X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze mc a ja zaczynam cykorzyć hahahha

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odbił, zawsze odbija, widać już tak ma.
    Nasz pediatra ma niestety urlop cały sierpień, ale będę chodziła co tydzień ważyć, jak przybiera to w porządku.
    Jego bardzo ciężko przetrzymać... krzyczy aż się zanosi... nawet moi rodzice stwierdzili że moja siostra to już krzyczała ale on przechodzi wszystko co słyszeli... więc możecie sobie ten krzyk wyobrazić... Teraz zadowolony siedzi w leżaczku, więc na pewno chciało mu się jeść. Pielucha sucha, wody nie chciał, śpiący nie jest...
    Fakt zaczyna mi tak płakać przeważnie po ćwiczeniach i wówczas tylko butla z mlekiem go uspokaja, więc pewnie te ćwiczenia powodują że zaczyna czuć coś dziwnego w brzuszku i wydaje mu się że jest głodny - w końcu sadzam go ze 30 razy w serii ćwiczeń więc brzuszek pracuje. I to pewnie te ćwiczenia nam wszystko rozregulowały...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi na razie dawaj Dominikowi wtedy, kiedy jest głodny i tyle. Najwyżej rób mu mniej mleczka w dzień skoro wypija 40-80 ml. Po ćwiczeniach może chcieć się ukoić intraktuje butlę z mlekiem hak uspokajacz. Przyzwyczai się.
    Jeżeli kupki ma dobre, to raczej mleko mu służy, więc spokojnie odczekaj te 2 tyg.
    Mój Młody przy ćwiczeniach też potrafił ulac mimo jedzenia 2h przed. Rehabilitantka sama po ćwiczeniach kazała dawać mleczko, jako sygnał, że skończyliśmy "mękę" ;).

domi05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyslam sie jak krzyczy :-)
    A może ma tak po cioci hahaha tylko ze jest facetem to glośniej krzyczy?
    Mój brat to się darł jakby ze skóry go obdzierali bo jeść chciał i tylko oczy otworzył a flaszke mama musiała w sekunde mieć gotowa :-)
    Może tak ma, musisz to przeżyć i znaleźć na niego sposób ;-)
    Każde dziecko to zagadka :-)
    On poznaje swoje cialo więc może i tak mysli po tych ćwiczeniach.
    Brzuzsek pracuje :-)

• twardan Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to mój Piotruś się tak drze, jakby nigdy nie jadł. Je co 3h,a flaszka musi by gotowa natychmiast! Inaczej jest ryk :)
    Pozdrawiam dziewczynki :)

domi05, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, kupka piękna, lepsza niż po pepti i mam wrażenie że robi z mniejszym wysiłkiem. Wtedy Tak się zapierał i wydawał dziwne dźwięki mimo że kupka była lejąca, a teraz jakoś łatwiej idzie i jest gęściejsza i nie na cały pampers...
    Także mleka na pewno nie zmieniam, bo gazy też mu przeszły

Żabko, to prawda, właśnie tak krzyczy. Też obstawiamy że to po chrzestnej ;p
    Jemu już wystarczy śliniaczek założyć i już spokój bo wie że będzie flacha. Chyba że do kilku minut flacha się nie pojawi to ryk :-)
    No nic, będę próbować z nim ćwiczyć przed samym jedzeniem o ile nie będzie krzyczał z głodu :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi moj maly zwraca rzadko. Zazwyczaj tylko 1x w tygodniu jak przychodzi tesciowa. Zaraz bierze malego na rece i telepie go i buja. 30min na jej rękach i idzie fontanna. Ona nie rozumie jak mowie zeby go nie nosila po jedzeniu bo musi mu sie ulezec. I jak proszę zeby na boku lezal to tak go nosi ze laduje na plecach i to prawie w pionie. Tlumaczy sie ze ma jakis bol w 1 rece i ona nie moze go inaczej nosic - wiec niech go noe nosi. Ona pozniej wychodzi do domu a my zostajemy z głodnym dzieckiem ktoremu noe moge dac jedzenia bo niedawno jadl.
    Takze u nas chlusta jak jest u kogos na rekach (my tez go nosimy nieraz po jedzeniu jak go usypiamy a jakos nie zwraca) i jak mu wciskalam na sile zeby więcej zjadl. Teraz go odbijam i sam chce dokonczyc reszte (zazwyczaj mu jeszcze malo to 120ml).

Ja juz w nerwach siedze. Przez ostatnie dni maly mial ok 37° a dziś już 37.3°. Do tego ten katarek albo ma coraz większy albo zaczyna mu schodzić na dol trochę bo charczy od wczoraj coraz bardziej. A z nosa nadal nic nie plynie.

Zabko mam nadzieję zw ci sie te cukry uregulują. Znajoma z ktora spotykalam się u diab wraz z rozwojem ciazy musiała całkowicie z chleba zrezygnować bo żaden jej nie sluzyl.

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan buziaki dla Was :-*
    Domi ja z enfamillu byłam zadowolona, Młodemu służyło, fskt, że do czasu, ale to chyba wina zmiany mleka, wysłuchałam pediatry i zmieniłam i zaczął się cyrk.
    Dorinko ha ha ha ale się uśmiałam, Twój Młody zwraca na widok babci ;)
    Moja ex teściowa też zawsze brała Młodego i kołysala, on dostawał histerii, więc ona jeszcze mocniej i teoria, że go brzuszek boli... o zgrozo. Po czym jak go odkladala to Młody przestawal płakać.
    Młody w ogóle średnio lubi tamtych dziadków, niby do nich jeździ, siedzi z nimi i tatą na działce. Ale sam z nimi nie zostanie, dostaje histerii. Chyba wyczuwa, że są to ludzie uczuciowi, jak kupa ;)

Dorinka, twardan lubią tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja mojego nie mogę nosic na lezaco na rekach. Tylko na poduszce albo w rozku (ktorego nie używamy jiz od kilku dni :)). Jak go biore na rece bez zadnego podloza yo zaczyna mi językiem wywijac, pozniej buzia reke próbuje mi zjesc a na koniec placz. Chyba taka pozycja u mnie kojarzy mu sie tylko z jedzeniem bo inni go tak nosza i nie ma problemu.

A co do kupy. Moj tez czasem robi glodko a czaem tak sie zapiera jak robi. Nogi podwija, robi się czerwony i mocno prze. Kupki rozne. Czasem jak plastelina a czasem z duza ilością sluzu. Na wizycie u pediatry w środę wzięłam pampersa i pokazalam ale lekarka mowila zw kolor i zapach jak najbardziej ok wiec narazie zeby mleczka nie zmieniać.
    No ale sama juz nie wiem. No i caly czas robi od 3 do 5 kupek dziennie.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan pozdrawiamy :-)

Dorinka Hahahhahahaha
    Na widok teściowej tak robi hahahah

twardan lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, u niemowląt do 37,5 jest norma, więc nie masz się co martwić. Ewentualnie sprawdzić czy mu nie za ciepło i cieniej ubrać.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dorinko, u niemowląt do 37,5 jest norma, więc nie masz się co martwić. Ewentualnie sprawdzić czy mu nie za ciepło i cieniej ubrać.

Kurcze on juz w samym bodziaku od kilku dni lezy. Czasem mu tylko skarpetki zakladam.
    Dziś np jest mi zimno jak pieron. Chodze w legginsach i bluzie a i tak mi chłodno. W domu 24° ale gosciowi goraco. Caly kark mocno ciepły mimo ze ma tylko body z krótkim rekawkiem i skarpetki bo miał lodowate stopy.

U mojej teściowej to samo. Placze - boli go brzuch, ma czkawke - jest mu zimno, zimne raczki - nie wazne ze w domu 27° i kark caly goracy, trzeba ubrac bo mu zimno. A juz broń Boze wysjc z nim na spacer gdy na polu ponizej 20° i nie ma slonca lub pada :) Jak nas dojrzy przez okno to zaraz telefon się urywa co my z tym dzieckiem wyprawiany.
    A juz uwielbiam jek rady na czasie. Po miesiącu jak mam dziecko w domu ona mi daje rade typu "wiesz ze dziecku po przebraniu pampersa trzeba pupe kremem posmarowac" itp. :|

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko współczuję rad :) moja ex teściowa wkoło małemu skarpety zakładała, ja zdejmowalam. Teraz też wiecznie, że ma skarpetki albo kapcie nosić bo się przeziębi ;) ale teraz już młody sam zdejmuje bo uwielbia chodzić na bosaka :)

Przyjechała pralka :) dziś do 16 albo jutro rano ma przyjść pan ją podłączyć, bo coś się z kranukiem zrobiło :) no i od jutra ruszam pełną parą z praniami :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:

Adrenalina a jak u ciebie ?
    Też miałaś tak podły dzien jak my wczoraj?????
    Ja wczoraj miałam po śniadaniu miałam tylko podwyższone lekko, a tak to elegancko. Ale moze dlatego ze nie było czasu na jedzenie co chwile i duzo sie ruszałam. Obiad jadłam na mieście o dziwno cukier dobry, ale byc moze dlatego ze duzo ruchu. Maż zabrał mnie na Mazury połazić troche. Wiec dzień pełen wrażeń.

Dzis robię wątróbkę mniam uwielbiam :) choć wiem ze w dużych ilościach nie mozna.
    Jadłam juz raz podczas ciazy i cukier był w normie zobaczymy co bedzie dzisiaj, bo ostatnio miałam mniejsza tolerancje na cukier niz na początku.

A pytałam sie was wczesniej czy rodzinny wam wypisuje recepty.
    No i dzisiaj poszłam (ale nie do rodzinnego tylko do apteki) i powiedziałam ze do diabetologa jestem umówiona ale ze jeszcze ponad tydzień do wizyty a paski mam na dwa dni i czy sie orientują czy rodzinny moze dać mi receptę. A one mówią ze bez zaświadczenia lekarz nie wypisze i dały mi paski "na kreskę " Hahah :) jak bede u diablo to w tedy im doniosę :)
    I kupiłam dzis swój pierwszy stanik do karmienia- jestem szczesliwa ! :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U diabetolog spoko - na razie nie trzeba insuliny. Jupiiii! Może być jednak gorzej na czczo po trzydziestym tygodniu, tak mnie uprzedziła. Jeśli będzie ok, to następna wizyta 29 sierpnia.

żabka04, adrenalina, Dorinka, martta, twardan lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super wieści.
    No może tak być fajnie ze cie uprzedziła.

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super wieści :)

Zgrzeszyłam, zjadłam całą wielką grahamkę z dżemem 100%. No pycha, ale cukru się boję zmierzyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadłam kawałeczek loda Nestle waniliowo-śmietankowego (pierwszy raz jadłam) z śmietaną ubitą i owocami zagryzłam troszke orzeszkami w panierce 130!

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, dla takich smaków i kcal -130 to nie duzo

Ja dzis pokusilam sie na batona xxl prince polo orzechowego :) nie mierzylam cukru bo to 3 śniadanie (a nie zapisuje 3sniadania)

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko 130 to ok wynik, szczególnie jeśli chodzi o taką wyzerkę :)
    Adrenalina ja po prince polo i kromce chleba mam ok wyniki :)

adrenalina lubi tę wiadomość

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ