Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cassie65,
dziękuję
teraz to już chyba nie ma znaczenia tym bardziej, że chodzę do dwóch i powiedzmy wielkości jakoś się "pokrywają"....
Ale wściekła jestem bo ten Wrocław to taki zaścianek, że szok !!!!
Ale tego dowiadujesz się dopiero jak pojawia się problem.... Warszawa, Łódź i Śląsk tam można znaleźć specjalistów ale nie u nas !!!!
Nawet z tym karkiem - ten mój prowadzący - nie nie on nie bada.... no tak biorę usg córeczki sprzed około 6 lat i mam zaznaczone - chyba 2,2mm no to bada czy nie jak mogę mu ufać jak mnie okłamuje?).
Z córeczką wszystko było w porządku więc nie miałam steresa (swoją drogą miałam bardzo długo plamienia i to był cały stres w ciąży).
Carolina,
a jak u Ciebie z brzuszkiem bo u mnie też jest do tyłuile waży maluszek i jakie fl ma ?
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Ursa_Major wrote:Ach jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tego NIFTY. Mi już pobrali 2 razy krew i za każdym razem za mało DNA dziecka. (robiłam w 12 i w 14 tygodniu). Co prawda z USG u mnie nie było wskazań, ale chciałam zrobić dla mojego świętego spokoju. Więc teraz muszę jakoś w spokoju dotrwać do 5 maja, bo wtedy mam połówkowe USG. Ale staram się nie nakręcać, chociaż wcale nie chciałam być w tym wybranym 1% kobiet u których nie da się przeprowadzić tego badania…
A oddali Ci kasę ?
Jeżeli tak to spróbuj jeszcze raz !!!! Za jakie 2 tygodnie tym razem Harmony czy jakiś inny. Co Ci szkodziNT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Carolina wrote:Podczytuje Was cały czas i trzymam kciuki za te co jeszcze czekaja na wyniki i za te ktore juz je maja aby reszta ciąży minela bezstresowo
Ja juz niebawem zobacze mojego synka i wierzę, ze bedzie wszystko ok. Wszystkie usg wychodziły prawidłowo a pezy ostatnim 33tc i 4 dni brzuszek maluszka nie urósł do odpowiednich wymiarów
Karolina czy ja dobrze pamietam, ze jestes z Portugalii? Czy cos mi sie pokrecilo
Tak jestem w portugalii
-
Triti fl na 33 tc i 4 dni maly ma fl 60.3mm a brzuszek AC 282.9
Niby wszystkie pomiary mieszcza sie w granicach ale AC spadlo malemu w centylach ( obwod brzuszka za mało urósł) i spadl z okolo 85 centyla na 50 centyl i stad panika lekarzy ( mieszkam w UK )
Karolina czy mogę dodać Cie do przyjaciółek? Miała bys czas odpowiedzieć mi na kilka pytań ( mam męża portugalczyka ale mieszkamy w UK )Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 00:22
-
Dziwnie z tym NT bo w Pl norma jest niby 2.5 a w UK już w ogóle 3.5 w ogóle skąd Ci przyszło do głowy że coś jest nie tak? Ja miałam NT 1.9 lekarz zaokrąglil do 2.0 tak wpisał widocznie Fo pomiarów pappy też. Dziś wymarzone, książkowe połowkowe i nie zamierzam twierdzic nawet przez chwilę, że jest inaczej bo co się się miałam nastresowac w tej ciąży już się nastrrsowalam. Bite 2 miesiące. Ale już koniec i nie wracam do tego:) Z resztą po co?! Lekarz nie dał mi nawet cienia wątpliwości że coś może być źle
Widomo trzeba być czujnym ale wszytko ale nie popadajmy przy tym w panikę!
triti lubi tę wiadomość
-
Triti, a co sadzisz o Corfamedzie? Czy bylas tam kiedys? Ja zawsze jak odwiedzam Polske to tam wstepuje. Dr Barcikowskiego chwale.Ma certyfikaty, doswiadczenie, odpowiada na wszystkie pytania. Moze sprobuj jesli wciaz nie mozesz trafic na odpowiedniego lekarza.Emma
-
Hej Dziewczyny,
Bardzo dawno mnie tu nie było, już praktycznie w ogóle się nie udzielam, ale podczytuję Was od czasu do czasu.
Cieszę się, że przybywa nam na tym wątku pozytywnych wyników testów. Życzę Wam zawsze i niezmiennie, abyście dostawały tylko takie dobre wiadomości.
A piszę dziś do Was, żeby podzielić się najpiękniejszą wiadomością w życiu.
Dwa tygodnie temu przyszła na świat moja córka. Trochę przed terminem (36t3d), ale i tak silna (2995 g, 53 cm, 10/10 Apgar) i przede wszystkim... zdrowa!
Piszę o tym, bo przez długi czas byłam częścią tego wątku, czerpałam od Was wsparcie, dzieliłam się swoimi doświadczeniami i byłam jednym z tych nietypowych przypadków, które przewinęły się przez to forum.
Dlatego tak bardzo mi zależało, aby przekazać Wam, że po tej trudnej drodze, jaką (mimo wszystko) jest ciąża, po zmaganiach z testami, badaniami i swoim lękiem, można otrzymać najpiękniejszą nagrodę pod słońcem.
Każdej z Was życzę tej cudownej nagrody. Zdrowej, silnej i dającej tyle szczęścia ile ja zaznałam przez ostatnie dni.
Pozdrawiam i ściskam Was bardzo mocno!Cassie 65, triti, Dagmarekk, efta, Karolina :*, fo09czka, ojejku, Zieziulka, Ylya, Asiek2108, Maria91, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Carolina,
dlaczego panikowali - 50 centyl to ok przecież - a waga całkiem sporamoże jakoś tak niefortunnie się ułożył i źle zmierzyli ?
Cassie65,
być możeale jak masz konkretnego, stanowczego lekarza, który powie Ci co, jak i dlaczego to super. A ten mój to taka dupa nic nie mówi i trzeba wszystko od niego wyciągać, a że przy okazji wyszło, że raz mówi tak, raz inaczej to jak mam mu ufać ? Jeszcze echo serca - specjalista uważa, że są różne dane - wada serca=wada genetyczna, ale około 50-60 % i tak naprawdę nie ma dokładnych danych, a on powiedział 80-90%. Wiesz ja to jak już coś mówię, a związane jest to z moją pracą czy zawodem to muszę być na 100 % pewna. A nie jak gałązka na wietrze, co kto chce usłyszeć....
Jedno jest pewne - mam u niego cc jak już pisałam powiązania rodzinne i w tym wiem, że jest wyjątkowo dobry. Ponoć ogólnie jest bardzo dobrym specjalista, ale taki ma sposób bycia i oby tak było .... tak czy inaczej po porodzie już zmieniam definitywnie
Emma1,
nie znam nazwiska
teraz chodzę już regularnie do dwóch - jedna to babeczka z sonocardu i jestem zadowolona bo jest bardzo dokładna, wszystko tłumaczy i sprawdza.
po porodzie spróbuję się umówić bo na 100% zmienię lekarza.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
ANNAK,
GRATULUJĘ !!! SUPER WIADOMOŚĆ !!!! DUŻO ZDROWIA DLA WASNT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Annak wielkie gratulacje a powiedz mi kochana mala w 100% samodzielna po narodzinach w tym tygodniu czy trzeba bylo ja podrzewac? Czy podali Ci steryd na plucka czy juz sie go w tym tyg nie podaje?
W uk chyba nic nie podaja a grozi mi porod w podobnym tygodniu jak Tobie
Triti panika ze wzgledu na spadek centyli AC
Tak wszystko ok ale obawiaja sie, ze bedzie dalszy spadek... zobaczymy 11.04 jaki bedzie pomiar jak rowniez w ten wtorek ide prywatnie wiec bede miala porownanie ile brzusio urósł w tydzien
Tak uwazam, ze wszystko jest ok kazdy pomiar miesci sie w centylach a w uk lubia panikowac -
Właśnie. Ja wczoraj tak galopowałam z tymi pytaniami, że mnie lekarz musiał sprowadzać na ziemię ;p
Co chwile powtarzał "spokojnie, zaraz do tego dojdziemy" bo ja chciałam wszystko na raz a on się pośmiechiwał, że on zna kolejnośćtriti lubi tę wiadomość
-
Carolina,
lepiej jak panikują niż jak olewająchociaż Tobie też stres się udziela, a to już niefajnie. Nie ma dobrego rozwiązania.
Źle przeczytałam - nie zauważyłam, ze spadek. Ale pewnie błąd pomiaru
A u nas - mała urodziłam 6 lat temu - co do dnia 37t waga 2800 i nie dostała nic z dodatkowych leków ani grzana nie była - procedura jak u donoszonych dzieciaczków miała 10/10 pkt.NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Triti ja prz 1 córce jak wylądowałam w szpitalu to miałam tak rózne pomiary głowy brzuszka i uda że róznice wynosiły nieraz 2-3 tygodnie co by wskazywało że w ciagu miesiąca w pewnych miejscach ciała maluszek zmniejszył się. Lekarka nastraszyła mnie i powiedziała że sumiennie zrobiła usg i może to żle wróżyć. Dodam córka urodziła się zdrowa, kolejne usg już na dobrym sprzęcie i wykonane przez innego lekarz nie wskazywało na odchylenia choć zawsze coś było za duże bo mała urodziła się 4,05kg.
Będzie wszystko dobrze to tylko usg i może się mulić a dokładnie to lekarz, który je niewłaściwie wykona
triti lubi tę wiadomość
-
Carolina wrote:Annak wielkie gratulacje a powiedz mi kochana mala w 100% samodzielna po narodzinach w tym tygodniu czy trzeba bylo ja podrzewac? Czy podali Ci steryd na plucka czy juz sie go w tym tyg nie podaje?
W uk chyba nic nie podaja a grozi mi porod w podobnym tygodniu jak Tobie
Carolina,
Córka była i jest absolutnie samodzielna
Nie spędziła nawet minuty w inkubatorze. Nie ma ani jednego objawu wcześniaczkowego. Ze szpitala wypisali nas po dwóch dobach (!) mimo, że mała urodziła się przedwcześnie, a ja byłam po cesarce. Nie dostaliśmy żadnych dodatkowych zaleceń ani ograniczeń, które odróżniałyby córkę od dzieci urodzonych o czasie.
Sterydów nie miałam podanych, chociaż moja gin prowadząca już 10 dni wcześniej przewidywała, że ciąża pewnie zakończy się szybciej.
Tak więc moje dziecko jest najlepszym dowodem na to, że można przyjść na świat prawie 4 tygodnie wcześniej i właściwie... nic to nie zmienia, bo wszystko jest perfekt
* * *
Dziękuję Wam za wszystkie gratulacje i ciepłe słowa.
Teraz ja czekam na przyjście WASZYCH dzieciaczków na świat!Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poczytuje Was i często tutaj zaglądam u mnie ryzyko pośrednie wyszło z Pappy co do ZD.
Trzymam kciuki za wszystkie dzidziusie niech zdrowo rosną:* -
fo09czka wrote:Dziewczyny poczytuje Was i często tutaj zaglądam u mnie ryzyko pośrednie wyszło z Pappy co do ZD.
Trzymam kciuki za wszystkie dzidziusie niech zdrowo rosną:*
A jakie miałaś wyniki ?NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Annak dałaś mi wiarę, ze jezeli bedzie trzeba rozwiazac ciaze maly bedzie samodzielny
Fo09czka jaki masz wynik?
Dzieki Karolina wyslalam zaproszenie. Na spokojnie jak bedziesz miala chwile odpowiedzieć jak juz do Ciebie naskrobieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:46