X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek Nie bralam zadnych lekow w ciazy i przed ciaza poza podstawowymi witaminami dla kobiet w ciazy bralam dodatkowe witaminami od 8 do 13tc ktore zapisal mi ginekolog
    Ogolnie ryzyko wzroslo bo mam 38lat
    Nie wiem co jeszcze jest brane pod uwage
    Ja poronilam dwa razy:
    pierwszy raz koniec grudnia 2015 ale przyczyna jest mi raczej znana
    Drugi raz w marcu 2016 ciaza blizniacza jedno dziecko przestalo rosnac, zaczelam krwawic i cala ciaza sie nie utrzymala :(

Do tego bylam chora w ciazy ( porzadna grypa ktora trzymala mnie prawie 2 tygodnie )
    Biore juz wszystko pod uwage co tylko mozliwe i wierze, ze wynik Harmony bedzie dobry... aby jeszcze tylko tydzien wytrzymac. Mam nadzieje, ze sie nie rozchoruje do niedzieli kiedy mam jechac na pobranie krwi, bo corka wlasnie zlapala jelitowke a wiadomo jak te cholerstwo jest zarazliwe :/

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina też sporo musiałaś przejść... :-( Myślę jednak, że tym razem będzie już wszystko w porządku, za co mocno trzymam kciuki!

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina my właśnie wychodzimy z jelitowka także dużo zdrówka i na pewno będzie wszystko dobrze :*

• Carolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy 11 dziekujé. Wierze w to bardzo mocno
    Asiek, Ciebie tez chwycilo, czy udalo sie?

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyło się na bólu żołądka i mdlosciach :)
    Ale reszta nie miala tyle szczęścia :(

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za pozytywne wyniki!!! Ja jedank zdecydowałam sie na IONE. W przyszlym tygodniu jade na pobranie krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam za Twoje wyniki, daj znać koniecznie :)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W piątek mialam usg genetyczne i przeziernosc wyszla 2.5 przy crl 5.5 :( kosc nosowa widoczna. Czekam do czwartku na wyniki papa i wizyte u specjalisty i bardzo się denerwuje :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Cześć dziewczyny. W piątek mialam usg genetyczne i przeziernosc wyszla 2.5 przy crl 5.5 :( kosc nosowa widoczna. Czekam do czwartku na wyniki papa i wizyte u specjalisty i bardzo się denerwuje :(
    Karolina spokojnie, 2,5 to nie jest jeszcze zawyżony wynik. Poza tym jest ta nieszczęsna kość nosowa <3 Spróbuj się uspokoić, poczytaj jakie wyniki miały tutaj dziewczyny i zobacz, ze to się właściwie prawie zawsze dobrze kończy, szczególnie w takim przypadku.
    Będziesz chciała robić amniopunkcję, czy nifty/harmony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli stresik się wkrada, bo w środę mają dzwonić gabinetu badań prenatalnych z wynikami ryzyka (usg+pappa). Jakoś od powrotu z badań udało mi się uspokoić, a teraz nakręcanie zaczyna się od początku.

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Karolina spokojnie, 2,5 to nie jest jeszcze zawyżony wynik. Poza tym jest ta nieszczęsna kość nosowa <3 Spróbuj się uspokoić, poczytaj jakie wyniki miały tutaj dziewczyny i zobacz, ze to się właściwie prawie zawsze dobrze kończy, szczególnie w takim przypadku.
    Będziesz chciała robić amniopunkcję, czy nifty/harmony?

W ciąży z synkiem mialam propozycje aminopunkcji z uwagi na cysty. Jednak papa wyszedl dobrze i nie robilismy. Teraz pewnie tez zaproponuja. I nie wiem czy sie decydowac. Amino mam bezpłatnie mieszkam w Portugalii.

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria tak szybko to ja pewnie jeszcze tydzień czekania :( Ja się trochę uspokoiłam, bo i tak raczej nie będę robić dodatkowych badań. Co ma być to będzie trudno. Chyba, że wyjdzie jakaś skrajna tragedia po Pappa czyli 1:50 to się zastanowię.

A z tym NT to przecież decydują dziesiętne milimetra, zależy to od sprzętu, jak ktoś zmierzy i od pozycji dziecka mój się źle ułożył i wyszło 2,2 mm i teraz nie wiem czy tak ma czy jest źle zmierzone.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie mierzyla z 20 razy minimum także chyba błędu nie ma :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wynik. Zrobiliśmy Harmony ponieważ podczas usg nie uwidoczniono kości nosowej... Pappa wyszło 1:101 dla trisomii 21. Strasznie się boję...

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_Ka... ja właśnie się zastanawiam, czy w przypadku złego wyniki po PAPPA pakować się w test typu nipt, ale one też szacują ryzyko... zupełną pewność dają badania inwazyjne. Nie rozważacie amnio?

• Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ale jednak są dokładniejsze podobno. Ja już jestem po 4 nieudanych ciążach więc nie chcieliśmy na razie ryzykować. Moje koleżanki też robiły testy i były zadowolone. Mam nadzieję na dobre wieści...

f2w3skjo22jnu1a7.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Megi no to czekamy kiedy masz wyniki?

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się już to USG dziś śniło, tak samo jak test. Chyba zaczynam wariować :P

Megi trzymam kciuki! Do którego tc można robić Nifty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek2108 wrote:
    Mi się już to USG dziś śniło, tak samo jak test. Chyba zaczynam wariować :P

Megi trzymam kciuki! Do którego tc można robić Nifty?

Nifty można od 10 do 24tc robić.

Elaira, to nie jest tak, że nifty określa ryzyko tak samo jak Pappa, Nifty po prostu nie ma 100% pewności a 99-98-98,5 w zależności o który fragment wyniku chodzi, a wynik faktycznie podaje się jako ryzyko, jednak mianownik ryzyka zależy od ilości wystąpienia krwi pępowinowej we krwi kobiety. Wynik prawidłowy należy uznać za prawidłowy i nie ma potrzeby robić amnio. Ale każdy podejmuje decyzję, czy decyduje się na nifty, czy na amnio. Są wypadki takie, że nie ma sensu robić nifty, bo obraz z usg wskazuje na spore ryzyko, wówczas zaleca się amnio. Jednak przy dobrym obrazie usg i podwyższonym ryzyku testu pappa ja bym jednak robiła nieinwazyjne badanie.

Aha - ja testu pappa wcale nie robiłam. Zrobiłam usg i nifty.

• Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ehhh Megi no to czekamy kiedy masz wyniki?

Może już jutro będą... Mam nadzieję że do końca tego tygodnia. Teoretycznie do 14 dni, ale podobno tak się zabezpieczają na wypadek świąt w Niemczech bo tam jest wysyłana krew.

f2w3skjo22jnu1a7.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ