Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć - dziewczyny W którym tygodniu ciąży (skończonym) robilyscie test z krwi (nifty itp)?
Ja robiłam w 13 tygodniu.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
Hej, nie często tu piszę, z braku czasu głównie. Chciałam Wam powiedzieć, że niecałe 2 tygodnie temu znów zostałam mamą. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć - zaufajcie testom i jak najmocniej cieszcie się ciążą. Bać się można cały czas, tego, co i na jakim etapie się wydarzy, jak przebiegnie poród itd. Ale z całych sił trzeba dbać o pozytywne myślenie i przekonanie, że skoro jest spora szansa, że będzie dobrze, to musi być dobrze i koniec
.
Asiaf, Ciasteczko77, Migotka83, Czokonusa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze
.
Stres jest niesamowity. Czekałam na wyniki chyba z 9 dni. Okropny czas.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
slonecznapanna wrote:Czy był tu na forum przypadek, gdzie test genetyczny się mylił i mimo dobrego wyniku dziecko było chore?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
My dzisiaj po wizycie. U dzidziusia wszystko w porządku. Waży już ponad kilogram, wszystko rozwija się dobrze i pięknie fika. Uwielbiam takie wizyty, oby tak już do końca.
Trzymam kciuki za dziewczyny czekające na wyniki.Migotka83, Asiaf, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Ciasteczko, za bardzo panikujesz. Chyba nie wierzysz we własne dziecko, od razu zakładasz, że może coś mu być (?). Przecież nic złego się nie dzieje. Zrobiłaś panoramę już teraz, zaplanowałaś usg i pappa na 12 tc. Zapewne wszystko będzie ok, a Ty już umawiasz genetyka i pytasz, czy zdążysz zrobić amnio. Nie możesz tak się stresować i myśleć negatywnie, bo jeszcze długa droga przed tobą. Będą badania połówkowe, III trymestr, a następnie poród. Na każdym etapie można znaleźć coś, czym człowiek będzie się denerwował. A po porodzie to już w ogóle masa stresu, bo myślisz tylko o tym, czy go boli, czemu płacze, czy się prawidłowo rozwija, czy ta krostka to coś groźnego i tak dalej i tak dalej
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:Ciasteczko, za bardzo panikujesz. Chyba nie wierzysz we własne dziecko, od razu zakładasz, że może coś mu być (?). Przecież nic złego się nie dzieje. Zrobiłaś panoramę już teraz, zaplanowałaś usg i pappa na 12 tc. Zapewne wszystko będzie ok, a Ty już umawiasz genetyka i pytasz, czy zdążysz zrobić amnio. Nie możesz tak się stresować i myśleć negatywnie, bo jeszcze długa droga przed tobą. Będą badania połówkowe, III trymestr, a następnie poród. Na każdym etapie można znaleźć coś, czym człowiek będzie się denerwował. A po porodzie to już w ogóle masa stresu, bo myślisz tylko o tym, czy go boli, czemu płacze, czy się prawidłowo rozwija, czy ta krostka to coś groźnego i tak dalej i tak dalej
wiem ..
Po prostu jestem zielona i nie mam pojęcia czy ogarnę wszystko .. -
Dziewczyny, byłam dziś na połówkowym... Niestety Mała jest o 2 tygodnie za mala, reszta jest ok... Mam zrobić echo serca i zobaczymy co dalej
Pewnie to było przyczyną złego pappa.
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Ciasteczko, wszystko będzie dobrze. Zobaczysz
Migotka, 2 tygodnie to jeszcze nie tragedia. U mojego syna przy HC, AC, FL też były rozbieżności sięgające nawet do trzech tygodni. Domyślam się, że u ciebie po prostu waga dziecka odpowiada dwóm tygodniom w tył (?). To jeszcze jest akceptowalne. Jeżeli jednak problem będzie się pogłębiał (tzn. mała będzie coraz wolniej rosła), to będzie można podejrzewać hipotrofię. Bierzesz może acard? Warto by było.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Biorę od początku... Te 2 tyg to z tych wszystkich wymiarów. Doktor powiedziała, że symetrycznie właściwie każdy wymiar jest 2 tyg do tyłu. Niestety rozbieżności się pogłębiają. A w ktorym tygodniu u Ciebie Edka85 były te rozjazdy? Poprawiło się to później?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
U mnie jakoś po 23 tc i już raczej taka tendencja była do końca. A może u Ciebie dziecko jest po prostu młodsze niż om? Piszesz, że poza tym wszystko jest ok (zapewne chodzi o ocenę anatomii płodu). To super. A przepływy? Jeżeli też są dobre, to nie powinnaś się martwić. A nawet jeśli - odpukać - dziecko miałoby na późniejszym etapie mieć hipotrofię, to po prostu ciążę rozwiązuje się szybciej, tj. przed 37 tc. Takie wcześniaczki bez problemu prawidłowo się rozwijają, co może potwierdzić wiele dziewczyn na tym forum. Ale nie ma co gdybać - na razie nie ma takiej diagnozy, a 2 tyg rozbieżności o niczym poważnym nie świadczy.
-
Dziękuję Kochana za pocieszenie. Przepływy są w miarę dobre. Ciąża jest zgodna z om i na początku zgadzało się co do dnia. Ten rozjazd zaczął się już koło 15tyg. Oby tylko to dziecko przeżyło bo trzeciej straty to ja bym już nie dała rady...Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Oczywiście, że przeżyje. Wszystko będzie dobrze.
Migotka83 lubi tę wiadomość