Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dzis Zdecydowałam się na Nifty. Załatwiłam to tak jak radziłaś Ty, Iviq przez konsultanta. Wszyscy mi mówią że mi zazdroszczą bliźniaków a mnie to trochę przeraża, choć przyznam że już dużo mniej niż na pocżatku. No cóż jakoś damy radę, mam w domu mamę, 15-letnią siostrę więc myślę ze nie będzie tak źle No i sama sobie to tłumaczę tak że teraz trochę bardziej pocierpię i z głowy, bo raczej na tej dwójce zakończymy naszą prokreację, choć nie wyrzekam się bo nigdy nic nie wiadomo
A no i u mnie + 4kg póki co. Matko już je odczuwam a co dopiero jak będzie +20 ( Boże, oby nie było aż tyle )IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Cześć dziewczęta!
Jak ja lubię, jak tu jest taki ruch
Alicja, ale przeprowadziliście się już do miejsca docelowego? Bo coś mi się kojarzy, że pisałaś, że jeszcze po drodze do swojego domu będziecie mieszkać gdzie indziej :->
A z przygotowaniami to spokojnie. Proszę sobie dziś ułożyć listę i odhaczać! W pierwszej kolejności umów sobie makijaż, bo tu z terminami najgorzej. Sukienkę i buty wiesz już jakie chcesz? (Ja buty do swojego ślubu kupowałam trzy razy a też miałam cywilny z małym przyjęciem. Za to sukienkę upolowałam w Orsayu ).
No na pewno masz już jakiś pomysł na to wszystko
Ale zawsze możesz się tu wyżalić, czy poradzić.
IviQ, jeju, ja właśnie zrozumiałam, że Ty o skurczach brzucha mówisz, dlatego tak się przejęłam Łydki to faktycznie norma i ja pomimo magnezu i nospy (której też nie jestem fanką, ale jednak bardziej się boję, że przez skurcze urodzę wcześniej ) skurcze w nogach miewam.
Zai, no to jak na 18 tc to Ty już jesteś zupełnie nieźle zorganizowana Za wyniki oczywiście trzymamy kciuki, chociaż jestem głęboko przekonana, że jest wszystko dobrze.
A co do wagi dziewczyny, to chyba baaaardzo indywidualna sprawa. Czytałam o dziewczynach, które w trzecim trym. w ogóle nie przytyły. I niestety o taki, które przytyły na koniec 20 kg. Wydaje mi się, że jak ktoś systematycznie i równomiernie przybiera na wadze, to lepiej i jakoś nie sądzę Misi@, żeby Ci teraz do tych 10 doszło nagle 20
Ale już to chyba pisałam. Moja gin twierdzi, że okres najbardziej intensywnego wzrostu, a co za tym idzie przybierania na wadze to 30-36 tc. No, ale wtedy to dziecko rośnie, więc mówimy o kilku kg, nie kilkudziesięciuMisi@, IviQ, zai2014 lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyA moj malutki tak mnie dziś fajnie mizia jak trzymam rece na brzuchu, to czuje jak się przesówa i jakby mnie głaskal, to kolankiem, to pupą...cudo
No nic przytyje ile bedzie trzeba, po ciaży mam nadzieję, że zgubię w ciągu roku ten nadmiar
Ja też biorę magnezik i od razu nie mam skurczy łydek.
Hehe jak teraz bede obserwować jak ile przytyje w tym 3 trym. ale mam nadzieję, że max 5 kg ( znadzieją na mniej )
Podobno po porodzie traci sie od razu 10 kg, więc reszta będzie do zgubienia. Choć moja mam jest zachwycona moją wagą i ciągle mnie pyta ile przytyłam i cieszy się z każdego kgIviQ lubi tę wiadomość
-
Hihi, a byłaś chudziną przed ciążą, że mama teraz taką ma radość z dodatkowych kg?
No na pewno się uda zrzucić, nie może być inaczej. Same zobaczcie:
Dodatkowe kilogramy w ciąży
W ciąży nie można nie przytyć. Przez 9 miesięcy przybywa bowiem kilogramów związanych bezpośrednio z rozwojem dziecka i potrzebną mu „infrastrukturą”, łącznie jest to 10–12 kg:
sam maluszek: 3–4 kg
macica: 1 kg
łożysko: 0,5–1 kg
płyn owodniowy: 1–2 kg
piersi: do 2 kg
krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.
Misi@ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Misi@ tę lubię jak mnie młody mizia. NIestety z reguły to woli soczystego kopniaka mamusi zapodać:p, ale i tak za nic nie oddam tych kopniaków
No co do tych skurczy też z reguły wystarczał że na noc soboe 2 tabletki zapodałam i było ok, a wczoraj jakaś masakra. no ale przetrwałam, jedynie wyspna nie jestem bo klika razy musiałam te skurcze rozchodzić
co do wagi to powiem Wam ze jak każda kobieta chciałabym przytyć jak najmniej by potem nie musiec zrzucać, ale jak tak sie w to wgłebić to moge przytyć i ze 40 kg dla tego dzieciątka jeśli tego będize wymagało a co tam, nie zrzuce mówi się trudno i tak będzie mnie kochać przecież a to najważniejsze dla mnie wieź z dzieckiem a nie kg:D
Co do bliżniaków to włąsnie w tym sęk dwójka od razu a tak nie wiem czy zdecyduje się na następne w tym wieku a przydałoby się młodemu rodzeństwo.....zai2014 lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyiviq masz rację:)Moj maż też kocha mój każdy kg.
My z mezem rozmawialiśmy już na temat drugiego dziecka i też się boimy. Po tym co przeszliśmy. Na razie nie wykluczamy, ale raczej też sie nie zdecydujemy, choć fajnie jest mieć rodzeństwo, zwłaszcza w późniejszym wieku.
Pomyślimy o tym później, ale mam też już ponad 30 lat więc czas goni...
Michcia chudziną nie byłam..waga w normie, chudziny to były moje siostry ;p
Ale moja mama twierdzi, że dziecko musi być dobrze odżywione, a ja mam niedobory witamin, bo organizm nie wchłania za bardzo z pozywienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:06
-
Misia ponad 30 to Ty w kwiecie wieku jesteś Maluch się urodzi a po roczku następny i po kłopocie Tak, posiadanie rodzeństwa to rzeczywiście super sprawa. Cieszę się że już nie będziemy musieli się o to martwić bo po wszystkich moich przebojach chyba już bym się nie zdecydowała przechodzić przez to jeszcze raz. No chyba że udałoby się naturalnie.
Wracając jeszcze do zbędnych kg to ja założyłam sobie że do wesela mojego brata będę wyglądać jak przed ciążą- wesele w sierpniu 2016 Jest to realne aczkolwiek łatwo pewno nie będzie, choć wiem że te moje dwa szkraby wyciągną ze mnie zbędny tłuszczykWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:40
Misi@ lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
no przy bliżniakach to na pewno schudniesz monetalnie nie wspominając że pewnie wcześniacy będa bo tak z reguły jest. Moja mama był apo moich brciasz szczuplejsza niż przed ciązą:p
Misi@ po 30 to jeszcze masz szanse na drugie tylko nie zwlekać za dużo. Ja przyznam szczerze że ja po 40 więc ewentualnie naprawde jedno po drugim, ale jak pomyślę o prenatalnych i ryzyku to mi się odechciewa:/ a ale i spada możliwość zajścia w ciąże wiec nie wiem co z tego będzie, jak wyjdzie super jak nei to świadomie sie nie zdecydujemy[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
No z tą wagą, to jasne, że nie ma co rozpaczać. Ale z drugiej strony, raczej przytycie 30 kg sugerowałoby jakiś problem, skoro samo dziecko "potrzebuje" 12. Także po cichu liczę, że 15 to będzie dla mnie ok
Nie wiem, czy Wy też macie taki kiepski dzień dzisiaj? Wczoraj się zerwałam o szóstej i cały dzień jakaś byłam w miarę przytomna i aktywna, a dziś to po prostu nic mi się nie chce. Muszę trochę chatę ogarnąć przed przyjazdem męża, ale nie mogę się zwlec z kanapy. Jeszcze po porannej "walce" w toalecie jak zwykle trochę bardziej mi brzuch twardnieje, więc kolejny argument, żeby siedzieć na dupie
A co do ilości dzieci... ja w tym roku kończę 30stkę (małą urodzę pewnie z miesiąc przed moimi urodzinami), czyli teoretycznie czas by jeszcze był. Ale ja nigdy nie chciałam więcej niż jednego dziecka i teraz jak jestem w ciąży, to nadal tak czuję.
Oboje z mężem jesteśmy jedynakami, więc wiem, że ma to swoje minusy i jestem ich w pełni świadoma. Wiem też jednak, że po pierwsze: da się to przeżyć całkiem znośnie a po drugie, większą krzywdą byłoby w moim przypadku decydowanie się na drugie dziecko tylko po to, żeby pierwsze miało rodzeństwo.
No chyba, że coś mi się odmieni jak mała już będzie na świecie
To co? Ruszam z małymi porządkami. Bu
Aha, z superradosnych wieści - posiew moczu czysty także nie wiem, co te głupie leukocyty tam robiły!IviQ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Swoją drogą, Kaśku, jeśli jeszcze nas podglądasz, daj znać jak tam ostatnie dni w Szwecji, bo chyba w połowie lipca miałaś wracać?
Wiem, że ostatnio momentami brzmimy tu z tymi wyprawkami trochę jakby nam się mózgi rozmiękczyły, ale z chęcią pogadamy o wszystkimKaśku lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Dobrze sie Was czyta... Aktualnie przezywam to samo co Wy jakis czas temu. Ciaza bez komplikacji,dobre samopoczucie do czasu badan prenatalnych. Roznimy sie tym, ze u mnie Pappa zmniejszyly ryzyko, podwyzsza je wiek oraz przeplyw wsteczny DV widoczny na usg prenatalnym. Kosc nosowa widoczna, przeziernosc raz 2,4, potem 2,2. Ryzyko ZD 1:44. Amniopunkcja w przyszlym tygodniu. Umieram ze strachu.
IviQ lubi tę wiadomość
-
Może i Michcia masz ację z tym rodzeństwem, ale ja jestem bardzo mocno zwiazana emocjonalnie z moimi braćmi i nie wyobrażam siebie jako jedynaczki. Stad tez nie chcialabym tych odczuć pozbawiać mojego dziecka. Niestety zycie czasami plany weryfikueje. Bo kasa i miejsce to sie na 2 zawsze znajdzie:D
co do niechcenia...no masakra. Mam tyle roboty a obtroty na minimum....
porzadki...matko tez mam sporo do zrobienai ale dzis to nawet obiadu mi sie nie chce robic a sama wiesz ze lubie gotowac.. I super ze wyniki masz ok:)))))))
kupiłam w końcu magnez z potasem a nie wit b6 wiec powinny mi przejsc te skurcze
no wlasnie Kasku zaginęłas gdzies nam[/link]
nick nieaktualnyIviQ no powiem Ci, że na razie nie czuje stresu związanego z samą nową sytuacją życiową, a bardziej z moim nieogarnięciem ale, ale, ale!
Melduje, że wczoraj wieczorem zamówiłam sukienkę przez internet z UK. Miałam problem z rozmiarem, no ale zobaczymy co to przyjdzie za cudo
Michcia – Jeszcze nie jesteśmy w miejscu docelowym Teraz jesteśmy w Rybniku i urządzamy dom w Tychach. Dziś wybierałam krany – nie wiedziałam, że to takie skomplikowane!!!
No, także kieca zamówiona, a co do reszty to robie listę tak jak mówisz! Będę meldować na bieżąco.
Pati78 – W którym tygodniu ciąży jesteś? I w jakim wieku kochana?Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za połówkowe i amino.
Też przeszłam aminopunkcję i bałam się, że będzie bolało i ruszę się podczas zabiegu.
Wszystko poszło ładnie ale przez 3 tyg musiałam się oszczędzać. Miałam amino 30.04 i leżałam w domu przez długi weekend. A potem delikatnie już się ze sobą obchodziłam.
O alicjo no super, że masz już sukienkę zamówioną. Daj znać jak przyjdziealicja_ lubi tę wiadomość
-
Pati, na pewno teraz trudny czas przed Tobą i przede wszystkim musisz uzbroić się w cierpliwość. Zdecydowałaś się na tę przyspieszoną wersję amnio? (FISH chyba).
Bądź dobrej myśli. Tylko jeden marker jest niepokojący, a reszta, czyli NT w normie, kość nosowa, dobre wyniki biochemii - to są wszystko dobre wiadomości!
Trzymamy kciuki, bo wiemy, jaki to koszmar.
Alicja, sukienka z głowy to duża ulga. Oby pasowała.
Za połówkowe trzymam kciuki, a jednocześnie zazdroszczę, bo Ci małą sprawdzą wzdłuż i wszerz, no i zobaczysz ją dokładnie ja na trzecie USG prenatalne idę dopiero 30ego lipca i chyba się wtedy zdecyduję na 4D.
A wieczorem prosimy zdjęcie młodej, jak dostaniesz jakieś fajne
alicja_ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Dobra. Właśnie przyszła paczka z kolejnym zamówieniem.
Oprócz uroczych nożyczek do uroczych paznokci przyszły też wkładki laktacyjne, nakładki na sutki i podkłady poporodowe.
Mniej urocze.
It gets really creepy
Aaaaaaa.IviQ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
alicja_ a masz jakis link do tej cudnej kiecy??
no i melduj sie po połówkowym koniecznie!!!
Pati. no dokładnie wiemy przez co przechodzisz...., ja nawet tych przepływównie miałam badanych:/ a ile masz lat?
Michcia ja miałam w planach butelki ale nie dałam rady:/
[/link]
nick nieaktualnyIviQ – Mam, mam. Zaraz wrzucę fotki kiecki!
Wybrałam dopasowaną, bo nie chciałam ukrywać brzuszka pod sukienką typu namiot Jestem w ciąży i jestem z tego dumna – będę eksponować lekko wystający brzuszek, a co!
Melduje po połówkowym – Dr mówi, że wszystko ok.
Czy wy miałyście na połówkowych liczone ryzyko trisomii?
Dzidzia miała kolana prawie na uszach – tak się zawinęła w kłębek boroczka.
270gram szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:33
IviQ, zai2014 lubią tę wiadomość