Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam dziś wyniki amnio.. zdrowa dziewczynka
))) to będzie nas 3 kontra jeden chłop
)) ostatni miesiąc to był hardcore ... teraz trochę mozna odsapnac i wreszcie zacząć się cieszyć ciążą
Elaria, Asiek2108, Imię_Róży, Ajłona, Espera, mandy11, annak, Hope_, mamakejti, Tosia 1981, Carolina, Karolina :*, Kaśku, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie już od jakiegoś czasu śledzę wątek. Zrobiłam badania prenatalne (mam 28 lat) i wyniki biochemiczne nie są dobre. USG wyszło bardzo dobrze: kość nosowa obecna, NT 1,7, przepływy żylne super. Problem pojawił się w części biochemicznej. Wolne beta hcg wynosi 2,7 MoM, a białko pappa 0,47. Jestem załamana. Nie wiem ile już przepłakałam godzin i dni. Ryzko z testu połączonego wynosi 1:174 (NT + biochemia + wiek). Natomiast ryzyko wyliczone z takich markerów jak: NT, kość nosowa, ocena przepływu Dopplerowskiego na zastawce trójdzielnej, w przewodzie żylnym, czynność serca + biochemia wynosi:
ryzyko podstawowe dla tris. 21 - 773
ryzyko skorygowane dla tris. 21 - 7118
Powtórzyłam badanie prenatalne usg i on też nie znalazł nic niepokojącego.
Czekam teraz na wynik Nifty - krew pobrana 13 grudnia.
Jak długo czeka się na wyniki Nifty ? lekarz mówił, że 7 dni w klinice, że nawet 14 dni
Donna88Donna88 -
Dziękuję za miłe słowa. Jest mi teraz strasznie źle. W 5 tygodniu dowiedziałam się, że mam krwiaka. Plamiłam w 9-11 tygodniu. Leżałam od 5 tygodnia do 12 tygodnia. Walczyłam o tą ciąże z całych sił... Czuje, że te nerwy mnie wyniszczają... Teraz idą święta. Nie mam sił ubrać choinki...Donna88
-
Hope_ - nie czytaj między wierszami, genetyka przesunęli, bo nie ma wyników, a nie dlatego, że wyniki są niepokojące;) wiem, że się stresujesz, to normalne w takiej sytuacji, ale może zajmij głowę czymś innym na te kilka dni;) wiem, wiem, łatwo się pisze.....trzymam kciuki!
ja miałam usg genetycze i jakkolwiek wyniki nie są złe, to mój wiek wystrzelił ryzyko na poziom 1:3...tralalallala, idzie zwariować, czekam na wynik raportu prisca, bo mam wartości bezwzględne białka PAPPa 0,63 mIU i wolnej bety 22,9 ng/ml i za cholerę nie wiem co z tego można odczytać, bo nawet jednostki sa jakieś dziwaczne (nie MoM), więc wkurzona umówiłam się na NIFTy na dzisiaj i idę po obiedzie spuścić krwi, uffffff jaki stresssssWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:46
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."