X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ryzyko zd 1:43 z tego co pamiętam i właśnie przez wiek, wcześniejsze poronienie, no i krew. Nie zdecydowaliśmy się na amnio bo obraz usg był prawidłowy, echo serca zrobiliśmy i też ok, moja gin powiedziała, że jeśli już to ona by zrobiła nifty, posłuchaliśmy jej i wszystkie ryzyka wyszły niskie. Niby amnio to tylko 1% szansy na poronienie i zazwyczaj poronienie dotyczy ciąży, która faktycznie ma jakieś wady, ale są też przypadki, że kobiety tracą zdrową ciążę. No i pytanie co byście zrobili gdyby dziecko faktycznie miało zd, to też może jakoś wpływać na decyzję o amnio. Życzę wszystkim zdrowych ciąż. Gdybym ja była w drugiej ciazy to bym zrobiła z pappy tylko badanie ryzyka przedwczesnego porodu i ewentualnie nifty. Pappa to statystyka, a człowiek potem cała ciążę się martwi.

Kreska41 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nat222 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od wczoraj czytam wszystko co tylko możliwe. Miałam pośrednie ryzyko ZD 1:570 W Pappa .wykonałam test Veracity I wczoraj odebrałam wynik -bardzo duże ryzyko wystąpienia trisomii 21.
    Świat mi się zawalił. To 15 tydz ciąży. Decyzję już podjęłam ale nie wiem czy dam radę czekać na wyniki amniopunkcji- jutro robię ja prywatnie wraz z testem Rapid Fish.
    Ginekolog nie pozostawia żadnych złudzeń i nie zna przypadku i nie słyszał o takim że cudem amniopunkcja wyjdzie ok.
    Napisałam bo ból, żal i smutek są dla mnie okropne

• Kreska41 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat222 wrote:
    Cześć. Od wczoraj czytam wszystko co tylko możliwe. Miałam pośrednie ryzyko ZD 1:570 W Pappa .wykonałam test Veracity I wczoraj odebrałam wynik -bardzo duże ryzyko wystąpienia trisomii 21.
    Świat mi się zawalił. To 15 tydz ciąży. Decyzję już podjęłam ale nie wiem czy dam radę czekać na wyniki amniopunkcji- jutro robię ja prywatnie wraz z testem Rapid Fish.
    Ginekolog nie pozostawia żadnych złudzeń i nie zna przypadku i nie słyszał o takim że cudem amniopunkcja wyjdzie ok.

Daj znać!

Mimo wszystko,nie trac jeszcze wiary

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat222 wrote:
    Z tego co pamiętam na tym wątku jest kilka przypadków w których ryzyko było nawet 1/4 jednak amniopunkcja wskazywała prawidłowe wyniki. A jeśli chodzi o USG to jaki jest obraz markerów ?

‹‹ 638 639 640 641 642
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ