X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyśka :) napisz w którym jesteś tygodniu, mnie też wydawało mi się, że dopadła wcześnie bo byłam w 16 tyg, ale jak się okazało są tu dziewczyny, które się musiały męczyć jeszcze dłużej.

Bergamota uważaj z tą pokrzywą ponieważ to jest zioło a one w dużych ilościach nie bardzo wskazane są w ciąży. Ja czytałam, że w ciąży można 3 szklanki na tydzień wypić a Ty chcesz na dzień??

201509057452.png
  • ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanko co ile wymieniacie igły w tych piórach insulinowych?? Bo ja używam póki co raz dziennie na dzien i na noc i mi pani w poradni powiedziała, że moge raz na tydzień wymieniać.

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie;) zwłaszcza ze wiem że każdej jest ciężko. Jestem teraz w 14 tygodniu i 4 dniu. Sama już nie wiem co jeść. Mam wrażenie że przeze mnie dzidzia głosu je. WY też mialyscie ketony w moczu? W ostatnim badaniu wyszło
    mi 50 pytałam diabetolog to powiedział że prawie każda kobieta w ciąży to ma i nie powinnam się tym przejmować.sama nie wiem czy ten lekarz jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 13:57

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam na początku ciąży jakąs tam nie wielką ilość, ale kiedy zauważyłam ile dają spacery zaczełam sobie pozwalać na więcej jedzenia i teraz tych ketonów już nie mam.
    Ale narazie mam zakaz ze spacerami więc muszę się bardziej pilnować w związku z czym biore insuline przed obiadem.

201509057452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    A mam jeszcze pytanko co ile wymieniacie igły w tych piórach insulinowych?? Bo ja używam póki co raz dziennie na dzien i na noc i mi pani w poradni powiedziała, że moge raz na tydzień wymieniać.
    mi kazali wymieniać raz na tydzień, ale ja wymieniam tylko wtedy jak czuje że już się stępiła - czasem jedną mam nawet 2 tyg. I badam cukier 4 x dziennie

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie słodkie mamuśki 8)
    Więc i ja dołączam do tego zaszczytnego grona.To moja druga ciąża .Pierwsza daaawno daaawno temu bez żadnych problemów zdrowotnych. Natomiast teraz glukoza na czczo przekroczona za każdym badaniem (3badania ), krzywa glukozowa(robiona 2razy )git i po godzinie i po dwoch.Moj gin troche to bagatelizował ale sama podrążyłam sprawe i dowiedziałam se ,ze juz jeden przekroczony wynik to podstawa do wizyty u diabetologa..I nie myliłam sie.Od czwartku na diecie cukrzycowej.W piątek miałam pierwsza wizyte u diabetologa. Podczytuje Was wstecz i chłone co z czym i jak.Sama szukam złotego środka u siebie i eksperymentuje z różnymi produktami.Raz lepiej raz gorzej.
    W dzien cukry dość ładnie bo od czwartku raz zdarzyło mi sie przekroczyc normy.Ale niestety cukier na czczo wczoraj 118 , a dzis 97 . Kurcze tak sie zastanawiam , że pewnie jakby mi zapisała insuline na noc długo działajaca to byłoby wyjście. Kolejna wizyta we wtorek wtedy pewnie decyzja co dalej.Troche przeraża mnie wizja ciągłego pilnowania sie z dietą i to przez tyle jeszcze tygodni ale jak trzeba to trzeba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:39

0na88 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobilam muffinki, zamiast cukru dalam stewie i powiem szczerze, ze paskudne wyszlo :). Nie mialam ksylitolu, pozalowalam ;), a posmak stewii to jednak nie to. A taka mialam ochote :/. To ja juz chyba wole nie jesc nic slodkiego. Ech.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis byli goscie .. i co chwile podjadalam jakies ciastka z dynia , chyba z garsc kabanosow i kromke chleba z wedlina , plus z 4 -5 chipsow i troche paluszkow, kawe z duza iloscia mleka - i cukier 100 . Z wrazenia az 2 razy pod rzad mierzylam :D

ivuszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    Witaj Tyśka :) napisz w którym jesteś tygodniu, mnie też wydawało mi się, że dopadła wcześnie bo byłam w 16 tyg, ale jak się okazało są tu dziewczyny, które się musiały męczyć jeszcze dłużej.

Bergamota uważaj z tą pokrzywą ponieważ to jest zioło a one w dużych ilościach nie bardzo wskazane są w ciąży. Ja czytałam, że w ciąży można 3 szklanki na tydzień wypić a Ty chcesz na dzień??

Masz rację ivuszka, może 3 razy dziennie przesadziłam. Dzisiaj wypiłam dwie. Jedną po obiedzie i popijam teraz jedną przed snem. Chcę zobaczyć czy mi pomoże z cukrem na czczo. Trzy razy na tydzień. Tak - tak zalecają. Ja jednak od początku ciąży piłam po 1-2 szklaneczki dziennie do pewnego czasu potem zaprzestałam, bo miałam ochotę na rumianek z chabrem bławatkiem, albo z dzikiego bzu czy majerankową z kminkiem i dziewanną :) Moja lekarka o tym wiedziała i wręcz pochwaliła. Morfologia i mocz od początku ciąży wzorowy - nie wiem, może to też w dużym stopniu zawdzięczam herbatkom ziołowym? ;)
    Zdania są podzielone co do picia ziół ponieważ większość z nich nigdy nie była testowana na kobietach w ciąży, dlatego dla spokoju producentów tychże herbat dają informację, że nie są wskazane dla kobiet w ciąży i karmiących piersią (co jest w niektórych przypadkach paradoksem, bo przecież pokrzywa to naturalny pobudzacz laktacji). Zioła - jak wszystko co wpływa na nasz organizm - są w danych przypadkach przeciwwskazane i warto się zaznajomić czy aby nie należymy do osób którym bezwzględnie dane ziółko może zaszkodzić...
    Wszystko musi być z umiarem i głową :) to oczywiste. Dziękuję, że zwróciłaś mi uwagę :)
    Dam znać czy pokrzywa coś zdziałała na moje cukry na czczo :) Jak nie to poprzestanę na max 1 dziennie :) Ale nie zrezygnuję z ziół bo wierzę w ich wartość i moc zbawczą na organizm :) Przed pokrzywą byłam na etapie popijania herbatki ze świeżo zasuszonych kwiatów bzu, bo teraz na nie sezon :)sama zbierałam :) (1 raz dziennie do kolacji w te ostatnio chłodne dni...) ;)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u mnie dzis byli goscie .. i co chwile podjadalam jakies ciastka z dynia , chyba z garsc kabanosow i kromke chleba z wedlina , plus z 4 -5 chipsow i troche paluszkow, kawe z duza iloscia mleka - i cukier 100 . Z wrazenia az 2 razy pod rzad mierzylam :D

no to pojadłaś sobie! Fajnie tak - przynajmniej bez wyrzutów, że cukry za wysokie po tym :D
    hehe ja tak dzisiaj z wrażenia (niemiłego) dwa razy mierzyłam cukier na czczo... ;)

Dzisiaj robiłam mini grilla u siebie na działce :) zjadłam 2 kiełbachy śląskie i do tego tzatzyki przynajmniej ze 4 spore łychy stołowe plus kromka chleba gryczanego i po godz 112 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 22:17

0na88 lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczna niedziele.Trochę mi sie pospało.Zawsze mierze cukier po 7, a tu godzina 8 i cukier 65 a myslalam ze będzie mega duży. Musze sie pezyznac ze wczoraj mega zgrzeszyłam i zjadłam dużo slodkiego.Ale najwazniejsze ze cukry byly ok bo byli duuuuzo spacerku.Dzis wolne od gotowania bo obiad u teściowej. Milego dnia zycze

0na88 lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powiedzcie jak się mają ziemniaki do naszej diety? Można zjeść kilka młodych? Mam na nie ochotę a od kiedy jestem na diecie nie jadłam :-/ wczoraj byłam na grillu, pojadłam aż miło i cukry ok a dziś na śniadanie zjadlam bułkę grahamkę i lipa -144 :-/ koszmar z tymi sniadaniami, muszę bardzo uważać na pieczywo i zero nabiału.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziemniaki jem normalnie nie jakieś mega ilości ale tak żeby być w miarę najedzonym i jest ok cukru mi aż tak nie podnoszą po zwykłym obiedzie ziemniaki jakieś mięso nawet smażone surówka i 100% sok jabłkowy z wodą cukier nie przekracza 100

apaczka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka ja np moge zjesc dwa gora trzy niewielkie ziemniaki do obiadu , bulki grahamki tez nie moge jesc bo cukier tez mi dochodzi do 140-150

apaczka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie cukier na czczo 95.
    Czyli lipa.
    Po wczorajszym mega wyskoku 106(!) Przez cala noc te noc miałam durne sny, a rano juz przed 7 i budzikiem obudzilam sie ze stresem przed mierzeniem. Glupie to, wiem, ale silniejsze ode mnie.
    Po I sniadaniu, tj dwoch kromkach chrupkiego pieczywa z pomidorem i ogorkiem pokropione oliwa - 119 :/
    Nie wiem ale mam wrazenie ze zamiast byc coraz lepiej od stosowania diety - jest coraz gorzej.
    Mialam zmiarzeyc cukier o 3 rano, ale nie wyszlo... :(
    Moze powinnam zjesc posilek tuz przed snem ostatni? Kur zapiał! Mam dola dzis i w dodatku nie cierpię niedziel...
    Przepraszam musialam pomarudzic. M w Niemczech a ja sama w wyrze jeszcze bardziej sama sie dołuję :(
    Mimo wszystko, Wam słodkie mamusie życzę pięknego, miłego dnia!!!:-)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha! Mialam się zapytać... ile sztuk pasków na raz wypisuje wam gin lub diabetolog?

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergemota u mnie tez coraz gorzej , im ciaza starsza tym ciezej z utrzymaniem moich cukrow - nic , walczymy dalej :)

mi wypisuje 200 szt czyli 4 opakowania, teraz bede chodzic co dwa tygodnie wiec pewnie mi bedzie wypisywac o polowe mniej ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypisuje tylko 2 opakowania na miesiąc więc muszę brać też receptę oD ginekolog bo mi nie starcza

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na czczo 89 jak zwykle Po 5 obudziłam się głodna więc trzeba bylo zmierzyć cukier i zjeść

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Mi wypisuje tylko 2 opakowania na miesiąc więc muszę brać też receptę oD ginekolog bo mi nie starcza

Kurczę, a mi ostatnio gin powiedział, że on takich rzeczy wypisać nie może :/

Ja też miałam ostatnio wypisane 2 opakowania przez diabetologa.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ