Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Efta,
A jakie dzieciątko urosło ? Bo też widzę, że brzuszek i nóżki jak u nas.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Ylya wrote:a tu Cię znalazłam, kochana tak się cieszę
gratuluję zdrowiej dziewczynki!!!!
Przepraszam, że tak wpadam bez przywitki, ale szukałam info o Magi i kamień z serca.
Moje nifty będą 3 kwietnia. Ja też po 40tce, więc zrobiłam, żeby odgonić wszystkie złe myśli.
Heheheh super ze mnie wyczaiłas kochana:) miałam dzisiaj pisać do Ciebie:) to czekam na Twoje wyniki:* -
Triti proszę nie przejmuj się az tak, wiem łatwo się mowi ale ten cały stres tez jest odczuwalny przez Twojego maluszka.
Widzisz Efta tez miała podobne wymiary i dzieciatko zdrowe. Musisz być dobrej myśli kochana:*
Efta kurcze co się dzieje i Ty kolejna do powtórnego pobrania krwi ehhhh a co było z ta Twoja kuzynka tzn z jej ciążą???
Triri napisane mam w wyniku nifty, ze zadnych nieprawidłowości ze wszystkich 6 trisomii (21,13,18,22,9,16) nie stwierdzona jak i w badaniu pilotażowym nie stwierdzono obecności we wszystkich tych deleccjach.
%CffDNA: 7,60
t21- 1/55935604
t18- 1/1048754616
t13- 1/7038314686triti lubi tę wiadomość
-
Dziecko kuzynki nie rosło prawidłowo, od początku nie zgadzała się wielkość. Najpierw miała zrobione NIFTY dwukrotnie pobrana krew za każdym razem za mało DNA , trzeciego razu nie było bo zrobiła amnio. amnio też robione dwukrotnie i za każdym razem za mało materiału pobrano... wszytko było dziwne i podejrzane... Nie pamietam w którym tygodniu powiedziano jej, że dziecko z pewnoscią nie przeżyje, ale była już tak wysoko w ciązy że dziecko powinno wązyć około kilograma a ono nie miało nawet 300 gram. Nie zgodziła się na terminację. Dziecku za jakiś czas przestało bić serduszko, kilka dni później rozpoczął się poród naturalny. Urodziła je jakoś na przełomie 6-7 miesiąca. Dziewczynka była maleńka. ważyła około 350gram. Powód śmierci poznała dopiero miesiąc po porodzie po szczegółowej sekcji zwłok - diagnoza Triploidia Miala 69 chromosomow zamiast 46
edit przypomniało mi się że miała jeszcze małowodzie i tyłozgięcie macicy i przez to obraz usg był bardzo nieczytelny.
triti - synek z takimi wymiarami był prognozowany na 3800.
Niestety pod koniec ciązy przestał rosnąć. miałam zatrucie ciązowe (białkomocz, nadciśnienie i obrzęki) trafiłam do szpitala, tam okazało się , że są też słabe przepływy w pępowinie i że synek od 2-3 tygodni praktycznie nie urósł. Dostałam leki w tym clexane na poprawę przepływów. Synek urodził się z wagą 2800 w 38tygodniu ciązy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 16:48
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:Dziecko kuzynki nie rosło prawidłowo, od początku nie zgadzała się wielkość. Najpierw miała zrobione NIFTY dwukrotnie pobrana krew za każdym razem za mało DNA , trzeciego razu nie było bo zrobiła amnio. amnio też robione dwukrotnie i za każdym razem za mało materiału pobrano... wszytko było dziwne i podejrzane... Nie pamietam w którym tygodniu powiedziano jej, że dziecko z pewnoscią nie przeżyje, ale była już tak wysoko w ciązy że dziecko powinno wązyć około kilograma a ono nie miało nawet 300 gram. Nie zgodziła się na terminację. Dziecku za jakiś czas przestało bić serduszko, kilka dni później rozpoczął się poród naturalny. Urodziła je jakoś na przełomie 6-7 miesiąca. Dziewczynka była maleńka. ważyła około 350gram. Powód śmierci poznała dopiero miesiąc po porodzie po szczegółowej sekcji zwłok - diagnoza Triploidia Miala 69 chromosomow zamiast 46
edit przypomniało mi się że miała jeszcze małowodzie i tyłozgięcie macicy i przez to obraz usg był bardzo nieczytelny.
triti - synek z takimi wymiarami był prognozowany na 3800.
Niestety pod koniec ciązy przestał rosnąć. miałam zatrucie ciązowe (białkomocz, nadciśnienie i obrzęki) trafiłam do szpitala, tam okazało się , że są też słabe przepływy w pępowinie i że synek od 2-3 tygodni praktycznie nie urósł. Dostałam leki w tym clexane na poprawę przepływów. Synek urodził się z wagą 2800 w 38tygodniu ciązy.
Smutna historia
chociaż ja wolałabym tak niż żeby później coś było nie tak....
a nasza córeczka dokładnie w 37 i też ważyła 2800g u nas wody odeszły jak na filmie
I też pod koniec miałam białko w moczu i obrzęki.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Efta historia okropna ehhhh wspołczuje kuzynce:(
-
Właśnie wróciłam z Gdyni. Krew ponownie oddana. Pielegniarka, która pobierała krew obiecała , że bedzie monitować o szybki wynik z ważywszy, że jestem już w 17tygodniu , a wynik odbiore dopiero w na koniec 19...- wiadomo procedura musi ileś tam trwać ale może uda się odebrać wynik 1 może 2 dni szybciej . W razie "W" nie wiem gdzie znajde lekarza, który zrobi mi amnio w 20 tygodniu ciązy. (np. tam gdzie się leczę czyli w invicta robią tylko do 18) oby to nie było potrzebne.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:Właśnie wróciłam z Gdyni. Krew ponownie oddana. Pielegniarka, która pobierała krew obiecała , że bedzie monitować o szybki wynik z ważywszy, że jestem już w 17tygodniu , a wynik odbiore dopiero w na koniec 19...- wiadomo procedura musi ileś tam trwać ale może uda się odebrać wynik 1 może 2 dni szybciej . W razie "W" nie wiem gdzie znajde lekarza, który zrobi mi amnio w 20 tygodniu ciązy. (np. tam gdzie się leczę czyli w invicta robią tylko do 18) oby to nie było potrzebne.
Musi być dobrze !!!!
Ja miałam problem ze znalezieniem lekarza, który zrobi później amnio, ale znalazłam (kiedyś już pisałam o tym). A ja Nifty odebrałam po 22t.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 17:22
efta lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Efta myśl kochana pozytywnie i musi być dobrze!
może się uda e dwa dni wcześniej to już cos:) z tego co wiem to robia do 20tc amnio, wiec chyba nie powinno być tu zadnego problemu
efta lubi tę wiadomość
-
dziewczyny. tak z ciekawości : jest jakieś badanie (inwazyjne), na które nie trzeba czekać tak długo na wynik? wiem że amnio 3do4 tygodni, to jak bym je zrobiła w 20t to wynik przyjdzie dużo później niż można wykonac terminację.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014
mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Możesz wziąć z opcją fish i wtedy jest po tygodniu czy jakoś tak.
Wiem, że łatwo się mówi (a ja to już największa panikara) .... nie denerwuj się masz jeszcze czas !!!!efta lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Oto parametry, o które pytałyście :
Ryzyko trisomii 21: 1/142342054
Ryzyko trisomii 18: 1/455114102
Ryzyko trisomii 13: 1/1267914533
Liczba chromosomów płci: nieprawidłowości nie stwierdzono
Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję.
Do wszystkich czekających: ja naprawdę miałam nieciekawe prognozy i wszystko wyszło ok, więc wierzę, że u Was też tak będzie:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 00:28
-
Można wziąć fish'a ale mi sama genetyczka odradzała. Bulicie ładnych pare stówek, żeby miec wynik za te 3 czy 4 dni po wstępnym badaniu powiedzą wam, że jest w porządku a na koniec okaże się, ze jednak nie lub na odwrót. Podobno się zdaża. W obu sytuacjach dramat..
-
Hej, dzięki u mnie po staremu. Nadal w dwupaku. Kończę 37 tydzień jutro. I tak czekam pełna obaw i lęków do rozwiązania... Mam takie huśtawki nastrojów, że wszyscy mają mnie dosyć. Czasami mam dobry humor wierze, że wszystko będzie dobrze, a czasami płaczę w pokoju od rana.. I tak się boję wszystkiego
-
Cassie 65 wrote:Można wziąć fish'a ale mi sama genetyczka odradzała. Bulicie ładnych pare stówek, żeby miec wynik za te 3 czy 4 dni po wstępnym badaniu powiedzą wam, że jest w porządku a na koniec okaże się, ze jednak nie lub na odwrót. Podobno się zdaża. W obu sytuacjach dramat..
czyli jak się weźmie tą opcję fish to po 3-4 dniach jest tylko wynik wstępny? a dopiero po 3-4 tygodniach ostateczny wynik?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota