Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kero wrote:Niestety nie mam jak z Toba sie skontaktowac odnosnie testu Nifty. Podaj m9ze swoj e-mail.
Też nie mogę do Ciebie napisać prywatnej wiadomości. Ja jednak po konsultacji z moją ginekolog prowadzącą tym razem będę robić test Harmony. Przepraszam za zamieszanie.
Synek ur. w 2016
-
Dziewczyny może jesteście bardziej rozeznanie. Robiłam pappa i wyszło mi podwyższone ryzyko t21 1:887
Wolne beta 1.913 min A pappa 0.620 mom.
Dziś robiłam harmony dla świętego spokoju wynik za 2 tyg dodam usg wyszło wzorowo mam 33 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 12:12
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Dziewczyny może jesteście bardziej rozeznanie. Robiłam pappa i wyszło mi podwyższone ryzyko t21 1:887
Dziś robiłam harmony dla świętego spokoju wynik za 2 tyg dodam usg wyszło wzorowo mam 33 lata.
Lekarze, z którymi miałam do czynienia mówili, że jak USG wyjdzie OK to jest OK. Jeśli chodzi o PAPPA + USG to ponoć należy się niepokoić przy ryzyku większym niż 1:250 i wtedy też dostaje się skierowanie na aminopunkcję, bądź wykonuje się NIFTY czy HARMONY.
U Ciebie sytuacja wygląda OK.
Naturalnie będziesz mieć nieco podwyższone ryzyko różnych wad, chociażby tylko z tego powodu, że masz 33 lata, a nie 23
Zrobiłaś HARMONY - ok, więcej już się nie da - teraz trzeba czekać, ale z tego co napisałaś to ja bym spała spokojnie.
Bywały tu hardcory, że kobietom z ryzykiem 1:60, 1:80 i bardzo podwyższonym NT wyniki wychodzily OKcichyszept, krooolik lubią tę wiadomość
-
Existenz wrote:Dziewczyny może jesteście bardziej rozeznanie. Robiłam pappa i wyszło mi podwyższone ryzyko t21 1:887
Dziś robiłam harmony dla świętego spokoju wynik za 2 tyg dodam usg wyszło wzorowo mam 33 lata.
Mam podobne ryzyko t21. Dokładnie 1:928. U mnie biochemia super bo po 1mom ale na Usg NT 2,9. Moja doktor która robiła mi Usg i pappe powiedziała ze to ryzyko pośrednie , i ze ten wynik nie jest wskazaniem do amnio tym bardziej ze większe prawdopodobieństwo jest poronienia po amnio niz tego ze dziecko jest chore . Zrobiłam Nifty i zdrowy chłopiec . Jestem po połówkowych i tez wszystko dobrze . Także głowa do góry będzie dobrze , ale sama doskonale wiem ile to nerwow i stresu kosztuje.Leira, Existenz lubią tę wiadomość
-
U nas ryzyko T21 było 1:123 głownie przez wysoką wolną podjednostkę beta HCG i wiek (35lat), usg idealne. Zrobiliśmy NIFTY i zdrowy chłopak, który aktualnie smacznie sobie śpi
Leira, Existenz, El*a, Est lubią tę wiadomość
Aniołek 13.09.2014 - 9 tc - cp
-
nanana wrote:U nas ryzyko T21 było 1:123 głownie przez wysoką wolną podjednostkę beta HCG i wiek (35lat), usg idealne. Zrobiliśmy NIFTY i zdrowy chłopak, który aktualnie smacznie sobie śpi
Bo największy trolling w tych badaniach to nasz wiek, jak już masz 30-35 lat to kaplica genetyczna normalnie -
U mnie krew pobrana na pappa , na 20 lutego jestem umowiona,na amniopunkcje.niestety ponowne badanie usg u innego lekarza rowniez wykazalo NT 3,5 choc tym razem Pani doktor wszystko dokładnie wytlumaczyla i jestem troche spokojniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:45
-
syska89 wrote:U mnie krew pobrana na pappa , na 20 lutego jestem umowiona,na amniopunkcje.niestety ponowne badanie usg u innego lekarza rowniez wykazalo NT 3,5 choc tym razem Pani doktor wszystko dokładnie wytlumaczyla i jestem troche spokojniejsza
A samo wysokie NT już jest wskazaniem do amino?
No nic, daj znać jak PAPP-A będzie, trzymam mocno kciuki !!! -
syska89 wrote:Aby wykluczyc w 100 % chorobę lekarka powiedziala o takiej możliwości na ktora sie zdecydowalismy ..bardzo dziekuje za wsparcie . Obawiam sie ze pappa potwierdzi tylko prawdopodobienstwo wystapienia wad
PAPP-A to tylko statystyka, pisały tu kobiety z NT 5 mm i miały zdrowe dzieciaki
Nie przywiązywałabym się mocno do czarnych wizji
Ja mam informację, że amino, z racji inwazyjności, zaleca się przy prawdopodobieństwie wystąpienia wad większym niż 1:250.
No nic, czekamy, ale nie stresuj się mocno, bo dzidziuś czuje
Będzie dobrze - mówią, że to szczęśliwy wątekkrasnalowa lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziekuje, po wczesniejszym usg bylam przerazona bo lekarz nic nie wytlumaczul ale dzis jestem spokojniejsza . Pocieszyla ze wszystkie inne parametry sa w porzadku .aaa no i prawdopodobnie chłopak mąż zareagowal ogromnym entuzjazmem wiec chyba po cichu liczył na synka
-
syska89 wrote:Bardzo dziekuje, po wczesniejszym usg bylam przerazona bo lekarz nic nie wytlumaczul ale dzis jestem spokojniejsza . Pocieszyla ze wszystkie inne parametry sa w porzadku .aaa no i prawdopodobnie chłopak mąż zareagowal ogromnym entuzjazmem wiec chyba po cichu liczył na synka
Mój też szaleje, bo będzie syn, "dziedzic"
Ważne, że wszystko inne na USG jest OK, NT może czasem być większe, a dziecko jest zdrowe, zobaczymy co jeszcze PAPP-A pokaże, ale jak będzie mniejsze ryzyko niż 1:250 to nie ma co panikować. Zresztą tutaj przy większych ryzykach, jak 1:80 wychodziło, że dzieci zdrowe
Ciesz się synkiem, będzie dobrze -
Marsylia,
jeżeli zaglądasz tu czasem napisz proszę do mnie na privNT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
triti zaglądam i podczytuję, pozytywne wyniki trzymają mnie na duchu
Jak widać Wiki będzie miała rodzeństwo a ja niedługo znów będę się stresować badaniami genetycznymi...
agii81 lubi tę wiadomość
-
WOOOOOOW !!!! GRATULACJE !!!!!! CUDOWNA WIADOMOŚĆ !!!!
napisz proszę na priv bo szczerze nie wiem jak mam to zrobić (próbowałam Cię zaprosić do przyjaciółek, ale nie mogę tego zrobić, wiadomość też wpisuję Twój nick i znika co napisałam, a wysłane nie zostało)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 07:09
NT 1,7 beta hcg 26,7 = 0,560 mom pappa 1,360 = 0,655 mom, NF 6,45, pępowina dwunaczyniowa;
cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy; cc węzeł prawdziwy na pępowinie;
NIFTY = OK HARMONY = OK
-
Marsylia wrote:triti zaglądam i podczytuję, pozytywne wyniki trzymają mnie na duchu
Jak widać Wiki będzie miała rodzeństwo a ja niedługo znów będę się stresować badaniami genetycznymi...
Cudowna wiadomość, na pewno wszystko będzie dobrze:) -
Marsylia wrote:triti zaglądam i podczytuję, pozytywne wyniki trzymają mnie na duchu
Moja znajoma ma siostrę - starszą - też ma ZD.
Znajoma jest całkowicie zdrowa, jej dwie córki też
-
triti mam cię już w znajomych, spróbuj teraz napisać
Ja wierzę, że tym razem będzie zdrowy maluch, nie ma żadnego krwawienia ani nic, wszystko tak spokojnie, ale wiem, że czas badań będzie trudny emocjonalnie.