X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappa 0.44 MoM , beta 1,8 MoM i ryzyko skorygowane ZD: 1:194.

Starania od 09.2018
    05.2019 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
    07.2020 - Aniołek 3.5 mm(6 tc)
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda to tak, że na pappa ma wpływ wszystko i nic 🤷 Jak dla mnie zupełnie niewiarygodne badanie jeśli chodzi o szacowanie ryzyka na tej podstawie. Nifty jak dla mnie nie do porównania jeśli chodzi o wiarygodność

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ja wcześniej pisałem o.moim ryzyku 1:359. Wyszło mi źle wolne beta hcg bo 3.8, reszta ok, nawet pappa 0.9 i biorę trochę tych leków bo insuline 15j, acard 150, letroxu 125, utrogestan ale to jest nic co jadłam przy pierwszej ciąży z in vitro gdzie w pierwszym trymestrze miałam nawet 35 tabletek w różnej formie podania i było krwawienie . Więc ja tego nie kumam i przy pierwszej ciąży test pappa wyszedł prxyzwoiciebo beta koło 1 a pappa 0.6. Też miałam już wtedy insuline. Teraz Ciaza naturalna, wręcz wpadka. Co prawda dużo gorzej mi idzie z cukrzycą ale mniej leków i wogole a tutaj taka beta😱😱😱 choć wysoką wolną beta wskazuje na problemy z cukrzycą i lozyskiem.moja Pani doktor kazała zrobić nifty pro, czekam na wynik i uspokoić się...
    Ja w pierwszej ciąży również brałam Eutyrox i do tego luteimę. Wyniki pappy miałam idealne. 🤷‍♀️

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajakowe też mi się tak wydaje, w większości wprowadza tylko niepotrzebny stres. U mnie znajomej też wyszła słaba biochemia i duże ryzka, nifty wykazało niskie ryzka no i jest zdrowa 2-letnia już dziewczynka. Z kolei w rodzinie męża kuzynce ryzyko ZD wyszło aż 1:20 po nieszczęsnej pappie (choć u niej tez wiek miał duże znaczenie : 40l) .Zrobili tylko Nifty , wynik też ok i doczekali się zdrowej córeczki. Także tak to jest... Choć gdybym miała jeszcze raz podejmować decyzję czy robić pappa czy nie to i tak bym zrobiła. Przez ten niski wynik białka zaczęłam brać acard. I tak jak czytałam faktycznie często przy takim wyniku coś się dzieje z łożyskiem. No tyle tylko, że tydzień z życia wyjęty i ogromny stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 13:07

Nalia lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Pappą 0.25 i będą 2 mam ryzyko skorygowane 1:570. Choć po przeczytaniu wielu historii uważam, że coś nie tak chyba policzone, bo dziewczyny z podobnymi wynikami do moich mają gorsze ryzyko... Ale ważne, że NIFTY wyszła prawidłowo.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka86 wrote:
    Kajakowe też mi się tak wydaje, w większości wprowadza tylko niepotrzebny stres. U mnie znajomej też wyszła słaba biochemia i duże ryzka, nifty wykazało niskie ryzka no i jest zdrowa 2-letnia już dziewczynka. Z kolei w rodzinie męża kuzynce ryzyko ZD wyszło aż 1:20 po nieszczęsnej pappie (choć u niej tez wiek miał duże znaczenie : 40l) .Zrobili tylko Nifty , wynik też ok i doczekali się zdrowej córeczki. Także tak to jest... Choć gdybym miała jeszcze raz podejmować decyzję czy robić pappa czy nie to i tak bym zrobiła. Przez ten niski wynik białka zaczęłam brać acard. I tak jak czytałam faktycznie często przy takim wyniku coś się dzieje z łożyskiem. No tyle tylko, że tydzień z życia wyjęty i ogromny stres.
    Też biorę Acard

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Gwiazdka86 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Też biorę Acard

Nalia a jak się czujesz po acardzie? Bo ja odkąd go biorę to rano czuje się fatalnie- niskie ciśnienie + ból głowy. Choć może to przypadek i wina pogody albo samej ciąży. No nie wiem... na szczęście po kawie jest mi lepiej

Starania od 09.2018
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka86 wrote:
    Nalia a jak się czujesz po acardzie? Bo ja odkąd go biorę to rano czuje się fatalnie- niskie ciśnienie + ból głowy. Choć może to przypadek i wina pogody albo samej ciąży. No nie wiem... na szczęście po kawie jest mi lepiej
    Dobrze, ale 2x poleciała mi delikatnie krew z nosa

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki mogą mieć wpływ ale nie muszą. Tak mi powiedział lekarz. Ja również po raz kolejny zrobiłabym pappa. Tak jak pisałam wcześniej, powinno być robione ale właśnie pod kątem pracy łożyska itp a nie do wyliczania ryzyka. Do ryzyka powinno refundować nipt. Ale tak jak już pisałam, w naszym kraju to wątpię żeby nawet nasze dzieci się tego doczekały. Ja acard biorę już praktycznie 30 tygodni i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Co nie oznacza, że u innych nie będzie.
    Nalia, co do wyliczania ryzyka. Niekoniecznie Twoje jest źle policzone. Tu bierze się jeszcze pod uwagę wiek, wagę itp. Ja w ogóle ryzyko miałam wyliczone na podstawie fhr 169, nt 1.1mm i biochemii. A znajoma miała dołożone jeszcze do tego kość nosową, przepływ przez zastawkę i coś jeszcze. I jakbym miała na tej podstawie wyliczone mogłoby też być inne. Dlatego dla mnie to można między bajki włożyć

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    Leki mogą mieć wpływ ale nie muszą. Tak mi powiedział lekarz. Ja również po raz kolejny zrobiłabym pappa. Tak jak pisałam wcześniej, powinno być robione ale właśnie pod kątem pracy łożyska itp a nie do wyliczania ryzyka. Do ryzyka powinno refundować nipt. Ale tak jak już pisałam, w naszym kraju to wątpię żeby nawet nasze dzieci się tego doczekały. Ja acard biorę już praktycznie 30 tygodni i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Co nie oznacza, że u innych nie będzie.
    Nalia, co do wyliczania ryzyka. Niekoniecznie Twoje jest źle policzone. Tu bierze się jeszcze pod uwagę wiek, wagę itp. Ja w ogóle ryzyko miałam wyliczone na podstawie fhr 169, nt 1.1mm i biochemii. A znajoma miała dołożone jeszcze do tego kość nosową, przepływ przez zastawkę i coś jeszcze. I jakbym miała na tej podstawie wyliczone mogłoby też być inne. Dlatego dla mnie to można między bajki włożyć
    Ja nawet nie wiem w sumie co miałam . Ale możliwe jest to co mówisz. Pewnie wszystko zależy od lekarza...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja w pierwszej ciąży również brałam Eutyrox i do tego luteimę. Wyniki pappy miałam idealne. 🤷‍♀️
    To ja dopiero miałam te ryzyka popieprzone bo w pierwsezj ciązy od razu mnie zakwalifikowali i dali ryzyko cukrzycy a teraz nie...choc im o tym mówiłam ze biorę insulinę więc tylko mogło być gorzej u mniez tymi ryzykami. A zakwalifikowali mi hipotrofię u dziecka jako ryzyko mimo że młoda urodziła sie z wagą 2700 a wszedzie piszą ze hipotrofia jest ponizej 2500. To jest jakiś kosmos...

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauważyliście że większość problemów z pappa dotyczy płodów żeńskich. Ciekawe czemu..

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś tez u perinatologa, powtórzył a nawet dużo lepiej wykonał badanie usg
    Obraz usg nie budzi żadnych zastrzeżeń. Cała statystykę pieprzy mi krew....
    Powiedział
    żebym była naprawdę spokojna i czekała na Nifty....
    Oby miał racje 🙈

Nalia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ja byłam dziś tez u perinatologa, powtórzył a nawet dużo lepiej wykonał badanie usg
    Obraz usg nie budzi żadnych zastrzeżeń. Cała statystykę pieprzy mi krew....
    Powiedział
    żebym była naprawdę spokojna i czekała na Nifty....
    Oby miał racje 🙈
    Super ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 15:27

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Super ❤
    I tak osiwieje do czasu tego wyniku 🙂🙈

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    I tak osiwieje do czasu tego wyniku 🙂🙈
    A kiedy robiłaś?

Ja mam w środę wizyte u gin, też jestem zestresowana żeby niczego złego nie znalazła 🙈

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A kiedy robiłaś?

Ja mam w środę wizyte u gin, też jestem zestresowana żeby niczego złego nie znalazła 🙈
    Krew brali we wtorek 16marcs

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Krew brali we wtorek 16marcs
    Ja też miałam krew na nifty we wtorek pobierana. Kazali mi dzwonić we wtorek/środę może już coś będzie wiadomo. A tobie coś mówili kiedy wynik?

mąż średnio.
  • kajakowe Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie laski że nifty wyjdą dobrze i wszystko będzie super ☺️ ja pamiętam jak sama się stresowałam jak czekałam na wynik Nifty. U mnie na szczęście szybko poszło, w czwartek miałam pobranie a w poniedziałek z rana już info ze jest wynik. Zależy chyba gdzie się robi

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajakowe wrote:
    Zobaczycie laski że nifty wyjdą dobrze i wszystko będzie super ☺️ ja pamiętam jak sama się stresowałam jak czekałam na wynik Nifty. U mnie na szczęście szybko poszło, w czwartek miałam pobranie a w poniedziałek z rana już info ze jest wynik. Zależy chyba gdzie się robi
    A gdzie robiłaś że wynik był tak szybko? Bo to w końcu jedzie na Słowenie. Myślałam że tak szybko jest tylko sanco. Ps ja boję się że tam.gdzue robiłam.to mają burdel bo to klinika leczenie niepłodności w Katowicach która teraz obsługuje covidowciw i tam.jest Sajgon. Żałuję że wogole tam.poszlam na prenatalne a nifty chciałam zrobić jak najszybciej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 17:17

mąż średnio.
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ