Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
adrenalina wrote:Ja po gorze ziemniaków cebuli i wątróbki -92 !
ja co prawda wątróbki nie lubię, ale raz mnie naszło z ziemniakami i cebulką i była katastrofa
Na kolację zjadłam znów pół grahamki i twarożek... aż się boję... ale jakie te bułeczki są pysznejak mi wywali to jutro wracam do chleba.
-
nick nieaktualnyja zjadłam dwie bardzo cienkie kromki chleba słonecznikowego z serem bialym i schabem pieczonym i pół pomidora poszłam do apteki po paski do rosmana po majtki poporodowe i podkłady na łóżko wzięłam na próbę rosmanowskie zaszłam do biedronki wróciłam i cukry 108
Zgrzeszyłam bo mąż otworzył leysy karbowane zielona cebulka zjadłam garść ale aż mi lepiej . Stoi sok w kartonie multiwitamina i wrrrrr.......
za godz następna kolacja.
Martta co tam u ciebie????????????? -
Żabko i co są gaciochy siatkowe w rossman? Bo jeszcze muszę kupić ze 2 szt.
Ja dzisiaj kisze w domu i testuję pralkęna razie wypralam ręczniki, a jutro jadę z resztą ubranek u pieluchami. Tylko muszę suszarkę rozkładaną kupić, bo sznurkow mi mało
Ale najpierw rano jadę do lab zrobić badania do gin i diablo. Ginka z ktg w środę, diablo w piątek.
Zabko bardzo ładny wynik po kolacji -
nick nieaktualnySą z firmy canopol za 9,99 2szt w opakowaniu .
Jakbyś kupowała patrz na rozmiary bo chciałam chwycić pierwsze lepsze myślałam że to uniksy
Wy też macie piekne cukry .
Dżemmmmmmmu mi się chce.
Kolacje jadlam godzine temu a mi się włącza już ssanie .
Junior pod żebra się pcha tyłeczkiem:-) -
żabka04 wrote:Są z firmy canopol za 9,99 2szt w opakowaniu .
Jakbyś kupowała patrz na rozmiary bo chciałam chwycić pierwsze lepsze myślałam że to uniksy
Wy też macie piekne cukry .
Dżemmmmmmmu mi się chce.
Kolacje jadlam godzine temu a mi się włącza już ssanie .
Junior pod żebra się pcha tyłeczkiem:-)wiem, że mają rozmiary zapomnialamt Tobie napisać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agatia a te grahamki to z jakiejś Twojej piekarni? Oj zjadłabym sobie taka buleczke z dżemem!!!!
U mnie ok w lekarza tyle co zwolnienie wypisala i zajrzala na dół, bo to zastępstwo za moja ginke która 3 tyg na urlopie teraz
Cukry dzisiaj ok, ale żadnych eksperymentów, tyle, ze tez glodna co chwila sie robię i jadlabym na okrągło. Ale teraz w mojej głowie tylko ta bulka z dżemem, niemam ani tego ani tego w domu... oj Agatia -
A mnie obudziło siku o 2:30 i 5:30. Na wszelki wypadek za jednym i drugim razem zrobilam test ketonowy, ale na szczęście ketonow brak w obu probkach. Cukier zmierzylam przed chwilą i jest 89. Głodna nie jestem, idę chyba jeszcze spać na półtorej godziny.
-
Witam się i ja
Ketinow brak dzięki nocnej kanapeczce, choć cukier na czczo 87, więc dość wysoki, jak na mnieZaraz jadę do labu zobaczymy, jaki wyjdzie z krwi.
No niestety do końca muszę się przemeczyc z nocnym jedzeniemCzarniawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Żabki melduj, że wstałaś na kanapeczkę?
ja zjadłam pół grahamki, obudził mnie głód
a teraz spać nie mogę
Hej.
Ja tak na szybko z info bo ogarniam córke i ją zaprowadze do przedszkola.
Wróce to sprubóję zadzwonić do pielegniarki diablo bo już wymiekam i mam ochote wyć!!!!
Czytałam troche o tej cukrzycy wczoraj.
I pomyślałam co to za wynik na czczo jak nie ma ciągu godzin odstępu od jedzenia.
Postanowiłam zrobić inaczej:
Zrobiłam tak.
o 21:15 dałam nocną insuline i zwiększyłam do 7j.
Zjadłam o 22:15 ostatnią kanapkę .
Nie jadłam w nocy.
o 3 zmierzyłam cukier był 102
Wstaje a najmniejszy wynik 119!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Usiadłam z wrażenia.
Oczywiście głodna byłam jak wstałam.
ide do potem
Nie wiem czy można jeść w nocy, po insulinie? itd