Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam ryzyko zd 1:43 z tego co pamiętam i właśnie przez wiek, wcześniejsze poronienie, no i krew. Nie zdecydowaliśmy się na amnio bo obraz usg był prawidłowy, echo serca zrobiliśmy i też ok, moja gin powiedziała, że jeśli już to ona by zrobiła nifty, posłuchaliśmy jej i wszystkie ryzyka wyszły niskie. Niby amnio to tylko 1% szansy na poronienie i zazwyczaj poronienie dotyczy ciąży, która faktycznie ma jakieś wady, ale są też przypadki, że kobiety tracą zdrową ciążę. No i pytanie co byście zrobili gdyby dziecko faktycznie miało zd, to też może jakoś wpływać na decyzję o amnio. Życzę wszystkim zdrowych ciąż. Gdybym ja była w drugiej ciazy to bym zrobiła z pappy tylko badanie ryzyka przedwczesnego porodu i ewentualnie nifty. Pappa to statystyka, a człowiek potem cała ciążę się martwi.
Kreska41 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Od wczoraj czytam wszystko co tylko możliwe. Miałam pośrednie ryzyko ZD 1:570 W Pappa .wykonałam test Veracity I wczoraj odebrałam wynik -bardzo duże ryzyko wystąpienia trisomii 21.
Świat mi się zawalił. To 15 tydz ciąży. Decyzję już podjęłam ale nie wiem czy dam radę czekać na wyniki amniopunkcji- jutro robię ja prywatnie wraz z testem Rapid Fish.
Ginekolog nie pozostawia żadnych złudzeń i nie zna przypadku i nie słyszał o takim że cudem amniopunkcja wyjdzie ok.
Napisałam bo ból, żal i smutek są dla mnie okropne -
Nat222 wrote:Cześć. Od wczoraj czytam wszystko co tylko możliwe. Miałam pośrednie ryzyko ZD 1:570 W Pappa .wykonałam test Veracity I wczoraj odebrałam wynik -bardzo duże ryzyko wystąpienia trisomii 21.
Świat mi się zawalił. To 15 tydz ciąży. Decyzję już podjęłam ale nie wiem czy dam radę czekać na wyniki amniopunkcji- jutro robię ja prywatnie wraz z testem Rapid Fish.
Ginekolog nie pozostawia żadnych złudzeń i nie zna przypadku i nie słyszał o takim że cudem amniopunkcja wyjdzie ok.
Napisałam bo ból, żal i smutek są dla mnie okropne
Daj znać!
Mimo wszystko,nie trac jeszcze wiary12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Nat222 wrote:Cześć. Od wczoraj czytam wszystko co tylko możliwe. Miałam pośrednie ryzyko ZD 1:570 W Pappa .wykonałam test Veracity I wczoraj odebrałam wynik -bardzo duże ryzyko wystąpienia trisomii 21.
Napisałam bo ból, żal i smutek są dla mnie okropne
-