Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
dodam jeszcze, ze nalezy to wyjasnic ze wzgledu na absurd calej sytuacji. Ylya decyduje sie na badania tak naprawde z racji wieku, ma idealne wyniki badania usg i testu pappa, test Nifty tez daje wynik prawidlowy a pomimo tego dostaje wskazanie do wykonania badania inwazyjnego. Nic nie trzyma sie kupy. Wniosek wysuwa sie taki: ze powyzej 40 roku zycia nie ma sensu wykonywac badania Nifty. A przeciez nigdzie nie znajdzie sie takiej informacji.Emma
-
Ten wynik wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c75229bf77d.jpg
Natomiast wynik PAPP-A 6,220 IU/I = 1,9293 MoM
beta - hCD 42,840 IU/I = 1,1775 MoM
Ryzyko podst: T21=1:64, T18=1:156, T13=1:489
Ryzyko skor.: T21=1:1286, T18=1:3113, T13=1:9773
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya,
Masz lepsze wyniki niż ja.
A u mnie nie ma takiego zapisu.
Zadzwoń i zapytaj o co chodzi tak z ciekawości. Może pomyłka, może nowa "regułka", a może rzeczywiście kwestia wieku. Chociaż nie jedna była pewnie po 40 i nikt nic nie mówił, że ma taki wpis.
W każdym razie nie denerwuj się bo to takie raczej oczywiste co napisali. Badaja 3 podstawowe choroby genetyczne. Masz wysokie białko pappa więc to dodatkowo wyklucza zd. A co do innych chorób genetycznych to jest ich tysiące i chyba nawet amnio wszystkich nie bada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:09
Ylya lubi tę wiadomość
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Zieziulka,
A jak u Ciebie ? Jesteś w szpitalu ? Wszystko w porządku ? Jak maluszek ?NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Ylya
Jak dla mnie to tak jak mówi Triti, raczej to jest nowa regułka jakaś Genomedu. Raczej odnosząca się do ogółu niż konkretnie do Twojego przypadku. Wiadomo ze istnieje szereg różnych innych schorzeń genetycznych które NIFTY nie wykrywa. Ale musza zawrzeć to w opisie żeby mieć ochronę.
Przed NIFTY tez podpisuje się różne papiery których żadna z nas zapewne w tym stresie nie czyta. A oni tez się tam tak zabezpieczają żeby w razie jakiegoś odwołania powołać się na to.Ylya lubi tę wiadomość
-
triti wrote:Zieziulka,
A jak u Ciebie ? Jesteś w szpitalu ? Wszystko w porządku ? Jak maluszek ?
Jestem w szpitalu. Trochę mi wyciszyli skurcze magnezem i potasem. Jutro będzie ordynator to pewnie zmierzy mi szyjke. Dostałam sterydy na rozwój płuc małej no i leżę. Czasem się boję że mnie nie wypuszczą już do porodu⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Jestem w szpitalu. Trochę mi wyciszyli skurcze magnezem i potasem. Jutro będzie ordynator to pewnie zmierzy mi szyjke. Dostałam sterydy na rozwój płuc małej no i leżę. Czasem się boję że mnie nie wypuszczą już do porodu
A coś już badali czy dopiero jutro ? Mocne te skurcze miałaś ? Chyba przegapiłam bo myślałam że to skrócona szyjka tylko.
A jak malutka urosła ?NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Nie sadze by zdanie " podwyzszone ryzyko w tescie pappa..." bylo nowa formula w genomedzie, szczegolnie gdy badajaca sie nie ma podwyzszonego ryzyka. Wyglada to na blad wypelniajacego ankiete lekarza dolaczona do probki krwi. Tym bardziej , ze Dagmarekk robila niedawno badanie i nie miala w opisie takiego komentarza.
Zieziulka, trzymam kciuki!Emma -
Zieziulka,
daj znać co u Ciebie
Ylya,
napisz co się dowiedziałaś w Genomedzie.
Dziewczyny te w okolicach 30t mam pytanie - jak u Was jest z ruchami dzieciaczków w nocy ?
Na majówkach 2017 czytałam, że czasem nawet budzą w nocy.
U mnie nic, a nic. Mam wrażenie, że w nocy wcale się nie rusza. Chociaż ja też o dziwo mocno śpię. W ciąży z córeczką totalna bezsenność (nawet na początku ciąży w dzień raz tylko spałam bo głowa mnie bolała, a tym razem zasypiałam na stojąco i codziennie).
I teraz też wstałam po 7 i nic. Zjadłam przed chwilą i chyba coś delikatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:54
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
No hej. Nie badali mnie dzisiaj, mają to zrobić środa - czwartek. Nie pisałam o skurczach bo myślałam, że ich nie mam, a KTG pokazało jeden nawet 80% na 100! Mnie się tylko brzuch "stawiał" myślałam, że to normalne. Ale to podobno mogła być przyczyna skracania szyjki. No zobaczę we czwartek, póki co jestem uziemiona.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
-
Zieziulka wrote:No hej. Nie badali mnie dzisiaj, mają to zrobić środa - czwartek. Nie pisałam o skurczach bo myślałam, że ich nie mam, a KTG pokazało jeden nawet 80% na 100! Mnie się tylko brzuch "stawiał" myślałam, że to normalne. Ale to podobno mogła być przyczyna skracania szyjki. No zobaczę we czwartek, póki co jestem uziemiona.
A w jakim szpitalu jesteś ?
U mnie przy szyjce tez mieli podobne tempo działania....NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
triti wrote:
Ylya,
napisz co się dowiedziałaś w Genomedzie.
Na razie milczą. Napisałam maile na dwa adresy, cisza, dzwoniłam - stale zajęte. Czekam. Mój gin mówi, żeby się tym nie przejmować, że to rodzaj asekuracji z ich strony, że nie wszystkie wady obejmuje to badanie, no ale to jasne jest przecież.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Zieziulka wrote:Na Chaubińskiego na klinikach we Wrocławiu.
Nie musiałam pytać !!!!!
Na ginekologi pewnie ? Na patologii ciąży dr Kaniak pewnie by się już Tobą zajął ! A dostajecie sterydy ?
Współczuję i trzymam kciuki żebyś jednak w tym tygodniu wyszła i spokojnie te kilka tygodni spędziła w domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 00:15
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Jestem na patologii u Kaniaka. Zajmuje się mną, sterydy dostałam, dziś pobrali mi krew znowu, zobaczymy co zlecą. We czwartek ma decydować co dalej.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡