktualnyizulala wrote:Małgorzatka a z pappy co wyszło?
Nic. Nie robilam Pappa. Ja wiem co zrobie jesli wyniki beda zle i zalezy mi na czasie. Na Pappa czekalabym 5 dni. Zreszta nawet jakby wyszly dobre to i tak by mnie to nie uspokoilo bo to statystyka.
B.dlugo czekalam na ciaze, robilam in vitro, z 3 transferem zaszlam w ciaze, ale poronilam w 7 tyg. Ta ciaza to "naturalny cud', ktory przytrafil Nam sie na miesiac przed kolejnym in vitro.
I to co teraz przechodze jest tak straszne, ze nie chce na pewno wiecej dzieci. Nie dam rady.