Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Hej
Żabko, myślę że gdyby w nocy była kanapka to cukier byłby idealny. Te wafle ryżowe ponoć nieźle wywalają cukier,
Przygotuj sobie wieczorem, włóż do woreczka i do lodówki, jak w nocy zgłodniejesz to zjesz
To dobrze że mi nie wywaliło
Najgorsze że ja w nocy nie czuję głodu taki ze mnie śpioch.
Z córką w ciąży to się budziłam i jadłam a tu nic siku i jak lunatyk gnam do łóżka.
Ważne że znalazłam na siebie sposób.
Lecę do przedszkola.
Zaraz wracam.......
Domi jak mały???????????????????
Macie jeszcze akcje czy się wyciszyło po Enfamilu?
Dajesz tą herbatkę?
-
U nas już drugi poranek spokojny, bez kręcenia, brzuszek Go nie boli, więc chyba Enfamil pasuje. Herbatki nie daję, tylko woda (wczoraj wypił jakieś 50ml)
Wczoraj nie spał popołudniu od 16o 18 wypił 70ml
Po 19 zaczął marudzić, okąpaliśmy go z wielkim krzykiem, dojadł przed 20 20ml i padł, spał do 3, zjadł, pospał do 6.30, o 7 mleczko i śpi nadal.
Martwi mnie tylko,że tak mało zjada... Niby to mleczko bardziej sycące, ale bebilon z zagęszczaczem też rzadki nie był a zjadał 100-130, a teraz nawet po 60 zjada...
Ulewania sporadycznie, w nocy poszła fontanna po karmieniu, a zjadł tylko z 80ml, widocznie za dużo. Rano zjadł 100ml i nawet grama nie ulał. -
Zabko dobre wieści, ale wiesz ze ja od dwóch dni tez zauważyłam że jak zjem w nocy kanapke to rano nizszy cukier mam. Przedwczoraj jak spać nie mogłam to zjadlam kanapke, dzisiaj na spiocha tez tylko wafla ryzowego, ale na czczo w koncu 84 dzisiaj, może w tym szaleństwie jest metoda!
Widzę że wczoraj byl zly dzień dla większości z nas, ja na szczęście dogadalam sie z mężem wczoraj dość szybko, chociaż tyle dobrze.
Od nocy leje deszcz, a ja na 11 jade po zwolnienie bo się dzisiaj kończy. -
nick nieaktualnyWróciłam mam LABę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
Ale ulga uffffffff
Wczoraj do męża powiedziałam że jak córke zaprowadzę to nie robię NIC!!!!!
Będę leżeć , wstawie obiad albo spać
Domi na ulewanie nie ma reguły ile zje ważne aby to nie była fontanna.
Bebilon pepti jest typowym mlekiem na ulewanie i mało sycącym dlaetgo tyle wypijał.
Ważne że enfamil mu smakuje i nie macie jazd tylko cieszycie się sobą
Ważne że je nawet te 60ml . Cieszę sie
Martta tak chyba większość z nas miala doła.
Super że z mężem się dogadałaś .
Ja wczoraj na swojego warczałam ale nie doszło do konkretnej spiny
to tez musisz jesć kanapkę zamiast wafli
Może przejdzie deszcz.
U mnie rano popdało i spokój słońce juz się wynurza a w nocy to taka burza była że szok........
Zmierzyłam po śniadaniu cukry 140 wróciłam do domu po 10 min od zmierzenia mówie insuliną skoryguje ale zmierzyłam a tam 129!
Więc odpuściłam bo zaraz spadnie.domi05 lubi tę wiadomość
-
Żabko słonecznikowego nawet nie próbowałam bo jak nie mam na opakowaniu wartości odżywczych to nie policzę ile ww ma np jedna kromka. Niby w necie można wygrzebać ogólne informacje ale wolę nie ryzykować jeśli to nie jest do konkretnego produktu.
Cieszę się ze cukier dzisiaj masz już lepszy:)Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Zabko no i super z cukrem na czczo, jednak nie jesteśmy tempe łychy
i coś wspólnie uradzimy
Też muszę jeść w nocy na aceton, więc dzisiaj robimy pobudke
Martta dobrze, zee atmosfera się poprawiła
Kai powodzenia, czekamy na wieści
Domi enfamill na razie służy Dominikowi, oby tak zostało
Ja dopiero wstałam. Oczywiście rano aceton / i na czczo 78. Właśnie jem śniadanko i czekam na praleczke, ale mają przywieźć między 11 a 21, więc cały dzień.
Nie ma upalue, więc super, wezmę się trochę za ogarnianieżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKai powodzenia .
My też tak miałyśmy hihi
Mi i Kamci po nocach się sniła diablo.
Ja pare dni przed wizytą miałam wywalone cukry hahaha
Daj znać na pewno bedzie ok i nie bedzie krzyczeć.
Domii zależy co robił synek przed jedzenie lub po?
Cwiiczył? leżal na brzuszku?
Możesz zagadać na wizycie u pediatry czy tak moze byc.
Myślę ze jeden raz w dzień jak jest fontanna ale po jedzeniu zaraz podczas odbicia to nie szkodzi moja córka za każdym razem tak miała przy odbijaniu.
agusza pewnie lepiej nie psuć tego co storzyłaś skoro ten chleb ci służy
Ja też się cieszę że dzisiaj juz lepiej tfu tfu
Ale insuline nocną chyba dzisiaj zwiększe o jedna jdnostkę?
Nie wiem już sama
Adrenalina a jak u ciebie ?
Też miałaś tak podły dzien jak my wczoraj?????
Miałam nic nie robić?!
Odświeżyłam narożnik tzn. wyprałam waniszem hahahah
zastanawiam się nad dywanem?
Ide kurczaka wstawić jakiś warzyw mi się chce:-)
agataia milczy penie ubranka pierze i prasujeadrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhahhaha
niewidzialam twojego posta musiał wskoczyć jak wysylałam.
Wiem wiem ze prasowałaś wczoraj a to ne dają u was ubranek dla dzieci? czy ty na wyjscie szykowałas?
A powiedz i kupujesz cos na rane po cc?
Jakie majtki w końcu masz?
Bo ja mam bawelniane i zastanawiam sie nad siateczkowymi choc ich nie nawidzę! -
Żabko u nas nie dają ubranek. Młodego przynieśli z cieplarki w kaftaniku do kostek i kazali ubierać w swoje. Ja szczerze to wolalamr swoje niż te szpitalne
Rane po cc psikałam octaniseptem, tak jak pepolek Młodego.
A gacie mialamr siatkowe i teraz też mam sitkowe. Dla mnie rewelkażabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eh... nie ogarniam...
znów ulał...2 godziny po jedzeniu... i to 3 razy... Śmiał się przy tym i gadał... Na brzuchu go kładę nie wcześniej jak godzina po zjedzeniu i przed jedzeniem o ile się da.
Wszyscy mówią że to przez to że jest taki ruchliwy... sama nie wiem...
Mam wrażenie ze to mleko go syci tylko na chwilę... O 7 zjadł 100, a pół godziny temu już krzyczał jakby cały dzień nie jadł... dałam mu flachę to wypił 40... o co chodzi... Może mu za słodkie to mleko? Wolałabym przy nim zostać i już nie zmieniać... mam nadzieję że przez 2 tygodnie się tu ustabilizuje... -
Żabko u nas w szpitalu ranę psikali octaniseptem po zdjęciu plastra i tak też kazali robić w domu po kąpieli.
Majtki też miałam z siateczki, kupisz też chyba w rossmannie ale nie jestem pewna. W aptekach na pewno. Ja kupowałam w gemini razem z resztą wyprawki.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi spokojnie.
No to ulewanie zależy od synka.
A odbił porządnie?
Jeżeli jest tak ruchliwy to tak może byc.
Co do ilości jedzenia poczekaj dopiero przeszłaś na to mm całkowicie.
Jak masz blisko gdzieś przychodnie wybierz się na spacer i zapytaj o te ulewanie i takie ilości wypijanego mm pediatre nie rejstrując się .
Ale odczekaj jeszcze parę dni.
Mm nadzieje że się ustabilizuje.
Może tyle je bo mu się chce i nie chce?
A może staraj się go troche przetrzymac głodnego niech popłaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:06
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Żabko u nas w szpitalu ranę psikali octaniseptem po zdjęciu plastra i tak też kazali robić w domu po kąpieli.
Majtki też miałam z siateczki, kupisz też chyba w rossmannie ale nie jestem pewna. W aptekach na pewno. Ja kupowałam w gemini razem z resztą wyprawki.
Akurat muszę iść do Rosmanna
Nie chcialam ich kupować bo ich nie znoszę -
Żabko gacie kupilamr w sklepie z akcesoriami niemowlęcymi, jeszcze pewnie z 1 paczkę dokupie bo mam 2 szt.
U mnie po cc opatrunek zdjeli 2 dnia i kazali psiukac octaniseptem, szwy zdjęli 7 dnia i jeszcze tydzień psikałam. Plastro nie używałam, kazali wietrzyc, nie zaklejac i się stosowalam do tego. Po 14 dniach miałam zagojona ranę bez strupa.żabka04 lubi tę wiadomość