Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOsia86 wrote:Paula 90 ja mam cukrzycę wykryta koło 16 tygodnia, a miałam w badaniach prenatralnych ryzyko ZE 1:68, które zostało wykluczone przez nifty. Znam jeszcze jeden przypadek takiej osoby z cukrzycą i zła biochemia więc myślę, że może mieć wpływ.
Dziekuje Ci za ta informacje. Chce byc przygotowana wlasnie na to ze wynik moze byc nieladny. Lepiej wiedzuec wczesniej niz sie zaskoczyc. -
Asiaf wrote:Kochane urodzilam Antosia wieczorem. Wszystko w porządku, zdrowy chlopak. Wazy 4340gr. Dziękuję za wsparcie w najtrudniejszych momentach. Teraz kolej na Was.
kciuki :*
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Cześć. Dzisiaj zrobiłam test SANCO. Nue zdecydowałam się na amniopunkcja że względu na konflikt - ja jestem rh- a mąż rh+. Terazę przeżyć ten tydzień do wyników, choć podświadomość mówi mi że wszystko będzie dobrze. W zeszłym tygodniu byłam na USG 1trym. Przy CRL 7,5 cm w 13 tc przezierność wyszła 2,6 co dało prawdopodobieństwo ZD 1:700. Po teście PAPPA wzrosło do 1:70 przez wysoką betę! Na USG wszytko ok. Jeżeli SANCO wyjdzie zle, jak to jest z amniopunkcja kiedy chodzę do ginekologa prywatnie? Muszę iść wtedy do genetyka na NFZ czy skierowanie może mi dać mój gin?
-
slonecznapanna wrote:Cześć. Dzisiaj zrobiłam test SANCO. Nue zdecydowałam się na amniopunkcja że względu na konflikt - ja jestem rh- a mąż rh+. Terazę przeżyć ten tydzień do wyników, choć podświadomość mówi mi że wszystko będzie dobrze. W zeszłym tygodniu byłam na USG 1trym. Przy CRL 7,5 cm w 13 tc przezierność wyszła 2,6 co dało prawdopodobieństwo ZD 1:700. Po teście PAPPA wzrosło do 1:70 przez wysoką betę! Na USG wszytko ok. Jeżeli SANCO wyjdzie zle, jak to jest z amniopunkcja kiedy chodzę do ginekologa prywatnie? Muszę iść wtedy do genetyka na NFZ czy skierowanie może mi dać mój gin?Antoś
-
slonecznapanna wrote:Swój wynik SANCO będę miała w przyszłym tygodniu. Myślicie że przy tak dużym ryzyku ZD 1:70 z testu PAPPA nie powinnam zrobić też amnio? Wiadomo, że jak SANCO wyjdzie zle to nie będzie wyboru. SANCO dało wam całkowity spokój psychiczny?
-
nick nieaktualny
-
Betti37 wrote:Nawet teraz po porodzie mimo że nie ma zd to mamy wzmożone napięcie mięśniowe...
-
edka85 wrote:A jak zostało wykryte wnm? Zauważyłaś jakieś niepokojące objawy, czy dopiero pediatra to zdiagnozował? Robiłaś usg główki?
-
Hej dziewczyny - pisałam tutaj jakiś czas temu - u jednego z moich bliźniaków na usg w 13 tygodniu była niewidoczna kość nosowa. Zrobiliśmy nifty - wynik prawidłowy.
Wczoraj robiliśmy usg 3 trymestru i coś tam powiedziałam, żeby spojrzał na kość nosową - on zerknął - mówi, że jest ok, ale zmierzył no i na opisie mam "kość nosowa - skrócona"u chłopca 6,5 a u dziewczynki 8,5
nie mam pojęcia jakie są normy, ale już oczywiście szaleję
Poproszę kopa w dupkę, bo to chyba już nie jest normalne, że wydaliśmy kupę kasy na nifty żeby mieć spokój w ciąży a ja się dalej stresuje?Asiaf lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
dziewczyny. miałam we wtorek USG. Wyszło z niego NT= 7,22. Po teście pappa prawdopodobieństwo T18 i T21 >1:4. jestem tym załamana.
moje pytanie: w którym tygodniu ciąży miałyście robioną amnio? mnie lekarz wyznaczył na 16 tc i 4 dni. tym też jestem załamana07.2016 - córka
02.2018 - [*] 7tc
-
nick nieaktualnysowa81 wrote:dziewczyny. miałam we wtorek USG. Wyszło z niego NT= 7,22. Po teście pappa prawdopodobieństwo T18 i T21 >1:4. jestem tym załamana.
moje pytanie: w którym tygodniu ciąży miałyście robioną amnio? mnie lekarz wyznaczył na 16 tc i 4 dni. tym też jestem załamana
Faktycznie NT masz wysokie.
Trzymaj się -
Phnappy wrote:Hej dziewczyny - pisałam tutaj jakiś czas temu - u jednego z moich bliźniaków na usg w 13 tygodniu była niewidoczna kość nosowa. Zrobiliśmy nifty - wynik prawidłowy.
Wczoraj robiliśmy usg 3 trymestru i coś tam powiedziałam, żeby spojrzał na kość nosową - on zerknął - mówi, że jest ok, ale zmierzył no i na opisie mam "kość nosowa - skrócona"u chłopca 6,5 a u dziewczynki 8,5
Poproszę kopa w dupkę, bo to chyba już nie jest normalne, że wydaliśmy kupę kasy na nifty żeby mieć spokój w ciąży a ja się dalej stresuje?Phnappy lubi tę wiadomość
Antoś
-
Phnappy wrote:Hej dziewczyny - pisałam tutaj jakiś czas temu - u jednego z moich bliźniaków na usg w 13 tygodniu była niewidoczna kość nosowa. Zrobiliśmy nifty - wynik prawidłowy.
Poproszę kopa w dupkę, bo to chyba już nie jest normalne, że wydaliśmy kupę kasy na nifty żeby mieć spokój w ciąży a ja się dalej stresuje?
Witaj, zalogowałam się specjalnie na forum aby Ci dodać otuchy. Niedawno urodziłam synka i przez całą ciąże na każdym usg jego kość nosowa była skrócona (długość poniżej 5 centyla - lekarze robiący usg posługiwali się siatką centylową a więc jakieś normy istnieją). Natomiast na pierwszym usg genetycznym tej kostki nie było widać w ogóle. Takie anomalie się zdarzają i zwykle wcale nie oznacza to choroby dziecka zwłaszcza jeśli inne parametry są w normie. Ja podobnie jak Ty zrobiłam nifty i mimo, że wyniki wyszły dobrze to do samego porodu w mojej głowie kłębiły się najczarniejsze myśli. Oczywiście z moim synkiem jest wszystko w porządku czego i Tobie życzę! Głowa do góryPhnappy lubi tę wiadomość