X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1234 wrote:
    Cześć dziewczyny,jestem w 13 t ciąży, po badaniach prenatalnych usg i pozostałe wyniki dobre, tylko ten nieszczęsny pappa ryzyko t21 podstawowe 42 skorygowane 825.Mam 42 lata. Mog gin. polecił wykonać test Harmony, czekam na wynik i to jest istny koszmar 😪czy któraś z Was była w podobnej sytuacji. Czy mam szansę na dobry wynik?

Myślę że wiek dużo Ci namieszał. Skoro podstawowe miałaś 1:42 a skorygowane 1:825 to zazdroszczę, chciałabym mieć taki wynik. Wtedy bym nawet nie robiła Nifty pro. Ale myślę że Harmony tylko potwierdzi że wszystko jest dobrze 🙂 Ja po pappa miałam 1:82, Nifty pro prawidłowe

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża, mam 12 letnia zdrową córkę. Z racji wieku obawiam się wyniku.W pierwszej ciąży żadnych dodatkowych badań nie miałam,obecnie czuje strach i przerażenie. Otrzymując wynik pappa dużo czytałam i gdyby wcześniej tyle o nim wiedziała nigdy nie zdecydowałabym się go zrobić. Dziękuję za odpowiedź i słowa pocieszenia❤️ A u Ciebie jaki wynik badania? W którym miesiącu jesteś?

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, wynik 1:825 to naprawdę dobry wynik także spokojnie. Szczególnie że masz dobre usg. Super że zrobiłaś Harmony, będziesz praktycznie pewna. Ja jestem aktualnie w 22tc. U mnie 1 prenatalne usg pięknie wyszło, żadnych odchyleń. Ale biochemia skopana, za wysoka beta a za niskie pappa i przez to właśnie 1:82. Genetyk doradził Nifty, że jeśli wyjdzie dobrze to mam schować dokumenty do szuflady i cieszyć się ciąża. Nifty robiłam w 12tc. Każde dokładne usg u mojego gina super. Sprawdza praktycznie to samo co na prenatalnych tak dokladnie tylko nie ma certyfikatu fmf. Po badanich połówkowych wszystko super ale wyszła za krótka zdaniem lekarza kość nosowa u małej. I napędził mi stracha. Ale z kolei mój prowadzący uspokaja, jest to jedyne odchylenie od normy i nic poza tym. Dziś idę właśnie na kontrolę bo wie jak już schizuje. Mam nadzieję że mnie tylko bardziej uspokoi

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to czekanie i zamiast cieszyć się ciąża wielki stres. Trzymam kciuki za Ciebie❤️

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, będzie dobrze zobaczysz 🙂 Ja na nifty czekałam mega krótko, w czwartek oddawałam krew a we wtorek już miałam wyniki więc może i Ty nie będziesz długo czekać. Nie dziękuję żeby nie zapeszyc, dam znać po badaniu 🙂

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija tydzień, jak miałam pobrana krew. Także lada dzień może będą. Również napiszę, co i jak😊

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza. Mała w usg jest idealna, nie odbiega nic od normy. Wszystkie pomiary, przepływy, serduszko w porządku. Co do kości nosowej to akurat nie chciała się ładnie obrócić profilem bo leżała w ułożeniu podłużnym pośladkowym i ani myślała się obrócić 🤷 W tym położeniu było ładnie widać kość. Lekarz manewrował tą sondą i troszkę mu się udało złapać profil i wtedy najmniej miała 6mm czyli ok. Ale profil nie był idealny do pomiaru więc wpisał że była ciężka do oceny.Poza tym powiedział, że nawet jeśli ta kostka faktycznie jest krótsza to nie jest to niczym złym. Wiele ludzi ma krótszą tą kość. Sama w sobie bez innych cech w usg jest miękkim markerem. Zlecił tylko echo serca, jak to określił bardziej dmuchając na zimne i profilaktycznie bo jest pewny że wszystko ok. Także już wrzucam na luz. Mam nadzieję że echo wyjdzie dobrze, bo szczerze mówiąc to boję się iść.

Aneta8, Marcelina715 lubią tę wiadomość

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wiadomości, oby jak najwięcej takich. U mnie cisza, co do wyników. Nadal czekam.

• Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1234,
    I jak? Są wyniki?
    Trzymam kciuki za dobre wieści!

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal cisza, a ja odchodzę od zmysłów. Do głowy przychodzą różne złe myśli 😪

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, spokojnie 😘 oni dni jakie podają że będzie wynik podają w dniach roboczych Wiec jeśli po drodze był weekend to czas się dłuży. Będzie dobrze!

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się czy mój wynik testu to sprawa tylko mojego wieku czy może jeszcze coś innego. Chociaż wyniki usg i krwi z tego co mówił lekarz, są dobre. Mnie jednak nie do końca to uspokoiło, dlatego się martwię 😔.

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, spokojnie. To tylko statystyki...

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, coś wiadomo w sprawie wyników?

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza, nadal czekam. Pytanie, jak długo jeszcze? , bo psychicznie wysiadam. O niczym nie myślę, tylko o wyniku. Po domu chodzę jak cień, nie mogę niczym nawet się zająć, bo przez ten stres się nie da. Żeby tylko stres nie zaszkodził mmaluszkowi😔

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze nie mogę spać, dwie ostatnie noce, wogóle nieprzespane.

• kajakowe Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. Pamiętaj też że Twój wynik pappy to naprawdę nie jest zły wynik. Chciałabym taki mieć. Nie stresuj się tak bardzo

• Ewka1234 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko będę miała wynik, odrazu napiszę. Cieszę się, że trafiłam na to forum. Nawet nie wiesz, jak Twoje słowa mnie pocieszają 😘 Myślami jestem z Wami wszystkimi dziewczyny i trzymam kciuki, żeby każda z Was otrzymywała tylko dobre wiadomości o swoich maluszkach.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja dzisiaj z dobrymi wiadomościami. Jestem po badaniu echa serca i wszystko jest ok. Odetchnęłam z ulgą.

NatkaZ, Aneta8, Ewka1234, kajakowe, Agi83, edka85 lubią tę wiadomość

tm01qjv.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ja dzisiaj z dobrymi wiadomościami. Jestem po badaniu echa serca i wszystko jest ok. Odetchnęłam z ulgą.

Super wiadomości. Ja teraz czekam na drugie połówkowe w poradni genetycznej. W poniedziałek byłam u swojego gina, który wszystko posprawdzał. Po powiększeniu nerek nie ma śladu ❤ Mózg w porządku, serduszko również. Kość nosowa w normie. No i nasz klusek waży już 281g ❤

Aneta8, Ewka1234, Agi83, edka85 lubią tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ