X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj powodzenia Kochana. Odzywaj się koniecznie!

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj wrote:
    Tez tak zrobie . bylam u lekarza i dal siekorwanie do szpitala na dalsze badania . narazie jest bez zmian jak bylo tak jest . boje sie ze moja dzidzia mocno cierpi przez te obrzęki z plynem , ponoc plyn na szyjce jest wiekszy niz główka;( . dzis jade na szpital i dam znac co i jak.

Maj! Życzę Ci dużo sił i roztropności. Słuchaj samej siebie, oczywiście wysłuchaj doradców, ale decyzje wszelkie są Twoje i to Ty będziesz ponosiła ich konsekwencje!
    Badaj, dopytuj!
    Ostatnio czytałam wywiad z prof. Dębskim, który napisał, że ból, tak jak my go odczuwamy, płód odczuwa po 26 tyg.
    z resztą, jak miałabyś ochotę to zerknij do tego wywiadu
    http://mamadu.pl/117723,kobieta-ma-prawo-decydowac-czy-chce-urodzic-chore-dziecko-czy-nie-to-gwarantuje-jej-prawo

ja ujrzałam po jego lekturze nadzieję, że są lekarze, którzy walczą o dzieciaka do końca, jeśli tylko widzą taką szansę, poruszył mnie ten wywiad

ojejku lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj trzymaj się, dużo siły dla Was...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj trzymam kciuki za Was :)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dawno nie zaglądałam do Was dziewczyny :(. Starałam sie zajmowac wszystkim co mozliwe zeby za duzo nie myśleć :) Wczoraj dostałam wydruk z biopsji od lekarki pierwszego kontaktu i chyba będzie ok. Tylko, ze to wszystko po portugalsku ale z tego co doczytalam płód nie jest obciążony genetycznie. Oczywiscie istnieje ryzyko mazaikowosci czy jakos tak i czegos wiecej czego totalnie nie rozumiem ale to norma jak w kazdej ciąży podobno bo tego zbadać sie nie da :). Jutro idę do lekarki i pewnie potwierdzi moje słowa. Teraz pozostaje kwestia dokładnego zbadania serduszka ale to po 20tc. Ale ja generalnie to wogole przez te perypetie to sie jak w ciąży nie czuję...

Maj!! Strasznie wspolczuje sytuacji!!! Trzymaj sie i oby z maluszkiem sie wszystko unormowalo!!!!! Ja będę leciala do rodziny do Polski w ta niedziele wiec nie wiem jak będzie z zagladaniem do Was kochane ale sercem jestem z Wami!!! Ja juz sie nawet nie denerwuje bo nie mam na to siły...

Asiek2108, Kaśku, Hope_, Imię_Róży, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Marta!!!!

Marsylia - lekarz palant!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Przepraszam dawno nie zaglądałam do Was dziewczyny :(. Starałam sie zajmowac wszystkim co mozliwe zeby za duzo nie myśleć :) Wczoraj dostałam wydruk z biopsji od lekarki pierwszego kontaktu i chyba będzie ok. Tylko, ze to wszystko po portugalsku ale z tego co doczytalam płód nie jest obciążony genetycznie. Oczywiscie istnieje ryzyko mazaikowosci czy jakos tak i czegos wiecej czego totalnie nie rozumiem ale to norma jak w kazdej ciąży podobno bo tego zbadać sie nie da :). Jutro idę do lekarki i pewnie potwierdzi moje słowa. Teraz pozostaje kwestia dokładnego zbadania serduszka ale to po 20tc. Ale ja generalnie to wogole przez te perypetie to sie jak w ciąży nie czuję...

Maj!! Strasznie wspolczuje sytuacji!!! Trzymaj sie i oby z maluszkiem sie wszystko unormowalo!!!!! Ja będę leciala do rodziny do Polski w ta niedziele wiec nie wiem jak będzie z zagladaniem do Was kochane ale sercem jestem z Wami!!! Ja juz sie nawet nie denerwuje bo nie mam na to siły...

Karolina - czyli bardzo dobre wiadomości u Ciebie, jutro je tylko potwierdzisz, tego życzę Ci z całego serca!

Karolina :* lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super! Strasznie się cieszę :) Teraz będziesz mogła spokojnie wyjechać do Polski :)

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wieści, gratulacje, teraz będzie już dobrze ! :-) Ja też tak czułam jak Ty - niby w ciąży, ale jednak nie w ciąży... ;-) Po omówieniu wyników będziesz już w "pełnej ciąży" :-D

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny jesteście kochane ❤❤❤

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj wrote:
    Tez tak zrobie . bylam u lekarza i dal siekorwanie do szpitala na dalsze badania . narazie jest bez zmian jak bylo tak jest . boje sie ze moja dzidzia mocno cierpi przez te obrzęki z plynem , ponoc plyn na szyjce jest wiekszy niz główka;( . dzis jade na szpital i dam znac co i jak.

Maj,
    Jesteśmy z Tobą.
    Czekamy na wiadomości.
    Trzymam kciuki, żeby były jak najlepsze.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,
    Wspaniałe wiadomości! Bardzo się cieszę!
    Tak, jak piszą dziewczyny, od teraz będziesz mogła już na dobre cieszyć się ciążą i poczujesz, że w niej jesteś. To się w sekundę przestawia w głowie, jak tylko dostanie się wynik. Ja po tych pechowych badaniach bałam się nawet brzucha dotknąć, taki dystans we mnie powstał. A jak już dowiedziałam się z amnipunkcji, że jest dobrze, to żałowałam, że nie mogę takich skłonów zrobić, żeby brzuch wycałować.
    Aa, i u mnie na wynikach też jest ten zapis o mozaikowości (że amnio nie może tego wychwycić), tak więc to standard, że to piszą i tym się nie przejmuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 21:48

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia! A nie mówiłam;) nie mogło być inaczej! Odetchnij Dziewczyno! I spróbuj tych skłonów do całowania brzuchola co Annak ;) Pisz do nas w miarę możliwości :*

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:23

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj,
    Jak się macie?
    Czy coś już wiadomo?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia właśnie synal czy corunia?

Maj daj znac co tam dobrego. Oby same pocieszające nowiny...

Pozdro dziewczynki

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek :) Wiec będzie się działo :). Już mam jednego niebawem skończy roczek :)

Maj czekamy na inf...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 18:49

Asiek2108, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Karolcia to sytuacja jak u mnie:) dwóch synulkow Mamuni;)

Karolina :*, Agness27 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic :) Bylam dzis u położnej i endokrynologa i pielegniarki. Wszystko sama po Portugalsku!! Jestem z siebie dumna!!

Asiek2108, Ajłona, mamakejti, Kaśku, ola.321, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:23

Ajłona, Karolina :*, mamakejti, Agness27 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ