Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ jak Kornelek ? Az trudno uwierzyć że Kornelek ma już 9 miesięcy. Malgosia 5 i pół. Kiedy to zlecialo ?
Co u Alicji i jej córeczki?
Dziewczyny to są mega radosne nowiny ze nifty amni czy hormony wychodzą dobre i rodzą się zdrowiusienkie dzieciaczki. My jesteśmy też tego dowodem. Córcia rozwija się pięknie. Jest cudowna, śliczna i mądra i zdrowa jak rybka. Trzymam kciuki i czytam codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:10
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Witam was wszystkie, mam nadzieję, że dodacie mi otuchy. Otóż 28.06 wykonywałam badania prenatalne, razem z testem PaPPA. USG prenatalne u dwóch różnych lekarzy (prywatnie i na nfz) wyszło super, NT 1,4, wszystko super, lekarze nie widzieli żadnych wad.
Byłam mega szczęśliwa, aż do piątku, kiedy dostałam wyniki PAPPA.
Wyszły tak:
wolne ß-hCG 187,5 IU/l Odpowiada 4,128 MoM
PAPP-A 1,212 IU/l Odpowiada 0,543 MoM
Ogólne ryzyko z usg+PAPPa wyszło 1:2575
Jutro idę do gina skonsultować wynik, strasznie się boję czemu ta krew wyszła tak źle..
Co sądzicie? -
Marzena33 macie szansę jak najbardziej
u mojego malucha 3,3 i póki co wszystko ok
trzymam kciuki za wynik
Basiu z tego co czytałam to prawidłowe usg przy złych wynikach PAPPa kończyło się pozytywnie! Dziewczyny mają zdrowe maluszki, więc nie załamuj sięzapytaj co gin Ci poradzi ale np. dla spokoju możesz zrobić badanie nifty/harmony
Basia90, Marzena 33, Espera lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, niepotrzebnie się godziłam na to całe PAPPA kiedy z USG wszystko było w porządku.. Teraz już do końca ciąży będę się denerwować ;(
Nie chcę się też nakręcać dopóki nie wysłucham lekarza, ten który wysyłał mi wyniki pisał, że ze względu na podniesiony poziom BHCG zwiększyło się ryzyko wystąpienia ZD, jednak jest ono na tyle niskie, że nie wymaga dodatkowych badań.
Ehh taki już los mamusiek, do końca życia będziemy się martwić o nasze skarby. -
Dziękuje za pamięć. Hip hip hura, pływa obie tam w dole śliczna panienka. Wszystkie pomiary książkowo:)
A dla wszystkich zaniepokojonych biochemią... Lekarz mnie dzisiaj (kolejny) rozbawił - patrzy na te pierwsze wyniki patrzy - "no tak biochemia, wysokie ryzyko" grobowa mina (wyczekałam ciekawa reakcji) a w końcu mówię że robiliśmy nifty i że jest ok, a on całkowita zmiana: "No tak biochemia to jedynie obraz pani parametrów, wiadomo że to nic takiego " (nic takiego!! ....... szkoda że wześniej nie mogli mi tego powiedzieć że to "tylko" biochemia która o niczym nie świadczy, jak się zamartwialiśmy czekając na wyniki... ech.. wszyscy jesteśmy jedynie ludżmi ale to "TYLKO" może warto zapamietać, gdy czeka się na wynikiBo to kolejny lekarz który tak mówi.
Pati78, IviQ, Agness27 lubią tę wiadomość
-
adelka77 wrote:IviQ jak Kornelek ? Az trudno uwierzyć że Kornelek ma już 9 miesięcy. Malgosia 5 i pół. Kiedy to zlecialo ?
Co u Alicji i jej córeczki?
Dziewczyny to są mega radosne nowiny ze nifty amni czy hormony wychodzą dobre i rodzą się zdrowiusienkie dzieciaczki. My jesteśmy też tego dowodem. Córcia rozwija się pięknie. Jest cudowna, śliczna i mądra i zdrowa jak rybka. Trzymam kciuki i czytam codziennie.
Kornelek zaczyna pokazywać swoje ja!! krzyczy rzuca sie az dostanie co chce.. Staramy sie to temperowac ale jak przelumaczyc 9 miesiecznemu dizecku ze teraz tata musi na komputerze popracowac a nie odpalil by puscic bajke.....
ciesze sie ze u Ciebie tez wsyztsko super;)) oby tak dalej!!![/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Basia90 wrote:Witam was wszystkie, mam nadzieję, że dodacie mi otuchy. Otóż 28.06 wykonywałam badania prenatalne, razem z testem PaPPA. USG prenatalne u dwóch różnych lekarzy (prywatnie i na nfz) wyszło super, NT 1,4, wszystko super, lekarze nie widzieli żadnych wad.
Byłam mega szczęśliwa, aż do piątku, kiedy dostałam wyniki PAPPA.
Wyszły tak:
wolne ß-hCG 187,5 IU/l Odpowiada 4,128 MoM
PAPP-A 1,212 IU/l Odpowiada 0,543 MoM
Ogólne ryzyko z usg+PAPPa wyszło 1:2575
Jutro idę do gina skonsultować wynik, strasznie się boję czemu ta krew wyszła tak źle..
Co sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 11:34
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Witajcie!
Podczytywałam Was nieśmiało przechodząc całą ścieżkę nerwów - od super USG, przez podłe wyniki testu podwójnego (1:25 dla trisomii 21), amniopunkcję aż do dzisiejszego telefonu lekarza od którego usłyszałam magiczne "Chłopak, trisomii brak".
Obiecałam sobie, że się z Wami tym podzielę, jak tylko dostanę wyniki z tej przyspieszonej metody QF, jako że czytając Wasze opowieści zyskałam wiele otuchy w ciężkich chwilach.
To moja pierwsza ciąża, wiek już nie najmłodszy i wielka radość, że pomimo tylu nerwów najgorsze nie ma miejsca. Teraz to zostanie tylko oczekiwać spokojnie na finalne wyniki i wreszcie rzucić się w malutki szał szykowania wszystkiegoNo i spory z M co do imienia
A później to już czekamy na koniec grudnia na Maluszka
michaela, anian90, Pati78, IviQ, Agness27 lubią tę wiadomość