X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ jak Kornelek ? Az trudno uwierzyć że Kornelek ma już 9 miesięcy. Malgosia 5 i pół. Kiedy to zlecialo ?
    Co u Alicji i jej córeczki?

Dziewczyny to są mega radosne nowiny ze nifty amni czy hormony wychodzą dobre i rodzą się zdrowiusienkie dzieciaczki. My jesteśmy też tego dowodem. Córcia rozwija się pięknie. Jest cudowna, śliczna i mądra i zdrowa jak rybka. Trzymam kciuki i czytam codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:10

Agness27 lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie dopadł straszny strach. Jak myślę że to jeszcze około 2 tyg. Czekanie jest straszne :(

• Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadaje sobie pytanie czy przy nt 3,2 mm pappa 0,555 mom i b-hcg 1,068 mom mamy szansę na zdrowego malucha.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i ich dzieciaczki.

IviQ lubi tę wiadomość

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie, mam nadzieję, że dodacie mi otuchy. Otóż 28.06 wykonywałam badania prenatalne, razem z testem PaPPA. USG prenatalne u dwóch różnych lekarzy (prywatnie i na nfz) wyszło super, NT 1,4, wszystko super, lekarze nie widzieli żadnych wad.

Byłam mega szczęśliwa, aż do piątku, kiedy dostałam wyniki PAPPA.
    Wyszły tak:
    wolne ß-hCG 187,5 IU/l Odpowiada 4,128 MoM
    PAPP-A 1,212 IU/l Odpowiada 0,543 MoM

Ogólne ryzyko z usg+PAPPa wyszło 1:2575

Jutro idę do gina skonsultować wynik, strasznie się boję czemu ta krew wyszła tak źle..

Co sądzicie?

relgh371p970veew.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena33 macie szansę jak najbardziej :) u mojego malucha 3,3 i póki co wszystko ok :) trzymam kciuki za wynik :)

Basiu z tego co czytałam to prawidłowe usg przy złych wynikach PAPPa kończyło się pozytywnie! Dziewczyny mają zdrowe maluszki, więc nie załamuj się :) zapytaj co gin Ci poradzi ale np. dla spokoju możesz zrobić badanie nifty/harmony

Basia90, Marzena 33, Espera lubią tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w pierwszej kolejości spokojnie poczekała na to co gin powie wyniki biochemi mówią też wiele o pracy łożyska itp, nie tylko o ryzyku trisomii więc spokojnie.

Basia90, Agness27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, niepotrzebnie się godziłam na to całe PAPPA kiedy z USG wszystko było w porządku.. Teraz już do końca ciąży będę się denerwować ;(

Nie chcę się też nakręcać dopóki nie wysłucham lekarza, ten który wysyłał mi wyniki pisał, że ze względu na podniesiony poziom BHCG zwiększyło się ryzyko wystąpienia ZD, jednak jest ono na tyle niskie, że nie wymaga dodatkowych badań.

Ehh taki już los mamusiek, do końca życia będziemy się martwić o nasze skarby.

relgh371p970veew.png
  • Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania90 dziękuję za słowa otuchy. Moje pappa jest w sumie na granicy normy ma być powyżej 0,5 MoM i jest bo 0,555 mom to lekko powyzej ale tłumacze sobie ze po coś te normy są.

Basia90 będzie dobrze zobaczysz!

Ja czekam na wynik testu Harmony.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, Agnes, moje gratulacje i zyczenia zdrowia dla synkow :-)

Agness27 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kroliczek Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie oczywiście nie może być spokój.Jak już wyniki wyszły dobre to w niedziele rano trafiłam do szpitala z ogromnym krwotokiem.Ah myślałam że już po wszystkim ale maluch dzielnie się trzyma.

• Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczek trzymaj się, będzie dobrze, ściskam Cię :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to były ostatnie nerwowe chwile! Trzymam kciuki :)

My jutro mamy połowkowe, trochę pękam, choć wiem że zupełnie niepotrzebnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:02

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jak tam badanie? Trzymałam kciuki :)

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pamięć. Hip hip hura, pływa obie tam w dole śliczna panienka. Wszystkie pomiary książkowo:)

A dla wszystkich zaniepokojonych biochemią... Lekarz mnie dzisiaj (kolejny) rozbawił - patrzy na te pierwsze wyniki patrzy - "no tak biochemia, wysokie ryzyko" grobowa mina (wyczekałam ciekawa reakcji) a w końcu mówię że robiliśmy nifty i że jest ok, a on całkowita zmiana: "No tak biochemia to jedynie obraz pani parametrów, wiadomo że to nic takiego " (nic takiego!! ....... szkoda że wześniej nie mogli mi tego powiedzieć że to "tylko" biochemia która o niczym nie świadczy, jak się zamartwialiśmy czekając na wyniki... ech.. wszyscy jesteśmy jedynie ludżmi ale to "TYLKO" może warto zapamietać, gdy czeka się na wyniki ;) Bo to kolejny lekarz który tak mówi.

Pati78, IviQ, Agness27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela bardzo się cieszę że wszystko u Ciebie dobrze :)

Trzymaj kciuki za nas.

Miłego słonecznego dnia :)!

michaela lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    IviQ jak Kornelek ? Az trudno uwierzyć że Kornelek ma już 9 miesięcy. Malgosia 5 i pół. Kiedy to zlecialo ?
    Co u Alicji i jej córeczki?

Dziewczyny to są mega radosne nowiny ze nifty amni czy hormony wychodzą dobre i rodzą się zdrowiusienkie dzieciaczki. My jesteśmy też tego dowodem. Córcia rozwija się pięknie. Jest cudowna, śliczna i mądra i zdrowa jak rybka. Trzymam kciuki i czytam codziennie.

Kornelek zaczyna pokazywać swoje ja!! krzyczy rzuca sie az dostanie co chce.. Staramy sie to temperowac ale jak przelumaczyc 9 miesiecznemu dizecku ze teraz tata musi na komputerze popracowac a nie odpalil by puscic bajke.....

ciesze sie ze u Ciebie tez wsyztsko super;)) oby tak dalej!!!

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Witam was wszystkie, mam nadzieję, że dodacie mi otuchy. Otóż 28.06 wykonywałam badania prenatalne, razem z testem PaPPA. USG prenatalne u dwóch różnych lekarzy (prywatnie i na nfz) wyszło super, NT 1,4, wszystko super, lekarze nie widzieli żadnych wad.

Byłam mega szczęśliwa, aż do piątku, kiedy dostałam wyniki PAPPA.
    Wyszły tak:
    wolne ß-hCG 187,5 IU/l Odpowiada 4,128 MoM
    PAPP-A 1,212 IU/l Odpowiada 0,543 MoM

Ogólne ryzyko z usg+PAPPa wyszło 1:2575

Jutro idę do gina skonsultować wynik, strasznie się boję czemu ta krew wyszła tak źle..

Co sądzicie?
    no masz extra wyniki. NIe wiem o co Ci chodzi ze są złe??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:34

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela super wiesci:)

• kasiaa_82 Nowa

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Podczytywałam Was nieśmiało przechodząc całą ścieżkę nerwów - od super USG, przez podłe wyniki testu podwójnego (1:25 dla trisomii 21), amniopunkcję aż do dzisiejszego telefonu lekarza od którego usłyszałam magiczne "Chłopak, trisomii brak".
    Obiecałam sobie, że się z Wami tym podzielę, jak tylko dostanę wyniki z tej przyspieszonej metody QF, jako że czytając Wasze opowieści zyskałam wiele otuchy w ciężkich chwilach.
    To moja pierwsza ciąża, wiek już nie najmłodszy i wielka radość, że pomimo tylu nerwów najgorsze nie ma miejsca. Teraz to zostanie tylko oczekiwać spokojnie na finalne wyniki i wreszcie rzucić się w malutki szał szykowania wszystkiego ;) No i spory z M co do imienia ;) A później to już czekamy na koniec grudnia na Maluszka :)

michaela, anian90, Pati78, IviQ, Agness27 lubią tę wiadomość

• Marzena 33 Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowa córka :)!

michaela, anian90, Pati78, IviQ, Agness27, Kroliczek lubią tę wiadomość

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ