Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki!!!!
Mam wynik nifty i jest prawidłowy!!!! Moja przeczucia się potwierdziły mam zdrową dziewczynkę!!! Laura<3 kocham nad zycie<3Karolina :*, Dagmarekk, triti, efta, Cassie 65, Marsylia, Est, mandy11, Ylya, Maria91 lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki!!!!
Mam wynik nifty i jest prawidłowy!!!! Moja przeczucia się potwierdziły mam zdrową dziewczynkę!!! Laura<3 kocham nad zycie<3
Margaret,
GRATULACJE !!!! BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE WYNIK JEST PRAWIDŁOWY.
Podasz szczegóły ?
Ja dziś byłam na usg i mały jest malutki - w ciągu 2 tygodni mało co urósł. Oba badania robione przez różnych lekarzy.
Ale w jednym i drugim bardzo malutki brzuszek i kość udowa też.... i jestem przerażona. Już mam dosyć !!!!
Waga na dziś 1513g +-221g.Margaret.Se lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Margaret gratulacje
triti sprawdzili przepływy czy wszystko jest z nimi w porządku?
Zieziulka wrote:Marsylia widać, że Wiktoria przybrała na masie,wygląda super! Są jakieś perspektywy w najbliższym czasie na wyjście do domu?
Może już za 2 tygodnie ją wypiszą. Zależy jak będzie sobie radzić. Póki co idzie jej bardzo dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:22
Cassie 65, Margaret.Se, mandy11, Est lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki dziekuje!
jestem przeszczesliwa hehe
Triti jutro wszystko opisze. Dzisiaj juz padam i glowa mnie nawala. -
Powiedział, że przepływy w mózgu i pępowinie są ok.
Wymiary sprawdził 31+4 lub 5 poza brzuszkiem 29+5t i nóżkami 30+1.
A i wody są na granicy 20. Gdyby chociaż wody były ok....
Mam dosyć to ponad moje siły.
Dobra rada - nie dajcie sobie wmówić, że wszystko jest ok jeżeli pojawia się cień wątpliwości, a Wy macie tylko słowo lekarza. W zależności oczywiście od dalszych Waszych potencjalnych decyzji.
Jedyne co mi teraz potrzeba to wódka, fajki i samotny wyjazd na weekend !!!!NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Triti ale rozjazd w wymiarach 2 tygodnie jest wporzadku! Bardziej bym sie przejela wodami. Pijesz duzo wody?? Staraj sie zwiekszyc ilość właśnie wody a nie innych napoi. Jedna kolezanka miala malowodzie i okazalo sie ze jak zwiekszyla ilosc pitej wody zaczelo sie regenerowac
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki!!!!
Mam wynik nifty i jest prawidłowy!!!! Moja przeczucia się potwierdziły mam zdrową dziewczynkę!!! Laura<3 kocham nad zycie<3
a tu Cię znalazłam, kochana tak się cieszęgratuluję zdrowiej dziewczynki!!!!
Przepraszam, że tak wpadam bez przywitki, ale szukałam info o Magi i kamień z serca.
Moje nifty będą 3 kwietnia. Ja też po 40tce, więc zrobiłam, żeby odgonić wszystkie złe myśli.Margaret.Se lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
czesc dziewczyny
dostałam własnie telefon, że nie udało się zbadac DNA z mojej próbki krwi.
W poniedziałek mam mieć kolejne pobranie.
Niby tak rzadko się to trafia , a proszę jestem kolejną osobą która ma takiego pecha.
Liczyłam , że za kilka dni odbiorę wynik i skończy się ta cholerna niepewność a tu klops.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
triti wrote:Kochana, ja mam za dużo wód - max to jest właśnie 20 !!!!
Aha myslalam ze za maloJa mialam b.duzo w pierwszej ciąży. Nic z tego nie wynikało poza dużym brzuchem
Synek zdrowy
I pieknie sie rozwija. Wlasnie zaczal chodzic
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Karolina,
A jak rósł ?
Ja sprawdzę jeszcze mocz w poniedziałek i cukier sprawdzam.
Efta, współczuje stresów !!!!
I tu właśnie zawsze pojawia się strach za każdym razem jak komuś coś nie wyjdzie. A mnie nigdy nie pocieszały czyjeś "porażki" tylko właśnie jeszcze bardziej się stresuję....
I wszystko widzę w czarnych kolorachNT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
triti - dzięki
mi niestety bardzo źle się kojarzy gdy nie można zbadać próbki. Kuzynka miała dwukrotnie pobieraną krew i było za każdym razem za mało DNA dziecka. Historia niestty nie skończyła się dobrze
aby cię pocieszyć posprawdzałam zdjecia usg z mojej pierwszej ciązy. u mnie ciągle wychodziły około 2 tygodniowe róznice w rozwoju małego.
napisze ci je skrótami z opisu usg:
np BPD 20w2d
AC 19w0d
FL 21w6d
kolejny pomiar
BDP 28w2d
FL 24w5d
AC 24w5d
HC 27w4d
i takie róznice prawie za kazdym razem. lekarz nawet nie komentował tego za bardzo.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna2 IUI
3IUI grudzień 2016serduszko bije
pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:triti - dzięki
mi niestety bardzo źle się kojarzy gdy nie można zbadać próbki. Kuzynka miała dwukrotnie pobieraną krew i było za każdym razem za mało DNA dziecka. Historia niestty nie skończyła się dobrze
aby cię pocieszyć posprawdzałam zdjecia usg z mojej pierwszej ciązy. u mnie ciągle wychodziły około 2 tygodniowe róznice w rozwoju małego.
napisze ci je skrótami z opisu usg:
np BPD 20w2d
AC 19w0d
FL 21w6d
kolejny pomiar
BDP 28w2d
FL 24w5d
AC 24w5d
HC 27w4d
i takie róznice prawie za kazdym razem. lekarz nawet nie komentował tego za bardzo.
Dziękuję !!!!
Wiem, że 2 tygodnie różnicy to nic strasznego, ale mój mnie nastraszył i jeszcze te wody ...
A lekarz mnie nastraszył swoja reakcją bo jak zwykle nic nie mówił.... trzeba monitorować.... szkoda, że jak chciałam amnio to miał tyle do powiedzenia !!!! Raz zasiane ziarenko niepewności i we wszystkim doszukuję się problemu. Wczoraj byłam na maxa wk.... a dziś mam doła ta huśtawka mnie dobija, a intuicja poszła się ....
A co u kuzynki było nie tak w badaniach i czemu robiła nipt ? Miała pózniej amnio czy olała temat ?
Oby u Ciebie było dobrze !!!!
Karolina,
to wielki chłopWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 15:33
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK