Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, katberry, już dawno temu Ci mówiłam, że z dzieckiem wszystko jest ok
Ale tak to jest w dzisiejszych czasach, że ta pappa i błędy pomiarowe przy usg doprowadzają nas do zamartwiania. Jeszcze jak się do tego poczyta internet, to można wpaść w obłęd. Czasami sobie myślę, że im mniej badań i usg, tym człowiek spokojniej przechodzi ciążę.
Pełna_obaw_88 lubi tę wiadomość
-
Lena 8411 - cos ponad 10% a krew pobierana byla w 22 tc.
edka85 tez zylam nadzieja ze wszystko jest ok ale pojawialy sie chwile zwątpienia. teraz mam pewnosc. w moim przypadku nie zaluje tego badania. nie umialam w sobie znalezc tyle optymizmu i nadzieji zeby na 100% uwierzyc ze jest ok a teraz mam papier i czuje ulge.Asiaf lubi tę wiadomość
-
Katberry to duża zawartość. Teraz możesz odetchnąć i spokojnie cieszyć się ciążą.mi zostały 3 tyg do rozwiazania i chyba czas najwyższy zacząć pakować torbę do szpitalaLena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
promyczek86 wrote:Pełna obaw88- też chciałabym wiedzieć co masz na myśli pisząc dziury w sercu, ponieważ nie jest to prawidłowo stosowana nomenklatura medyczna, czy chodziło Ci o to? link https://www.kardiolo.pl/dziura_w_sercu.htm
Niestety nie znam szczegółów ;(
Wiem, że pierwsza operacja była w 6 dniu życia dziecka.
Jak będę coś wiedziała, to podziele się info.
Ale serio dziewczyny trzeba prosić o echo serca płodu. Kolejna para,ktora poznałam przypadkowo na grillu miała przykra sytuacje... kilka dniu po narodzeniu dziecka, matka dziewczynki uważała, że dziecko dziwnie oddycha, udała się z maleństwem do lekarza.. I lekarza, Co? Zaczął jej gadać, że jak każda matka panikuje i koniecznie stara się wyszukać choroby w swoim maleństwu.
3 miesiące później wylądowali w szpitalu. Operacje wykonano natychmiast, lekarz powiedział wprost, że niewiadomo czy dziecko przeżyje bo z taka wada serca to dziwne, że tyle wytrzymało. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Operowali w Bielańskim. Lekarz Dębski po obejrzeniu wyników badan połowkowych stwierdził, że wada była widoczna i dziecko powinno być odrazu operowane.
Przepraszam, że przytaczam takie historie. Ale to wszystko mi uświadamia, że trzeba walczyć o swoje... -
Pełna_obaw_88 wrote:Niestety nie znam szczegółów ;(
Wiem, że pierwsza operacja była w 6 dniu życia dziecka.
Jak będę coś wiedziała, to podziele się info.
Ale serio dziewczyny trzeba prosić o echo serca płodu. Kolejna para,ktora poznałam przypadkowo na grillu miała przykra sytuacje... kilka dniu po narodzeniu dziecka, matka dziewczynki uważała, że dziecko dziwnie oddycha, udała się z maleństwem do lekarza.. I lekarza, Co? Zaczął jej gadać, że jak każda matka panikuje i koniecznie stara się wyszukać choroby w swoim maleństwu.
3 miesiące później wylądowali w szpitalu. Operacje wykonano natychmiast, lekarz powiedział wprost, że niewiadomo czy dziecko przeżyje bo z taka wada serca to dziwne, że tyle wytrzymało. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Operowali w Bielańskim. Lekarz Dębski po obejrzeniu wyników badan połowkowych stwierdził, że wada była widoczna i dziecko powinno być odrazu operowane.
Przepraszam, że przytaczam takie historie. Ale to wszystko mi uświadamia, że trzeba walczyć o swoje... -
Martula przykro mi bardzo. Możesz napisać jakie miałaś nieprawidlowości na usg prenatalnym i jaki wynik testu pappa?Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
CRL 54,5 mm
NT 3mm
kość nosowa trudna do oceny
niedomykalność zastawki trójdzielnej
na wyniki test Pappa moja lekarka nie czekala, na cito biopsja.
miala rację...
ryzyko skorygowane po usg
ze 1:472
a zd 1:10
taka statystykaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:42
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula strasznie mi przykro, zycze ci duzo sily.
Ja dzis dostalam telefon z poradni genetycznej ze przyszedl wynik badania mikromacierzy I jest prawidlowy strasznie sie ciesze I az mi glupio to pisac w takiej chwili.Asiaf, edka85, Stereo, Av lubią tę wiadomość
-
Martula
To szokująca informacja, zwłaszcza że dane, które podałaś bardzo często mają też zdrowe dzieci...Problem z zastawką trójdzielną, z kością nosową, nt na granicy...No kurczę, a u Ciebie to tak się potoczyło
Na usg lekarka musiała jednak zobaczyć coś bardziej niepokojącego, skoro natychmiast skierowała na biopsję. Przy ZE są dosyć charakterystyczne obrazy usg.
-
edka85 wrote:Martula
To szokująca informacja, zwłaszcza że dane, które podałaś bardzo często mają też zdrowe dzieci...Problem z zastawką trójdzielną, z kością nosową, nt na granicy...No kurczę, a u Ciebie to tak się potoczyło
Na usg lekarka musiała jednak zobaczyć coś bardziej niepokojącego, skoro natychmiast skierowała na biopsję. Przy ZE są dosyć charakterystyczne obrazy usg.
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc