Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Michcia żyje i to nawet całkiem nieźle ostatnio, ale nie jest na bieżąco ze wszystkimi historiami, więc się nie udziela...
U nas zmiana kolosalna, bo po pół roku Ola przestała w dzień spać na rękach, a zaczęła w łóżeczku. Dla większości mam to normalne, ale u nas to był już prawdziwy koszmar w ostatnich tygodniach, ja byłam zupełnie wyczerpana, załamana, w koszmarnym stanie. Ale nareszcie nasz mały krogulec poczuł, że czas już nadszedł... Nadal bywają płacze przy zasypianiu, nadal ja trzeba czasem podnieść i uspokoić, ale teraz siedzę w kuchni i jem śniadanie, a nie bujam młodą siedząc na łóżku. Nowe życie
No i właśnie wyszły małej dwa pierwsze zęby. Oczywiście, jak to u Oli, przechodzi to dosyć szumniejusella, IviQ, Szotka, Agness27, Sabina lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Cześć! Weszłam tylko na chwile i mi się ciśnienie podniosło jaką panikę tutaj siejecie jeśli chodzi o projekt tej ustawy! Tu macie link w którym jest wszystko w skrócie wytłumaczone - http://www.ordoiuris.pl/gazeta-pl-manipuluje-czytelnikami,3765,i.html
Szotka - widzę że ty masz tak jak ja miałam, że jak odstawiłam leki to wszystko się wyciszyło i prawie przenosiłam;) hihi
Michcia - o to dałaś mi nadzieje że moja Ola kiedyś będzie spać w łóżeczku swoim a nie z nami albo na spacerze jak to ma teraz miejsce:pSzotka, Pati78 lubią tę wiadomość
-
Pati78 wrote:http://www.ordoiuris.pl/falszywe-informacje-o-projekcie-komitetu-stop-aborcji-,3767,i.html
Nie wiem, gdzie lezy prawda I czy to nie zbiorowa histeria, nie mam czasu przyjrzec sie blizej sprawie.
Ivi, dzieki, ze pytasz. U nas stres, bo Kuba odmawia jedzenia z piersi od prawie tygodnia. Lekarka kazala dokarmiac mm,bo niby malo przybral przez marzec. To chyba dolalo do pieca, bo zaczelam ze stresu miec mniej pokarmu. Nie wiem, co robic, plakac mi sie chce, jak zaczyna sie cyrk przy jedzeniu. Poki co staram sie miec zapas sciagnietego pokarmu I podaje w razie potrzeb, a na noc ze trzy razy podalam mm. Zaczely sie tez problemy z zasypianiem, strasznie placze I sie rzuca, nie pomaga noszenie, kolysanie itp. Mam nadzieje, ze to przejsciowe. Kryzys czwartego miesiaca czy jak?
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
nick nieaktualnyanimka899 wrote:Cześć! Weszłam tylko na chwile i mi się ciśnienie podniosło jaką panikę tutaj siejecie jeśli chodzi o projekt tej ustawy! Tu macie link w którym jest wszystko w skrócie wytłumaczone - http://www.ordoiuris.pl/gazeta-pl-manipuluje-czytelnikami,3765,i.html
Szotka - widzę że ty masz tak jak ja miałam, że jak odstawiłam leki to wszystko się wyciszyło i prawie przenosiłam;) hihi
Michcia - o to dałaś mi nadzieje że moja Ola kiedyś będzie spać w łóżeczku swoim a nie z nami albo na spacerze jak to ma teraz miejsce:p
Jesli juz uwazasz, ze ktos panikuje zamiast czytac wytlumaczenie, przeczytaj projekt i uzadnienie -> jest jasno napisane, ze jakiekolwiek czynnosci zwiekszajace ryzyko uszkodzenia/zgonu zycia nienarodzonego sa zabronione i objete kara pozbawienia wolnosci do lat 3.
testy inwazyjne niosa ze soba ryzyko poronienia - zapis jednoznacznie na nie wskazuje.
Nie mowia nic o badaniach prenatalnych w postaci USG, o tym nie ma slowa w uzasadnieniu.
Jesli tu weszlas domyslam sie, ze mialas zlecone wykonanie nieinw lub inw. Jesli ustawa wejdzie w zycie nie zrobi Ci nikt amnio.
Po drugie jest ewidentnie podkreslone, ze zycie ludzkie zaczyna sie od polaczenia komorki jajowej z plemnikiem i od tego momentu jest chronione. Przeciwnicy in vitro i rzadzaca obecnie partia zgadza sie z naukami kosciola katolickiego w Polsce ( reszta chrzeszcijan - prawoslawni, protestanci , maja odmienne zdani) i w uzasadnieniu choc nie napisali jednoznacznie bo nei mogli (to ustawa o aborcji nie o in vitro) to podkreslili ze wszelkie proby ingerowania w to prawo sa zakazane. IN vitro...
Po trzecie jest przyklad ciazy pozamacicznej - w 2 miejscach w uzasadnieniu, w 1 pisza, ze przepis mozna uchylic w drugim, ze zycie plody jest tak samo wazne jak matki.
Takze nie mow, ze panikuje. Pisze jak jest - jak Ci sie nie podoba nie czytaj.
Ja chce zyc w wolnym kraju, chce miec prawo do decydowania o swoim losie i nie zgadzam sie, zeby partia rzadzaca byla sterowana przez oblesnych ksiezy ktorzy dawno temu zapomnieli gdzie jest Bog.jusella, Agness27, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA taka ignorancja z Twojej strony ( przeczytam sobie wytlumaczenie fundacji , ktora ten genialny projekt stworzyla i poucze, zeby ktos "nie panikowal") jest bardzo przykra bo to Ty jestes kobieta, to Ty rodzisz dzieci i to Ty najprawdopodobniej mialas problem z ciaza i ryzykiem chorob genetycznych wiec to Ty powinnas stac na strazy wolnosci swoich praw do wykonywania tych testow ( NIKT NIKOGO DO NICH NIE ZMUSZA, NIE CHCESZ NIE ROB, ALE NIE UZURPUJ SOBIE PRAWA DO DECYDOWANIA O ZYCIU INNYCH).
I jeszcze jedno: niewiedza szkodzi. Mozna sie zaszyc gleboko i olac temat, ale wtedy mozesz byc pewna ze w kolejnej ciazy bedziesz cierpiec jesli odpukac bedzie koniecznosc wykonania prenatalnych raz jeszcze...
I nie potraktuj tego jako atak. Nie jestem za zadna partia polityczna, brzydze sie tym. Nienawidze tylko jak ktos decyduje o moim losie i jest moim sumieniem.jusella, Agsha, Agness27, Vanili, Visenna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agsha jak wyniki???
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualny
-
Malgorzalka, nie siej zametu I postaraj sie powsciagnac emocje. Animka byla tu wczesniej od Ciebie I dla nikogo nie byla tak niemila jak Ty. Ja robilam amniopunkcje znajac wszystkie konsekwencje I w tyle glowy rozwazajac terminacje. Jestem za wolnoscia wyboru I mimo wiary katolickiej za oddzieleniem kosciola od panstwa. Chodzi jednak o to, ze wiekszosc ludzi nie zna projektu ustawy, a masowo popelnia wpisy na forach, facebooku itp. Nie zamierzam wdawac sie w dyskusje pogladowe, bo to nie watek na to. Zreszta stracilam serce do udzielania sie tutaj.
Alisa, aneta93, Szotka lubią tę wiadomość