WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:14

jusella lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia - proszę bardzo :-D - teraz jest przecena kurtek zimowych i opłaca się kupić bo aż 50 % - a widzę, że jednego Szkraba już masz to może ta informacja również się przyda :-D

Miłego dnia wszystkim życzę i Agsha zaciskam kciuki aż paznokcie mi się wbijają

agatia lubi tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha czekamy na wiadomość! Trzymamy mocno kciuki.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma wynikow :(:(:(

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są szanse,że będą dzisiaj?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś do mam już urodzonych maluchów. Czy któraś z Waszych pociech rezyduje już w swoim pokoju?

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    A są szanse,że będą dzisiaj?

Mówili że będą "za 7 dni". A robiłam w środę tydzień temu...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agness ciesze się ze z serduszkiem wszystko w porządku. ..ja jutro mam echo. ..w dodatku jadę sama :(

Nie martw sie na pewno będzie dobrze:)
    Ja też bardzo sie bałam i też byłam sama bo mąz teraz sporo wyjezdza z pracy .
    Wczoraj gin mi powiedziała ze serduszko bardzo szybko sie zmienia i sama widze to na swoim przykładzie.
    2 tyg po jednej wizycie prawa komora duzo mniejsza a 2 tyg poźniej na echo wyszło ze jest nawet wieksza ale to normalne no i puls był pierwszy raz wyzszy 141 co mnie zaskoczyło:)

kamciaelcia, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dziewczyny, ja dziś do mam już urodzonych maluchów. Czy któraś z Waszych pociech rezyduje już w swoim pokoju?

Nasza córcia poźno przeszła do swojego pokoju bo nie mielismy warunków na to czyli jak miała niecałe 3 latka.
    ale od 5-6 mies uczylismy ja zasypiac w swoim łózeczku i z tym nie było problemu poźniej :)
    ale synka zamierzam od poczatku juz położyc w swoim pokoju który mamy blisko sypialni:)
    a wiadomo im szybciej sie przyzwyczai tym lepiej dla rodzica:)
    Teraz moja sama przychodzi i woła mamusia chce spac i idzie:)a i jeszcze musi byc bajeczka przed snem czytana:)
    A ostatnio była tak zmeczona ze po 2 stronach zasneła:)
    Powodzenia:)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem,
    musiałam sobie trochę popłakać(stres puszczał)i w głowie poukładać.
    Tak naprawdę to już dzisiaj miałam pełna anatomię zbadaną, czyli usg połówkowe...Ogólnie wszystko dobrze, ale mnie jakoś mało to satysfakcjonuje, pewne wady serca(rozwojowe)mogłyby sie ukazać później(wad strukturalnychnie ma)
    Mały wazy 244g (50 centyl), w ogóle z wymiarami w okolicach 50 centylu, bardzo ruchliwy, serduszko dobrze (idealnie jak na ten etap), pewne rzeczy (np zwężenia w pniu płucnym) juz mogłyby być widoczne - a później by się w pełni ujawniły. Tego tez u nas na szczęscie nie ma . Ewentualne male ubytki(bez znaczenia hemodynamicznego) w sercu sa nie do zbadania. U mnie nie ma wskazań do powtórzenia badania, ale jak gin da skierowanie, to mogę przyjść w 30tc. Ten lekarz jest jedyny z certyfikatem na dwa województwa i u nas nie robi echo prywatnie (tylko na nfz), prywatnie to u niego w Szczecinie...
    nic nie mówił o łozysku ale mam już 2 stopnia, mam porównanie z ciaza z Emilka-wtedy mialam jeszcze 1 stopien. jutro spytam swojego gin.
    ten gin mówił, ze bardzo lubi diete cukrzycowa, ze nie tyje to bardzo dobrze, dzidzia ma rosnac, ja nie

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:

moja córka miała 6m jak sama spała w łózeczku u siebie w pokoju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcaelcia - znaczy wszystko super :-D - szkoda tylko, że musiałaś się tak stresować Biedulko <przytulas>.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj stres wielki, ryczałam całą powrotna drogę, aż moje serducho mnie kłuje...moze uda mi sie zagadać z gin, zeby dał skierowanie i w 30 tc. Ja nawet u nas nie zrobiłabym echa prywatnie. Jestem już duzo spokojniejsza, wad strukturalnych nie ma. Rozwojowych trochę sie boję, choć nic nie wskazuję, że mogłyby się pojawić. Na koniec powiedział lekarz, ze będzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    oj stres wielki, ryczałam całą powrotna drogę, aż moje serducho mnie kłuje...moze uda mi sie zagadać z gin, zeby dał skierowanie i w 30 tc. Ja nawet u nas nie zrobiłabym echa prywatnie. Jestem już duzo spokojniejsza, wad strukturalnych nie ma. Rozwojowych trochę sie boję, choć nic nie wskazuję, że mogłyby się pojawić. Na koniec powiedział lekarz, ze będzie dobrze
    Jesteś dzielna mamusia! Ja też po połowkowych niby spokojniejsza, ale na 30tc się zapisałam prywatnie... Synek miał obrzek, ale się wchłonął, nie wiadomo skąd się wziął. Amnio nie robiliśmy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje czekając na wyniki. Dzwoniłam do klinki co mi pobierali wody, zadzwonili do CZD gdzie badają... WYNIKI SĄ. No i o z tego? "Wyślemy Państwu z CZD za 5 minut". Pięć minut trwa już od 2h... Pani z kliniki do nich wydzwania a oni ciągle "zaraz". Co za znieczulica. Pewnie jedna pańcia z drugą muszą wypić kawusie i zapalić dymka :/

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agsha
    cierpliwie czekamy ;) zaraz beda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, nie dziwię Ci się, że się wkurzasz. Mnie to niesamowicie denerwuje jaka znieczulica panuje w tego typu miejscach... Gdzie ludzie nie idą dla przyjemności, a dlatego, że mają problem. Sama jestem pielęgniarką i nie wyobrażam sobie tak olewać pacjentów i traktować ich tak jak traktują nas te baby z recepcji w poradniach genetycznych itp, wrrrr. Też miałam podobną sytuację jak Twoja przy wynikach pappa i hcg-jak się wkur..jak tam zajechałam to konsultacja z docentem na miejscu... Czekamy kochana razem z Tobą!

relg6iyem5hi69f7.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie ma...jak mnie to denerwuje. Mają wynik, co za problem WYSŁAĆ....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uznajmy to za dobry znak

mmalibu lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani z którą rozmawiałam nie miała optymistycznego głosu... :(

OOOOSZAAALEEEJĘĘĘĘĘ

P.S. Czy jestem jedyna na forum która miała badane mikromacierze? :( Bo w ogóle na tym się nie znam i boje się ze będzie wynik, coś wyjdzie a ja nawet nie będę wiedziała co i jak

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ