X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattbery daj znać jutro jak już bedziesz po echu serduszka malutkiej.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia robilam we Wroclawiu kolo godziny 15:00, pielegniarka niby dzwonila zapytac czy moze jeszcze pobrac I sie zgodzili a pozniej zadzwonili ze jednak nie bo krew za dlugo bedzie lezecbidobrze czwartek maja wolny I wynik moze byc nieadekwatny bo wtedy w piatek dopiero by wyslaly z mojego labo wiec od srody do poniedzialku by moja krew lezala bez badania. W piatek bylam o 8 pobrali mi od razu wyslali do badania wiec w poniedzialek byla tam gdzie sie tym zajmuja.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avanza wrote:
    wolne Bhcg 2,092 MoM
    Pappa 0,392 MoM
    USG bez zastrzeżen, więc ryzyko miałam tylko z krwi.
    Miałaś bardzo podobne wyniki do moich, więc nie mogło być inaczej niż zdrowy dzidziuś :)
    mokka wrote:
    Zły wynik to: przepływ na zastawce trójdzielnej - fala wsteczna.
    Ten jeden marker jeszcze nie wskazuje na ZD. Jest sporo przypadków, że dzieci z taką wadą są genetycznie zdrowe. Tak - to może się cofnąć. Na pewno na połówkowym trzeba będzie dobrze obejrzeć serduszko.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • mokka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na pobraniu do nifty. Najgorsze 9 dni przede mną

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka trzymaj sie. U mnie jutro mija tydzien czekania :/

• katberry Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka.. ja oddałam wczoraj krew. Będziemy razem czekać. 19.06 mam wyniki.
    Byłam na echo serca i wszystko dobrze. Fałd został zmierzony jeszcze raz i ma 5,3 mm, a nie 6,15mm.
    Ale powiem wam co lekarz to inne usg. Mała wg badania 2 dni temu miała 480 gram, a dziś 610 gram (czyli nie taka mała). Wszystkie wymiary większe niż 2 dni temu.

• mokka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na drugie usg, wole się upewnić, ze inny lekarz tez widzi wsteczna.
    Nerwicy można się nabawić

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • MiaMamma Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, mam, mam, mam!!!!!! Wynik prawidłowy, będzie braciszek!! :) Dziewczyny, trzymam za Was kciucki! :*

katberry, mokka, Asiaf, Marsylia lubią tę wiadomość

• Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaMamma mam nadzieję że teraz będziesz potrafiła się uspokoić i zacząć cieszyć ciążą. Już nic nie czytaj i sobie nic nie wkręcaj. Gratuluję dobrego wyniku :)

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Nifty wynik prawidłowy
    Echo serca płodu OK
  • MiaMamma Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 i ja mam taką nadzieję, narazie emocje mi tak przeszły bokiem, że poszłabym spać ;) Wyniki dostałam po 6 dniach od dostarczenia próbki do laboratorium, także warto pytać lekarza wcześniej, mimo, że sam zadzwoni :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaMia gratulacje. Ty jestes z wawy ? Ja tak licze ze dostane kolo srody

• MiaMamma Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie jestem z Wawy, ale patrzyłam na wyniki jeszcze raz i okazuje się, że nawet po 5 dniach od dotarcia próbki do laboratorium był wynik. Dostali ją później niż zakładałam, ale najważniejsze, że dość sprawnie im poszło. Ulga niesamowita :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moze w poniedzialek zadzwonie I zapytam. Chcialabym wiedziec na czym stoje.

• MiaMamma Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać! :)

• katberry Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik dopiero za tydzień a ja chodzę rozdrazniona.. niby jestem dobrej mysli co dp wyniku ale zawsze jest ryzyko.

• Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem po kolejnej wizycie. Obecnie 36 tydz. Siedzę i wyję. Psychicznie już nie daje rady. Od ostatniej wizyty w 34 tyg małemu nie urosl brzuszek. Glowa juz na 38 tydzien a nawet 39. A nogi na 36. Lekarz sprawdził przepływy są ok. Kolejna wizyta za dwa tyg. Pessar ktory mam zalozony zostaje do 38 tyg. Mam tylko liczyc ruchy. Do tej pory jakos się trzymałam ale dziś te info mnie totalnie rozbiło. Do tego ze strony męża zero zrozumienia. Wręcz jest nerwowy że tylko się zamartwiam. Dla mnie ta ciąża od badań połowkowych to jeden wielki stres. Psychicznie jestem wrakiem i każde dodatkowe złe informacje jeszcze bardziej mnie dobijaja.

Essencya lubi tę wiadomość

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Nifty wynik prawidłowy
    Echo serca płodu OK
  • katberry Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 8411, sama jestem w nerwach i Cię rozumiem. Ostatnie dni nie wiem co ze sobą zrobić.
    Tłumaczę sobie, że to zamartwianie nic nie da, nie zmieni sytuacji, a chwilę później znowu się łapię na zamartwianiu i pisaniu czarnych scenariuszy.
    Ja nawet boję się robić zakupów dla małej.. jakbym nie potrafiła uwierzyć że ona będzie z nami. A przecież wszystko jest w normie.
    Te nasze lęki są czasem irracjonalne.
    Masz wszystkie badania dobre, tylko jeden parametr był przekroczony, a przecież dzieci nie tworzą się od linijki. Już niedługo i będziesz mogła się cieszyć ślicznym zdrowym synkiem.

• joan12 Debiutantka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Dziewczyny ja jestem po kolejnej wizycie. Obecnie 36 tydz. Siedzę i wyję. Psychicznie już nie daje rady. Od ostatniej wizyty w 34 tyg małemu nie urosl brzuszek. Glowa juz na 38 tydzien a nawet 39. A nogi na 36. Lekarz sprawdził przepływy są ok. Kolejna wizyta za dwa tyg. Pessar ktory mam zalozony zostaje do 38 tyg. Mam tylko liczyc ruchy. Do tej pory jakos się trzymałam ale dziś te info mnie totalnie rozbiło. Do tego ze strony męża zero zrozumienia. Wręcz jest nerwowy że tylko się zamartwiam. Dla mnie ta ciąża od badań połowkowych to jeden wielki stres. Psychicznie jestem wrakiem i każde dodatkowe złe informacje jeszcze bardziej mnie dobijaja.

Sama mam taką sytuację, że dzieciaki rosną w prawo i lewo, ale tłumaczę sobie (i lekarz też tłumaczy, że one nie rosną jak od linijki).
    U nich jak główki rosną, to brzuszki mniej i odwrotnie. I jeszcze bywa tak, że jest spory rozstrzał w tygodniach, np. nogi mają jak w 28 tc, a głowę jak w 30 (a ja jestem w 29).
    Lekarz mówi, że to normalne, żeby się nie martwić. Pokazywał mi jakieś zestawienie wymiarów i tam jest taki suwak z centylami. Jeżeli te centyle są prawidłowe, to jest dobrze.

• Avanza Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 Już niedługo będzie z Tobą zdrowy dzidzius, przecież miałaś wszelkie wyniki prawidłowe, weźcie te pomiary z przymrużeniem oka tak jak inni piszą, dzieci nie rosną od linijki

Pamiętam że w pierwszej ciąży lekarz wyliczył mi wagę urodzeniową na 3200 g s dziecko urodziło się 2700..
    Jeśli wszystkie wyniki są okej to nie panikuj, tutaj mężowie mają często racje, mój też mnie uspokaja bo ja też panikarą jestem

• Ponette Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do wczoraj bardzo się cieszyłam, że wyniki po usg I trymestru takie dobre.
    Aż wczoraj odebrałam telefon, że lekarz chciałby ze mną zamienić 2 słowa.
    Po wynikach z krwi ryzyko wystąpienia Trisomi 21 znacznie wzrosło z 1:3055 do 1:408.
    Co dalej?
    Lekarz zaproponował kolejne badania z krwi NIFTY, HARMONY lub PANORAMĘ.
    Polecacie?
    Wiem na pewno, że gdyby wynik z kolejnych badań był nieprawidłowy to na badanie inwazyjne i tak bym się nie zgodziła. Może lepiej tylko obserwować dziecko na USG?

f2w33e3kcdrmb751.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ