Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Szotka - ja wyszłam z młodą po ok. 2 tyg i kilku dniach werandowania i chodziłam ok. godzinę. Czas moze i długi ale dystans był niewielki bo ja się tak męczyłam że szok;) teraz chodze 2h przeważnie i jest coraz lepiej z moją kondycją
Mysss - moja tez ostatnio robi kupki ze śluzem ale ja stwierdziłam że skoro nie ma wysypki, jest zwykły kolor kupy to olewam sprawe;) ale jak Cie to niepokoi to pogadaj jeszcze raz z lekarzem.
Michcia - ale fajnie ze spotkaniem:) blisko mnie to chyba żadna nie mieszka żeby jakiś spacerek albo coś -
Dzięki za rady muszę przestać się przejmować pierdolami
Co do pieluch to dostałam pampers premium care i są okropne!! Strasznie smierdza jakąś chemią A jeśli chodzi o wydatki to o ile dobrze pamiętam zuzylam 3 paczki newborn po 28 szt., dwie Dady po 78 szt. i kończę właśnie Pampersy 58 szt. To daje jakieś 200 zł w 1,5 mca
Michcia ale fajnie że się spotykacie Ja sama mam koleżankę która poznałam przez neta i od 10 lat już odwiedzamy się regularnieizulala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szotka a przypomniałam sobie że miałam jeszcze paczke Pampersow 2 w zielonym opakowaniu i one nie smierdzialy. Tylko te premium care newborn tak Śmierdzą jakby jakąś siarka.Ciągle mam wrażenie że mały zrobił kupę. Chyba że trafiłam na jakąś trefna partię.
Szotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, premium care cuchną okrutnie ale też są nieporównywalnie bardziej miękkie niż inne pieluchy, dlatego my przy nich zostaliśmy. No i jeszcze mają bajer, który cieszy szczególnie tatę - wskaźnik zamoczenia pieluchy
Agness, my oliwki/balsamu ani kremu do pupy nie używamy na co dzień. Od urodzenia tego nie robiliśmy. Ale jak trochę skóra była wysuszona smarowalam Emolium, które ma u nas jeszcze tę zaletę, że młoda się cieszy do opakowania, jak głupi do sera wystarczy jej pokazać Emolium i już jest radość i gadanie.
A jeśli chodzi o tyłek - u nas Bepanthen dobry na wszystko. Nie wiem, czy kojarzycie film Moje wielkie greckie wesele, ale tam jeden z bohaterów wierzył, że płyn do mycia szyb Windex jest dobry na wszystko - my tak mamy z Bepanthenem jak się kilka razy zdarzyło odparzenie na szyi, w ruch poszedł Sudocrem, ale to naprawdę bardzo rzadko.Pati78, Agness27, jusella, Est, hopee lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Aha, a Linomagu ja używałam w szpitalu, jak mi od smarowania żelem przy ktg kilka razy dziennie skóra schodziła i faktycznie trochę łagodził. Ale na młodej nie testowałam jeszcze.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Agnes, linomag byl na liscie wyprawkowej szpitalnej, mam i uzywam, spoko jest. Mam probke sudocremu, to tylko przy fest odparzeniu uzywalam, ale prawde mowiac wtedy maka ziemniaczana tez daje rade.
Do smarowania teraz uzywamy emolium ze wzgledu na wysypki, na poczatku niczym nie smarowalam. Fajny jest olejek ze slodkich migdalow.Oliwki drogeryjne odradzam, napakowane chemia po czubek opakowania.Agness27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinomag maść - kocham i stosuję od urodzenia małej. Nawet do teraz - 7 lat, jak jej się zdarzy podrażnienie, np. niedokładnie się wytrze i wieczorem ma zaczerwienienie, to prosi, żeby jej posmarować. Łagodzi doskonale. Skład Linomagu (maść) to wit F, lanolina i wazelina. Na ulotce jest napisane, że można stosować do codziennej pielęgnacji niemowląt.
Do kąpieli dodawałam oilatumWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:13
Agness27, Szotka lubią tę wiadomość
-
Szotka - ja z pogranicza Katowic i Chorzowa:)
Ooo widze że to nie tylko mnie śmierdzą pampearsy premium care:p dostalam i musze zużyć ale nigdy więcej:p my od początku używaliśmy pampków z babydream z rossmanna i super s a i też mają wskaźnik:)Szotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny