Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dorinko,
podpowiem co do tego brzuszka. Termofor na brzuszek albo zagrzaną pieluszkę (jedno i drugie przez ubranko), masaże okrężnymi ruchami maścią majerankową i delikatnie nóżkami rowerek, albo nóżki razem i takie okrężne ruchy do brzuszka.
No i kłaść na brzuszku. Ewentualnie espumisan jak się będzie pogarszać -
nick nieaktualnyDorinka kładź na łózko małego na brzuszku i twarzą stań/połóż się do niego czy mąż i tak chociaż min z dnia na dzień bedzie wydłużał się czas leżenia bo się przyzwyczai.
Mały cwiczy główkę i brzuszek
może grzechotka mu tam pomachaj ?
Lub na ręku swoim kładziemy dziecko na brzuchu i chodzimy spacerujemy po mieszkaniu . To też dobry sposób dziecko cwiczy główkę i brzuszek.
Nie każde dziecko to lubi ale tak trzeba niech się denerwuje to normalne ale chwilkę chciaż trzeba.
Z tą temp. ty to musisz robić? ktoś ci tak kazał?
ja nie robiłam tak dopiero jak ciepłe czoło córka miła to mierzyłam.
Terrorysta hahahah jak wiekszośc dzieci malutkich ba nawet te duże się zdarzają
Takie machanie od siebie /bieganie to normalne .
Prężenie nózek z płacem to kolki.
Choć to różnie musisz obserwować dziecko w jakim/ w którym czasie tak reaguje.
Może wymusza zainteresowanie/noszenie?
Ciężko jest powiedzieć
A jak usypianie sprawdziła się pieluszka koło buzi?
-
Możesz też ewentualnie przejść na mleko na kolki. Nie wiem jakie podajesz. Na kolki są: Bebilon Comfort, Bebiko Comfort, Humana Anticolic, Nan Sensitive (kolki) albo Nan Comfort (zaparcia), Hipp Comfort Combiotic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 11:41
-
nick nieaktualnyDomi zadam głupie pytanie ale piszesz o mm.
Czy można od razu kupić mm na kolki i podawać od pierwszych dni ?
Czy tylko podaje się gdy ma się ten problem?
Chce /kupie tzn mąż (bo to jego zadanie bedzie) mm nan i się zastanawiam czy pro ? czy comfort od razu na kolki?
Mówila cos pediatra orientujesz sie? -
AAA Dorinka, u nas przy kolkach to nie wiele cokolwiek pomagało, na rękach tylko mocne sitanie, albo w wózku konkretne wożenie albo samochód, czasem termofor coś pomógł i potem dopiero regularne podawanie kropli. Samo wzięcie na ręce przy kolkach nie pomaga - jeśli uspokaja się od razu na rękach, to ma taki czas, że potrzebuje bliskości, chce się przytulić i być przy Tobie - też przez to przechodziliśmy, za nic nie dało się wieczorem odłożyć do łóżeczka. Dziś też znów ma taki dzień - 40minut go nosiłam. Może to być skok
Gazy są normalne, o ile nie śmierdzą (chyba że podaje się apteczne mleko) i brzuszek nie boli - jest miękki. U nas ciągle brzuszek był twardy jak kamień -
żabka04 wrote:Domi zadam głupie pytanie ale piszesz o mm.
Czy można od razu kupić mm na kolki i podawać od pierwszych dni ?
Czy tylko podaje się gdy ma się ten problem?
Chce /kupie tzn mąż (bo to jego zadanie bedzie) mm nan i się zastanawiam czy pro ? czy comfort od razu na kolki?
Mówila cos pediatra orientujesz sie?żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Niestety się nie orientuję... My od razu przeszliśmy na apteczne i nie wypróbowaliśmy tego na kolki - czego żałuję, Ale myślę że dopiero jak kolki by wystąpiły... To chyba trochę tak jakbyś tabletki od bólu głowy zanim jeszcze będzie boleć. Może się okazać że mleko będzie zbędne, a kosztuje więcej. Niemniej dobrze wypatrzeć sklep niedaleko, żeby w razie czego móc zawsze podejść i kupić
No racja.
Mówiłam że mózg mi wyżarło w ciązy ? ahahah
Mam mnóstwo sklepów koło siebie nie będzie problemu.
Może nie bedzie miał junior kolek? różnie to bywa .domi05 lubi tę wiadomość
-
Teraz jak ma katar to klade go ok 3x na 5min po zakropieniu noska a tak to wlasnie albo lezy na mnie albo ja rece brzuszkiem na dol go noszę bo wtedy nawet spokojny i rozglada sie na boki.
Czyli z tego co piszecie to chyba jednak nie kolki bo zazwyczaj on lezy, zaczyna machac nóżkami, po jakims czasie wierzganie i placz. Na rekach jest spokoj dopoki np nie stane i nie zapatrze sie w telewizor wiec chyba jest tak jak piszesz ze wymuszac próbuję.
Zazwyczaj wszystko co opisuje robi albo osobno albo jedno po drugim ale raczej nigdy razem.
Tylko poplakuje czasem bez przyczyny dlatego bardziej nad wzdeciami sie zastanawiam.
A co robic gdy nie chce mu sie odbic po jedzeniu? Zazwyczaj nie ma z tym problemu ale gdy przysypia na ramieniu to jest masakra. Dziś w nocy nosilam go z 15min i nic. Usnal i go bekanie nie interesowalo. Wiec go wkoncu polozylam bez odbicia i może dlatego tak go cos meczylo? Tez zauwazylam ze potrafi np 2x odbic po jedzeniu a przy noszeniu po 1-2h jeszcze mu sie zdarza beknac.
Zabko ja jak przechodzilam na mm to pytalam o to pediatry i powiedziala zeby kupic zwykle a w razie potrzeby dopiero zmieniac na specjalistyczne.żabka04 lubi tę wiadomość
-
A temp wlasnie mierze bo on nieraz mam wrażenie jest strasznie cieply ale żaden z termometrow nie pokazuje temp wiec ro chyba tylko moje takie odczucie.
I pediatra mowila po tym jak tydzień temu mial to 38,2° zeby do tyg go czasem skontrolować i czu infekcja siw nie rozwija.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorinko dzięki .
Ja bym stawiał na wymuszanie z jego strony ze masz sie nim zająć.
jak go nosisz na ręce na brzuszku to masuj mu plecki. super że się rozgląda cwiczy
Czasami może tak być że nie odbije po prostu nie ma na to rady. nie przejmuj sie .
jak wstanie to weź go na ręce moze mu sie odbije.
Moja córka zdarzało jej się nie odbijać. Tak ma.
-
nick nieaktualny
-
Zabko tez stoi u mnie w lodowce pepsi. Kupialam jeszcze w ciazy bo mialam pic jak urodze a jakos mnie juz nie ciagnie
A kupilam tez nowosc - cydr truskawkowy 330ml (4,5%). Jak byłam w ciazy to zawsze dziewczyny pily to na grillu i tak mi pachnialo. Jak przestałam karmic ro kupilam i najpierw 1tydz lezalo i sie chodziło po czym otworzylam w piatek wypilam 2 lyki i lezy do dzis
Niby smaczne ale jakos boje sie pić alkohol przy dzieckużabka04 lubi tę wiadomość
-
Dorinka mój młody też wymusza noszenie go na rękach.....nawet jak zaśnie, to gdy tylko zorientuje się, ze jest w swoim łóżeczku to ryk. A brzuszek to go bardzo bolał, prężył się, podkurczał nóżki, nie mógł się odgazować i podaję mu Espumisan. Martwię się strasznie z tego powodu, bo nie lubię lekarstw zwłaszcza u niemowlaka, ale jest o niebo lepiej, więc wolę żeby nie płakał, trudno. Nie wiem tylko jak długo można to bezpiecznie podawać?
Takie to te nasze dzieciaczki mali terorryści!twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Twardan a ile twoj maly je?
Moj zrobil sobie 4.5h w jedzeniu. Teraz zjadl 120ml mleka ale plakal nadal glodny bo chcial smoczek zjesc. Woec dorobilam 30ml z mysla ze nie zje a on zjadl wszystko i butelki nie chcial puscic bo ciagle mu malp. No ale bez przesady. Wiecej mu nie dorobie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKai przykro mi.
Ale następnym razem zjedz to samo tylko posmaruj naleśniki serkiem mascarpone lub serkiem naturalnym.
To sprawdzony sposób z tego wątku.
Agatia babeczki z budyniem ojjjjj mniam mniam jeszcze cukier puder ojjjjj
Lepiej nie mierz bo zawału dostaniesz.!
Albo zmierz z ciekawości