WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia żyje i to nawet całkiem nieźle ostatnio, ale nie jest na bieżąco ze wszystkimi historiami, więc się nie udziela...

U nas zmiana kolosalna, bo po pół roku Ola przestała w dzień spać na rękach, a zaczęła w łóżeczku. Dla większości mam to normalne, ale u nas to był już prawdziwy koszmar w ostatnich tygodniach, ja byłam zupełnie wyczerpana, załamana, w koszmarnym stanie. Ale nareszcie nasz mały krogulec poczuł, że czas już nadszedł... Nadal bywają płacze przy zasypianiu, nadal ja trzeba czasem podnieść i uspokoić, ale teraz siedzę w kuchni i jem śniadanie, a nie bujam młodą siedząc na łóżku. Nowe życie ;-)

No i właśnie wyszły małej dwa pierwsze zęby. Oczywiście, jak to u Oli, przechodzi to dosyć szumnie :-D

jusella, IviQ, Szotka, Agness27, Sabina lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Weszłam tylko na chwile i mi się ciśnienie podniosło jaką panikę tutaj siejecie jeśli chodzi o projekt tej ustawy! Tu macie link w którym jest wszystko w skrócie wytłumaczone - http://www.ordoiuris.pl/gazeta-pl-manipuluje-czytelnikami,3765,i.html

Szotka - widzę że ty masz tak jak ja miałam, że jak odstawiłam leki to wszystko się wyciszyło i prawie przenosiłam;) hihi
    Michcia - o to dałaś mi nadzieje że moja Ola kiedyś będzie spać w łóżeczku swoim a nie z nami albo na spacerze jak to ma teraz miejsce:p

Szotka, Pati78 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wyniki amnio... Ech mialam nadzieje ze fish bedzie juz w pt a tu lipa...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:14

• Agsha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze. W fishu sa te podstawowe choroby nie? Tego mniej sie boje..

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha troszkę długie te 72 godziny :-(
    Bardzo mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• IviQ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    http://www.ordoiuris.pl/falszywe-informacje-o-projekcie-komitetu-stop-aborcji-,3767,i.html

Nie wiem, gdzie lezy prawda I czy to nie zbiorowa histeria, nie mam czasu przyjrzec sie blizej sprawie.

Ivi, dzieki, ze pytasz. U nas stres, bo Kuba odmawia jedzenia z piersi od prawie tygodnia. Lekarka kazala dokarmiac mm,bo niby malo przybral przez marzec. To chyba dolalo do pieca, bo zaczelam ze stresu miec mniej pokarmu. Nie wiem, co robic, plakac mi sie chce, jak zaczyna sie cyrk przy jedzeniu. Poki co staram sie miec zapas sciagnietego pokarmu I podaje w razie potrzeb, a na noc ze trzy razy podalam mm. Zaczely sie tez problemy z zasypianiem, strasznie placze I sie rzuca, nie pomaga noszenie, kolysanie itp. Mam nadzieje, ze to przejsciowe. Kryzys czwartego miesiaca czy jak?
    moze skok rozwojowy czy cos

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Cześć! Weszłam tylko na chwile i mi się ciśnienie podniosło jaką panikę tutaj siejecie jeśli chodzi o projekt tej ustawy! Tu macie link w którym jest wszystko w skrócie wytłumaczone - http://www.ordoiuris.pl/gazeta-pl-manipuluje-czytelnikami,3765,i.html

Szotka - widzę że ty masz tak jak ja miałam, że jak odstawiłam leki to wszystko się wyciszyło i prawie przenosiłam;) hihi
    Michcia - o to dałaś mi nadzieje że moja Ola kiedyś będzie spać w łóżeczku swoim a nie z nami albo na spacerze jak to ma teraz miejsce:p

Jesli juz uwazasz, ze ktos panikuje zamiast czytac wytlumaczenie, przeczytaj projekt i uzadnienie -> jest jasno napisane, ze jakiekolwiek czynnosci zwiekszajace ryzyko uszkodzenia/zgonu zycia nienarodzonego sa zabronione i objete kara pozbawienia wolnosci do lat 3.

testy inwazyjne niosa ze soba ryzyko poronienia - zapis jednoznacznie na nie wskazuje.

Nie mowia nic o badaniach prenatalnych w postaci USG, o tym nie ma slowa w uzasadnieniu.

Jesli tu weszlas domyslam sie, ze mialas zlecone wykonanie nieinw lub inw. Jesli ustawa wejdzie w zycie nie zrobi Ci nikt amnio.

Po drugie jest ewidentnie podkreslone, ze zycie ludzkie zaczyna sie od polaczenia komorki jajowej z plemnikiem i od tego momentu jest chronione. Przeciwnicy in vitro i rzadzaca obecnie partia zgadza sie z naukami kosciola katolickiego w Polsce ( reszta chrzeszcijan - prawoslawni, protestanci , maja odmienne zdani) i w uzasadnieniu choc nie napisali jednoznacznie bo nei mogli (to ustawa o aborcji nie o in vitro) to podkreslili ze wszelkie proby ingerowania w to prawo sa zakazane. IN vitro...

Po trzecie jest przyklad ciazy pozamacicznej - w 2 miejscach w uzasadnieniu, w 1 pisza, ze przepis mozna uchylic w drugim, ze zycie plody jest tak samo wazne jak matki.

Takze nie mow, ze panikuje. Pisze jak jest - jak Ci sie nie podoba nie czytaj.

Ja chce zyc w wolnym kraju, chce miec prawo do decydowania o swoim losie i nie zgadzam sie, zeby partia rzadzaca byla sterowana przez oblesnych ksiezy ktorzy dawno temu zapomnieli gdzie jest Bog.

jusella, Agness27, Vanili, IviQ lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agsha troszkę długie te 72 godziny :-(
    Bardzo mocno trzymam kciuki!

Moze to świadczy o zlych wynikach :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka ignorancja z Twojej strony ( przeczytam sobie wytlumaczenie fundacji , ktora ten genialny projekt stworzyla i poucze, zeby ktos "nie panikowal") jest bardzo przykra bo to Ty jestes kobieta, to Ty rodzisz dzieci i to Ty najprawdopodobniej mialas problem z ciaza i ryzykiem chorob genetycznych wiec to Ty powinnas stac na strazy wolnosci swoich praw do wykonywania tych testow ( NIKT NIKOGO DO NICH NIE ZMUSZA, NIE CHCESZ NIE ROB, ALE NIE UZURPUJ SOBIE PRAWA DO DECYDOWANIA O ZYCIU INNYCH).

I jeszcze jedno: niewiedza szkodzi. Mozna sie zaszyc gleboko i olac temat, ale wtedy mozesz byc pewna ze w kolejnej ciazy bedziesz cierpiec jesli odpukac bedzie koniecznosc wykonania prenatalnych raz jeszcze...

I nie potraktuj tego jako atak. Nie jestem za zadna partia polityczna, brzydze sie tym. Nienawidze tylko jak ktos decyduje o moim losie i jest moim sumieniem.

jusella, Agsha, Agness27, Vanili, Visenna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Genetyk jak zastanawiam sie nad amnio, powiedzial, ze zle wyniki staraja sie przekazac jak najszybciej.

mmalibu, jusella lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Raczej w drugą stronę mają- jak coś nie tak to dzwonią od razu a jak wszystko ok to troszeczkę zwlekają- trzeba pytać

Agsha, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wiadomo już coś? Mocno trzymam za was kciuki.

mmalibu lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwilkę sprawdzam czy jest wiadomość od Aghsy...

relg6iyem5hi69f7.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwilę odświeżam

• jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że świętuje dobre wiadomości i nie ma czasu zajrzeć na forum - życzę Jej tego z całego serca

mmalibu lubi tę wiadomość

• izulala Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha jak wyniki???

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha ja tez czekam...

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:14

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka, nie siej zametu I postaraj sie powsciagnac emocje. Animka byla tu wczesniej od Ciebie I dla nikogo nie byla tak niemila jak Ty. Ja robilam amniopunkcje znajac wszystkie konsekwencje I w tyle glowy rozwazajac terminacje. Jestem za wolnoscia wyboru I mimo wiary katolickiej za oddzieleniem kosciola od panstwa. Chodzi jednak o to, ze wiekszosc ludzi nie zna projektu ustawy, a masowo popelnia wpisy na forach, facebooku itp. Nie zamierzam wdawac sie w dyskusje pogladowe, bo to nie watek na to. Zreszta stracilam serce do udzielania sie tutaj.

Alisa, aneta93, Szotka lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ