Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaf ja byłam prawie godzine na wizycie. Ale wszystko zależy pewnie od ułożenia dziecka. Myślę, że jestes pierwsza w kolejce. Chyba nie startują przed 8
. Trzymam kciuki za wasze usg.
Miniaa u nas były zmartwienia bo nie było to same nt podwyższone tylko też inne rzeczy. Mam nadzieje, ze synuś niczego przed nami nie ukrywa.
Asiaf lubi tę wiadomość
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
Phnappy wrote:Zrobiłam wczoraj nifty.
7 dni roboczych.
7 cholernie długich i stresujących dni
wiemy jak to jest, niby tydzień a człowiek odlicza i ciągle o tym myśli, zleci bardzo szybko, trzymaj się i nie martw niepotrzebnie, już niedługo będziesz mieć wyniki, trzymam kciuki i czekamy na wiadomości, na pewno będzie dobrzeAntoś
-
Stereo super wiadomości.
Asiaf ja jak byłam na echo to lekarz badał tylko seruszko. Jak masz wizytę na 8 to obstawiam że jesteś pierwsza w kolejce.
Phanappy u mnie wynik był równo po tygodniu. A wybierasz się na usg do innego lekarza?Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Lena Nie, już sobie daruję. Nie chcę się stresować.
Byłam na usg we wtorek (w poniedziałek miałam prenatalne) i potwierdził, że nie widzi kości.
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Asiaf wrote:ja będę mieć w szpitalu w Krakowie i zastanawiam się czy po zbadaniu serduszka też jakieś pomiary wykona, ale pewnie nie. u Ciebie długo to badanie trwało? obawiam się, że mogę tam spędzić masę czasu, ale mam nadzieję, że nie będzie obsuwy, nie wiem od której przyjmują, ale mam na 8.00, jeśli wtedy zaczynają to byłoby dobrze, bo od tego czekania w kolejkach i w stresie czasem można zwariować ;o
Ja miałam echo serca z godzinę. Sprawdził wszystko...nerki, płuca, mózg itp Dokładniej niż na połówkowych mam wrażenie...
Asiaf lubi tę wiadomość
-
u mnie wynik prawidłowy, zdrowa Córeczka.
Mam natomiast uwagę na temat małej ilości cffdna - zaledwie 3.6%, badanie wykonałam w 12+4, nie znamy przyczyny tak niskiej ilości dna w próbce. No ale prawidłowy wynik mnie uspokaja
pobranie mialam we wtorek, próbka dotarła w czwartek do genomedu, wynik otrzymałam w piątek następny czyli 6 dni roboczych od daty dostarczenia próbki do genomedu.Stereo, Asiaf, Marsylia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny byłam wczoraj na konsultacji w sprawie moich wyników, też od razu zdecydowałam się na wykonanie testu z krwi, po rozmowie z lekarzem, ale też się dowiedziałam że na BHCG może mieć wpływ kilka rzeczy i też metabolizm tego hormonu może być różny u każdej kobiety, ja brałam euthyrox w ciąży, potem został odstawiony, od początku duphaston zamieniony później na luteinę bo bardzo źle go tolerowałam, i jeszcze inne rzeczy, dowiedziałam się też że przy różnych wynikach BHCG bo u mnie to wpłynęło na wynik pappy w głównej mierze mam 3,6 MoM, białko pappa ok, no i wiek powyżej 30 co dało ryzyko pośrednie. Co do testów tych z krwi to też dostałam informację że ważna jest zawartość w próbce DNA płodu, bo to też wpływa na wynik i pewnie dlatego zdarzały się przypadki że te testy wychodziły ok a dzidzia rodziła się chora:( no i też jak tu biolog pisał o DNA łożyska a nie płodu. Powiem tak nie zamierzam się stresować oczekiwaniem na wynik, bo to tylko bardziej szkodzi maluszkowi. A przypadków wczoraj się nasłuchałam różnych i tych złych wyników testów różnych, a nawet dwa testy które dały zupełnie dwa odrębne wyniki i nawet jak chodzi o płeć, bo zostało zbadane tylko DNA matki bo tego płodowego w próbce nie było... Zaczynam od dziś się w końcu cieszyć moją ciążą, maluszkowi pewnie będzie lepiej
Pozdrawiam przyszłe wszystkie mamy i życzę szczęśliwych rozwiązań o czasie a przede wszystkim zdrowych maluszków!!!! -
Czesc mamusie. Czuje sie zagubiona wiec postanowilam do was napisac. Aktualnie jestem w drugiej ciazy 12tyg+4dni. Mam kiepskie wyniki biochemi bhcg 2,303, pappa 0,197. Dodatkowo wysoki puls dziecka 179ud/min. Usg wyszlo po za pulsem prawidlowe. W srode mam wizyte u genetyka I w srode pp poludniu chce zrobic badania genetyczne nieinwazyjne ale sama nie wiem co o tym myslec. Czekam jeszcze na to co powie mi genetyk, gin wstepnie powiedzial mi jakie jest zagrozenie.strasznie mi z tym wszystkim. Postaram sie wam dzis poczytac. Pozdrawiam
-
Ja tez mialam dokladnie 179 ud/min na pierwszym usg, do tego podwyzszona przeziernosc. Pappa nie robilam a badanie nieinwazyjne wyszly prawidlowo. Potem na kazdym usg puls już w porządku i serduszko na polowkowym tez prawidlowy obraz mialo. Trzymam kciuki za koljne wizyty! Najważniejsze ze usg wyszlo prawidloweAntoś
-
Tez mialam najwieksze ryzyko dla t13 az 1:26. Zupelnie nie rozumiem tego przeliczania ryzka, przeciez to tak powazne wady ze na usg musza wyjsc jeszcze jakies inne nieprawidłowości. Miała m skierowanie na amnio a lekarz nic nie mowil o badaniach nieinwazyjnych. Zdecydowalam sie na Nifty bo najwięcej inf. O tym badaniu znalazlam.Antoś
-
Tydzien: w czwartek mialam pobrana krew a w kolejny piatek otrzymalam wyniki. Juz jakis czas temu, tuz przed Swietami Wielkanocnymi wykonywalam. Mnie najbardziej przeziernosc martwila, przy podwyzszonej przeziernosci to na tetno juz nawet lekarze uwagi nie zwracaliAntoś
-
Asiaf u nas jeden dzieñ różnicy
. Ciekawe która pierwsza się rozpakuje. U nas wogóle lekarz też nie spojrzał na tetno. Jeden sprawdził, było 170 i tylko powiedział, że do zaakceptowania.
Asiaf lubi tę wiadomość
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010