Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo_Wi no to super, chyba taka uroda Twojej córeczki, najważniejsze że zdrowa.
Jak rozumiem ludzie ktorzy żyją z ARSA mogą nawet o tym nie wiedzieć? Czyli wychodzi na to że to nic strasznego, taka budowa serduszka po prostu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 13:06
-
Avanza wrote:Karo_Wi no to super, chyba taka uroda Twojej córeczki, najważniejsze że zdrowa.
Jak rozumiem ludzie ktorzy żyją z ARSA mogą nawet o tym nie wiedzieć? Czyli wychodzi na to że to nic strasznego, taka budowa serduszka po prostu..
Tak, taka jej urodaARSA dopiero teraz się wykrywa, bo jest to możliwe podczas dokładnych badań USG prenatalnych. Wcześniej USG nie było w ogóle i ludzie nawet nie wiedzą, że mają taką budowę tętnic. Po urodzeniu się dziecka nie jest widoczna na USG, nawet z dopplerem. Trzeba zrobić specjalistyczne badania w tym kierunku, lekarz wspominał coś o kontraście, ale byłam tak szczęśliwa, że dziecko jest zdrowe, że nawet nie zapamiętałam
-
Czesc dziewczyny, we wtorek dostalam wyniki nifty. Podstawa wyszla prawidlowa, niestety dopisali ze wystepuje wysokie ryzyko trisomii 2, jestesmy po kolejnej wizycie u genetyka I caly czas jest navisk na amniopunkcje. Umowilam termin na poniedzialek ale daje nam czas na przyslenia
-
nowa! wrote:Czesc dziewczyny, we wtorek dostalam wyniki nifty. Podstawa wyszla prawidlowa, niestety dopisali ze wystepuje wysokie ryzyko trisomii 2, jestesmy po kolejnej wizycie u genetyka I caly czas jest navisk na amniopunkcje. Umowilam termin na poniedzialek ale daje nam czas na przyslenia
-
A czego dotyczy ta trisomia? W necie znalazłam tylko jakieś info z amerykańskiej strony, że chodzi o mozaikę. Jeśli tak, to nie jest źle. A co wam powiedział genetyk na ten temat?
-
edka85 wrote:A czego dotyczy ta trisomia? W necie znalazłam tylko jakieś info z amerykańskiej strony, że chodzi o mozaikę. Jeśli tak, to nie jest źle. A co wam powiedział genetyk na ten temat?
-
Nowa myslę ze genetyk Wam dobrze radzi. Wiem że to dodatkowe koszta ale spokój w ciąży najważniejszy.
Av lubi tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Amnio zaczyna się od usg, lekarz patrzy gdzie jest maluch i wbija igłę jak najdalej od niego. Cały czas jest obserwacja usg. Po pobraniu płynu kazali mi leżeć kilka minut i znów usg czy nic się nie dzieje. Dostałam zalecenia oszczędnego trybu życia. Żeby wrócić do domu musiałam dojść na dworzec, przejazd pociągiem (ok 70km) i znów spacer (dłuższy).
-
Pełna_obaw_88 wrote:Kobieta chodziła prywatnie do kliniki, tak jak wiele z nas. Robiła wszystkie dodatkowe badania, napisałam, że poza testami były robione usg i niby wszystko było dobrze. A operacja została wykonana w Niemczech za 150 tys zl. u najlepszego kardiologa, Bo w Polsce nie mieli już zaufania po tym wszystkim. Teraz będą się sądzić z ta klinika. Niestety nie każdy lekarz z certyfikatem jest dobrym lekarzem.
-
mokka wrote:Otrzymałam tel, ze muszę jeszcze raz mieć pobrana krew. Za mało dna dziecka.
Załamka. -
Betti37 wrote:nie wiem dokładnie jakie to wady, ale na każdym usg prenatalnym mam zapis, że niektóre wady serca mogą być niewykrywalne w usg w życiu płodowym. Ogólnie np. przewód bothala o (czy jakoś tak )zamyka się dopiero po porodzie ale może się nie zamknąć i wtedy dopiero po porodzie da się ocenić
Dziecko miało dziury w sercu;(
-
Pełna_obaw_88 wrote:Dziecko miało dziury w sercu;(
-
nick nieaktualny