X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    To chyba dobrze - przynajmniej jakąś diagnozę będziesz miała. Na pewno wszystko się dobrze skończy i będziesz spała spokojnie - życzę Ci tego z całego serca i razem z Szymonkiem trzymamy kciuki

Niedziękujemy ;-) Zawsze lepiej sprawdzić niż czekać....

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia mamy, ale dla młodej 40 minut szumu to za mało, budzi się, jak miś przestaje szumieć ;-) ale jest dosyć uroczy. Wygląda jak hybryda misia i kalekiej ośmiornicy ;-)

jusella, Agness27, adelka77, Pati78, IviQ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Szumisia mamy, ale dla młodej 40 minut szumu to za mało, budzi się, jak miś przestaje szumieć ;-) ale jest dosyć uroczy. Wygląda jak hybryda misia i kalekiej ośmiornicy ;-)
    No dokładnie miałam takie samo skojarzenie ☺
    Myślałam żeby kupić samą główkę szumisia.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda, ekstra wiesci! U mnie na polowkowych po wstecznej fali DV nie bylo sladu, takiego newsa tez Ci zycze!
    Adelka, Kuba potrzebuje i szumisia, i suszarki jednoczesnie, wiec nie balabym sie sprawdzic dzialania suszarki traktora ;-)
    Szotka, te cwiczenia skonsultowalas z gin? Polozna w SR zabronila mi nawet sie rozciagac przez szyjke, a nie bylam lezaca.

jusella lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:56

Agness27, izulala lubią tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Szotka, Ty się nic nie martw. Mi w szpitalu kompletnie zwiotczały mięśnie nóg. Dziennie pokonywałam kilkadziesiąt metrów i to podparta Zenkiem - moim stojakiem na kroplówkę. A jak się mała urodziła, nie było przebacz - pomimo cięcia zaczęłam latać i kondycja wróciła do stanu 'sprzed' ;-)

A jak leżałam i nie wiedziałam jeszcze jak będę rodzić, bo mała mogła się ciągle odwrócić, rozmawiałam z moją lekarką. Też się bałam, że w razie czego nie dam rady SN, ale powiedziała mi, że niektóre kobiety całą ciążę leżą i rodzą tak jak te, które nie leżą - jedne łatwiej, inne trudniej, ale dają radę :-)

izulala, jusella, Szotka lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do porodu to wszystko zależy jak sie dzidzius uloży..nieraz bywa tez tak ze dziecko dobrze ułozone wody odeszły i brak skurczy-tak miala moja sasiadka z łóżka jak rodziłam i skonczyło sie na cc.
    Z regóły wszystko okazuje sie na łóżku w szpitalu.
    Bedzie dobrze nie martwcie sie.:))

Ola89 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka- ja też miałam zalecone robić takie ćwiczenia delikatne w czasie leżenia i robiłam też tak, że jak wstawałam do toalety to przy okazji zawsze się "przespacerowałam" do okna, do kuchni itp;)a na dwa dni przed pójściem do szpitala to już lekarka mi kazała chodzić normalnie i wszystko robić żeby się akcja rozruszała;) I choć bardzo mam zastane mięśnie do teraz to pomimo że skończyło się cesarką to przeszłam poród naturalny (bo dopiero na koniec spadło tętno)i nie było tragicznie, dałam radę:D a teraz ćwiczę mięśnie chodząc na spacery z małą itd:)

jusella, Szotka lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    O matko, faktycznie nawet trudno to nazwać pechem :-/

A skąd jesteś? Z Warszawy? Może, któraś z nas będzie mogła polecić dobrych i sprawdzonych lekarzy z okolicy.

Nasza Kaśku może kogoś znać dobrego (niniejszym Cię wywołuję, Pudełko).

Ja Ci dam Pudełko!!!
    Ładnie to tak zdradzać tajemnice intymnie przekazywane sekretnymi sposobami?!! :-D

A co do lekarza, to popytam. Jak się coś dowiem to dam znać :-)

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Michcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, kiedy do Łodzi jedziesz? Bo koniec tygodnia nadciąga ;-)

Szotka, ja myślę, że i tak się trzeba cieszyć, że leżysz w domu. Gdybyś była pod opieką mojej lekarki, dawno byś z tymi skurczami leżała w szpitalu. Przecież niejedna kobieta leży całą ciążę, a nikt z tego wskazania do cc nie robi, czyli rodzą normalnie. A maluch już główką w dół?

Wiosna chyba faktycznie lezie, bo już widziałam pierwsze bazie ;-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• myssss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki poradźcie coś! Chodzi o kupkę Malucha... Co prawda była dzisiaj położna i kazała się nie martwić ale jakoś mnie to nie uspokaja. Tymbardziej, że owej kupy nie widziała. Od kilku dni kupki mojego małego zaczeły kwaśno śmierdzieć. Kolor jest ok, natomiast wygląd się zmienił. W kupke jest sporo śluzu, klei się do pupy i pieluchy. Poza tym wszystko ok. Naczytałam się że to może być objaw biegunki albo alergii. Z drugiej strony niektóre źródła podają, że przy karmieniu piersią może być śluz w kupce. Czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Agsha, kiedy do Łodzi jedziesz? Bo koniec tygodnia nadciąga ;-)

Szotka, ja myślę, że i tak się trzeba cieszyć, że leżysz w domu. Gdybyś była pod opieką mojej lekarki, dawno byś z tymi skurczami leżała w szpitalu. Przecież niejedna kobieta leży całą ciążę, a nikt z tego wskazania do cc nie robi, czyli rodzą normalnie. A maluch już główką w dół?

Wiosna chyba faktycznie lezie, bo już widziałam pierwsze bazie ;-)

Wciaż czekam na decyzje.... Dziś podobno ostatecznie mam wiedzieć...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghsha trzymam kciuki!!! Będzie dobrze!!!

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • izulala Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pytanko do Was które maja juz wieksze dzieci ;)

jestem totalnie zielona. Ile idzie mniej więcej pampersow dlla niemowlaka, dla starszych dzieci... ?? Tak mniej więcej mcznie jakie koszty na pampersy ?? :)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss, moj Kuba tez robi takie kupy i lekarka sie nie przejela. Tez ich co prawda nie widziala, ale staralam sie opisac dokladnie ;-) Mam podawac probiotyk i tyle. A jak bedzie biegunka, to smecta. Staram sie wiec nie przejmowac.
    Izulala, ja wole nie liczyc kosztow pieluch, bo zalamka gotowa :-D Staram sie szukac promocji, uzywamy caly czas pampersow. Z tanszych to Babydream nie podeszly, strasznie sa sztywne, a dada w mojej biedronce ciagle wykupione.wszystko zalezy od tego, jak czesto bedziesz przebierac (czy dopiero jak pampek zrobi sie ciezki, czy co karmienie, czy inny system), no i ile kup dziennie maluch robi (niektore robia jedna dziennie, inne wiecej, inne rzadziej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:10

izulala lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka - mazowieckie. Serio serio widziałam na własne oczy :-)

Mysss, z kupą nie doradzę za wiele, bo u nas są różne. W dodatku co 7-9 dni. Ale były i rzadkie, i gęste i ciągnące się (piszę to jedząc biszkopty - co te dzieci robią z mózgu? :-P ) i po żadnych nie działo się nic niepokojącego. Śluzowate może też były, ale ja nie wiem, jak one wyglądają, to może przeoczyłam. Jak przez najbliższe dni będzie Cię to niepokoić, ja bym pogadała z lekarzem.

Izulala u nas pierwszy miesiąc - ok 10 szt. na dobę. Kupowalismy największe paczki pampersów premium care 88 szt. Ok. 50 zł za paczkę. Teraz ok 6 pampersów. Nadal 50 zł za paczkę, ale sztuk w paczce 60 ;-) także nam wychodzi ok. 150 zł/miesiąc.

izulala, jusella, Szotka lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się chciałam podzielić radosnym newsem, który pokazuje, że to forum naprawdę nie jest takie zwykłe...

Odwiedziła mnie dziś w Ciechanowie nasza szwedzka pogodynka - Kaśku! :-)

Co prawda bezpośrednio przyjechała z Warszawy, ale znalazła w napiętym grafiku chwilę, żeby odwiedzić mnie i małego krogulca (jak nazywam córkę moją, Aleksandrę ;-) ).

W świetle ostatnich wydarzeń forumowych potwierdzam - Kaśku jest prawdziwa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:29

Pati78, izulala, Agness27, jusella, Kaśku, Est, hopee lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: