X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj powodzenia Kochana. Odzywaj się koniecznie!

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj wrote:
    Tez tak zrobie . bylam u lekarza i dal siekorwanie do szpitala na dalsze badania . narazie jest bez zmian jak bylo tak jest . boje sie ze moja dzidzia mocno cierpi przez te obrzęki z plynem , ponoc plyn na szyjce jest wiekszy niz główka;( . dzis jade na szpital i dam znac co i jak.

Maj! Życzę Ci dużo sił i roztropności. Słuchaj samej siebie, oczywiście wysłuchaj doradców, ale decyzje wszelkie są Twoje i to Ty będziesz ponosiła ich konsekwencje!
    Badaj, dopytuj!
    Ostatnio czytałam wywiad z prof. Dębskim, który napisał, że ból, tak jak my go odczuwamy, płód odczuwa po 26 tyg.
    z resztą, jak miałabyś ochotę to zerknij do tego wywiadu
    http://mamadu.pl/117723,kobieta-ma-prawo-decydowac-czy-chce-urodzic-chore-dziecko-czy-nie-to-gwarantuje-jej-prawo

ja ujrzałam po jego lekturze nadzieję, że są lekarze, którzy walczą o dzieciaka do końca, jeśli tylko widzą taką szansę, poruszył mnie ten wywiad

ojejku lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj trzymaj się, dużo siły dla Was...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj trzymam kciuki za Was :)

• Karolina :* Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dawno nie zaglądałam do Was dziewczyny :(. Starałam sie zajmowac wszystkim co mozliwe zeby za duzo nie myśleć :) Wczoraj dostałam wydruk z biopsji od lekarki pierwszego kontaktu i chyba będzie ok. Tylko, ze to wszystko po portugalsku ale z tego co doczytalam płód nie jest obciążony genetycznie. Oczywiscie istnieje ryzyko mazaikowosci czy jakos tak i czegos wiecej czego totalnie nie rozumiem ale to norma jak w kazdej ciąży podobno bo tego zbadać sie nie da :). Jutro idę do lekarki i pewnie potwierdzi moje słowa. Teraz pozostaje kwestia dokładnego zbadania serduszka ale to po 20tc. Ale ja generalnie to wogole przez te perypetie to sie jak w ciąży nie czuję...

Maj!! Strasznie wspolczuje sytuacji!!! Trzymaj sie i oby z maluszkiem sie wszystko unormowalo!!!!! Ja będę leciala do rodziny do Polski w ta niedziele wiec nie wiem jak będzie z zagladaniem do Was kochane ale sercem jestem z Wami!!! Ja juz sie nawet nie denerwuje bo nie mam na to siły...

Asiek2108, Kaśku, Hope_, Imię_Róży, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Marta!!!!

Marsylia - lekarz palant!!

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Przepraszam dawno nie zaglądałam do Was dziewczyny :(. Starałam sie zajmowac wszystkim co mozliwe zeby za duzo nie myśleć :) Wczoraj dostałam wydruk z biopsji od lekarki pierwszego kontaktu i chyba będzie ok. Tylko, ze to wszystko po portugalsku ale z tego co doczytalam płód nie jest obciążony genetycznie. Oczywiscie istnieje ryzyko mazaikowosci czy jakos tak i czegos wiecej czego totalnie nie rozumiem ale to norma jak w kazdej ciąży podobno bo tego zbadać sie nie da :). Jutro idę do lekarki i pewnie potwierdzi moje słowa. Teraz pozostaje kwestia dokładnego zbadania serduszka ale to po 20tc. Ale ja generalnie to wogole przez te perypetie to sie jak w ciąży nie czuję...

Maj!! Strasznie wspolczuje sytuacji!!! Trzymaj sie i oby z maluszkiem sie wszystko unormowalo!!!!! Ja będę leciala do rodziny do Polski w ta niedziele wiec nie wiem jak będzie z zagladaniem do Was kochane ale sercem jestem z Wami!!! Ja juz sie nawet nie denerwuje bo nie mam na to siły...

Karolina - czyli bardzo dobre wiadomości u Ciebie, jutro je tylko potwierdzisz, tego życzę Ci z całego serca!

Karolina :* lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super! Strasznie się cieszę :) Teraz będziesz mogła spokojnie wyjechać do Polski :)

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wieści, gratulacje, teraz będzie już dobrze ! :-) Ja też tak czułam jak Ty - niby w ciąży, ale jednak nie w ciąży... ;-) Po omówieniu wyników będziesz już w "pełnej ciąży" :-D

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny jesteście kochane ❤❤❤

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj wrote:
    Tez tak zrobie . bylam u lekarza i dal siekorwanie do szpitala na dalsze badania . narazie jest bez zmian jak bylo tak jest . boje sie ze moja dzidzia mocno cierpi przez te obrzęki z plynem , ponoc plyn na szyjce jest wiekszy niz główka;( . dzis jade na szpital i dam znac co i jak.

Maj,
    Jesteśmy z Tobą.
    Czekamy na wiadomości.
    Trzymam kciuki, żeby były jak najlepsze.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,
    Wspaniałe wiadomości! Bardzo się cieszę!
    Tak, jak piszą dziewczyny, od teraz będziesz mogła już na dobre cieszyć się ciążą i poczujesz, że w niej jesteś. To się w sekundę przestawia w głowie, jak tylko dostanie się wynik. Ja po tych pechowych badaniach bałam się nawet brzucha dotknąć, taki dystans we mnie powstał. A jak już dowiedziałam się z amnipunkcji, że jest dobrze, to żałowałam, że nie mogę takich skłonów zrobić, żeby brzuch wycałować.
    Aa, i u mnie na wynikach też jest ten zapis o mozaikowości (że amnio nie może tego wychwycić), tak więc to standard, że to piszą i tym się nie przejmuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 21:48

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia! A nie mówiłam;) nie mogło być inaczej! Odetchnij Dziewczyno! I spróbuj tych skłonów do całowania brzuchola co Annak ;) Pisz do nas w miarę możliwości :*

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:23

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj,
    Jak się macie?
    Czy coś już wiadomo?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ajłona Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia właśnie synal czy corunia?

Maj daj znac co tam dobrego. Oby same pocieszające nowiny...

Pozdro dziewczynki

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek :) Wiec będzie się działo :). Już mam jednego niebawem skończy roczek :)

Maj czekamy na inf...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 18:49

Asiek2108, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Ajłona Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Karolcia to sytuacja jak u mnie:) dwóch synulkow Mamuni;)

Karolina :*, Agness27 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic :) Bylam dzis u położnej i endokrynologa i pielegniarki. Wszystko sama po Portugalsku!! Jestem z siebie dumna!!

Asiek2108, Ajłona, mamakejti, Kaśku, ola.321, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:23

Ajłona, Karolina :*, mamakejti, Agness27 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ