Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
zai2014 Niestety żadna z nas nie miała bliżniaków. Ale powiem CI że każda przekonała się ze krew to tylko niepotrzebne mieszanie. Ciekawa jestem jakie miałaś dokładnie wyniki. Bo wiesz my tu prawie doktoaty z tego robiłysmy hihihi. Na razie się nie denerwuj i nie stresuj(wiem, łatwo powiedzieć) ale większość historii ma szczęśliwe zakończenia. Głeboko wierzę że wyniki są zmienione z uwagi na ciąże bliźniacza, zresztą ta krew moze być zła po wielu innych czynnikach. NAczytałyśmy się sporo... Co do nifty mówią że można już bliźniaczą badać, ale nie daje takiej gwarancji jak przy pojedyńczej ciąży. Niemniej jak dotąd nie mieli przypadku by zdrowe dziecko okazało się chore. Co do Amnio to zależy czy nie masz ciąży zagrożonej itd. Ale na poczatek poczekaj aż dostaniesz wyniki na papierze i nam tu je podaj. Już wiemy na co patrzeć, a lekarze? cóż dla nich liczby są ważne, a pomijam że u Ciebie ryzyko jest małe, może większe niż po USG ale i tak dużo niższe niż którejkolwioek z nas. Ja mialam 1:98, dobre USG a krew bardzo złą no i popatrz:) wszystko cacy tylko stres niepotrzebny. Zatem z niecierpliwością czekamy na wyniki i wtedy zobaczymy co w trawie piszczy. Głowa do góry. Tu masz stronę http://badanienifty.pl/ i mozesz online porozmawiaż lub zadzwonić do tej dziewczyny ze strony. Ja ją wypytałam o skuteczność, o to jaki procent nie otrzymuje dobrych wieśći itd. Niestety nie pytałam o ciążę bliźniaczą. Jest cierpliwa. Męczyłam ją kilka dni zanim się zdecydowałam:)
alka89 rety ale miałaś doświadczenie zyciowe. Na szczęście z dobrym zakończeniem. Tez znam taki przypadek po amnio że mial być ZD a dziecko zdrowe. Zatem trzeba mieć wiarę i nadzieję
Michcia dasz radę!!!!!! Czekamy na wyniki!!!
Misi@ mi lekarz tylko mówił zęby 12-14h nic nie jeść ale juz co wcześniej to nie wspomniał. Polecasz książki to musze zakupić co do małego heheh nooo też mnie potrafi skopać w momentach kiedy ja już padam i chce spać to on sobie z mamusi worek treningowy robi:/ Mi tez pomaga rogal, ale my jesteśmy jednak niżej w ciązy, niemniej czuję ze m dalej tym on bardziej pomocny jest[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Michcia wrote:O 15 zjadłam też lody mnie lekarka właśnie mówiła, że mam jeść jak zwykle, ale do osiemnastej. Przed glukozą też sprawdzają poziom cukru, więc powinno być ok.Zobaczymy. Siedzę już i czekam. Glukozę wypiłam i powiem, że nie było źle, ale z cytryną mogłoby być pyszne odezwę się po.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Dziękuję za Waszą pomoc Iviq o Nifty przeczytałam w necie już chyba wszystko co zostało napisane , no i nikt dokładnie nie sprecyzował jak to jest w ciąży bliźniaczej. Jedni piszą że się robi, inni zaś że wynik jest niemiarodajny. I bądź tu człowieku mądry. 1 lipca mam wizytę u genetyka, wtedy też odbiorę dokładne wyniki z Pappa. Zobaczymy co powie genetyk. Potem skontaktuję się z najlepszym lekarzem, czyli z Wami Już nie wiem co mam myśleć. Do tego 1 to chyba do głowy dostanę Ale rzeczywiście, napewno skontaktuję się z kimś z tego Instytutu gdzie robią te badania. Tylko czy oni będą rzetelni w swej wypowiedzi. Pewno mi powiedzą, że tak tak, owszem, badanie robi sie przy bliźniakach, bo dla nich to przecież kasa (dla mnie niemała), no ale i tak wysłucham co mi powiedzą.
IviQ lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Pewnie masz Zai2014 rację z tym że będą zachwalać, Mnie przekonało że maja ubezpieczone i że nie mieli w tą stronę przypadku pomyłki. Oczywiście może się okazać że z jednym dzieckiem jest coś nie tak i wtey Ci nie wykaże tego Nifty z ktorym, ale powiem tak. te badania krwi to o kant dupy. Chyba ze naprawde całkowicie są skopane, ale wtedy nie wyszłoby Ci 1:300. Aż90% kierowanych na dalsze badania po złych wynikach krwi okazuje się ze wszystko jest ok wiec się nie denerwuj na zapas. A Ty masz ryzyko niższe od tych co kierowane są na dalsze badania, wiec na pewno nie jest źle. No ale pcozekajmy na wyniku to będziemy coś więcej wiedziały czy BHGG masz za wysoką lub za niską czy białko pappa i o ile.[/link]
Hej, hej.
Pamiętacie, jak pisałam, że już do końca ciąży nie zjem bobu?
...
Ale już jest świeży w warzywniaku! No i wróciłam z kilogramem. Ale tym razem zamierzam go podzielić na trzy porcje, nie jak zwykle na dwie. I może przeżyję.
Po 15tej idę odebrać wyniki i trochę już mam cykora. A jak siedziałam tam i czekałam na pobranie krwi, to akurat sporo mam przychodziło z dziećmi. I podbiegła do mnie taka mała dziewczynka, tak energiczna i radosna, że aż się ciepło na sercu robiło. Zaczęła mnie zagadywać. A buźka, szyja i rączki całe jej się łuszczyły. Wyglądało jak jakaś silna odmiana AZS albo łuszczyca. I ta na oko 3-4 letnia dziewczynka zaczęła mi opowiadać, że ją swędzi, ale mama posmarowała kremem - łagodnym, ale nadal bardzo swędzi, tak jeszcze nie swędziało i później mama innym kremem posmarowała, ale ciągle swędzi... Choć ja nie spytałam o nic, poza tym jak ma na imię jej miś. Ale najwyraźniej choroba tak jej dokucza, że stała się punktem centralnym. Tak mi było żal tego małego okruszka
IviQ, bo wczoraj w tym szale forumowym (u nas to tak jeszcze nie było!) zapomniałam spytać, co to się podziało, że taki nastrój miałaś fatalny od rana? Dziś lepiej już?
Zai, a Ty naprawdę postaraj się zachować spokój, bo wszystko będzie dobrze Przecież to, że ryzyko wzrosło kilkakrotnie nie sprawia, że Twoje 480 jest bardziej groźne niż np. moje 72 a powyżej 400 to naprawdę nie wygląda źle!
IviQ, alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia ja też dziś kupiłam całą torbę bobu i fasolki szparagowej
Obawiam sie, że wieczorem jak polegne na kanapie to nie wstane czekamy na Twoje wyniki!
Zai wyobraź sobie, że moje ryzyko wzrosło z 1:4500 na 1:76 i to dopiero był wzrost, a jednak dzidzia jest zdrowa!
IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Michcia. Miałam doła bo sexu brrak. Ne wiem czy się boi o dziecko czy co. NIe chce pytać bo u nas od dawna z tym rpblem że jak mam wieksze potrzeby niz on i jak probuje rozmawiac to mowi ze to nie moja wina ze on czuje ze jemu sie po prostu nie chce ale ze wszystko jest ok i ze jeszcze do tego czuje moja presje. Wiec przestałam naciskac ale dol narastal. Bo tak zawsze raz na tydz a teraz jakby sie gin wystraszyl bo powiedizla ze ostroznie z sexem, ALe ostroznie nie znaczy wcale. NIe wiem moze sie o malego boi. NIe chce pytac, a wiesz mysli glupich nie odgonisz. Ale wiesz w tym wszystkim to on mnie megaczule przytula i całuje i czlowiek glupieje.
Co do badań to tez czekam na Twoje wyniki!!! A z tymi chorobami to wlasnie tak jest nie wybierają i to ze rodzi sie zdrowe dziecko nie znaczy ze po problemie choc wielki kamień z serca Ci spada. Żal takich radosnych dzieci. Chciałoby im sie nieba uchylić....[/link]
Alicja, widzę, że walczysz o to, żeby brzuch było szybko widać jak zjesz to wszystko, co kupiłaś, to Cię będą chcieli na porodówkę wieźć
IviQ, dołączę do Twojego klubu abstynenta, bo mi gin zabroniła. Najpierw do 10 tygodnia powiedziała, żeby się wstrzymać. Później jakoś trzy tygodnie zleciały bez, a później to już były prenatalne i cały ten cyrk. Dalej skurcze, szpital itd. i w efekcie spłodzenie małej to był nasz ostatni raz czyli prawie pół roku.
Jakoś to znosimy, pewnie dlatego, że tak dużo się dzieje różnych rzeczy, że to jest na dalszym planie, ale pomyśl, że mi to w ogóle nie wolno się "ekscytować", nawet samej, we własnym zakresie bo orgazm = silny skurcz macicy, a ja mam te skurcze minimalizować. Smutny los
A jeśli chodzi o Twojego partnera, to myślę, że jeśli na co dzień jest czuły, to nie możesz się tak denerwować. Bardzo często tak jest, że facet się po prostu boi, jak kobieta jest w ciąży. I wierzę w to, że taki stres może po prostu odebrać ochotę. Ale myślę, że rozmowa i tak by się przydała, po to żeby rozwiać Twoje obawy.
Pędzę po te wyniki, trzymajcie się ciepło!alicja_, Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
No Michcia tez to sobie tak tłumaczę, ALe jak wspomnialam rozmawiać nie chcę bo to temat tabu u nas:/ I wiesz świadomość swoje a dół swoją drogą....
No dawaj te wyniki bo się stresować nam nie wolno
[/link]
nick nieaktualnyPowiem Wam, że u nas też z seksem krucho. Krucho.. tzn. nie było go od poczęcia! Przez pierwsze 3 miesiące lekarz mówił, że zakaz - bo ciąża zagrożona - bo beta nie przyrasta bo to i tamto… Potem prenatalne i tak jak mówicie CYRK -oczekiwanie na Nifty itp. Teraz jak już po wszystkim to mój mi powiedział, że sie boi się coś zrobi dziecku, więc nie kochamy sie wcale. Boje się, że tak będzie całą ciąże, a po ciąży jeszcze gorzej bo połóg.
IviQ wiem co czujesz.
Michcia - Zjem cały kilogram! a co!Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch no to chyba większość kobiet w ciąży ma z tym problemy ( a raczej partnerzy). Mój mąż też się obawia, że dostane skurczy i coś się stanie. Nawet jak się śmieje to mówi, żebym uważała, bo jeszcze urodze ;p
A wiecie, że dziś dzien przytulania
Tule wszystkie i czekam na dobre wieści od Michci!
Alicjo bob uwielbiam, a do tego bardzo zdrowy dla kobiet w ciąży więc jedz śmiało. Ja kupie chyba na piateczek
Dziś idziemy do szkoły rodzenia, a potem chce mego mężczyzne zaprosić do jakieś knajpki, no chyb, że bede już zmęczona, ale dziś mam podwójne święto. Rocznica ślubu plus dzien przytulania...czego chcieć więcejIviQ, alicja_, Kaśku, catalina1988 lubią tę wiadomość
-
Staram sie zachować spokój A w pracy nie robię nic innego tylko przeglądam neta-głupia jestem, ale jakoś nie mogę się powstrzymać Rzeczywiście, tak jak napisała któraś z dziewczyn- całą sytuację komplikuje fakt że maluszki są dwa. Do 1-go już niedaleko...Bliźniaki są z nami :*
-
nick nieaktualnyzai2014 wrote:Staram sie zachować spokój A w pracy nie robię nic innego tylko przeglądam neta-głupia jestem, ale jakoś nie mogę się powstrzymać Rzeczywiście, tak jak napisała któraś z dziewczyn- całą sytuację komplikuje fakt że maluszki są dwa. Do 1-go już niedaleko...
zai2014 lubi tę wiadomość
-
Hehe, Alicja, to Ci się pożycie układa na razie tak jak mi od kłopotu do kłopotu i na seks ban.
Mi jeszcze doszły podejrzane skurcze macicy, więc już się godzę z myślą, że do końca ciąży to zupełnie nic. Pięć miesięcy za nami, przed nami drugie tyle (z połogiem licząc).
Właśnie jeszcze w temacie współżycia, coś czego nie wiedziałam - przy zagrożonej ciąży, przy ryzyku że właśnie pojawią się skurcze i wywołają przedwczesny poród nie wolno współżyć również dlatego, że nasienie partnera zawiera jakiś składnik, który te skurcze wywołuje. No.
Damy radę, dziewczyny, a po wszystkim będziemy dziewicami
Misi@, ja bób również darzę ogromnym uczuciem, ale niestety bardzo wzdyma i mi to w ciąży nie służy. Ale nie powstrzymam się dziś, to wiem na pewno
Pierwsza wizyta w szkole rodzenia? Ja ruszam w przyszły wtorek (niestety będę chodzić sama) i jestem bardzo ciekawa, jak to będzie
No dobra, wyniki.
Toxo nie mam. Uf. TSH w normie. W morfologii jakieś trzy parametry lekko zaniżone, ale nie wygląda mi to groźnie.
No i cukier. Z norm podanych w lab wynika, że cukrzycy nie mam. Ale ponieważ widzę, że spadek po drugiej godzinie nie jest jakiś duży, poszłam to skonsultować na wątek o cukrzycy - może dobre dusze mi tam pomogą. A jak nie, to pogadam z gin. w pn. W każdym razie na moje laickie oko wygląda, że jest okMisi@, Kaśku lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
zai2014 wrote:Staram sie zachować spokój A w pracy nie robię nic innego tylko przeglądam neta-głupia jestem, ale jakoś nie mogę się powstrzymać Rzeczywiście, tak jak napisała któraś z dziewczyn- całą sytuację komplikuje fakt że maluszki są dwa. Do 1-go już niedaleko...
Minie...Będzie dobrzezai2014 lubi tę wiadomość
[/link]
nick nieaktualny
-
Misi@ nie no dzień przytulania dziś?? musze do mojego z reklamacją zadzwonić:p
No i zyczę cudownego wieczoru.....
Dzięki za wsparcie w sprawach łóżkowych. Od razu raźniej:)
Michcia dziewicami to będziemy jak nas za bardzo zszyją hahahhahah
A ile miałaś tej glukozy po 2h?
i nie szukaj sobie problemów. Jak w normie to w normie a nie czy niska czy wysoka norma. Super że pozostałe wyniki ok. Moja powiedziała że na ten miesiąc mi odpuszcza bo wszystko ok i że następne badanie za 2 miechy :pMisi@, Kaśku lubią tę wiadomość
[/link]
alicja_ wrote:Zjadłam ten bób! Zaraz urodzę!!!
Dziewczyny mi ginekolog ostatnio powiedział tak: "seks tak, sperma nie"
hm ciekawe. To się potwierdza że niby ta sperma coś ma... no mi tylko lekarka powiedziała że z sexem uważać. ALe mój to chyba poważnie wziął do siebie...
[/link]
A ja w końcu dziś śmigam do brata po jakieś rzeczy bo i tak musze po kamerę jechać więc mu do garażu zajrzę. Wilkogabarytowych rzeczy na razie nie będę zabierała czyli wózka i fotelika do autka ale zobaczę co tam mają jeszcze bo sami nie wiedzą hihih więc mnie grzebanie z bratową czeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:53
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek )))