Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
19ilonka87 wrote:Część dziewczyny jestem po prenatalnych, USG prawidłowe, jednak po odebraniu wyników z krwi, ryzyko ZD 1:61 Pappa-0,317mom Beta-2,084mom. Jestem po SANCO wynik prawidłowy. Bije się z myślami czy robić aminopunkcje. Orientujecie się się czy aminopunkcja wykryje wady w przypadku mozaiki ZD?
Ja miałam ryzyko zd 1:48 i zp 1:78 właśnie po pappie. Robiłam amnio z mikromacierzami, które właśnie wykrywają mozaiki.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Pejka1234,
Jak wygląda sytuacja? Jak się czujesz? Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ciebie i Maluszka!
Ewka1234,
Wiem jak trudne jest oczekiwanie. Bądź silna. Wierzę, że wkrótce nadejdą DOBRE wieści. Życzę Ci tego z całego serca.
19Ilonka87,
Tak, amniopunkcja powinna wykryć mozaikę.
Istnieje teoretyczna szansa, że podczas badania "wyłapie się" tylko zdrowe komórki i wynik będzie fałszywie ujemny, ale to raczej tylko teoria.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Jestem po amniopunkcji. Sam zabieg do przeżycia, nieprzyjemny, ale nie bolało.
Okazało się, że w skierowaniu miałam wpisane mikromacierze, więc nie musiałam nic płacić.
Czekamy na wyniki 🙏🏻 -
Aneta8 wrote:Jestem po amniopunkcji. Sam zabieg do przeżycia, nieprzyjemny, ale nie bolało.
Okazało się, że w skierowaniu miałam wpisane mikromacierze, więc nie musiałam nic płacić.
Czekamy na wyniki 🙏🏻
To super! Oszczędzaj się teraz ♥️ wszystko będzie dobrze zobaczysz 🙂 -
Aneta8 wrote:Jestem po amniopunkcji. Sam zabieg do przeżycia, nieprzyjemny, ale nie bolało.
Czekamy na wyniki 🙏🏻
Aneta kciuki zaciśnięte!
Wiadomo kiedy możesz się spodziewać wyników? -
Dziękuje Wam! Leżę w łóżeczku, koty mnie grzeją, a mąż lata koło mnie i wszytko robi
Wynik mam nadzieję, że będzie do końca tygodnia. Mają się kontaktować. -
Cześć dziewczyny! I ja się dołączę w tym wątku. Z powodu podwyższonej przezierności mam w środę amniopunkcję. Mam do was pytanie, jakie są dokładnie zalecenia po amnio? Trzeba leżeć plackiem w łóżku czy po prostu przemieszczać się tylko w obrębie mieszkania? Jak długo?
-
Glenka wrote:Cześć dziewczyny! I ja się dołączę w tym wątku. Z powodu podwyższonej przezierności mam w środę amniopunkcję. Mam do was pytanie, jakie są dokładnie zalecenia po amnio? Trzeba leżeć plackiem w łóżku czy po prostu przemieszczać się tylko w obrębie mieszkania? Jak długo?
Cześć! Powodzenia na amniopunkcji! Co Ci wyszło w usg?
Mi kazali tydzień polegiwać i odpoczywać. Na pewno chce 3 dni maksymalnie się oszczędzać, a potem już jakieś podstawowe rzeczy robić. -
W USG mam NT 3,1 i wątpliwą kość nosową (jeden lekarz widział, a drugi nie). Na początku się strasznie zestresowałam, ale już obgadaliśmy z mężem co robimy w razie niepomyślnego wyniku amnio i jest mi lżej. Chociaż oczywiście wierzę, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki również za Twoje wyniki Aneta8!
-
Glenka oby i u Ciebie wszytko było dobrze! 💙 dawaj nam tu znać!
-
Ewka1234 wrote:Dziś dostałam telefon z przychodni. Niestety test do powtórki, zbyt mało dna, aby określić wynik. Jutro powtórne pobranie. I koszmar oczekiwania wydłużony.
Przykro mi ze musisz się tak stresować ☹️ ale ja wiem że jest wszystko dobrze. Sciskam mocno ♥️Ewka1234 lubi tę wiadomość
-
Ewka1234 wrote:Dziś dostałam telefon z przychodni. Niestety test do powtórki, zbyt mało dna, aby określić wynik. Jutro powtórne pobranie. I koszmar oczekiwania wydłużony.
O rany! Tyle czekania, żeby dostać taką informację 😒 przykro mi.. oby teraz się udało! Wszystko będzie dobrze. Staraj się myśleć pozytywnie 🤞🏻Ewka1234 lubi tę wiadomość
-
Ewka1234 wrote:Dziewczyny, czy mało dna to coś złego? Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Pocieszcie😪odchodzę od zmysłów.
Gdzieś na forum czytałam już o takiej sytuacji i przy 2.pobraniu już było ok. Chyba tak się po prostu zdarza.
Ewka1234 lubi tę wiadomość
-
Glenka wrote:Cześć dziewczyny! I ja się dołączę w tym wątku. Z powodu podwyższonej przezierności mam w środę amniopunkcję. Mam do was pytanie, jakie są dokładnie zalecenia po amnio? Trzeba leżeć plackiem w łóżku czy po prostu przemieszczać się tylko w obrębie mieszkania? Jak długo?
Mi kazano przez 3 dni leżeć i wstawać tylko do toalety i na jedzenie. Potem po prostu oszczędny tryb do dwóch tygodni bez dźwigania.
Ewka podobno tak się zdarza. Nie raz czytałam na grupie na fb jak dziewcxyny właśnie pisały, że musiały mieć powtórnie pobieraną krew bo za mało było dna.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016